انواع سینی کابل در پروژه های برق رسانی و کابل کشی به کار گرفته می شود. این تجهیزات وظیفه نگهداری کابل را برعهده دارند. سینی کابل جهت زیباسازی فرآیند کابل کشی، تفکیک سازی و مقاوم سازی کابل کشی به کار گرفته می شود. این تجهیزات در واقع همانند پلی هستند که کابل برق را حمل می کنند.
امروزه از سینی کابل در مجموعه های صنعتی، کارگاه ها، سوله ها و دیگر مجموعه ها به کار گرفته می شوند. سینی های کابل در انواع گوناگونی به بازار عرضه می شوند. این محصولات از نظر جنس، عمق، سایز، نوع گالوانیزه و دیگر موارد به چند دسته تقسیم بندی می شود.
اگر قصد خرید سینی کابل دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله به معرفی انواع سینی کابل می پردازیم.
آنچه در ادامه می خوانیم:
انواع سینی کابل بر اساس جنس
سینی های کابل در انواع مختلفی به بازار عرضه می شوند. این محصولات از جنس ورق گالوانیزه و گاهی از جنس استیل هستند. سینی کابل گالولنیزه در جاهایی که رطوبت زیاد است و امکان زنگ زدگی سینی وجود دارد استفاده می شود. ورق های فلزی هنگامی که گالوانیزه می شوند، تغییراتی در ساختار آن ها رخ می دهد.
سینی ها از لحاظ نوع آبکاری در دو نوع مختلف به بازار عرضه می شوند. در مکان های رطوبتی از سینی کابل گالوانیزه گرم و در مکان هایی با رطوبت کمتر، از سینی کابل گالوانیزه سرد استفاده می شود. این سینی ها برای محیط های سربسته همچون پارکینگ و سوله مناسب تر هستند.
بیشتر بخوانید: سینی کابل چیست و چه کاربردی دارد؟
سینی کابل گالوانیزه گرم
انواع سینی کابل در انواع گالوانیزه گرم و سرد عرضه می شوند. گالوانیزه گرم هنگامی به وجود می آید که موادی در کارگاه های آبکاری به سینی اضافه شود. این مواد اغلب از جنس روی، قلع، نیکل و دیگر موارد هستند.
قطر آبکاری از نوع گالوانیزه گرم اغلب بین 50 تا 80 میکرون است. ضخامت سینی ها باید کاملاً استاندارد باشند. آبکاری گالوانیزه گرم از سینی در برابر مواد شیمیایی و رطوبت زیاد حفاظت م کند. هزینه این آبکاری از نوع سرد بیشتر است.
سینی کابل گالوانیزه سرد
سینی کابل هایی که با این نوع آبکاری عرضه می شوند، قیمت مقرون به صرفه ای دارند. یک روکش 10 تا 25 میکرونی از جنس روی، آب و نمک بر روی این سینی ها قرار می گیرد. ضخامت این سینی ها از نوع گالوانیزه گرم کمتر است و در مکان های رطوبتی نمی توان از آن ها استفاده کرد.
سینی کابل از جنس فولاد
فولاد به عنوان یکی از باکیفیتترین و بادوامترین مواد برای تولید سینی کابل شناخته میشود و برای پروژههایی که طول عمر سینی در سالهای آینده اهمیت دارد، گزینهای مناسب است. با این حال، از معایب فولاد میتوان به وزن سنگین و مقاومت پایین آن در برابر زنگ زدگی اشاره کرد. برای مقابله با خوردگی، تولیدکنندگان از روشهای مختلفی همچون آبکاری و استفاده از پوششهای اپوکسی و گالوانیزه بهره میبرند.
سینی کابل از جنس آلومینیوم
سینی کابل آلومینیومی وزن سبک و مقاومت کمی در برابر خوردگی دارد. ولی، عدم وجود خاصیت مغناطیسی در آلومینیوم، این سینی کابل را برای استفاده در مکانهایی که تأثیرات مغناطیسی وجود دارد، به انتخابی مناسب تبدیل کرده است. همچنین استفاده از این محصول به کاهش تلفات الکتریکی در کابلها کمک میکند.
