لامپ UV یکی از انواع لامپ است که اشعه یو وی را از خود بازتاب می کند. این لامپ انرژی الکتریکی برق را دریافت کرده و آن را به اشعه فرابنفش در طول موج های مشخص تبدیل می کند. لامپ UV کاربردهای خاصی دارند که مهم ترین آن ها مربوط به سیستم های گندزدایی است. فرابنفش اشعه ای است که در نور خورشید نیز یافت می شود و طول موجی معادل ۱۰ الی ۴۰۰ نانومتر دارد. لازم به ذکر است که ماژول لامپ UV به گونه ای طراحی شده است که با تولید اشعه فرابنفش در محدوده خاص می تواند میکروب ها و ویروس های بسیار زیادی را از بین ببرد.
امروزه از لامپ یو وی جهت ضد عفونی استفاده می شود و علاوه بر سیستم های گندزدایی در صنایع پزشکی، سینما، درمانی و ... نیز مورد استقاده قرار می گیرد. این لامپ از قابلیت تولید اشعه UV در محدوده 200 الی 300 نانومتر برخوردار است.
لامپ های یو وی در انواع مختلفی به بازار عرضه می شوند که هرکدام کاربردهای به خصوص و ویژگی های متفاوتی دارند. در ادامه به انواع لامپ ضدعفونی کننده و تصفیه اشاره خواهیم کرد.
این مدل از لامپ ها ساختاری شبیه به لامپ های فلورسنت و مهتابی دارند. این لامپ نوعی لامپ مهتابی تخلیه گاز الگتریکی بوده و با جریان الکتریسیته، موجب تحریک بخار جیوه موجود در گاز آرگون می شود. پس از این فرآیند این لامپ ها پرتو فرابنفش از خود ساطع می کنند. در نتیجه این پرتو توسط ماده فلورسنت به نور مرئی تبدیل می شود.
این نوع از لامپ های یو وی بسیار پرکاربرد هستند و اغلب در صنایع پزشکی، نساجی و واکنش های فتوشیمیایی مورد استفاده قرار می گیرند. لامپ های UVA یا BLB طول موجی معادل ۳۱۵ الی ۴۰۰ نانومتر تولید می کنند.
این دسته از لامپ ها قادر به تولید اشعه فرابنفش با طول موج کمتر معادل ۲۸۰ الی ۳۱۵ نانومتر هستند. از این لامپ ها اغلب جهت درمان بیماری های پوستی مانند پسوریازیس، اگزما، لنفوم پوستی و سایر اختلالات پوستی استفاده می شود. به این لامپ ها لامپ یو وی استریل نیز گفته می شود.
لامپ یو وی سی طول موج های بسیار کمتری دارد و اغلب جهت کشتن یا غیر فعال کردن ویروس، باکتری و دیگر موجودات زنده میکروسکوپی مورد استفاده قرار می گیرند. طول موج اشعه این لامپ ها بسیار کم و معادل ۱۰۰ الی ۲۸۰ نانومتر است. از این لامپ در استخرهای پرورش ماهی و تصفیه خانه ها استفاده می شود. به این لامپ ها، لامپ uv صدعفونی کننده نیز گفته می شود. این نوع از لامپ ها می توانند بر روی DNA باکتری ها تأثیر بگذارند و عمل تکثیر را برای آنها غیر ممکن سازند. قیمت لامپ یو وی سی نسبت به سایر مدل های لامپ یو وی بالاتر است.
لامپ UV باتوجه به کاربردهای گسترده ای که دارد از مضراتی نیز برخوردار است. در ادامه به معایب اشعه UV اشاره خواهیم کرد.
شرکت های محبوب زیادی به تولید این محصول پرداخته اند. در ادامه به برندهای تولیدکننده این کالا اشاره خواهیم کرد.
شرکت اسرام تولیدکنننده انواع تجهیزات روشنایی بوده و مقر اصلی آن در شهر مونیخ کشور آلمان قرار دارد. شرکت اسرام چند ملیتی بوده و با تولید محصولات با کیفیت توانسته است جایگاه ویژه ای را در جهان به خود اختصاص دهد. لامپ های محبوب تولیدشده توسط این برند عبارتند از لامپ UVC 30 ضدعفونی 30 وات اسرام، لامپ UVC 8 وات اسرام، لامپ UVC 15 وات اسرام و ...
شرکت فیلیپس یک شرکت چند ملیتی بوده و دفتر مرکزی آن در شهر آمستردام کشور هلند قرار دارد. این شرکت در سال 1891 توسط جرارد فیلیپس در شهر آیندهوون تأسیس شد. امروزه این شرکت در حوزه های لوازم خانگی، تجهیزات پزشکی و لوازم تجهیزات نورپردازی فعالیت دارد. این شرکت به تولید انواع لامپ ههای UV در توان های گوناگون نیز می پردازد. از محبوب ترین لامپ های تولیدشده توسط این برند می توان به لامپ UVC 30 وات فیلیپس، لامپ UVA 4 وات فیلیپس مدل BL و ... اشاره کرد.
برندهای معتبر دیگری مانند ناروا، سیلوینا، پرسا و ... به تولید این محصول می پردازند.
قیمت لامپ یو وی به عواملی هم چون توان، ابعاد لامپ، نوع تکنولوژی، طول موج قابل انتشار، نوع پرتو تابشی، طول عمر لامپ UV، برند و شرکت سازنده بستگی دارد. برای خرید لامپ UV کوچک و دیگر انواع آن می توانید به سایت راندنو مراجعه کنید و با نمایندگی لامپ UV به طور مستقیم در ارتباط باشید.
برای خرید لامپ یو وی می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت لامپ یو وی UV و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.