انواع قفل از گذشته تا به امروزه جهت امنیت و بسته نگه داشتن درب ها، کمدها، گنجه ها، قفسه ها و موارد دیگر کاربرد داشته اند. قفل ها باتوجه به کاربردهای گوناگون و ساختارهای خاصی که دارند، در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند. همچنین هر یک از انواع این محصول، براساس فاکتورهای امنیتی متفاوتی که دارند از یکدیگر متمایز می شوند. بنابراین اگر قصد خرید قفل برای منزل یا محل کار خود را دارید، باید بدانید که گزینه های گوناگونی در برابر شما قرار دارند.
به عبارتی قفل ها از تنوع و مدل های بسیار زیادی برخوردار هستند که بدون شناخت هیچ یک از آنها نمی توانید انتخاب صحیحی داشته باشید. در این مقاله از مجله راندنو شما را با انواع قفل درب آپارتمان، قفل درب حیاط، انواع قفل درب چوبی و دیگر قفل ها آشنا خواهیم نمود. آشنایی با انواغ قفل به شما کمک می کند تا بهترین قفل را انتخاب نمایید.
آنچه در ادامه می خوانیم:
- تاریخچه انواع قفل
- معرفی انواع قفل و کاربرد آنها
- قفل درب حیاط
- قفل سوئیچی
- قفل کتابی
- قفل ورودی آپارتمان
- قفل کارتی
- قفل دکمه ای
- قفل ضد سرقت
- قفل آویز
- قفل شب بند
- قفل درب آهنی
- قفل درب شیشه ای
- قفل های ساختمانی
- خرید قفل
تاریخچه انواع قفل
در ابتدای مطلب انواع قفل بهتر است که تاریخچه این محصول را مورد بررسی قرار دهیم. نخستین قفل، 4000 سال پیش از دوران مصر باستان اختراع شده است. جنس ابتدایی ترین قفل از چوب بوده است که برجستگی هایی بر روی آن وجود داشت. همچنین این برجستگی ها به منظور باز و بسته شدن قفل استفاده می شدند. سپس با گشت سال ها و شروع قرون وسطی، طرح ظاهری قفل ها بسیار تغییر کرد. از این رو استفاده از قفل ها برای حفظ امنیت مکان های خاص افراد و یا نگهداری اشیاء آنها، اهمیت زیادی داشته است.
معرفی انواع قفل و کاربرد آنها
استفاده از انواع قفل به منظور امنیت خانه و مجموعه های مختلف، بسیار ضروری است. همچنین وجود قفل علاوه بر حفظ امنیت محیط مورد نظر، باعث می شود تا تنها با کلید مختص به خود باز شود. همانطور که در ابتدا به این موضوع پرداختیم، قفل ها باتوجه به کاربرد و ساختار امنیتی که دارند به چند دسته تقسیم می شوند.
امروزه تولیدکنندگان قفل با استفاده از طراحی های متنوع، قفل های گوناگونی را با امنیت بسیار بالا به بازار عرضه می نمایند. در ادامه این بخش از مقاله، شما را با انواع قفل و کلید و قفل درب حیاط آشنا خواهیم نمود.
قفل درب حیاط
قفل در حیاط یکی از متداول ترین انواع این محصول به شمار می آید. می توان گفت که این نوع قفل، قدیمی است و از قیمت مقرون به صرفه ای برخوردار است. قفل های درب حیاط همانطور که از نامشان مشخص است، به برای درهای ورودی حیاط و ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. قفل درب حیاط به دو دسته برقی و معمولی تقسیم می شوند.
قفل حیاطی معمولی از یک توپی، بدنه و تعدادی سوراخ ب روی خود تشکیل شده است. در مقابل قفل برقی درب حیاط توسط یک مولد، میکرو سوئیچ، کنترل برقی، فرمان رادیویی و ریموت کار می کند. هنگام خرید قفل درب حیاط به نوع قفل، تعداد زبانه ها، نوع کلید و همچنین اتصال به ریموت آن توجه داشته باشید.
قفل سوئیچی
در این قسمت از مطلب انواع قفل به بررسی قفل سوئیچی خواهیم پرداخت. این نوع از قفل ها از سیلندر مخصوصی برخوردار هستند و معمولاً به منظور افزایش امنیت درب دفاتر و اتاق های کار مورد استفاده قرار می گیرند.
