ثبت فروشگاه

مخزن تحت فشار

مخزن تحت فشار یا منبع فشار یا مخزن انبساط منبعی است که برای ذخیره و نگهداری آب در فشاری غیر از فشار اتمسفر مورد استفاده قرار می گیرد. این مخازن در حجم و سایزهای گوناگون، تولید می شوند و روی پمپ‌ یا در کنار پمپ نصب می شوند.

مخزن تحت فشار

نحوه عملکرد مخزن تحت فشار

به هنگام نصب، منبع خالی است و پس از استارت پمپ، منبع با توجه به ظرفیت خود، شروع به پر شدن می کند. هنگامی که منبع پر شود، هوا در بالای مخزن فشرده می شود و پس از خاموش شدن پمپ، به کمک فشار هوا، آب وارد سیستم می شود. با پایین آمدن سطح آب و کاهش فشار هوای داخل منبع، پمپ مجدداً استارت می زند. با استارت پمپ دوباره منبع پر و هوا فشرده می شود.

اجزای اصلی مخزن تحت فشار

در ادامه به اجزای اصلی این مخزن پرداخته می شود:

منبع فشار یا مخزن دیافراگمی

منبع دیافراگمی در رایزر تخلیه برای تأمین آب ذخیره برای دستگاه‌هایی که فشار آب  به این صورت باشد: فشار آب بسیار پایین، فشار آب کم ، فشار آب صفر و یا فشار آب ورودی دارای نوسانات شدید باشد مورد استفاده قرار می گیرد.

منبع فشار، می تواند میزان آسیب‌های ناشی از نوسان فشار آب را کاهش دهد و همچنین باعث افزایش میزان بهره مندی انرژی شود.

مخزن تیوپی

تیوپ این منبع در داخل مخزن قرار دارد. پمپ های آبرسانی با ایجاد فشار می توانند حجم تیوپ داخل منبع را افزایش دهند و ظرفیت منبع تحت فشار را پر کنند در نتیجه آب مصرفی را با فشار خوب در اختیار مصرف کننده قرار می دهند.

این تیوپ‌ها با یک صافی پلاستیکی، توسط یک حلقه به یکدیگر متصل می شوند.  در برخی منبع‌ های تحت فشار، این صافی پلاستیکی وجود ندارد. این تیوپ ها دارای قابلیت ارتجاعی هستند، در نتیجه نقش بزرگی در کاهش استهلاک پمپ‌ های آبرسانی دارند و می توانند درجه حرارت بین صفر تا بیشتر از نود درجه‌ سانتی‌ گراد را تحمل کنند.

فلنج

فلنج در واقع یکی از قطعات مورد استفاده در کار با پمپ آب است. فلنج قطعه‌ ای باریک داخلی یا خارجی است که  جنس آن از آهن است که در انتها لوله و منبع تحت فشار قرار دارد تا دسترسی را برای تنظیم، تمیز کردن و بررسی سیستم لوله کشی و منبع آسان کند. از فلنج در اتصال دو لوله به یکدیگر نیز استفاده می شود. فلنج‌ ها انواع مختلفی دارند که به لوله و تانک وصل می شوند.

اجزای اصلی مخزن تحت فشار

انواع منبع تحت فشار

منبع تحت فشار دارای دو نوع است:

مخزن تحت فشار دیافراگمی

مخزن تحت فشار دیافراگمی به دو بخش تقسیم می شود. بخش خشک که توسط یک شیر، هوای پر فشار وارد منبع آب می شود. بخش آب که از یک خروجی به پمپ آب وصل می شود. زمانی که که پمپ آب شروع به کار کردن کند، هوای پشت آن افزایش می یابد، وقتی که به فشار مورد نظر برسد، پمپ خاموش می شود و هنگام مصرف آب، دیافراگم مجدداً به حالت اولیه بر می گردد.

مخزن انبساط پمپ آب خانگی از جنس فولاد یا فایبرگلاس است که مدل فولادی آن  به صرفه‌ تر است و به سرویس کمتری نیاز دارد.

