طرز کار بکس بادی به گونهای است که با استفاده از هوای فشرده، نیروی لازم برای باز و بسته کردن مهرهها و متعلقات را فراهم میکند. آچار بکس بادی به یک موتور پنوماتیک مجهز شده است. مکانیزم این موتور پنوماتیک به این صورت است که هوای فشرده را به انرژی مکانیکی تبدیل کرده و حرکت چکشی درون دستگاه را فراهم میکند. این حرکت چکشی به شفت خروجی منتقل شده و در نهایت موجب باز و بسته شدن سریع پیچها نیز میشود.
قدرت و سرعت بالای عملکرد بکس بادی، این ابزار را به یک گزینه ایدهآل برای کار در تعمیرگاهها، کارگاههای صنعتی و صنایع خودروسازی تبدیل کرده است. موتور پنوماتیک، چکش داخلی، شفت خروجی و ورودی هوا از اصلیترین اجزای بکس بادی به شمار میآیند. در این مقاله به بررسی طرز کار با بکس بادی و نحوه استفاده از آن خواهیم پرداخت.
آنچه در ادامه میخوانیم:
- نحوه عملکرد بکس بادی
- مراحل استفاده از بکس بادی چگونه است؟
- نحوه کار با بکس بادی چگونه است؟
- روشهای نگهداری از بکس بادی
- نکات ایمنی استفاده از بکس بادی
- جمع بندی
نحوه عملکرد بکس بادی
طرز کار بکس بادی بر پایه هوای فشرده و انرژی ضربهای آن در تداوم است. این تداوم باعث میشود بکس بادی علاوه بر عملکرد بهتر، قدرت بالایی نیز داشته باشد. این ابزار توسط یک شلنگ فنری به کمپرسور باد متصل میشود و انرژی لازم برای انجام کار را نیز از طریق هوای فشرده کمپرسور به دست میآورد. گشتاور بالا و قابل تنظیم این ابزار، اصلیترین عاملی است که آن را به یک ابزار قدرتمند برای باز و بسته کردن مهرهها و پیچها تبدیل کرده است.
به طور کلی اگر به دنبال یک ابزار حرفهای و پرقدرت برای باز و بسته کردن قطعات مختلف هستید، انتخاب بکس بادی بهترین راهحل است.
مراحل استفاده از بکس بادی چگونه است؟
پس از آشنایی با نحوه عملکرد این ابزار، باید طرز استفاده از بکس بادی را بلد باشید. در این بخش مقاله شما را با نکاتی که پیش از استفاده از آچار بادی باید بدانید، آشنا خواهیم کرد:
تهیه یک بکس بادی مناسب
قطعاً قبل از هر چیز، یک آچار بس مناسب خریداری کردهاید و حالا قصد دارید از آن استفاده کنید. اما اگر هنور ابزار را خریداری نکردهاید، در قدم اول باید به سختی کار و فعالیت مورد نظر توجه نمایید. برای تشخیص یک بگس بادی مناسب بهتر است گشتاور و سرعت مورد نیاز برای انجام کار را در نظر بگیرید. سپس با توجه به نیاز خود و نوع کار، مناسبترین دستگاه را برای مجموعه خود خریداری نمایید.
آمادهسازی محیط کار
همانطور که در ابتدا گفته شد، استفاده از بکس بادی در گاراژها و محیطهای مکانیکی کاربرد زیادی دارد. این محیطها معمولاً شلوغ هستند و امکان دارد تجهیزات زیادی در اطراف شما وجود داشته باشد. پیش از شروع کردن و یاد گرفتن طرز استفاده از آچار بادی بهتر است فضای کافی برای قرارگیری کمپرسور باد را فراهم کنید. توجه کنید شلنگ هوا بدون هیچ مزاحمتی باید در محیط قرار داشته باشد تتا بتوانید کار کنید.