سینی کابل از جنس استیل
سینی کابل استیل که به فولاد ضد زنگ نیز معروف است، یکی دیگر از گزینههای پرطرفدار در این زمینه است. این نوع سینی دارای مقاومت عالی در برابر رطوبت، خمش و دماهای بالا است و از آلیاژهای خاص فولاد ضد زنگ تشکیل شده است. آلیاژهای کروم و نیکل موجود در سینی کابل استیل، علاوه بر افزایش مقاومت در برابر خوردگی، امکان جوشکاری آسانتر را نیز فراهم میآورند.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید سینی کابل | نحوه انتخاب انواع سینی کابل
انواع سینی کابل بر اساس کاربرد
سینیبرق یا سینی کابل به دلیل کاربردهای متنوع، در انواع مختلفی تولید میشود که از نظر جنس، تعداد خم و همچنین کاربردهای خاص دستهبندی میشود. در این بخش، به بررسی انواع سینی کابل از نظر کاربرد میپردازیم:
سینی کابل کانالی (Channel Cable Tray)
این محصول برای پروژههایی با تعداد محدودی کابل یا سیمهای نازک مناسب است و طول آن بین 150 تا 300 سانتیمتر است. با توجه به طراحی کانالهای باریک، میتوان از این سینی برای گرفتن انشعاب از سینیهای دیگر نیز استفاده کرد.
سینی کابل بدون منفذ
این نوع سینی کابل به خاطر کف بدون منفذش، بالاترین سطح حفاظت را برای کابلها فراهم میکند. در این مدل، جهت ورود و خروج کابلها باید از اتصالات گوناگون یا برش استفاده کرد.
سینی کابل سبدی (Wire Mesh Cable Tray)
این نوع از سینی کابلها به شکل مجموعهای از نوارهای فلزی یا پلاستیکی ساخته شدهاند و شکل ظاهری آنها شبیه سبد است. سینی کابل سبدی جهت سیمکشیهای کوتاه، بین یک تا دو متر، مناسب است. این سینی به سادگی روی دیوار، سقف یا کف نصب میشود و جریان هوای خوبی را درون خود برقرار میکند.
سینی کابل مشبک (Trough Cable Tray)
سینی کابل مشبک دارای سوراخهایی در کف است که به تهویه و تخلیه آب کمک میکند و از تجمع گرد و غبار جلوگیری مینماید. نام دیگر این محصول سینی کابل پانج شده است. در این نوع سینی برق کابلها میتوانند در صورت نیاز از سوراخهای آن خارج شوند و به قسمتهای دیگر شبکه متصل گردند.
سینی کابل نردبانی (Ladder Type Cable Tray)
این نوع سینی کابل، که به نام نردبان کابل نیز شناخته میشود، به طور خاص برای سیمکشی در زوایای عمودی طراحی شده است. لنگرهای تعبیهشده در داخل این سینی، کابلها را به خوبی نگه میدارد. همچنین، در سیمکشی افقی نیز در مواقعی که نیاز به ثابت نگهداشتن کابلها است، کاربرد دارد. عبور جریان هوا، عدم رطوبت و امکان ورود و خروج کابلها از دو طرف، از ویژگیهای مثبت این سینی کابل به شمار میروند.
بیشتر بخوانید: تفاوت سینی کابل و نردبان کابل
انواع سینی کابل بر اساس تعداد خم
سینی کابلها بر اساس کاربردشان به شکلهای دو خم، چهار خم و شش خم تولید میشوند. به طور کلی، با افزایش تعداد خمها در یک سینی، استحکام و مقاومت آن نیز افزایش پیدا میکند.
سینی کابل دو خم
سینی کابل دو خم شامل یک کف و دو دیواره عمودی است که به تشکیل دو خم میانجامد. این نوع سینی برق در پروژههای سبکتر مانند سیمکشیهای ساختمانی و داخلی به کار میرود.
سینی کابل چهار خم
این نوع سینی علاوه بر دو خم، دارای دو لبه باریک است که به صورت عمود بر قسمت بالایی دیوارهها قرار دارد. سینی کابل چهار خم به دلیل طراحی محکمتر خود، در پروژههایی که نیاز به استحکام بیشتری دارد، به کار گرفته میشود.
سینی کابل شش خم
سینی کابل شش خم، علاوه بر چهار خم قبلی، دو خم 90 درجه در بالای دیوارههای خود دارد. این نوع سینی برق در پروژههای سنگین مانند پروژههای نفت و گاز و ایستگاههای انتقال برق مورد استفاده قرار میگیرد. سینی کابل شش خم به دلیل طراحی خود، از کابلها در برابر آسیبها و شرایط سخت به خوبی محافظت میکند و امنیت بیشتری را در این نوع پروژهها فراهم میآورد.
بیشتر بخوانید: تفاوت سینی کابل گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد