راهنمای خرید سوئیچ شبکه به شما این امکان را می دهد تا این نوع تجهیزات شبکه را بهتر بشناسید زیرا سوئیچ شبکه یکی از مهم ترین اجزای شبکههای کامپیوتری است.
در واقع سوئیچ شبکه یک سخت افزار و دستگاه الکترونیکی با سرعت بالا است که دستگاه هایی مانند چاپگرها، کامپیوترها و نقاط دسترسی بی سیم را در یک شبکه به یکدیگر متصل می کند.
سوئیچ های شبکه به این دستگاه ها اجازه می دهند تا بسته های داده را با یکدیگر تبادل کنند و به این شکل با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. اگر مقاله راهنمای خرید سوئیچ شبکه برای شما جالب است پس با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه می خوانیم:
- سوئیچ شبکه چیست
- کاربرد سوئیچ شبکه
- وظایف سوئیچ در شبکه
- انواع سوئیچ براساس نرم افزار
- سوئیچ شبکه LAN
- سوئیچ شبکه POE
- سوئیچ Fixed
- سوئیچ ماژولار
- سوئیچ stackable
- سوئیچ شبکه فیبر نوری
- سوئیچ اترنت صنعتی
- سوئیچینگ چیست
- انواع سوئیچ شبکه براساس تعداد پورت
- انواع سوئیچ شبکه براساس سرعت
- انواع سوئیچ شبکه براساس نحوه نصب و قرارگیری
- انواع سوئیچ ها از نظر لایه های شبکه
- سوئیچ های لایه 2 و 3 چیست
- انواع سوئیچ شبکه براساس پورت
- مزایای استفاده از سوئیچ شبکه
- مدیریت سوئیچ شبکه
- تفاوت سوئیچ شبکه با روتر
- تفاوت سوئیچ شبکه با هاب
- سوئیچ شبکه مناسب برای دستگاه کاربر
- نکات مهم در خرید سوئیچ شبکه
- بهترین برند سوئیچ شبکه
- جمع بندی
سوئیچ شبکه چیست
برای راهنمای خرید سوئیچ شبکه ابتدا باید بدانیم که سوئیچ شبکه چیست. سوئیچ شبکه در واقع می تواند به عنوان یک دستگاه سخت افزاری، امکان مدیریت شبکه های فیزیکی را فراهم سازد.
در برخی از موارد این سوئیچ ها دستگاه های مبتنی بر نرم افزار هستند. به زبان ساده تر می توانیم بگوییم که سوئیچ های شبکه به عنوان یک عنصر اساسی مشترک شناخته می شوند که در تمام شبکه ها به صورت مشترک بکار می روند. سوئیچ ها باعث می شوند که دستگاه ها به یکدیگر متصل شوند و به اشتراک منابع انسانی کمک می کنند.
کاربرد سوئیچ شبکه
درخصوص کاربرد سوئیچ شبکه باید بگوییم که این دستگاه ها به عنوان یک کنترلر عمل می کنند. سوئیچ ها به دستگاه های موجود در شبکه این امکان را می دهند تا به شکلی مؤثر با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.
مهم ترین کاربرد سوئیچ ها در شبکه این است که به وسیله اشتراک گذاری اطلاعات و اختصاص دادن منابع، موجب صرفه جویی در هزینه های کسب و کارهای مختلف و همچنین باعث افزایش بهره وری می شوند.
وظایف سوئیچ در شبکه
از پارامترهای مهم در راهنمای خرید سوئیچ شبکه به وظایف سوئیچ شبکه باید اشاره کنیم. داده ها و اطلاعات برای انتقال از طریق انواع سوئیچ، باید به قالب مشخصی به نام فریم تبدیل شوند. فریم ها، داده ها و اطلاعات را با اندازه های مشخصی نگهداری می کنند و با استفاده از سوئیچ، آنها را بین دستگاه های مختلف انتقال می دهند.
هر فریم شامل آدرس مبدأ و آدرس مقصد است. سوئیچ شبکه با توجه به مک آدرس (MAC Address) در بخش مقصد فریم، پورت مقصد را تشخیص و داده را به همان پورت انتقال می دهد. مک آدرس هر دستگاهی مخصوص به همان دستگاه است. همچنین این وسیله مک آدرس ها را در جدولی به نام مک آدرس ذخیره می کند.