برای داشتن فشار اولیه مناسب بهتر است برای ورود آب به منبع از یک فیلتر دیسکی استفاده شود تا مانع ورود ذرات ریز، سنگ‌ ریزه و… به‌ داخل منبع آب شود. همچنین باعث افزایش طول عمر و کارایی مخزن و پمپ می شود. اگر از مخازن پلی اتیلنی استفاده می کنید بهتر است خروجی مخزن بالاتر از کف مخزن نصب شود تا مشکلی پیش نیاید.

از مزایای منبع تحت فشار دیافراگمی می‌توان به دوام بالا، کارایی عالی و طول عمر بیشتر نسبت به مخازن تیوپی اشاره کرد.

 منابع تحت فشار دیافراگمی هزینه‌ اولیه‌ زیادی نسبت به منابع تحت فشار تیوپی دارند اما استفاده از مخزن دیافراگمی مقرون به صرفه تر و بهتر است.

مخزن تحت فشار تیوپی

مخزن تحت فشار تیوپی در سیستم‌های قدیمی آبرسانی کاربرد دارند. عملکرد آن به این صورت است که آب درون منبع توسط تیوپ، تحت فشار نگه داشته می شود.

استفاده از منبع تحت فشار تیوپی معایبی دارد. این مخازن از لحاظ دوام و کارایی، کارکرد کمتری نسبت به مخازن تحت فشار دیافراگمی دارند. استفاده از آن‌ها در موارد زیادی باعث تغییر مزه و بوی آب می‌ شود. به دلیل لاستیکی بودن به مرور زمان باد آن کم می شود و تیوپ داخلی آن سوراخ می شود.

انواع منبع تحت فشار

مزایای استفاده از منبع تحت فشار

  • کاهش مصرف انرژی
  • ثابت ماندن فشار آب در لوله ها
  • جلوگیری از به وجود آمدن تنش های بزرگ به دلیل پدیده ضربه قوچ است 
  • افزایش طول عمر پمپ و کاهش خرابی 
  • کاهش آلودگی صوتی پمپ‌ ها

مزایای استفاده از منبع تحت فشار

کاربرد مخزن تحت فشار

  1. مخازن هوای فشرده صنعتی
  2. مخازن ذخیره سازی آب خانگی
  3. سیلندرهای غواصی
  4. برج های تقطیر
  5. راکتورهای فشاری
  6. اتوکلاوها
  7. استخراج معادن
  8. مخازن پنوماتیک
  9. مخازن هیدرولیک تحت فشار
  10. مخازن  ترمز وسایل نقلیه جاده ای
  11. مخازن ذخیره سازی گازهای مایع
  12. کابین هواپیمای مسافربری 

کاربرد مخزن تحت فشار

راه های جلوگیری از آسیب تیوپ منبع تحت فشار

روش های متفاوتی برای جلوگیری از آسیب تیوپ منبع تحت فشار وجود دارد که در ادامه به آنها پرداخته می شود.

استفاده از لرزه گیر

لرزه گیر از ضربه کله قوچی جلوگیری می کند.

خشک بودن محل نصب

محل منبع تحت فشار باید خشک و دارای تهویه باشد؛ این کار سبب افزایش عمر منبع تحت فشار می شود.

استفاده از فیلتر

قرار دادن فیلتر قبل از پمپ و منبع از ورود مواد معلق که با رسوبات خود بر روی تیوپ طول عمر منبع را کاهش می دهند جلوگیری می کند.

تراز بودن منبع تحت فشار

نصب تراز منبع تحت فشار می تواند احتمال ساییدگی تیوپ به دیواره مخزن را کاهش دهد.

محاسبه صحیح حجم منبع تحت فشار

در انتخاب حجم منبع تحت فشار دقت کنید چرا که اگر به درستی انتخاب نشود، تعداد دفعات پر و خالی شدن زیاد می شود و منجر به کاهش عمر تیوپ می شود.

از بین بردن ناصافی سطح داخلی مخزن در زمان تعویض تیوپ

توجه داشته باشید که پس از تعویض پمپ حتماً سطح داخلی منبع سمباده زده شود و ناصافی های آن برطرف شود، در غیر این صورت تماس تیوپ با ناصافی ها منجر به ساییدگی تیوپ و پارگی آن می شود.

