انواع کابل آنتن در صنایع مختلف برای انتقال داده های صوتی و تصویری مورد استفاده قرار می گیرد. کابل آنتن نوعی کابل هم محور است که سیگنال ها را انتقال می دهد. این کابل ها اغلب در نصب تلویزیون و دوربین مدار بسته کاربرد دارند. ویژگی کابل های آنتن این است که از موج ارسالی در برابر هر نوع نویز محافظت می شود. این کابل ها در انواع مختلفی به بازار عرضه می شوند و از نظر شدت امپدانس، ضخامت، نوع روکش، نوع شیلد و دیگر موارد تقسیم بندی می شوند.
اگر قصد خرید کابل آنتن دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید. در این مقاله به بررسی انواع کابل آنتن می پردازیم.
آنچه در ادامه می خوانیم:
- کابل آنتن چیست؟
- انواع براساس هادی
- انواع براساس پهنای باند
- انواع براساس ضخامت
- انواع براساس امپدانس
- انواع براساس کانکتور
- انواع براساس شیلد
- انواع براساس برند
- انواع براساس ساختار
کابل آنتن چیست؟
پیش از پرداختن به انواع کابل آنتن به معرفی این نوع کابل می پردازیم. کابل آنتن در دسته کابل های کواکسیال جای می گیرد. این کابل ها اطلاعاتی همچون صدا، تصویر و دیگر دیتاها را انتقال می دهد. جنس هادی و مغری این کابل ها از نوعی فلز رسانا است و اغلب به صورت تک رشته مفتولی به بازار عرضه می شوند. در ساختار این کابل ها علاوه بر هادی، عایق و روکش یک نوع شیلد به کار رفته است. شیلد از تداخلات الکترومغناطیسی و دریافت نویز جلوگیری می کند. روکش کابل های آنتن اغلب سفید یا مشکی رنگ و از جنس پی وی سی است. عایق نیز از جنس
کابل آنتن از سال 1936 تا کنون به کار گرفته می شود. عملکرد این کابل ها به این صورت است که سیگنال های تلویزیون توسط امواج منتشر می شود. کابل آنتن امواج را بلافاصله دریافت می کند. سپس به گیرنده انتقال می دهد.
این کابل ها انعطاف پذیری بالایی دارند. همچنین در مدت زمان طولانی می توان از آن ها استفاده کرد. این محصولات ظرفیت مناسبی در انتقال داده دارند و قیمت آن ها مقرون به صرفه است. در ادامه این مقاله به بررسی انواع کابل آنتن می پردازیم.
بیشتر بخوانید: کابل آنتن چیست و چه کاربردی دارد؟
انواع براساس هادی
کابل های آنتن براساس جنس هادی به چند دسته تقسیم بندی می شوند:
- کابل آنتن مسی
- کابل آنتن آلومینیومی
- کابل آنتن CCA
بهترین نوع کابل آنتن کابل مسی است. این کابل ها به بهترین شکل ممکن هدایت جریان الکتریکی را انجام می دهند. کابل های CCA نیز کابل هایی با هادی آلومینیومی اما روکش مس هستند.
بیشتر بخوانید: فرق کابل آنتن و ماهواره
انواع براساس پهنای باند
در این بخش از موضوع انواع کابل آنتن به بررسی پهنای باند کابل ها می پردازیم:
- کابل با پسوند 3C: این کابل ها با عنوان کابل معمولی و یا کابل ساده نیز شناخته می شوند. از کابل آنتن 3C برای مسافت های 15 متری استفاده می شود.
- کابل با پسوند 4C: کابل هایی که در پسوند آن ها 4.5C است، به اصطلاح کابل صادراتی نام دارند. این کابل ها برای مسافت های بیشتر از 15 متر مناسب هستند. و پهنای باند بیشتری را ارئه می دهند.
انواع براساس ضخامت
انواع کابل آنتن براساس ضخامت نیز تقسیم بندی می شوند:
- کابل آنتن نازک (Thinnet): این کابل ها انعطاف پذیر و نازک هستند. قطر کابل های نازک معمولاً 0.25 اینچ است. کاربری این کابل ها ساده است و اغلب در شبکه ها از آن استفاده می شود.