انواع سوئیچ براساس نرم افزار
در راهنمای خرید سوئیچ شبکه قصد داریم انواع مختلف سوئیچ شبکه را معرفی کنیم. به طور کلی سوئیچ ها براساس نرم افزار به دو دسته سوئیچ های کنترل شده و کنترل نشده تقسیم می شوند. دسته بندی های کلی تر نیز برای این محصولات وجود دارد که در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:
سوئیچ شبکه غیر مدیریتی
سوئیچ شبکه غیر مدیریتی یکی از انواع سوئیچ ها است که احتیاجی به اعمال تنظیمات خاصی به جز وصل کردن کابل ها و برق ندارد. این دستگاه ها براساس تنظیمات کارخانه کار می کنند. کار کردن با این نوع سوئیچ ها بسیار ساده است.
سوئیچ شبکه مدیریتی
سوئیچ های مدیریتی در مقایسه با نوع غیر مدیریتی ویژگی های بیشتری را ارائه می دهند. از ویژگی های سوئیچ مدیریتی می توان به انعطاف پذیری بالای آن اشاره کرد. این نوع سوئیچ ها را معمولاً در شبکه های حرفه ای به کار می برند.
این سوئیچ ها قابلیت هایی برای کنترل عملکرد سوئیچ ها در اختیار مدیران حرفه ای در شبکه ها قرار می دهند. از قابلیت های مهم این سوئیچ ها ایجاد امنیت در سطح بالا و کنترل دقیق و مدیریت کامل شبکه ها است. سوئیچ های مدیریتی را برای سازمان هایی که دارای شبکه های بزرگ هستند پیشنهاد می کنیم.
سوئیچ های شبکه مدیریتی خود به دو نوع زیر تقسیم می شوند:
- سوئیچ مدیریتی هوشمند (Smart)
تنظیمات در این سوئیچ ها به صورت اتوماتیک صورت می گیرد. اما می توان تنظیمات را محدودتر کرد. این محصولات نصب آسانی دارند و نسبت به دیگر انواع سوئیچ های مدیریتی از قیمت پایین تری برخوردار هستند.
- سوئیچ تمام مدیریتی (fully managed)
این سوئیچ ها قابلیت تنظیم و مدیریت کل شبکه را دارند و می توانند روی ترافیک عبوری کنترل بهتری داشته باشند. همچنین می توان پیکربندی و تنظیمات این سوئیچ ها را به طور کلی تغییر دارد. این سوئیچ ها سرعت و امنیت بیشتری دارند و در شرکت های وسیع از آن ها استفاده می شود.
سوئیچ شبکه LAN
سوئیچ LAN (Local Area Network) یا اترنت برای اتصالات داخلی سازمان ها و شرکت ها مورد استفاده قرار می گیرد. سوئیچ LAN برای کاهش گلوگاه و همچنین کنترل استفاده از دیتا کاربرد دارند. در این سوئیچ ها انتشار بسته اطلاعاتی تنها به گیرنده صورت می گیرد.
سوئیچ شبکه POE
سوئیچ POE مخفف عبارت (Power Over Ethernet) است. در ساختار این نوع سوئیچ از تکنولوژی POE بهره گیری شده است. این نوع سوئیچ برق و دیتا را در یک کابل و به صورت موازی به گیرنده انتقال می دهد. با استفاده از این وسیله می توان اطلاعات شبکه داخلی را بین چند دستگاه به اشتراک گذاشت و همزمان برق را نیز انتقال داد. گفتنی است که در این نوع از سوئیچ ها کابل کشی برق حذف شده است. این وسیله انرژی الکتریکی را با داده های شبکه روی کابل اترنت منتقل می کند.
سوئیچ Fixed
این نوع از سوئیچ های شبکه دارای پیکربندی ثابت و تعداد پورت های مشخصی هستند. این سوئیچ های شبکه معمولأ قابلیت ارتقا ندارند و همین ویژگی موجب شده است که این سوئیچ در بازار، از قیمت پایینی برخوردار شود. این محصول سوئیچ های قابل مدیریت، غیر قابل مدیریت و هوشمند را دربرمی گیرد.
