نتایج بیشتر...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
خانه / نقد و بررسی / تاریخ مصرف کپسول اکسیژن | آیا کپسول اکسیژن تاریخ انقضاء دارد؟

تاریخ مصرف کپسول اکسیژن | آیا کپسول اکسیژن تاریخ انقضاء دارد؟

ما را در شبکه‌‌های اجتماعی دنبال کنید :

تاریخ مصرف کپسول اکسیژن | آیا کپسول اکسیژن تاریخ انقضاء دارد؟

تاریخ مصرف کپسول گاز اکسیژن از زمانی که پر می‌شود آغاز می‌شود. در واقع هر کپسول اکسیژن از زمانی که پر می‌شود به شرط عدم استفاده از آن، تاریخ مصرف دارد. توصیه ما به شما این است اگر از کپسول اکسیژن استفاده نمی‌کنید، هر از چند گاهی آن را تست و بازبینی کنید. همچنین به این نکته توجه کنید که باد کردن و ضعیف شدت بدنه کپسول امکان دارد خسارت‌های غیرقابل جبران پیش بیاید.

اطلاع از تاریخ انقضاء کپسول گاز امروزه به یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های افراد تبدیل شده است. امروزه کاربران نیاز دارند تا اطلاعات دقیق‌تری در رابطه با مدت زمان استفاده از کپسول‌های اکسیژن داشته باشند. این موضوع در زمینه اکسیژن‌رسانی کمک زیادی به بیماران تنفسی می‌کند. در ادامه این مقاله به بررسی مطلب مدت زمان مفید استفاده از کپسول اکسیژن خواهیم پرداخت. پس تا انتهای این مقاله از مجله راندنو با ما همراه باشید.

آنچه در ادامه می‌خوانیم:

چگونه از کپسول اکسیژن استفاده کنیم؟

نحوه استفاده از کپسوا اکسیژن بسیار راحت است و دشواری خاصی ندارد. کپسول‌های اکسیژن به شیر استاندارد و یک فلکه به منظور خروج گاز از داخل محفظه مجهز هستند. برای استفاده از گاز اکسیژن داخل کپسول باید از دستگاهی به نام مانومتر استفاده کرد تا فشار بالای داخل کپسول کنترل شود. همچنین مانومتر، رگلاتور، محفظه آب و لوله کانولا یا همان ماسک از اصلی‌ترین اجزای تشکیل‌‌دهنده کپسول‌های اکسیژن به شمار می‌آیند.

چگونه از کپسول اکسیژن استفاده کنیم؟
چگونه از کپسول اکسیژن استفاده کنیم؟

بیشتر بخوانید: ساخت کپسول گاز | نحوه تولید سیلندر گاز


آیا کپسول اکسیژن تاریخ انقضاء دارد؟

تمامی کپسول‌ها تاریخ انقضاء دارند و تاریخی که بر روی بدنه کپسول حک شده است، نشان‌دهنده زمان کپسول است. آن است. بنابراین آن را از همان تاریخ درج شده تا مدت زمان ۵ سال پس از آن، بدون تست هیدرواستاتیک می‌توان شارژ کرد. در این مدت زمان، کپسول مورد نظر کاملاً سالم بوده و به تست مجدد نیازی ندارد. البته به شرط این که کپسول بدنه و ظاهری سالم داشته باشد و شیر آن نیز دچار ضربه نشده باشد.

توجه نمایید پس از گذشت ۵ سال و در صورتی که تاریخ انقضاء کپسول گذشته باشد، باید به متخصصین در این زمینه مراجعه نمایید تا تست هیدرواستاتیک بر روی کپسول انجام شود. پس از انجام تست هیدرواستاتیک کپسول اکسیژن، می‌توانید کپسول را به مدت ۵ سال دیگر استفاده کنید. به طوری که تاریخ تست بر روی کپسول زده می‌شود تا کپسول مورد نظر برای شارژ مجدد در تمامی کارخانه‌ها مجاز باشد.

چه عواملی بر مدت زمان استفاده از کپسول اکسیژن تأثیرگذار است؟

برای استفاده از کپسول‌های گاز نمی‌توان عدد و میزان دقیقی اعلام کرد. اما به طور کلی مواردی همچون پرتی متغیر گاز، مصرف نادرست، هدر رفتن گاز، نشتی تجهیزات جانبی در تماس با کپسول مواردی هستند که تاریخ مصرف کپسول اکسیژن را دربر می‌گیرند. همچنین استانداردهای مصرفی و میزان مصرف گاز اکسیژن نیز از دیگر عوامل مهمی هستند که کمک زیادی به کاربران در زمینه حداقل و حداکثر مدت استفاده از کپسول‌های اکسیژن می‌کنند.

