ثبت فروشگاه

پچ پنل

پچ پنل شبکه (Patch Port) یک قطعه ای مستطیل شکل است که بدنه فریم آن اغلب از جنس فلز ساخته شده است. این محصول یکی از مهمترین تجهیزات پسیو شبکه محسوب می شود. به همین دلیل متخصصین شبکه به خرید پچ پنل شبکه اقدام می کند. Patch Panel وسیله ای است که همانند یک رابط یا سوییچ عمل می کند. این وسیله به ابتدا و انتهای کابل های شبکه و سایر تجهیزات در شبکه متصل می شود. قیمت پچ پنل نیز به عواملی همچون جنس، گروه و دسته بندی محصول و برند آن بستگی دارد. Patch Panel یک وسیله موثر و انعطاف پذیر است که می تواند مرکز داده یا اتاق سرور شما را مرتب کند.

کاربرد پچ پنل شبکه

در واقع این محصول مانع ایجاد اتصال مستقیم کابل شبکه به سایر تجهیزات شبکه می شود. patch panel دارای پورت هایی هستند که کابل های شبکه یا انواع پچ کورد به آن متصل شده و ارتباط میان سایر تجهیزات شبکه مانند هاب و روتر را برقرار می کنند. این محصولات متناسب با نیاز و سیستم شبکه و تعداد کاربران تعیین می شود. در نهایت یک سر تمامی کابل ها یا پچ کوردهایی که در شبکه استفاده می شود، به پچ پنل شبکه وارد می شود.

ساختار این محصولات به این شکل است که از دو بخش اصلی ساخته شده اند. بخش اول، فریم patch panel است که به آن بدنه اصلی نیز گفته می شود و اغلب فلزی هستند. بخش دوم نیز کیستون است. برخی از patch panel ها به صورت پیش فرض به کیستون مجهز شده اند. به محصولاتی که به همراه کیستون ارائه می شود، پچ پنل Loaded و به محصولاتی که بدون کیسون عرضه می شوند، Unloaded گفته می شود.

پچ پنل

مزایای استفاده از Patch Panel

می توان گفت وجود این تجهیزات الزامی نیست اما به کاربرد آن ها مزایای بسیار زیادی دارد.

  1. استفاده از این محصول سبب می شود تا شبکه مرتب تر و منظم تر باشد.
  2. وجود پچ پنل تلفن و شبکه گسترش و توسعه شبکه را راحت تر می کند.
  3. به کمک این تجهیزات تکنسین های شبکه می توانند راحت تر مجموعه را عیب یابی کنند.
  4. با وجود این محصولات می توان به طور مستقیم کاربری را به یکی از دستگاه های اتاق سرور متصل کرد بدون این که نیاز به کابل کشی مجزا باشد.
  5. در قسمت های مختلف مجموعه ممکن است چندین سوکت وجود داشته باشد که کارایی نداشته باشند. اما در صورتی که کاربری به مجموعه اضافه شد، باید بتوان سوکت ها را به مدار شبکه اضافه کرد به همین دلیل از Patch Panel در شبکه های مختلف استفاده می شود.
  6. بدون وجود پچ پنل قطع کردن اتصال سوئیچ از کلاینتی سخت است. همچنین تعویض ترتیب اتصال سرورها و سوئیچ ها نیز کار سختی است.
  7. با وجود این تجهیزات تمامی اتصالات در اتاق سرور پیش روی شما قرار گرفته است و نیاز به جابه جا کردن آن ها نیست.
  8. وجود Patch Panel از به وجود آمدن هزینه های ناگهانی جلوگیری می کند.
  9. پچ پنل ها به برچسب هایی مجهز شده اند که به این ترتیب می توان تشخیص داد که هر کابل به کدام بخش نصب شده است. این موضوع عیب یابی شبکه را ساده تر می کند.

مزایای استفاده از Patch Panel

انواع پچ پنل براساس کاربرد

به طور کلی پچ پنل ها براساس کاربرد به سه دسته پچ پنل اترنت، پچ پنل فیبرنوری و پچ پنل POE تقسیم بندی می شوند. هرکدام از این تجهیزات در طرح ها، پیکربندی ها و تعداد پورت های مختلفی به بازار عرضه می شوند.

پچ پنل POE

Poe Patch Panel در اغلب اوقات در سیستم های دوربین مداربسته، تلفن های IP، سیستم های هشدار و ... استفاده می شود. این محصولات از تکنولوژی های جدیدی هستند که در شبکه ها به کار می روند. به واسطه این Patch Panel ها دیگر نیازی نیست برای تامین برق مستقیم از منبع تغذیه یا آداپتور استفاده شود. با وجود این نوع Patch Panel می توان به کمک دو زوج از چهار زوج کابل شبکه برق مستقیم و مورد نیاز دستگاه را فراهم کرد. در نتیجه هم انتقال برق و هم انتقال داده توسط کابل های شبکه صورت می گیرد. این محصولات اغلب در اندازه های یک یونیت تولید می شوند و به آسانی داخل رک نصب می شوند.