سوئیچ ماژولار
این مدل از سوئیچ همانطور که از نامش مشخص است، به آسانی قابلیت ارتقا دارد. این نوع سوئیچ معمولأ برای شبکه های بزرگ و غیرخانگی کاربرد دارند. سوئیچ شبکه ماژولار نسبت به سوئیچ شبکه مدل Fixed قیمت بالاتری دارند. همچنین هنگام استفاده از این سوئیچ و در صورت نیاز به تعداد پورت های بیشتر، به جای خرید یک سوئیچ جدید می توان یک ماژول تهیه کرد و تعداد پورت ها را افزایش داد.
سوئیچ Stackable
این مدل از سوئیچ ها ترکیبی از سوئیچ ماژولار و Fixed هستند. این سوئیچ های Fixed با کابل به خصوصی به یکدیگر متصل می شوند و عملیات انتقال را انجام می دهند. به طوریکه هم به صورت مستقل و هم به صورت Stackable مورد استفاده قرار می گیرند. درنتیجه با داشتن این سوئیچ، یک سوئیچ با تعداد پورت بیشتر وجود دارد که فرایند عملیات را انجام می دهد.
سوئیچ شبکه فیبر نوری
این نوع از سوئیچ ها توسط پورت RJ45 فرایند کار را انجام می دهند. سوئیچ فیبر نوری مناسب برای فواصل طولانی است. در صورت نیاز به بیش از 100 متر فاصله تا دستگاه گیرنده، می توان از کابل فیبر نوری استفاده کرد. در نتیجه سوئیچ فیبر نوری یک شبکه یکپارچه را در اختیار قرار می دهد. سوئیچ فیبر نوری توانایی انتقال اطلاعات تا 120 کیلومتر را دارد.
سوئیچ اترنت صنعتی
کاربرد این سوئیچ ها برقراری اتصال شبکه بین محیط صنعتی شرکت و اپلیکیشن های کسب و کار آنها است. گفتنی است که پیکربندی برای تنظیمات سوئیچ اترنت صنعتی در حالت VLAN گزینه مناسب تری است. در این نوع از سوئیچ های شبکه، ترافیک گروه ها جداسازی شده و انتقال داده ها با سرعت بالاتری جا به جا می شوند.
این سوئیچ ها به شکلی شاخته شده اند که بتوانند در دماهای بالا و موقعیت های حساس به عملکرد خود ادامه دهند
سوئیچینگ چیست
در حقیقت می توانیم بگوییم که سوئیچینگ از پورت ارسالی به پورت هدف انجام می گیرد. زمانی که داده ها بر روی یک پورت قرار می گیرند، آن ها را با عنوان پورت های ورودی می شناسند. زمانی که داده ها از یک پورت خارج می شوند، آن ها را با عنوان پورت های خروجی می شناسند.
سوئیچینگ در کل به فرآیندی گفته می شود که داده های دارای هویت از کانال های ورودی دریافت و هدایت آن ها به طرف کانال های خروجی متناسب انجام می شود، به نحوی که این داده ها به مقصد برسند. در انتها باید بگوییم که انتخاب سوئیچ های شبکه باید براساس نیاز شبکه انجام بگیرد.
بیشتر بخوانید: تجهیزات اکتیو و پسیو شبکه چیست
انواع سوئیچ شبکه براساس تعداد پورت
در این بخش از راهنمای خرید سوئیچ شبکه به معرفی انواع سوئیچ براساس تعداد پورت می پردازیم.
شرکت های سازنده عموماً سوئیچ های شبکه را در انواع 5، 8، 16، 24 و 48 پورت به بازار عرضه می کنند. در محیط های گسترده تر استفاده از سوئیچ هایی با تعداد پورت بیشتر را پیشنهاد می کنیم.
انواع سوئیچ شبکه براساس سرعت
در ادامه مقاله راهنمای خرید سوئیچ شبکه به انواع سوئیچ های شبکه و سرعت آنها می پردازیم:
- 100/10 Fast Ethernet
- Gigabit Ethernet 10/100/1000
- Gigabit 10/100/1000/10000
اصولأ انتخاب سرعت بالاتر در سوئیچ ها، بر روی سرعت انتقال داده ها تأثیر می گذارد و عملیات بهتر صورت می گیرد.
انواع سوئیچ براساس نحوه نصب و قرارگیری
سوئیچ ها از لحاظ نحوه نصب و قرارگیری به سه دسته تقسیم می شوند. در ادامه راهنمای خرید سوئیچ شبکه به انواع نصب این نوع تجهیزات شبکه می پردازیم:
- رک مونت: این نوع سوئیچ ها برای محیط های حرفه ای و نصب در مراکز داده کاربرد دارند.
