ثبت فروشگاه

لامپ فلورسنت

لامپ فلورسنت که برخی افراد به آن لامپ مهتابی نیز می گویند، یکی از انواع لامپ است که امروزه در بسیاری از مجموعه ها مورد استفاده قرار می گیرد. این لامپ ها از یک لوله شیشه ای صاف و یا خمیده ساخته شده اند که از دو طرف این لوله جریان الکتریکی وارد می شود. در مقایسه با لامپ های التهابی، این محصولات بهره نوری 3 الی 5 برابری دارند و طول عمر آن ها نیز 10 تا 20 برابر بیشتر است. داخل حباب این لامپ ها از جیوه پر شده است و در اثر تخلیه الکتریکی در گاز جیوه، نور ماوراء بنفش تولید می شود که در اثر برخورد به پوشش داخلی فلورسنت، این نور به یک نوع نور مرئی تبدیل می شود.

دلیل نامگذاری لامپ مهتابی یا Fluorescent lamp وجود پوشش فلورسنت است که سبب می شود نور تولیدشده در داخل لامپ در اثر بازتاب به آن پوشش، به نور مرئی تبدیل شود.

لامپ فلورسنت

تاریخچه لامپ فلورسنت

اولین لامپ های فلورسنت که به عنوان لامپ های فلورسنت مادر از آنها یاد می شود، در اواخر سال 1890 توسط پیتر کوپر هیویت اختراع شدند. این لامپ ها در صنایع مختلف همچون عکاسی مورد استفاده قرار می گرفتند. در سال 1927، فردریک یروهانس لامپ های فشار بالا را به بازار عرضه کرد. لامپ فلورسنت فشرده و کم مصرف تر، در سال 1938 تولید و در سال 1941 ثبت شد. نوع جدیدتر و نوین این لامپ ها توسط ادهامر در سال 1973 اختراع شدند. پس از آن لامپ مهتابی روز به روز پیشرفته تر شد و به شکل لامپ های فلورسنت امروزی درآمد.

این لامپ ها در ایران نیز بسیار رواج پیدا کرده اند. یکی از دلایل محبوبیت آن ها مصرف انرژی بسیار کم و بازدهی نوری بالا است. علاوه بر این، قیمت این محصولات نیز مقرون به صرفه است. امروزه از لامپ فلورسنت آبی، بنفش، آفتابی، مهتابی و ... در بسیاری از مکان ها استفاده می شود.

اجزای لامپ فلورسنت

  • حباب لامپ (لوله شیشه ای و یا کوارتز)
  • لایه فسفر جهت پوشش دادن داخل لامپ
  • گاز جیوه، آرگون و نئون
  • کاتد (الکترودهای ساطع کننده الکترون)
  • مدار راه اندازی لامپ و بالاست فلورسنت

کاربرد لامپ فلوئورسنت

  • استفاده در منازل مسکونی
  • بیمارستان ها
  • فروشگاه ها
  • لامپ فلورسنت حشره کش
  • مراکز تجاری و اداره ها
  • لامپ فلورسنت برای زردی نوزاد
  • لامپ فلورسنت برای گیاهان
  • لامپ فلورسنت آکواریوم
  • لامپ فلورسنت اسکنر

کاربرد لامپ فلورسنت

مزایای استفاده از لامپ فلوئورسنت

  • صرفه جویی در انرژی: این لامپ ها در مقایسه با لامپ های رشته ای و گازی تقریباً 40 درصد در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند.
  • تنوع درجه حرارت رنگ: این لامپ ها از لحاظ رنگ بندی تنوع زیادی دارند و در رنگ های مختلفی تولید می شوند.
  • قیمت مقرون به صرفه: این لامپ ها نسبت به سایر مدل های لامپ مانند لامپ LED، قیمت کمتری دارند.
  • بازدهی نور: این لامپ ها نور بسیار مناسبی تولید می کنند و به وسیله آن ها می توان محیط وسیعی را روشن کرد.
  • تولید گرمای کم: این لامپ ها در مقایسه با لامپ های گازی و رشته ای، گرمای بسیار کمتری تولید می کنند.

