ثبت فروشگاه

سوکت شبکه

سوکت شبکه (Network Socket) یکی از مهمترین تجهیزات پسیو شبکه محسوب می شود که نقش بسیار مهمی را در شبکه ایفا می کند. سوکت ها روی کابل شبکه نصب می شوند و از این طریق اتصال کابل شبکه با سایر تجهیزات داخل شبکه فراهم می شود. به این محصولات سوکت شبکه RJ45 نیز گفته می شود. در واقع دو سر کابل های شبکه به این سوکت متصل می شوند و به دستگاه های مورد نیاز همچون پچ پنل و دگر تجهیزات شبکه وصل می شوند. پس از سوکت زدن کابل شبکه، این تجهیزات عملکردی شبیه به پچ کورد ارائه می کنند. در واقع تفاوت کابل و شبکه و پچ کورد نیز در همین موضوع است؛ پچ کوردها در کارخانه و از قبل سوکت زده می شوند. سوکت های شبکه دارای پین هایی از جنس مس هستند که قطر این پین ها و تعداد آن ها سبب به وجود آمدن انواع مختلف سوکت شده است. به پین های سوکت مخصوص شبکه کانکتور RJ یا (Registered Jack) گفته می شود. 

سوکت شبکه

انواع سوکت شبکه

این سوکت ها در انواع مختلف RJ11، RJ45 و RJ48 به بازار عرضه می شوند. مهمترین سوکت هایی که در شبکه نیز از آن ها استفاده می شود، سوکت های RJ-45 هستند. در ادامه به بررسی سوکت های مختلف می پردازیم.

  • سوکت RJ11: این سوکت در اتصالات تلفن به کیستون های تلفن استفاده می شود و دارای چهار رشته هادی است. 
  • سوکت RJ45: این سوکت ها به 8 پین مسی مجهز شده اند و اغلب در شبکه های کامپیوتری مورد استفاده قرار می گیرند. این سوکت ها رنگ بندی های استانداردی دارند و همچون سایر تجهیزات شبکه از مدل های مختلفی به وجود آمده اند
  • سوکت های فیبرنوری ST و SC: در شبکه های فیبر نوری از این سوکت ها استفاده می شود. در این شبکه ها دو رشته سیم وجود دارد که یکی برای ارسال و دیگری برای دریافت اطلاعات هستند. برای برقراری اتصالات از سوکت های ST و SC فیبر نوری استفاده می شود. 
  • سوکت F: این تجهیزات در شبکه های ماهواره ای مورد استفاده قرار می گیرند و می تواند فرکانسی تا 1 گیگاهرتز را پوشش دهد. 

انواع سوکت شبکه

انواع سوکت براساس میزان دریافت نویز

سوکت ها همانند سایر تجهیزات شبکه از لحاظ میزان دریافت نویز به چند دسته تقسیم می شوند.

  • سوکت شبکه UTP
  • سوکت شبکه SFTP

سوکت UTP اغلب در شبکه هایی مورد استفاده قرار می گیرد که سایر تجهیزات شبکه نیز UTP باشند. این محصولات دارای بدنه های پلاستیکی هستند و برای کابل شبکه بدون شیلد و فویل مناسب تر هستند. در مقابل سوکت های شبکه SFTP بدنه های فلزی دارند و برای کابل های شیلددار و فویل دار مورد استفاده قرار می گیرد.

انواع سوکت براساس میزان دریافت نویز

انواع کانکتور شبکه براساس استاندارد

بهترین سوکت شبکه سوکتی است که استاندارد بالایی داشته باشد و میزان نویز پذیری آن کم باشد. سوکت ها همانند سایر تجهیزات شبکه در گروه های مختلفی به بازار عرضه شده اند. بهتر است برای افزایش سرعت و بهبود عملکرد یک شبکه از تجهیزات شبکه هماهنگ و سازگار با هم استفاده شود.

  • سوکت Cat5 شبکه: این مدل سوکت ها بهتر است در کنار کابل های شبکه Cat5 مورد استفاده قرار بگیرند تا سرعت و پهنای باندی معادل 1 گیگابیت برثانیه و 100 مگاهرتز فراهم شود.
  • سوکت شبکه Cat6: استفاده از این مدل سوکت ها در کنار کابل شبکه Cat6، سبب می شود تا سرعتی معادل 10 گیگابیت برثانیه و پنای باندی معادل 500 مگاهرتز برای شبکه فراهم شود.
  • سوکت شبکه Cat7: یکی از بهترین انواع سوکت های شبکه، این مدل سوکت ها هستند. استفاده از آن ها در کنار کابل های شبکه از همین نوع سبب فراهم شدن سرعت و پهنای باند مطلوبی در شبکه می شود.