پچ پنل فیبر نوری

  • پچ پنل فیبر نوری استاندارد: این محصولات با آداپتورهای LC یا SC یا MTP بمورد استفاده قرار می گیرند. این پنل به عنوان یک اتصال میانی، بین کمربندی اصلی شبکه و کابل‌ها، به کار گرفته می شود.
  • پچ پنل فیبر نوری Breakout: این محصولات تنها برای کابل کشی 40G-10G و 100G-25G با چگالی بالا، به بازار عرضه شده اند. از این پنل ها برای کاهش حجم کابل و بهبود جریان هوا، استفاده می شود.
  • پچ پنل فیبر نوری ماژولار: پچ پنل فیبر نوری ماژولار خود در انواع پنل محفظه فیبر ماژولار و پنل آداپتور چندرسانه‌ ای به بازار عرضه می شود. پنل اول ظرفیت نگهداری 4 FHD MTP را برای مدیریت کابل کشی دارد. در حالی که نوع دوم، به کاربران اجازه می دهد پنل آداپتور خود را به یک شبکه با چگالی بالا، تبدیل کنند.

پچ پنل اترنت

این تجهیزات همان پچ پنل مسی و عادی است که در این صفحه به توضیح آن پرداخته شده است. برای کابل های مسی از این محصولات استفاده می شود. این پنل ها کاربرد بسیار بیشتری نسبت به دیگر انواع Patch Panelها دارند.

پچ پنل POE

انواع پچ پنل براساس استاندارد

بر اساس عدد قرار گرفته شده در مقابل عبارت Cat، این محصولات دارای انواع مختلفی هستند که نوع Cat5e و Cat6 آنها بیشترین کاربرد را در صنعت شبکه دارد. این استانداردها در واقع سرعت انتقال داده را برای patch panel مشخص می کنند. در شبکه هایی که تعداد دستگاه ها محدود باشد، نیاز کمتری به این محصولات احساس می شود ولی در شبکه های بزرگتر با تجهیزات پسیو بیشتر، لزوم استفاده از patch panel ها نیز بیشتر احساس می شود.

در صورت معیوب بودن یا تغییر مسیر شبکه، با وجود patch panel، دیگر نیازی به قطع کابل از مبدأ یا تجهیزات مقصد وجود ندارد و با استفاده از patch panel می توان به راحتی ارتباط آن را به صورت موقت قطع کرد.

انواع پچ پنل براساس استاندارد

انواع Patch Panel براساس مقاومت در برابر نویز

نوع دیگری از تقسیم بندی این محصولات براساس مقاومت کیستون آن ها در برابر نویز است.

پچ پنل SFTP

 این محصولات برای تجهیزات شبکه از نوع SFTP مناسب هستند. به دلیل شیلد و فویلی که در ساختار تجهیزات شبکه SFTP به کار رفته است، این محصولات در برابر نویز و اختلالات الکترومغناطیسی مقاوم هستند.

پچ پنل UTP

 در ساختار این تجهیزات از شیلد و فویل استفاده نشده است به همین دلیل در برابر نویز و اختلالات الکترومغناطیسی مقاومت زیادی از خود نشان نمی دهند اما قیمت آن ها مقرون به صرفه تر است.

بهتر است از تجهیزات شبکه سازگار در یک سیستم استفاده کنید. این کار عملکرد و سرعت شبکه را تا حد زیادی بهبود می بخشد.

انواع Patch Panel براساس مقاومت در برابر نویز

ساختار Patch Panel

ساختار این محصولات به گونه ای است که می توانند ماژولار یا غیرماژولار باشند.

  • پچ پنل ماژولار این امکان را در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهند که در صورت خرابی یکی از کیستون ها، نیازی به تعویض کل دستگاه نبوده و فقط بتوان کیستون معیوب را تعویض کرد.
  • در پچ پنل غیرماژولار به این شکل نیست و در صورت خرابی یکی از کیستون ها، کل patch panel باید تعویض شود.

ساختار Patch Panel

انواع پچ پنل

  1.  12 پورت CAT5 UTP
  2.  24 پورت CAT5 SFTP
  3.  12 پورت CAT5e UTP
  4. 24 پورت CAT5e SFTP
  5. 12 پورت CAT6 UTP
  6. 24 پورت CAT6 UTP
  7. 48 پورت CAT6 UTP
  8.  12 پورت CAT6 SFTP
  9.  24 پورت CAT6 SFTP
  10. 48 پورت CAT6 SFTP
  11.  12 پورت CAT6a SFTP
  12.  24 پورت CAT6a SFTP
  13.  48 پورت CAT6a SFTP
  14.  24 پورت CAT7