استفاده از منبع ذخیره قبل از پمپ

نصب مخزن ذخیره، باعث کاهش گاز کلر، ذرات معلق و افزایش عمر تیوپ می شود. از دیگر مزیت های نصب مخزن ذخیره این است که ذرات شن، ماسه و زنگ آهن در کف مخزن ذخیره، ته نشین می شوند.

تنظیم فشار منابع تحت فشار

فشار منبع را به درستی تنظیم کنید در غیر این صورت فشار کم یا زیاد هوا باعث اختلال در عملکرد سیستم و خرابی تیوپ می شود.

راه های جلوگیری از آسیب تیوپ منبع تحت فشار

تعویض تیوپ منبع تحت فشار

  1.  قطع برق و آب پمپ
  2. جدا کردن منبع از پمپ
  3. خالی کردن هوای داخل مخزن با برداشتن کلاهک
  4. وارد کردن آب با فشار درون لوله برای تمیز کردن و حذف رسوبات اضافی
  5. خواباندن منبع به منظور خارج کردن آب منبع  
  6. خارج کردن تیوپ به صورت دورانی با باز کردن درپوش دریچه
  7. بعد از انتخاب تیوپ با ابعاد مناسب، آن را جمع کنید، به صورت دورانی جایگذاری کنید و مجدداً دوباره با دست آن را باز کنید.
  8. درپوش را ببندید و شروع به باد کردن تیوپ کنید.  باد درون آن از psi 35 بیشتر و از psi 25 کمتر نباشد.
  9. قبل از اتصال به شبکه آبرسانی، اتصالات را با نوار تفلون کاملاً آب بندی کنید، سپس برق و آب پمپ را وصل کنید.

نکات مهم در هنگام خرید مخزن تحت فشار

  1. انتخاب درست توان پمپ و حجم منبع تحت فشار
  2. ضخامت مخزن
  3. گواهینامه بهداشتی
  4. مکان یابی محل نصب مخزن
  5. ابعاد و سایز مخزن
  6. میزان مصرف برق مخزن
  7. گارنتی و شرکت تولید کننده

بهترین برندهای مخزن تحت فشار

برندهای گوناگونی در زمینه مخزن تحت فشار فعالیت می کنند که در اینجا به برترین آن ها اشاره می شود:

منبع تحت فشار وارم ایتالیا

یکی از برندهای معروف در زمینه منبع تحت فشار، شرکت ایتالیایی وارم است. از این محصول برای ثابت کردن فشار در سیستم آبرسانی و فراهم کردن شرایط انبساط حجمی آب استفاده می شود. کاربرد این پمپ ها در سیستم های آبرسانی خانگی، بوستر پمپ ها و پکیج های گرمایشی است. دمای مناسب برای این منابع تحت فشار از 10 تا 99 درجه سانتی گراد است. جنس تیوپ آن ها EPDM بهداشتی است و برای پمپ های 1، 1.5 و 2 اسب مناسب است.

منبع تحت فشار رفلکس

منبع تحت فشار رفلکس ساخت کشور آلمان است و از برندهای معروف در زمینه منبع تحت فشار است. قطعاتی از منابع تحت فشار رفلکس که در تماس مستقیم با آب هستند، پوشش مقاوم و ضد خوردگی دارند. دیافراگم تمام حجم های این منابع به جز منابع 18 و 24 لیتری قابل تعویض هستند. فشار تنظیم اولیه این منابع تحت فشار 4 بار هستند.

از دیگر برندها می توان به واتس، هاماک، دارینو، اریک، زیلمت، آکوا پرس، سیم، آکوافوس، استریم، گراندفوس، مهرافروز و ... اشاره کرد.

قیمت مخزن تحت فشار

ابعاد منبع، ارتفاع فشار، حجم منبع، سایز شیر، وزن، حداکثر تحمل فشار، برند و شرکت تولید کننده در قیمت گذاری کخزن تحت فشار تأثیر دارند. همچنین کاربران می توانند جهت اطلاع از قیمت مخزن تحت فشار و یا آشنایی با نحوه خرید مخرن تحت فشار به سایت راندنو مراجعه کنند و کالاهای خود را به صورت مستقیم از فروشندگان خریداری نمایند.

خرید مخزن تحت فشار

برای خرید مخزن تحت فشار می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت مخزن تحت فشار و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند


نوع


ظرفیت