انواع کانکتور شبکه براساس استاندارد

نصب سوکت شبکه

سوکت شبکه زدن از قواعد و ترتیب خاصی پیروی می کند. هر کابل شبکه از 4 رشته سیم مسی به هم تابیده شده ساخته شده است که هر رشته رنگ به خصوصی دارد. برای این که کابل های شبکه به درستی سوکت زده شوند باید از استاندارد سوکت شبکه پیروی کنند. دو نوع استاندارد رنگی در سوکت زدن وجود دارد.

  • استاندارد T-568A: استفاده از این استاندارد اغلب به سال های 2000 و پیش از آن مربوط می شود. در این مدل باید به ترتیب از سمت راست رنگ بندی سیم ها به صورت زیر باشد:

 قهوه ای قهوه ای – سفید، نارنجی آبی – سفید، آبی نارنجی – سفید، سبز سبز – سفید

  • استاندارد T-568B: سوکت شبکه کلاس b به این شکل است که ترتیب رنگ های هر سیم باید به صورت زیر رعایت شود:

قهوه ای قهوه ای – سفید، سبز آبی – سفید، آبی سبز – سفید، نارنجی نارنجی – سفید

برای سوکت زدن کابل شبکه به ابزاری همچون کابل، سوکت، آچار شبکه، استریپر، روکش سوکت و تستر شبکه نیاز است.

نصب سوکت شبکه

بهترین برند کانکتور شبکه

این تجهیزات به یکی از ملزومات شبکه تبدیل شده اند به همین دلیل شرکت های بسیار زیادی به تولید و ساخت این محصولات می پردازند. از برترین شرکت های تولید کننده کانکتور شبکه می توان به موارد زیر اشاره کرد.

سوکت امپ

امپ یک شرکت آمریکایی و زیرمجموعه یک شرکت بزرگ است که به تولید تجهیزات شبکه می پردازد. از مهمترین تولیدات این شرکت می توان به انواع کابل شبکه مسی و فیبر نوری، پچ پنل، کیستون و ... اشاره کرد. محصولات شرکت امپ تکنولوژی های بسیار دقیقی در ساخت تجهیزات دارند و از کیفیت بسیار مطلوبی در تولید برخوردار هستند. به همین دلیل عمر مفید قطعات و تجهیزات این برند بالا رفته است.

سوکت دی لینک

دی لینک یکی دیگر از شرکت های تولیدکننده انواع تجهیزات پسیو و اکتیو شبکه است. این شرکت در سال 1986 تاسیس شده است. محصولات شرکت دی لینک از تنوع و کفیت بالایی برخوردار هستند به همین دلیل به ده ها کشور جهان صادر می شود. از مهمترین محصولات این شرکت می توان به انواع مودم روتر، پچ کورد، پچ پنل، کیستون و سوکت اشاره کرد. در حال حاضر شرکت دی لینک به عنوان نهمین شرکت IT برتر در جهان شناخته می شود.

  • از دیگر شرکت های برتر در زمینه تولید این محصولات می توان به لگراند، رپیتون و .... اشاره کرد.

قیمت سوکت شبکه

قیمت این تجهیزات به عوامل مختلفی همچون نوع سوکت، جنس بدنه، رابط، استاندارد و برند آن بستگی دارد. برای مشاهده قیمت این محصولات می توانید به سایت راندنو مراجعه کنید. 

خرید سوکت شبکه

پیش از خرید این محصولات باید به نوع شبکه توجه کنید. در برخی از شبکه ها باید از سوکت شبکه SFTP Cat6 و در برخی دیگر از شبکه ها باید سوکت های دیگری مورد استفاده قرار بگیرد. پیش از خرید سوکت برای شبکه به نکات زیر توجه کنید. 

  1. برند و استاندارد تولید
  2. نوع سوکت
  3. گروه و دسته بندی سوکت
  4. جنس و مقاومت سوکت
  5. رابط سوکت شبکه

برای خرید سوکت شبکه می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت سوکت شبکه و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند