پچ پنل شبکه (Patch Port) قطعهای مستطیل شکل است که بدنه فریم آن اغلب از جنس فلز ساخته شده است. این محصول یکی از مهمترین تجهیزات پسیو شبکه محسوب میشود. به همین دلیل متخصصین شبکه به خرید پچ پنل شبکه اقدام می کند. Patch Panel وسیلهای است که همانند یک رابط یا سوییچ عمل میکند. این وسیله به ابتدا و انتهای کابلهای شبکه و سایر تجهیزات در شبکه متصل میشود. قیمت پچ پنل نیز به عواملی همچون جنس، گروه و دسته بندی محصول و برند آن بستگی دارد. Patch Panel یک وسیله موثر و انعطافپذیر است که میتواند مرکز داده یا اتاق سرور شما را مرتب کند.
در واقع این محصول مانع ایجاد اتصال مستقیم کابل شبکه به سایر تجهیزات شبکه میشود. patch panel دارای پورتهایی هستند که کابلهای شبکه یا انواع پچ کورد به آن متصل شده و ارتباط میان سایر تجهیزات شبکه مانند هاب و روتر را برقرار میکنند. این محصولات متناسب با نیاز و سیستم شبکه و تعداد کاربران تعیین میشود. در نهایت یک سر تمامی کابلها یا پچ کوردهایی که در شبکه استفاده میشود، به پچ پنل شبکه وارد میشود. ساختار این محصولات به این شکل است که از دو بخش اصلی ساخته شدهاند. بخش اول، فریم patch panel است که به آن بدنه اصلی نیز گفته میشود و اغلب فلزی هستند. بخش دوم نیز کیستون است. برخی از patch panelها به صورت پیش فرض به کیستون مجهز شدهاند. به محصولاتی که به همراه کیستون ارائه می شود، پچ پنل Loaded و به محصولاتی که بدون کیسون عرضه میشوند، Unloaded گفته میشود.
به طور کلی پچ پنلها براساس کاربرد به سه دسته پچ پنل شبکه اترنت، پچ پنل فیبرنوری و پچ پنل POE تقسیم بندی می شوند. هرکدام از این تجهیزات در طرحها، پیکربندیها و تعداد پورتهای مختلفی به بازار عرضه میشوند. به واسطه Patch Panelهای POE دیگر نیازی نیست برای تامین برق مستقیم از منبع تغذیه یا آداپتور استفاده شود. هم انتقال برق و هم انتقال داده توسط کابلهای شبکه صورت میگیرد. پچ پنل فیبر نوری نیز در انواع ماژولار، استاندارد و ... به بازار عرضه میشود. پچ پنل اترنت همان پچ پنل مسی و عادی است که در این صفحه به توضیح آن پرداخته شده است.
انواع پچ پنل شبکه براساس استاندارد سرعت نیز دسته بندی میشود. براساس عدد قرار گرفته شده در مقابل عبارت Cat، این محصولات دارای انواع مختلفی هستند که نوع Cat5e و Cat6 آنها بیشترین کاربرد را در صنعت شبکه دارد. نوع دیگری از تقسیم بندی این محصولات براساس مقاومت کیستون آن ها در برابر نویز است. پچ پنل SFTP و پچ پنل UTP از پرکاربردترین انواع پچ پنل در ایران هستند. این تجهیزات که همانند یک جعبه تقسیم در شبکه عمل می کنند، معمولاً دارای چنیدن پورت هستند و یک فضای مخصوص برای قرار دادن کیستون ها نیز بر روی آنها در نظر گرفته شده است. پچ پنل 12 پورت، پچ پنل 16 پورت، پچ پنل 24 پورت و پچ پنل 48 پورت از انواع این محصولات هستند.
قیمت پچ پنل شبکه با توجه به انواع آنها متغیر است. برای مثال، نوع loaded از unloaded قیمت بسیار بالاتری دارد زیرا به همراه کیستون عرضه میشود. از طرفی، این کالاها مانند کابلها از نظر نوع به CAT7،CAT6a ،CAT6 ،CAT5 و ... تقسیم میشوند و هرچه این مدل بالاتر باشد، قیمت Patch Panel بیشتر میشود. از جهتی، patch panelها همانند کابلها و پچ کوردها دارای نوع UTP و SFTP هستند که به الطبع نوع SFTP آن قیمت بالاتری دارد.
برای خرید پچ پنل شبکه میتوانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاههای مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت پچ پنل شبکه و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم میسازد.