- کابل ضخیم آنتن (Thicknet): کابل ضخیم قطری معادل 0.5 اینچ دارد و بیشتر در صنعت از آن ها استفاده می شود.
انواع براساس امپدانس
انواع کابل آنتن براساس مقاومت در برابر جریان به دو دسته تقسیم بندی می شود:
- کابل آنتن 50 اهمی
- کابل آنتن 75 اهمی
نکته مهم در رابطه با امپدانس کابل ها این است که باید با توجه به محل استفاده به کار گرفته شوند. کابل های آنتن ماهواره و تلویزیون اغلب از نوع 75 اهمی هستند. اندازه امپدانس و دیگر مشخصات کابل ها برروی بدنه و روکش کابل درج می شود.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کابل آنتن
انواع براساس کانکتور
در این بخش از موضوع انواع کابل آنتن به بررسی کانکتورهای کابل آنتن می پردازیم. این کابل می تواند رابط یا سری های مختلفی داشته باشد:
- RG6: این کابل معمولاً برای راه اندازی تلویزیون و ماهواره به کار می رود.
- RG11: در فاصله های بیشتر و ساختمان های بلند این کابل به کار گرفته می شود.
- RG59: بهترین کابل ها برای نصب دوربین مدار بسته این کابل ها هستند.
- RG60: از این کابل برای تلویزیون هایی که کیفیت تصویر بالایی دارند استفاده می شود.
انواع براساس شیلد
در این بخش از مقاله انواع کابل آنتن به بررسی شیلد کابل های آنتن می پردازیم. کابل های آنتن برای جلوگیری از دریافت نویز، به نوعی شیلد مجهز شده اند. این شیلد به صورت بافته شده برروی عایق قرار گرفته ست. شیلد این کابل ها می تواند از جنس مس، آلومینیوم و آلومینیوم با روکش مس باشد. برخی از کابل های آنتن نیز روکش هایی به صورت فویلی دارند. به همین دلیل به آن ها کابل آنتن فویل دار گفته می شود. در محیط هایی که احتمال دریافت نویز زیاد است، از کابل های فویل دار یا شیلددار استفاده می شود.
انواع براساس برند
در آخرین بخش از موضوع انواع کابل آنتن به بررسی برندهای تولیدکننده این کابل می پردازیم. شرکت های زیادی به تولید و ساخت این محصولات می پردازند. از بهترین این شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کابل آنتن پینو
- کابل آنتن سیمیا
- کابل آنتن کرمان
- کابل آنتن کمان
- کابل آنتن آمل
- کابل آنتن کرمان پارس
انواع براساس ساختار
- کابل کواکسیال سخت: این کابل ها مس جامد دارند و قطر آن ها بیشتر است. برای پخش تلویزیونی، رادیویی و نظامی از این کابل ها استفاده می شود.
- کابل کواکسیال تابشی: این محصولات در سیستم ارتباطی تونل ها و استخراج زیرزمینی استفاده می شود. به کمک این کابل ها می توان قابلیت ارتباط دو طرفه داشت.
- کابل کواکسیال نیمه سخت: این کابل ها یک لوله فلزی دارند که لایه ی خارجی آن ها از مس تشکیل شده است. این کابل ها در دامنه فرکانسی 65 گیگاهرتز مورد استفاده قرار می گیرند.
- کابل محوری دوقلو: این کابل ها دو هادی دارند. از این کابل ها برای برنامه های دیجیتالی با فرکانس پایین، شبکه ذخیره سازی مرکز داده و دیگر موارد استفاده می شود.
- کابل سه محوری: این کابل ها علاوه بر لایه اصلی کابل کواکسیال یک لایه شامل عایق اضافی و غلاف رسانا دارند. در اتصال بین دوربین و واحد کنترل از این کابل استفاده می شود.
بیشتر بخوانید: کابل کواکسیال و سیم آنتن چیست و چه کاربردی دارد؟