- دسکتاپی: این نوع سوئیچ ها از تنوع زیادی برخوردار هستند و برای نصب روی تمام سطوح صاف کاربرد دارند.
- دیواری: سوئیچ دیواری همانطور که از نامش مشخص است، به کمک کیت های مخصوصی بر روی دیوار نصب می شود.
انواع سوئیچ ها از نظر لایه های شبکه
سوئیچ های شبکه براساس لایه های شبکه به چند دسته تقسیم می شوند.
سوئیچ لایه 2 شبکه
سوئیچ لایه 2 شبکه به عنوان لایه پیوند داده شناخته می شود. این سوئیچ ها اغلب براساس سخت افزار هستند. آنها با استفاده از آدرس MAC منحصر به فرد دستگاه های سخت افزاری متصل، به تعیین مسیر ارسال فریم های داده می پردازند.
این لایه برای انتقال داده در یک LAN استفاده می شود. در این لایه، فریم ها بین دستگاه ها ارسال و دریافت می شوند پس امکان اشتراک داده ها را بین تمام دستگاه های متصل فراهم می کند.
سوئیچ لایه ۳ شبکه
در سوئیچ لایه 3 شبکه مدیریت پروتکل های اینترنت انجام می شود. همچنین آدرس های IP در آن بررسی می شوند. سوئیچ های لایه ۳ شبکه از دو آدرس MAC و IP استفاده می کنند. آنها از عملکرد یک سوئیچ و یک روتر بهره می برند.
این سوئیچ با داشتن عملکردی همچون روتر، برای دسترسی به اینترنت نیاز به یک مرحله اضافی از طریق دستگاه متصل دیگر ندارد. سوئیچ لایه 3 عملکرد چندگانه و سرعت بالایی را به شبکه می دهد.
سوئیچ لایه 4 شبکه
سوئیچ های لایه 4 در واقع پبشرفته سوئیچ های لایه 3 هستند. در این لایه، ترافیک شبکه بین دستگاه های متصل کنترل می شود تا انتقال داده به طور کامل انجام بگیرد. این لایه میزان انتقال داده و سرعت آن را کنترل می کند.
سوئیچ های لایه ۴ کنترل شبکه را بهبود می بخشند و عملکرد سوئیچ های لایه ۲ و لایه ۳ را افزایش می دهند. از این لایه برای شبکههای تجاری بزرگ که دستگاه ها و کاربران زیادی دارند، به عنوان یک انتخاب مناسب می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.
سوئیچ های لایه 2 و 3 چیست
سوئیچ های لایه 2 و 3 به مدل Open System Interconnect (OSI) معروف هستند که یک مدل مرجع است و شامل 7 لایه است که از پایین به بالا نام گذاری شده اند:
physical layer (لایه فیزیکی)
به کمک این لایه اطلاعات وارد کابل شبکه می شود.
data Link (اتصال داده)
این لایه داده های سطح بالا یا HDLC را کنترل می کند و همچنین پروتکل نقطه به نقطه و یا بازپخش ساختار را انجام می دهد.
network (لایه شبکه)
توسط این لایه مسیریابی و روتینگ انجام می شود. روتینگ اطلاعات را از شبکه دریافت می کند و به شبکه دیگری ارسال می کند که این عمل به مسیریابی یا روتینگ معروف است.
transport (لایه انتقال)
در این لایه از دو پروتوکل TCP و UTP استفاده می شود.
session (لایه جلسه)
به کمک این لایه می توان بین دو کامپیوتر جلسه را مدیریت کرد.
presentation (لایه نمایش)
این لایه مربوط به نحوه نمایش اطلاعات است که به کمک آن می توان به تعیین نوع ارسال دیتا، رمزنگاری و فشرده سازی پرداخت.
application Layer (لایه کاربرد)
این لایه به برقراری ارتباط بین کاربر و نرم افزار می پردازد.
انواع سوئیچ شبکه براساس پورت
سوئیچ شبکه از پورت های مختلفی برخوردار است، علاوه بر این، باید قبل از انتخاب سوئیچ، انواع پورت های موجود را مورد بررسی قرار داد و بر اساس نیاز شبکه آن را انتخاب کنید. پورت های مختلف عبارتند از SPF، پورت کمبو، پورت استک، پورت POE، اکسس، ترانک و هیبریدی. این سوئیچ ها هرکدام ویژگی های خاص خود را دارند.