انواع لامپ براساس ساختار

  • لامپ فلورسنت با الکترود
  • لامپ فلورسنت بدون الکترود

انواع لامپ براساس لایه فسفر

رنگ نور لامپ های مهتابی به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال، کیفیت فسفر و مواد افزوده شده به آن می تواند روی نور لامپ های مهتابی اثرگذار باشد. سه نوع لامپ مهتابی به بازار عرضه شده است:

  • لامپ فلورسنت با پوشش هالوفسفات: این لامپ ها با یک لایه پوشش فسفر ارائه می شوند. شاخص نمود رنگ آن ها 50 الی 70 درصد است. در بازار به این لامپ ها لامپ BASIC نیز گفته می شود. 
  • لامپ فلورسنت ترایبند: در 10 سال اخیر این لامپ ها رواج زیادی پیدا کرده اند. بخش فسفری این لامپ ها از سه لایه تشکیل شده است و هر یک از این لایه ها حاوی یک رنگ هستند. این لامپ ها طیف نوری کامل تری نسبت به سایر لامپ های فلورسنت ارائه می دهند، در نتیجه نمود رنگ آن ها معادل 80 الی 90 درصد است. 

انواع لامپ براساس قطر

در حال حاضر لامپ های فلورسنت در ابعاد و اندازه های گوناگونی به بازار عرضه می شوند. قطر لامپ های فلورسنت با حرف انگلیسی T در کنار یک عدد نشان داده می شود:

  • لامپ فلورسنت T12: این لامپ ها از نسل اولیه فلورسنت ها بوده اند و در محدوده های 20، 40 و 65 وات تولید می شوند. قطر این لامپ ها معادل 38 میلی متر است. امروزه تولید این محصول در اغلب کشورها متوقف شده است. 
  • لامپ فلورسنت T10: قطر این لامپ ها معادل 32 میلی متر است و در محدوده 20، 40 و 65 وات تولید می شوند. 
  • لامپ فلورسنت T8: یکی از پرکاربردترین انواع لامپ های فلورسنت، لامپ T8 است. قطر این لامپ ها 26 میلی متر است و توان مصرفی آن ها کمتر از لامپ های T10 است. ابعاد و اندازه این لامپ ها کاملاً شبیه لامپ های T10 است، با این تفاوت که استفاده از آن ها 10 درصد بیشتر در مصرف برق صرفه جویی می کند. این لامپ ها در بازه های توانی 10 الی 58 وات تولید می شوند. 
  • لامپ فلورسنت T5: جدیدترین نوع لامپ های فلورسنت به این دسته بندی اختصاص دارد. این لامپ ها قطری معادل 16 میلی متر دارند و بهره نوری آنها 104 لومن بر وات است. نمود رنگ این محصولات بالای 80 درصد است و طول عمر آنها 20000 ساعت است. لامپ های فلورسنت T5 در دو نوع High Efficiency (HE) و High Output (HO) تولید می شوند.

انواع لامپ فلورسنت

سرپیچ لامپ های فلورسنت

این محصولات سرپیچ های متنوعی دارند، اما اغلب آن ها دارای سرپیچ سوزنی هستند و برخی دیگر از آنها از نوع لامپ های مهتابی به شمار می آیند. انواع سرپیچ این لامپ ها عبارتند از:

  1. سرپیچ G23
  2.  سرپیچ G5
  3. سرپیچ G13
  4. سرپیچ 2G11
  5. سرپیچ G24d-2

سرپیچ لامپ کم مصرف

لامپ کم مصرف یا فلورسنت فشرده

نوعی از لامپ های فلورسنت به بازار عرضه می شوند که کارکردی شبیه به لامپ های فلورسنت عادی دارند، با این تفاوت که ابعاد آن ها بسیار کوچک تر است و مصرف انرژی کمتری دارند. به این لامپ ها، لامپ کم مصرف یا CFL گفته می شود. ساختمان کلی این لامپ ها همانند نوع فلورسنت است و مدارهای آن ها نیز عملکرد مشابهی دارند. مدار لامپ کم مصرف در حجم بسیار کوچکی جمع شده است و در داخل ساختمان لامپ قرار گرفته است.

