ثبت فروشگاه

تایمر

تایمر یا زمان سنج یک نوع رله است و هنگامی که در مدار قرار می گیرد، وظیفه کنترل مدار را برای زمان معینی برعهده می گیرد. تایمر توسط یک میکروسوییچ و تعدادی رله مدارها را قطع یا وصل می کند. کاربرد این وسیله در تابلو برق ها و سیستم های اتوماسیون صنعتی است. همچنین در ساختمان های مختلف، صنایع غذایی، خط تولید کارخانه ها و ... از آن برای کاهش هزینه و مصرف انرژی، مشخص کردن زمان مورد نیاز برای انجام هر بخش از کار، قطع و وصل تجهیزات بعد از زمان مشخص و ... استفاده می شود.

تایمر راه پله یکی از پرکاربردترین انواع تایمر است. این تایمرها وظیفه قطع و وصل جریان برق را برعهده دارند. تایمر چراغ راه پله به این صورت عمل می کند: به عنوان مثال اگر روی 30 ثانیه تنظیم شده باشد، 30 ثانیه پس از اینکه شما از جلوی چراغ رد شدید، خاموش می شود. 

این محصولات در انواع مختلفی به بازار عرضه می شوند و رنج زمانی تایمرها به دو نوع ثابت و متغیر تقسیم می شوند.

تایمر

انواع تایمر براساس تکنولوژی

تایمر برق در دو نوع آنالوگ و دیجیتال وجود دارد:

تایمر آنالوگ

یکی از پرکاربرترین تایمرها، تایمر آنالوگ است. در تایمرهای آنالوگ به کمک چراغ نشانگر روی تایمر وضعیت تایمر مشخص می شد. این محصولات نمایشگری برای نشان دادن زمان ندارند. این وسیله از اولین نوع تایمرها به حساب می آید. تایمر آنالوگ مزیت های بسیار زیادی دارد. به عنوان مثال این وسیله نیاز به تنظیمات خاصی ندارند و استفاده از آن ساده است. همچنین مصرف انرژی این تایمرها کم است و در بیشتر مکان ها می توان از آن استفاده کرد.

تایمر دیجیتال

تایمر دیجیتال پیشرفته تر از نوع آنالوگ است. این تجهیزات را می توان برای زمان های مختلف تنظیم کرد. این محصولات بر مبنای مدارهای دیجیتالی و با دقت و میزان حافظه مختلف طراحی شده اند. تایمرهای دیجیتالی به نمایشگرهایی مجهز شده اند که اطلاعات مختلفی را در اختیار مصرف کنندگان می گذارد. این تایمر صنعتی می تواند در کاهش هزینه های جانبی، کاهش مصرف و انرژی بسیار موثر باشد. همچنین می تواند از مدار در برابر خطاهای انسانی محافظت کند.

انواع تایمر براساس عملکرد

  1.  رله تاخیر در وصل: در تایمر تاخیر در وصل، باید ابتدا به آن انرژی داده شود تا شروع به کار کردن کند و کنتاکتی را باز یا بسته کند. این محصولات در موتورهای دمنده، کمپرسورها و ... به کار می روند.
  2. رله تاخیر در قطع: تایمر تاخیر در قطع، بعد از قطع شدن انرژی شروع به کار کردن می کند و کنتاکتی را باز یا بسته می کند. تایمرهای راه پله و تایمرهای سیستم تهویه مطبوع از این دسته هستند.
  3. تایمر برق تکرار شونده: به کمک این تجهیزات می توان دستگاه مورد را به صورت مکرر روشن و خاموش کرد. در این محصولات می توانید تعداد دفعات را نیز تنظیم کنید.
  4. تایمر شمارش معکوس: این تایمرها به تایمرهای تاخیر در قطع شباهت دارند و اغلب در مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرند.
  5. تایمر روزانه و هفتگی: این محصولات در بازه های زمانی روزانه و هفتگی تنظیم می شوند و اغلب در کنار فتوسل ها کاربرد دارند. به کمک تایمر هفتگی می توانید وسیله مورد نظر را در روزهای خاصی از هفته روشن کنید.

نوعی از تایمرها تحت عنوان مولتی تایمر یا سوپر تایمر عرضه می شوند که می توانند چندین ویژگی تایمرها را داشته باشند.

انواع تایمر براساس عملکرد

انواع تایمر در صنعت

تایمرها در صنایع مختلف کاربرد دارد. این تجهیزات نقش بسیار مهمی را در کنترل فرایندها و زمان بندی آن ها ایفا می کنند. از پرکاربردترین تایمرها در صنعت می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تایمر الکترونیکی

از این تجهیزات در ساختمان ها برای مدارات الکترونیکی استفاده می شود. کلید تایمر دار و تایمر چراغ راه پله از این نوع هستند. این محصولات برای تنظیم زمان های کمتر از یک ثانیه تا چندین ثانیه نیز کاربرد دارند. زمانی که خازن شارژ شود و ولتاژ دو سر آن برابر ولتاژ رله گردد، تایمر وصل می شود.

تایمر نیوماتیکی

تایمر پنوماتیک یا رله نیومکانیکی (رله بادی) نوع دیگری از این محصولات است که در صنعت پنوماتیک کاربرد دارد. در این رله ها با میزان کردن پیچ تنظیم، می توان عملکرد کنتاکتورها را تغییر داد.