مزایای استفاده از سوئیچ
در راهنمای خرید سوئیچ شبکه به مزایای استفاده از سوئیچ شبکه می پردازیم:
- سوئیچ ها امکان اتصال چند دستگاه را فراهم می کنند.
- کنترل دسترسی به قسمت های مختلف شبکه را در اختیار کاربر قرار می دهند.
- میزان استفاده ار شبکه را می توان به کمک سوئیچ کنترل کرد.
- سوئیچ ها برقراری ارتباط درون شبکه ای با سرعت بالا را در اختیار افراد قرار می دهند.
- هماهنگ سازی سوئیچ های پیشرفته متناسب با نیاز شبکه توسط ماژول های قابل تعویض از دیگر مزایای این وسیله محسوب می شود.
- با استفاده از سوئیچ ترافیک میان دو دستگاه، از مسیر سایر دستگاه ها عبور نمی کند.
مدیریت سوئیچ شبکه
سوئیچ های غیر مدیریتی توسط کابل به برق وصل می شوند و سایر تجهیزات شبکه نیز با استفاده از کابل شبکه به آنها متصل می شوند و فعالیت می کنند پس امکان مدیریت سوئیچ وجود ندارد.
اما سوئیچ های مدیریتی قابل تنظیم هستند پس امکان مدیریت کردن سوئیچ را برای کاربر با استفاده از پروتکل SNMP فراهم می کنند. کاهش ترافیک شبکه، عیب یابی و تعمیر سریع سوئیچ های شبکه با ابزارهای مانیتورینگ امکان پذیر است.
تفاوت سوئیچ شبکه با روتر
در راهنمای خرید سوئیچ شبکه باید به تفاوت های سوئیچ شبکه و روتر بپردازیم. سوئیچ ها ایجاد کننده شبکه هستند. اما روترها ایجاد کننده اتصال و برقراری ارتباط بین شبکه ها هستند. سوئیچ های شبکه نقطه اشتراک تمام دستگاه های یک شبکه به شمار می آیند اما روترها نقطه اتصال شبکه ها به یکدیگر را فراهم می کنند.
این دو دستگاه از نظر ظاهری شبیه به هم هستند. اما هریک از آنها قابلیت و عملکردهای مختص به خود برای یک شبکه را برعهده دارند.
تفاوت سوئیچ شبکه با هاب
این دستگاه ها ظاهری شبیه به یکدیگر دارند اما تکنولوژی هریک با دیگری تفاوت دارد. تفاوت اصلی سوئیچ و هاب در تشخیص دستگاه مقصد است. به طوریکه سوئیچ شبکه اطلاعات ارسالی از پورت مبدأ را تنها به پورت مقصد می فرستد. اما هاب قابلیت تشخیص دستگاهی که درخواست اطلاعات داده است را ندارد و آن را به همه پورت هایش ارسال می کند.
همچنین سوئیچ شبکه در مدیریت پورت های خود بهتر عمل می کند و از بروز Collision در پورت جلوگیری می کند.
سوئیچ شبکه مناسب برای دستگاه کاربر
در راهنمای خرید سوئیچ شبکه بهتر است درخصوص سوئیچ شبکه مناسب برای سیستم IT شما بپردازیم. پس بدین منظور باید به موارد زیر دقت کنید:
نرخ ارسال
نرخ ارسال به قابلیت های ارسال backplane وابسته است. هنگامی که توانایی های ارسال بیشتر از سرعت همه پورت ها باشد، آن را به عنوان backplane مسدود نشده در نظر می گیرند. بخاطر داشته باشید که نرخ ارسال برای سوئیچ شما ضروری است.
بدون داشتن نرخ ارسال مناسب برحسب مقیاس عملکرد شما، متوجه خواهید شد که دستگاه حاضر به پاسخگویی خواسته های شما نیست.
تعداد VLAN ها
برای حفظ بهترین عملکرد شبکه، باید تعداد VLAN هایی که دستگاه می تواند پشتیبانی کند را در نظر داشته باشید. سوئیچ های لایه ۲ تا VLAN 1024 را پشتیبانی می کنند، اما سوئیچ های لایه 3 می توانند تا VLAN 4096 را نیز پشتیبانی کنند. در نتیجه، انتخاب سوئیچ لایه 3 برای شبکه های بزرگ تر که به قابلیت های بیشتری نیاز دارد، مناسب تر است.