سرهمبندی قطعات بکس بادی و کمپرسور هوا
در ابتدا کمپرسور را به برق متصل کنید تا فشار هوا با سرعت بالا به میزان حداکثر خود برسد. به طور معمول حداکثر فشار کمپرسور باد توسط شرکت تولیدکننده آن تعریف میشود. فشار هوای در نظر گرفته شده برای کمپرسورها معمولاً میان ۱۲۵ تا ۱۵۰ Psi متغیر است. همچنین فشار آن را میتوان حداکثر ۹۰ Psi افزایش داد و در همان نقطه آن را نگه داشت.
پس از آن، شلنگ پلاستیکی متصل به کمپرسور را به انتها یا جایگاه بکس بادی متصل کنید.
تست کردن قطعات آچار بکس
پیش از استفاده از دستگاه بکس بادی، از سلامت قطعات آچار بادی اطمینان حاصل نمایید. دکمه ضامن یا ماشه دستگاه را بفشارید و مطمئن شوید که دستگاه حرکت میکند. سپس، ضامن دستگاه را رها کنید و در مرحله بعد، با تغییر فشار هوا میتوانید تناسب سرعت بکس بادی با فشار هوا را بررسی کنید. جهت چرخش آچار و کارکرد صحیح آچار را نیز تست کنید.
بیشتر بخوانید: علت ضعیف شدن بکس بادی | تعمیر آچار بکس بادی
نحوه کار با بکس بادی چگونه است؟
پس از بررسیهای لازم که پیش از این گفته شد، میتوانید از بکس بادی استفاده کنید. توجه کنید برای استفاده از این ابزار باید دستگاه را براساس نیاز تنظیم کنید. در این بخش طرز استفاده از بکس بادی را به صورت گام به گام آموزش میدهیم:
تنظیم سرعت آچار بکس بادی
سرعت این دستگاه برحسب دور بر دقیقه تعیین میشود. هر چه سرعت دستگاه افزایش پیدا کند، گشتاور آن نیز کاهش پیدا میکند. همچنین هر چه سرعت دستگاه کاهش پیدا کند، گشتاور آن نیز افزایش مییابد. با مطالعه دفترچه راهنمای بکس بادی میتوانید سرعت دستگاه را برحسب نیاز و تناسب آن با قطعه مورد نظر تنظیم کنید.
اتصال سوکت یا سری مناسب
پس از تنظیم دستگاه باید سوکت مناسب برای انجام فعالیت مورد نظر را به دستگاه متصل کنید. پیشنهاد ما به شما این است سوکتهای مختلف با سایزبندیهای گوناگون را در جعبه بکس خود داشته باشید. این کار باعث میشود انتخاب بهتری برای انجام فعالیتهای گوناگون داشته باشید.
باز و بسته کردن پیچها توسط بکس بادی
پس از اتصال سوکت مناسب، و قرار دادن بکس بادی بر روی دستگاه، باید فعالیت مورد نظر را بر روی پیچ و مهرهها قرار دهید. برای انجام این کار تنها کافی است آچار را محکم بر روی پیچ قرار دهید و سپس ضامن دستگاه را فشار دهید. برای بستن پیچها در سر جای خودشان، باید جهت چرخش بکس بادی را تغییر دهید و پیچ را محکم ببندید.
خارج کردن قطعات مختلف دستگاه بکس بادی
پس از اتمام کار، مجدد قطعات مختلف آچار بکس بادی را جدا کرده و آنها را سر جای خود قرار دهید. در ابتدا بهتر است شلنگ کمپرسور را جدا کرده و پس از آن، قطعات دیگر ابزار را از آن جدا کنید. برای قرار دادن دستگاه در جعبه، اطمینان حاصل کنید که به درستی قرار گرفته است. با قرار دادن صحیح دستگاه در جعبه از ایجاد خط و خش و همچنین آسیبهای احتمالی جلوگیری خواهد شد.