جالب است بدانید که طبق محاسبات انجام شده، در هر دقیقه حدود ۲ لیتر گاز اکسیژن مصرف می‌شود. به عنوان مثال یک کپسول اکسیژن ۱۰ لیتری قابلیت دارد به طور مداوم به مدت ۳ ساعت تا ۳ ساعت و نیم استفاده شود. البته این مدت زمان در صورتی که کپسول قطع نشود و به صورت مداوم کار کند، امکان‌پذیر است.


بیشتر بخوانید: استاندارد رنگ سیلندرهای گاز و علائم شناسایی آن ها


تاریخ کپسول اکسیژن در کدام قسمت درج شده است؟

همانطور که پیش از این گفته شد، تمامی کپسول‌ها تاریخ انقضاء دارند. تاریخ انقضاء کپسول‌ها اطراف گلوگاه و پایین‌تر از شیر کپسول حک شده است. علاوه بر این اطلاعاتی همچون فشار کاری، علامت استاندارد و سال ساخت کپسول نیز بر روی آن درج می‌شود.

شرکت BOC انگلیس عدد ۳ را موضوع بیان کرده است. پیشنهاد ما به شما این است اگر کپسول پر شده دارید و بیش از ۲ سال است که از آن استفاده نشده، آن را مجدد شارژ کنید. برخی افراد بر این باورند  تاریخ درج شده بر روی کپسول، مختص به خود محفظه است. در هر صورت امکان دارد پس از تاریخ انقضاء درج شده بر روی آن و عدم استفاده از آن، گاز کپسول بر اثر نشتی تخلیه شود.

تاریخ مصرف کپسول اکسیژن
تاریخ مصرف کپسول اکسیژن

موارد ایمنی مهم هنگام استفاده از کپسول اکسیژن

  • تحت هیچ شرایطی نباید با دستان چرب از کپسول استفاده کنید. همچنین در صورت اتصالات و نصب مانومتر، از هرگونه گریس و روغن اجتناب کنید. توجه کنید در صورت تماس مواد چرب و روغنی با گاز اکسیژن، مشتعل شده و موجب آتش‌سوزی می‌شود.
  • سعی بر این داشته باشید کپسول را در محیطی خنک نگه‌داری کنید و از پرتاب آن نیز خودداری نمایید.
  • تمیز کردن و ضدعفونی کردن لوله اکسیژن از نفوذ میکروب‌ها جلوگیری کرده و فرد دچار بیماری‌های مختلف نخواهد شد.
  • تحت هیچ شرایطی کپسول را اطراف منبع آتش‌زا قرار ندهید و در محیطی که کپسول وجود دارد، هرگز سیگار نکشید.
  • پس از استفاده از کپسول، از بسته بودن شیر فلکه آن نیز اطمینان حاصل نمایید.

توجه نمایید برای اطلاع از پر بودن کپسول در صورت استفاده نکردن از آن دو روش ساده وجود دارد که می‌توان آن را تست کرد. در صورت عدم استفاده از کپسول، مانومتر را از آن جدا کنید. همچنین پس از جدا شدن مانومتر، از بسته بودن شیر کپسول اطمینان داشته باشید. برای تست بسته بودن شیر کپسول، می‌توانید از ترکیب آب و کف استفاده کنید. این ترکیب را باید بر روی دهانه شیر سیلندر امتحان کرده و اطمینان حاصل کنید که کپسول دچار نشتی نشده است. همچنین برای اتصال مانومتر به شیر کپسول می‌توانید از نوار تفلون نیز استفاده کنید.


بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع کپسول گاز


جمع بندی

امیدواریم که مقاله تاریخ مصرف کپسول اکسیژن برای شما مفید واقع شده باشد. در این مقاله به بررسی کامل تاریخ مصرف کپسول‌های اکسیژن و همچنین محل درج تاریخ تولید آن‌ها پرداخته شد. همچنین آگاهی بیشتری نسبت به موارد مهم ایمنی استفاده از این تجهیزات پیدا کردید. توجه داشته باشید رعایت یکسری نکات اصولی برای نگهداری از سیلندرهای اکسیژن حائز اهمیت است که باید آن‌ها را در نظر بگیرید.

همچنین خوشحال می‌شویم که نظرات خود را در قسمت دیدگاه این مفاله برای ما به اشتراک بکذارید. تیم فنی راندنو آماده پاسخگویی به شما عزیزان درخصوص هرگونه سؤالات رایج در زمینه ابزار و یراق است.

اشتراک‌گذاری:

در linkedin به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
4 1 رای
امتیاز مطلب
اشتراک
Notify of
guest
0 دیدگاه
جدیدترین
مشاهده‌ی همه‌ی دیدگاه‌ها