حافظه MAC
سوئیچ های شبکه از حافظه آدرس پذیر محتوا یا CAM استفاده می کنند. کاربرد این حافظه برای ذخیره کردن آدرس های MAC در سوئیچ شبکه است. حال هرچه CAM بتواند ورودی بیشتری را پشتیبانی کند، در نتیجه سوئیچ قدرت بیشتری خواهد داشت.
نکات مهم در خرید سوئیچ شبکه
در راهنمای خرید سوئیچ شبکه نکات مهمی که در هنگام خرید این محصولات باید رعایت شوند را مورد بررسی قرار می دهیم. اولین گزینه ای که در هنگام خرید سوئیچ شبکه باید به آن توجه زیادی داشت، اندازه و تعداد پورت های این سوئیچ ها است.
در صورتی که شبکه مورد نظر از تعداد کاربرانی در حدود 60 نفر یا کمتر برخوردار باشد و گستردگی زیادی نداشته باشد، یک عدد سوئیچ کافی خواهد بود. در صورتی که شبکه وسعت بیشتری داشته باشد و همچنین تعداد کاربران نیز افزایش پیدا کند، به همان میزان به سوئیچ های بیشتری نیاز خواهید داشت.
سوئیچ شبکه دارای پورت های متعددی است و در انواع مختلفی تولید می شود. آگاهی از تعداد پورت های مورد نیاز برای سوئیچ ها به عنوان یکی از مسائل مهم به هنگام انتخاب سوئیچ به شمار می آید. این موضوع ارتباط مستقیمی با تعداد کاربران در شبکه دارد.
در صورتی که سوئیچ را برای سازمانی انتخاب می کنید که تعداد کاربران آن در حدود 5 الی 6 نفر است، یک سوئیچ با هشت پورت کار شما را راه می اندازد. هر اندازه سازمان شما بزرگ تر باشد و کاربران بیشتری را پوشش دهد، لازم است که از سوئیچ هایی با پورت های بیشتر استفاده شود.
بیشتر بخوانید: مودم، روتر، اکسس پوینت و سوئیچ چه تفاوتی با هم دارند؟
بهترین برند سوئیچ شبکه
شرکت ها و برندهای گوناگونی به تولید و توزیع سوئیچ شبکه می پردازند که در ادامه به معتبر ترین این برندها اشاره می کنیم.
سوئیچ شبکه سیسکو
برند سیسکو یکی از شرکت های معتبر در تولید تجهیزات شبکه است. این شرکت با توجه به تنوع محصولات و تولید کالاهای مرغوب رضایت کاربران زیادی را به خود جلب کرده است. از محبوب ترین سوئیچ تولید شده توسط این شرکت میتوان به سوئیچ سیسکو مدل WS-C2960X-48TD-L / WS-C2960X-24PS-L و WS-C2960S-24PS-L اشاره کرد.
سوئیچ شبکه میکروتیک
شرکت میکروتیک از تولیدکنندگان تجهیزات شبکه است. این برند توجه مشتریان زیادی را جلب کرده و با تولید محصولات با کیفیت، به بزرگترین تولدکنندگان این کالا مبدل شده است. از محبوب ترین سوئیچ های تولید شده توسط این شرکت میتوان به سوئیچ میکروتیک مدلCRS317-1G-16S+RM / CRS326-24G-2S+IN RB260GSP و … اشاره کرد.
- از دیگر برندهای معتبری که تولید کننده بهترین سوئیچ شبکه هستند می توان به دی لینک، تی پی لینک، تندا، KDT و … اشاره کرد. سوپیچ شبکه ساخت ایران نیز به بازار عرضه می شود که می توانید از آن ها استفاده کنید.
جمع بندی
در مقاله راهنمای خرید سوئیچ شبکه به توضیح کامل سوئیچ های شبکه و انواع آنها پرداختیم. شناخت انواع سوئیچ ها به شما کمک می کند تا بهترین سوئیچ شبکه را برای دستگاه خود انتخاب کنید. امیدوار هستیم این مقاله به آگاهی شما راجع به این سوئیچ ها کمک کرده باشد. اگر قصد خرید سوئیچ شبکه را دارید، می توانید با مراجعه به سایت راندنو با انواع سوئیچ شبکه آشنا شوید و سوئیچ مناسب شبکه خود را انتخاب کنید.