برترین برندهای لامپ Fluorescent

استفاده از تجهیزات فلورسنت مانند لامپ، چراغ و ... در ایران بسیار رواج یافته است. به همین دلیل شرکت های بسیار زیادی به تولید این محصولات می پردازند. در ادامه برخی از بهترین شرکت های تولیدکننده این نوع لامپ را معرفی خواهیم کرد:

لامپ فلورسنت اسرام

این لامپ ها تنوع بسیار زیادی دارند و در انواع مختلفی به بازار عرضه می شوند. این شرکت بیش از صد سال سابقه تولید تجهیزات روشنایی دارد. این شرکت به تولید انواع محصولات روشنایی همچون لامپ مهتابی، فلورسنت، لامپ ال ای دی، متال هالید، هالوژن و ... می پردازد.

لامپ فلورسنت پارس شهاب

شرکت پارس شهاب یکی از بزرگ ترین تولیدکننده های انواع لامپ و تجهیزات روشنایی در ایران است. پارس شهاب بیش از 50 سال در زمینه تولید انواع تجهیزات روشنایی سابقه دارد. محصولات این شرکت شامل تجهیزات ال ای دی، ریسه نوری، روشنایی هوشمند، لامپ های کم مصرف، چراغ های دفنی و ... است.

لامپ فلورسنت پارس شعاع توس

یکی دیگر از شرکت های بنام در زمینه تولید لامپ های فلورسنت، شرکت پارس شعاع توس است که تولیدات آن بسیار گسترده و متنوع است. محصولات این شرکت از کیفیت بالایی برخوردار هستند و برخی از آنها با نام های تجاری والانور به فروش می رسند. این شرکت بیش از 20 سال در زمینه تولید انواع لامپ سابقه دارد و سبد محصولات آن تنها به تجهیزات روشنایی محدود نمی شود. این شرکت به تولید فیوز مینیاتوری، کلید محافظ جان و ... نیز می پردازد.

لامپ فلورسنت دلتا

لامپ مهتابی دلتا و لامپ های کم مصرف این شرکت از کیفیت بالایی برخوردار هستند و تنوع بالایی دارند. این شرکت به تولید محصولات روشنایی همچون انواع لامپ می پردازد. لامپ های فوق کم مصرف ال ای دی، اس ام دی، لامپ های FPL، لامپ های کم مصرف پیچی و ... از تولیدات این شرکت هستند.

از دیگر برندهای تولیدکننده لامپ مهتابی و کم مصرف می توان به لامپ مهتابی پارمیس، لامپ مهتابی خزرشید، لامپ نور و ... اشاره کرد.

قیمت لامپ فلورسنت

قیمت لامپ فلوئورسنت در بازار متنوع است زیرا ویژگی هر یک از این لامپ ها با هم تفاوت دارد. قیمت این محصولات به عوامل زیادی همچون توان، قطر لامپ، بهره نوری، ابعاد، نوع لامپ، شکل حباب و ... بستگی دارد. استاندارد تولید، شرکت سازنده لامپ و ضمانت نامه آن نیز موارد مهمی هستند که پیش از خرید لامپ مهتابی باید به آنها توجه کرد. در میان برندهای لامپ Fluorescent لامپ اسرام، پارس شهاب و پارس شعاع توس از کیفیت بالاتری برخوردار هستند.

خرید لامپ فلورسنت

برای خرید لامپ فلورسنت می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت لامپ فلورسنت و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند


نوع سرپیچ


توان