روشهای نگهداری از بکس بادی
کار با آچار بکس بادی مزایای زیادی دارد و موجب افزایش سرعت فعالیتهای صنعتی میشود. برای افزایش عمر بکس بادی باید شیوه صحیح استفاده از آن را فرا بگیرید. نحوه صیح نگهداری و روغنکاری مداوم دستگاه کاراریی دستگاه را حفظ خواهند کرد. در ادامه به بررسی مواردی که موجب میشوند بکس بادی کیفیت اولیه خود را د اشته باشد، خواهیم پرداخت:
- پیش از استفاده از این ابزار، از قسمت ورودی هوا قسمت مورد نظر را روغنکاری کنید. توجه کنید روغن مورد نظر نباید ویسکوزیته بالایی داشته باشد. همچنین بهتر است از روغن مخصوص که برند دستگاه پیشنهاد کرده است، استفاده شود.
- تخلیه کردن رطوبت درون سیلندر و مخز ن روغن، از دیگر عواملی است که موجب میشود دستگاه بهتر کار کند. سیلندر هوا و مخزن باد نیز باید تمیز و خشک باشند و اطمینان داشته باشید که دچار نشتی نشدهاند.
- مدت زمانی که ماشه بکس بادی را فشار میدهید تا پیچ و مهرهها باز و بسته شوند، نباید بیشتر از ۵ ثانیه باشد. کار کردن طولانی مدت و مداوم با این ابزار، عملکرد آن را مختل میکند و فشار آن نیز افت پیدا میکند.
- توجه نمایید پیش از هربار استفاده از دستگاه، باید روغنکاری آن را انجام دهید تا زمینه استهلاک برای آن فراهم نشود. البته که بکسهای بادی استهلاک زیادی ندارند و کمتر پیش میآید که به تعمیر نیاز داشته باشند.
- به منظور نگهداری بهینهتر بکسها باید آن را به گونهای تنظیم کنید که قسمت ورودی هوای آن به طرف بالا باشد. در این حالت میتوانید روغنکاری را انجام دهید تا روتر و بلبرینگ کاملاً چرب شوند.
بیشتر بخوانید: آچار بکس بادی چیست و چه کاربردی دارد؟
نکات ایمنی استفاده از بکس بادی
پس از این که طرز کار بکس بادی را فرا گرفتید، باید به نکات ایمنی مهم استفاده از دستگاه نیز توجه نمایید:
- برای استفاده صحیح از بکس بادی با راندمان کاری بالا، بهتر است محیط کار و اطراف خود را مرتب نگه دارید. زیرا امکان دارد دچار خطا شوید و حوادث احتمالی رخ دهد.
- پیش از اتصال کمپرسور باد اطمینان داشته باشید که دستگاه خاموش است.
- از استارت خوردن ناگهانی دستگاه جلوگیری کنید.
- از وارد کردن گشتاور بیش از حد معمول خودداری کنید. اعمال گشتاور بیش از حد باعث آسیب یا به اصطلاح هرز شدن قطعات میشود.
- مراقب باشید مو و لباس شما حین انجام کار در معرض گشتاور بکس بادی قرار نداشته باشد.
- مراقب باشید حیوانات و کودکان حین انجام کار در محیط حضور نداشته باشند.
جمع بندی
امیدواریم که مقاله طرز کار بکس بادی برای شما مفید واقع شده باشد. در این مقاله به طور کامل به بررسی نحوه استفاده از آچار بکس بادی و شیوه صحیح کار با آن پرداخته شد. همچنین لیست مفیدی از شرایط آماده کردن بکس بادی پیش از استفاده از آن پرداخته شد. بکسهای بادی یکی از قدرتمندترین ابزارآلات بادی موجود در بازار هستند که باز و بسته کردن پیچ و مهرهها را در سریعترین زمان ممکن و با دقت بالا انجام میدهند.
با آموزش کار با بکس بادی میتوانید به بهترین شکل از این ابزار استفاده کنید و به حرفهای شدن خود کمک کنید. نکات ایمنی استفاده از این محصول را نیز رعایت کنید تا از بروز آسیبها و حوادث احتمالی جلوگیری شود.
همچنین خوشحال میشویم که نظرات خود را در قسمت دیدگاه این مقاله برای ما به اشتراک بگذارید. تیم فنی راندنو آماده پاسخگویی به شما عزیزان درخصوص هرگونه سؤالات رایج در زمینه ابزار و یراق است.