تایمر هیدرولیکی

همانطور که از اسم این تایمر پیدا است، از آن در سیستم هیدرولیکی جهت تاخیر در مدار استفاده می شود. در این دستگاه هنگام اتصال جریان برق به رله، مقداری روغن داخل رله جا به جا می شود که برای بازگشت این روغن به محل اولیه زمانی لازم است که این زمان، زمان تایمر نام دارد.

تایمر حرارتی

رله حرارتی، نوعی تایمر است که با خاصیت بی متال کار می کند. به این صورت که بعد از گرم شدن بی متال شروع می کند به تغییر شکل دادن و مدار را قطع یا وصل می کند. تغییر دما روی این دستگاه اثر دارد. به همین دلیل دقت زیادی در زمان بندی ندارد.

تایمر موتوری

در این محصولات از یک موتور کوچک استفاده شده است. در این محصولات دیسک در لحظه شروع به کار قابل تنظیم است، پس از تنظیم و تغذیه تایمر، موتور با دور ثابت به چرخش در می آید.

انواع تایمر در صنعت

کاربرد زمان سنج

  • استفاده در پمپ های آب
  • استفاده در آکواریوم
  • استفاده در گلخانه و پرورش قارچ
  • استفاده در مرغداری و گاوداری
  • استفاده در تبدیل تایمردار، پریز تابمردار و کلید تایمردار
  • استفاده در سیستم های روشنایی

نکات مهم در هنگام خرید تایمر

  1. رنج زمانی
  2. ولتاژ تغذیه
  3. نوع عمکرد
  4. نوع تکنولوژی
  5. سوکتی یا کتابی بودن
  6. تعداد پایه ها و نحوه سیم کشی

نکات ایمنی در استفاده از تایمر

پیش از استفاده از این تجهیزات نکاتی را باید مدنظر قرار داد که از مهمترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پوشاندن اجزای مجاوری که جریان برق دارند.
  • نصب تایمر ها باید توسط یک تکنسین فنی جهت جلوگیری از آتش و یا شوک الکتریکی صورت بگیرد.
  • قبل از استفاده و نصب تایمر باید از سالم بودن وسیله اطمینان حاصل نمایید.

نکات ایمنی در استفاده از تایمر

ساعت نجومی

یکی از پرکاربردترین انواع تایمر، ساعت نجومی است. ساعت نجومی برای کنترل خودکار روشنایی مورد استفاده قرار می گیرد. عملکرد این ساعت براساس طلوع و غروب خورشید است. ساعت های نجمومی اغلب در تابلوهای برق مورد استفاده قرار می گیرند. این ساعت ها اگر از نوع  میکروپروسسوری باشند، بدون نیاز به دریافت نور با برنامه ای خاص طلوع و غروب خورشید را تشخیص می دهند و عمل روشن و خاموش کردن سیستم را انجام می دهند.

به جای ساعت های نجومی می توان از فتوسل هم استفاده کرد. اما فتوسل با نور محیط خاموش و روشن می شود و در اثر قرارگیری در شرایط آب و هوایی خاص طول عمر آن کاهش پیدا می کند.

بهترین برند تایمر

همان طور که پیش تر گفته شد، از تایمر در مکان های بسیار زیادی استفاده می شود. شرکت های بسیار زیادی به تولید و ساخت انواع تایمر می پردازند. از برترین این شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

تایمر شیوا امواج

شیوا امواج یکی از برترین شرکت ها در زمینه تولید محصولات برق صنعتی است که در سال 1367 فعالیت خود را آغاز کرده است. این شرکت به تولید ماشین ها و دستگاه های صنعتی نیز می پردازد. شیوا امواج یکی از بهترین نمونه های شرکت ایرانی است که محصولات خود را به کشورهای همسایه نیز صادر می کند. محصولات شیوا امواج با گواهینامه استاندارد اروپا، تاییدیه اداره برق سراسر کشور و گواهینامه بین المللی ISO به بازار عرضه می شود.

تایمر راما اسپادانا

از دیگر شرکت های تولیدکننده انواع محصولات برق صنعتی می توان به راما اسپادانا اشاره کرد. این شرکت به تولید انواع تایم سوئیچ، زمان سنج، حفاظت کننده های تک فاز، حفاظت کننده های سه فاز و کنترل کننده می پردازد. محصولات این شرکت دوام و کیفیت بالایی دارند و مطابق با استانداردهای ایران تولید می شوند.

تایمر برنا الکترونیک

برنا الکترونیک از سال 1363 فعالیت خود را آغاز کرده است و همواره در صنعت تولید تجهیزات برقی پیشگام بوده است. این شرکت گواهینامه های مختلف و استانداردهای جهانی را به دست آورده است. در حال حاضر برنا الکترونیک به تولید انواع رله، تجهیزات حفاظت کاتدی، مقاومت های صنعتی، ترانسفورماتور، انواع رله و ... می پردازد.

  • از دیگر برندهای برتر در این زمینه می توان به فانوس سیستم، آی اس بی اس، پارس فانال و ... اشاره کرد.

قیمت تایمر

قیمت تایمر به عوامل بسیار زیادی همچون آنالوگ یا دیجیتال بودن، کاربرد، نوع تایمر، عملکرد، برند و شرکت سازنده بستگی دارد. اغلب این محصولات داخل باکش و تابلو برق نصب می شوند. برخی از زمان سنج ها درجه حفاظت بالایی دارند که می توان در خارج از تابلو نیز از آن ها استفاده کرد. تایمر ضد آب قیمت بیشتر و دوام بالاتری هم دارد.

خرید تایمر

برای خرید تایمر می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت تایمر و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند


نوع کاربرد


نوع