ترانک شبکه یا ترانکینگ (Trunk) وسیلهای است که وظیفه نظم دهی سیم و کابلهایی که در بیرون از دیوار کار میشوند را برعهده دارد. این تجهیزات در سرتاسر مسیر سیم کشی تعدادی خروجی برق، پریز تلفن و کیستون شبکه که نیاز است را به کاربران ارائه میکنند. این موضوع موجب تفاوت داکت و ترانک برق نیز میشود. زمانی از ترانکینگ شبکه استفاده میشود که به هر دلیلی امکان تخریب دیوارها و قرار دادن کلید و پریز داخل آن وجود نداشته باشد. همچنین در مکانهایی که سیم کشیهای کابل از روی کار انجام شود، این تجهیزات مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از ترانکینگهای شبکه به صورت دوقلو و روی هم ساخته میشوند. استفاده از ترانکت مزایای زیادی به همراه دارد به همین دلیل تکنسینهای برق به خرید ترانک شبکه اقدام میکنند.
در بیشتر ادارهها، بانکها، دانشگاهها و دیگر مکانها از ترانك جهت نظم دادن به سیمهای روی دیوار و اتصال سیمهای کارمندان به برق استفاده میشود. این محصولات متعلقات و لوازم جانبی هم دارند که در نصب ترانک شبکه مورد استفاده قرار میگیرند. قیمت ترانک شبکه به جنس، سایز، متعلقات و دیگر موارد بستگی دارد. این تجهیزات از مواد مختلفی ساخته شدهاند که از مهمترین آنها میتوان به PVC و UPVC اشاره کرد. برخی از این تجهیزات دارای بدنههایی هستند که در برابر آتش از خود مقاومت نشان میدهند و به اصلاح نسوز هستند. برخی از برندهای معتبر همچون ترانک لگراند از مواد اولیه بسیار باکیفیت در ساختار خود استفاده کرده است. ترانکینگ باکیفیت با گذشت زمان دچار پوسیدگی و تغییر رنگ نمیشود. این محصولات در رنگهای مختلفی همچون سفید، طوسی و مشکی عرضه میشوند.
فهرست انواع ترانک و داکت چند بخش دارد. ترانکها از لحاظ عمق، عرض و سایز درب در مدلهای مختلفی عرضه میشود. عرضهای رایج این تجهیزات معادل 80، 105، 150، 195 میلیمتر است که مورد استقبال بسیاری از مصرفکنندگان قرار گرفته است. عمقهای رایج در بازار ایران 50، 80 و 100 میلیمتر است که خریداران بسته به نیاز خود سایز مورد نظر خود را انتخاب میکنند. در صورتی که بر روی مشخصات یک محصول نوشته باشد 50*105، عدد اول از چپ عرض ترانک و عدد دوم به عمق ترانک براساس میلیمتر اشاره دارد. ترانکها به صورت استاندارد با طولی معادل 2 متر توسط شرکتهای سازنده تولید میشوند و اگر کاربری نیاز به 1 متر ترانک داشته باشد، حتماً باید یک شاخه 2 متری خریداری کرده و براساس نیاز آن را با طول دلخواه برش بزند. از رایجترین این محصولات میتوان به ترانک 50*80 و 50*105 اشاره کرد. برروی تمامی این تجهیزات با هر ابعادی که داشته باشند، میتوان پریز تلفن و پریز شبکه نصب کرد. ترانکینگ برای این که به درستی صورت بگیرد و در مسیر مشخص نصب شود به متعلقات و تجهیزاتی همچون درب، پارتیشن، زاویه، سه راهی، درزگیر، مسدودکننده، فریم و کادر ترانکینگ و بست نگهدارنده کابل نیاز دارد.
قیمت این تجهیزات به عوامل مختلفی همچون جنس، ابعاد، عمق، متراژ مورد نیاز، متعلقات، برند و شرکت سازنده بستگی دارد. داکتهای باکیفیت با گذشت زمان دچار تغییر رنگ، پوسیدگی و شکستگی نمیشوند همچنین در برابر آتش سوزی از خود مقاومت نشان میدهند.
برای خرید ترانک شبکه میتوانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاههای مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت ترانک شبکه و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم میسازد.