انواع پچ پنل

ابعاد پچ پنل

این تجهیزات که همانند یک جعبه تقسیم در شبکه عمل می کنند، معمولاً دارای چنیدن پورت هستند و یک فضای مخصوص برای قرار دادن کیستون ها نیز بر روی آنها در نظر گرفته شده است. فضای قرار گرفتن کیستون با قطعاتی از جنس پلاستیک ساخته شده است. patch panel ها در درون رک شبکه، وظیفه تقسیم پورت های شبکه را به طور منظم برعهده دارند. از پرکاربردترین این محصولات می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • پچ پنل 12 پورت
  • پچ پنل 16 پورت
  • پچ پنل 24 پورت
  • پچ پنل 48 پورت

ابعاد پچ پنل

تفاوت پچ پنل و سوئیچ

کارایی این دو دستگاه بسیار به هم شباهت دارد اما از چند نظر با هم تفاوت دارند. به عنوان مثال پچ پنل تنها یک نوع رابط برای راحت تر شدن اتصالات است. وجود این وسیله در شبکه های سیمی، اجباری نیست. در صورتی که سوئیچ ها کاربردهای بیشتری دارند و می توانند دستگاه ها را به داخل شبکه متصل کنند تا از این طریق به اینترنت، دسترسی داشته باشند. برخلاف پنل ها، وجود سوئیچ برای راه‌ اندازی شبکه ضرورت دارد. مثلاً در بعضی از شرایط می توان از سوئیچ به جای پچ پنل استفاده کرد.

بهترین برند Patch Panel

امروزه استفاده از این تجهیزات در مجموعه رواج بسیار زیادی پیدا کرده است به همین دلیل شرکت های زیادی به تولید و ساخت این محصولات می پردازند. این محصولات با هربرندی که باشند کاربرد مشخصی دارند اما ویژگی های آن ها با هم متفاوت است. برندهای زیر از مشهورترین برندهای تولیدکننده Patch Panel هستند.

پچ پنل امپ

امپ یکی از برترین شرکت های تولیدکننده انواع تجهیزات شبکه است. این شرکت به تولید انواع Patch Panel با استانداردهای مختلف و از نوع SFTP و UTP می پردازد. کشور سازنده این پچ پنل ها چین است. شرکت امپ همچنین به تولید انواع تجهیزات پسیو شبکه اعم از نگهدارنده کابل، کابل شبکه شبکه، سوکت شبکه، کابل فیبر نوری، کیستون و ... می پردازد. محصولات این برند استانداردهای لازم برای زیر ساخت های شبکه را دریافت کرده است. محصولات این شرکت برای اتصالات حساس و استفاده در شبکه های بسیار دقیق مناسب هستند.

پچ پنل نگزنس

نگزنس یکی از برترین شرکت های تولیدکننده تجهیزات شبکه است. مقر اصلی این شرکت در فرانسه واقع شده است. این شرکت به تولید دو دسته محصول مسی و فیبر نوری می پردازد. از مهم ترین محصولات این شرکت می توان به انواع کابل شبکه، پچ کورد در متراژهای مختلف، فیس پلیت، انواع کیستون و ... اشاره کرد. Patch Panelهای این شرکت در انواع UTP ،SFTP و .... و در استانداردهای مختلف به بازار عرضه می شود.

پچ پنل لگراند

لگراند یک شرکت نام آشنا در زمینه تولید تجهیزات شبکه است. این شرکت فرانسوی در سال 1986 تاسیس شده است و کالاهای بسیار باکیفیتی به بازار عرضه می کند. محصولات این شرکت به بیش از 100 کشور جهان صادر می شود. در حال حاضر لگراند دوربین مدار بسته و تجهیزات امنیتی نیز به بازار عرضه کرده است. این شرکت در زمینه تولید کابل شبکه، پچ کورد با متراژهای مختلف، کیستون، سوکت شبکه و ... نیز می پردازد.

  • از دیگر برندهای مشهور در این زمینه می توان به اشنایدر، ایکوئیپ، دی لینک، رپیتون و ... اشاره کرد.

قیمت پچ پنل شبکه

قیمت پچ پنل شبکه با توجه به انواع آن ها متغیر است. برای مثال، نوع loaded از unloaded قیمت بسیار بالاتری دارد زیرا به همراه کیستون عرضه می شود. از طرفی، این کالاها مانند کابل ها از نظر نوع به CAT7،CAT6a ،CAT6 ،CAT5 و ... تقسیم می شوند و هرچه این مدل بالاتر باشد، قیمت Patch Panel بیشتر می شود. از جهتی، patch panel ها همانند کابل ها و پچ کوردها دارای نوع UTP و SFTP هستند که به الطبع نوع SFTP آن قیمت بالاتری دارد.

خرید پچ پنل شبکه

برای خرید پچ پنل می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت پچ پنل شبکه و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند


گروه


نوع پنل


نوع پچ پنل