پچ پنل UTP مخفف عبارت Unshielded Patch Pane به معنای بدون شیلد و فویل یکی از ملزومات پسیو شبکه است که در بازار تجهیزات شبکه عرضه می شود. کار اصلی این پچ پنل ها ایجاد برقراری ارتباط بین کابل های شبکه و تجهیزات شبکه است. پچ پنل در انتهای کابل های شبکه و دستگاه هایی مانند هاب، روتر و سوئیچ قرار می گیرند. این وسیله یک قطعه فلزی مستطیل شکل است. در پچ پنل شبکه UTP از تعدادی پورت مشخص به کارگیری شده است که داخل رک قرار می گیرند. این وسیله دارای پورت های گوناگون است و یک فضا برای قرارگیری کیستون ها بر روی آن تعبیه شده است. پچ پنل ها درون رک شبکه وظیفه تقسیم پورت های شبکه را برعهده دارند. گفتنی است که این پچ پنل ها بدون شیلد و بدون فویل هستند با تجهیزات شبکه UTP سازگاری بیشتری دارند.
با وارد کردن سوکت ها به پچ پنل، کاربران به شبکه متصل می شوند. کاربرد این وسیله زمانی که تعداد کاربران شبکه افزایش یابد، بیشتر به چشم می آید. در نتیجه تمام کابل هایی که به سوکت ها متصل هستند را در نقطه ای که مرکز قرارگیری رک است، جمع آوری می کند.
پچ پنل شبکه UTP در منازل، ساختمان ها، اداره ها، سازمان ها و ... مورد استفاده قرار می گیرند.
همانطور که قبلا اشاره کردیم، پچ پنل یکی از تجهیزات مهم در شبکه به شمار می آید. از مهم ترین مزایای این وسیله می توان به مقیاس پذیری این پچ پنل اشاره کرد. به طوری که پس از نصب پچ پنل، به راحتی می توان هر دستگاه جدیدی را به شبکه اضافه کرد. همچنین نیازی به استفاده از به کارگیری کابل های جدید که موجب بالا رفتن هزینه ها می شود، نیست. در نهایت این محصول کاربردی که از شلوغی کابل ها در شبکه جلوگیری می کند، از قیمت مناسبی نسبت به پچ پنل SFTP برخوردار است و در کاهش هزینه ها کمک به سزایی می کند.
پچ پنل های شبکه UTP از نظر استاندار کیستون ها به انواع گوناگونی تقسیم می شوند:
گفتنی است که این پچ پنل ها در تعدد پورت های گوناگونی به بازار عرضه می شوند. تعداد پورت های 12، 24 و 48 جزو تعداد پورت های استاندارد هستند. همچنین پچ پنل های 8، 16، 32، 36 و 96 پورت نیز تولید و به بازار عرضه می شوند. پچ پنل 24 پورت UTP از پرکاربردترین پچ پنل های شبکه است.
پچ پنل ها براساس کارایی به دو دسته ماژولار و غیر ماژولار بودن دسته بندی می شوند:
ابن پچ پنل ها به گونه ای ساخته شده اند که در صورت خرابی یکی از کیستون های این پچ پنل، نیازی به تعویض کل پچ پنل نیست. تنها با تعویض کیستون خراب می توان این اشکال را رفع کرد.
پچ پنل های غیرماژولار برعکس پچ پنل ماژولار عمل می کند. در صورت خرابی یکی از پورت های این وسیله، امکان تعویض کیستون خراب وجود ندارد و پچ پنل به طور کلی باید تعویض شود.
استفاده از این نوع پچ پنل و دیگر انواع آن ها در شبکه بسیار رواج پیدا کرده است. به همین دلیل شرکت های بسیار زیادی به تولید و عرضه این تجهیزات می پردازند. شرکت های زیر از برترین برندهای این محصولات هستند.
شرکت لگراند در سال 1949 پس از وقوع یک آتش سوزی در کارخانه، فقط بر روی تولید تجهیزات شبکه متمرکز شد. پس از آن شرکت لگراند به یک تولید کننده محصولات الکترکی بزرگ در جهان تبدیل شد. این شرکت انواع پچ پنل با استانداردهای گوناگون تولید می کند. پچ پنل های این شرکت در دو نوع SFTP و UTP عرضه می شوند و تمامی آن ها دارای استانداردهای شبکه هستند. پرفروش ترین پچ پنل این شرکت، پچ پنل لگراند Cat6 UTP است.
شرکت نگزنس تولیدکننده انواع تجهیزات پسیو شبکه است و درصدد تولید محصولات و قطعات با کیفیت برآمده است. این شرکت انواع پچ پنل ها را با استانداردهای گوناگون و کتگوری های متفاوت تولید و به بازار عرضه می کند. پر فروش ترین پچ پنل این برند، پچ پنل UTP 24 پورت با کتگوری 6 است.
قیمت این پچ پنل ها با توجه به انواع آن ها براساس تعداد پورت متغیر است. از طرفی، این کالاها مانند کابل ها از نظر نوع به Cat6 ،Cat5 و انواع آنها تقسیم می شوند و هرچه عدد قرار گرفته شده در مقابل Cat بالاتر باشد، قیمت پچ پنلUTP نیز بیشتر می شود.
برای خرید پچ پنل UTP می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت پچ پنل UTP و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.