قفل کتابی
انواع قفل کتابی از دیگر قفل هایی است که در بیشتر مواقع به منظور حفاظت از فروشگاه ها و مغازه ها مورد استفاده قرار می گیرند. قفل کتابی نیز در انواع مختلفی تولید می شود که باتوجه به نیاز خود می توانید مناسب ترین نوع آن را خریداری نمایید.
قفل ورودی آپارتمان
این نوع از قفل ها همانطور که مشخص است، بر روی درب آپارتمان ها نصب می شوند. قفل درب آپارتمان در دو نوع ساده و ضد سرقت تولید و عرضه می شوند. لازم به ذکر است که قفل ساده آپارتمان یک زبانه دارد و به آسانی باز می شود.
قفل کارتی
از دیگر انواع قفل می توان به قفل های کارتی اشاره نمود. قفل کارتی از سه قسمت اصلی قفل کارتی هوشمند، دستگاه کارتخوان و نرم افزار تشکیل شده است. این قفل های کارآمد از امنیت بسیار بالایی برخوردار هستند و قابلیت های خاصی در اختیار کاربران قرار می دهند. استفاده در هتل ها، بانک ها و و دیگر واحدهای ساختمانی از کاربرد قفل کارتی محسوب می شوند.
قفل دکمه ای
قفل دکمه ای از دیگر انواع رایج این محصول به شمار می آید. این قفل ها از دو بخش مکانیکی و الکترونیکی ساخته شده اند. بخش الکترونیکی قفل دکمه ای به یک دکمه هوشمند مجهز است که به منظور باز کردن درب مورد استفاده قرار می گیرد. قسمت مکانیکی این قفل نیز با استفاده از کلیدهای کامپیوتری باز می شوند. از این قفل ها برای آپارتمان های مسکونی، مراکز اداری و دفاتر کار استفاده می شود.
بیشتر بخوانید: قفل فرمان چیست و چه کاربردی دارد؟
قفل ضد سرقت
از قفل های ضدسرقت به منظور افزایش ایمنی درب های خروجی استفاده می شود. از قفل ضد سرقت علاوه بر قفل کردن درب های اصلی، برای محکم کاری نیز مورد استفاده قرار می گیرند. لازم به ذکر است که اگر بر ای درب های اصلی از این قفل استفاده می کنید، به دستگیره سوئیچی و توپی نیاز دارید.
قفل آویز
در این بخش از مقاله انواع قفل به بررسی قفل آویز خواهیم پرداخت. قفل های آویز از کاربردهای زیادی برخوردار هستند و جهت نگهداری اشیای با ارزش مورد استفاده قرار می گیرند. جنس بدنه قفل آویز معمولاً از آلومینیوم، استیل، برنج و متریال های دیگر ساخته می شود. همچنین اندازه این نوع قفل به کالایی که قصد حفاظت از آن را دارید، بستگی دارد.
قفل شب بند
قفل های شب بند از انواع قفل ضد سرقت محسوب می شوند. این قفل ها معمولاً بر روی درب های شیشه ای و قسمت داخلی خانه ها نصب می شوند. لازم به ذکر است که می توان این قفل را بر روی شکاف درب نصب نمود.
قفل درب آهنی
قفل در آهنی همانطور که از نامش مشخص است بر روی درب های آهنی نصب می شوند. قفل درب آهنی در دو نوع سوئیچی و شاخ دار تولید می شوند. این نوع از قفل ها در ببیشتر موارد برای امنیت درب ترانس مورد استفاده قرار می گیرند.
قفل درب شیشه ای
استفاده از در شیشه ای امروزه طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است. قفل در شیشه ای نیز به منظور حفظ امنیت درب های شیشه ای مورد استفقاده قرار می گیرند. این قفل در قسمت میانی درب نصب می شود تا قفل اصلی بتواند به سمت بالا و پایین تغییر جهت دهد. توجه داشته باشید که نصب قفل های شیشه ای بر روی در، باید هنگام تولید در کارخانه صورت بگیرد.
قفل های ساختمانی
قفل درب ساختمانی از انواع بسیار متداولی برخوردار است و در مدل های بسیار کاربردی تولید می شوند. به نوعی برخی از این انواع ذکرشده، از انواع این محصول به شمار می آیند. از انواع قفل ساختمانی برای بستن درب اتاق ها، سرویس بهداشتی ها و موارد دیگر استفاده می شود. در ادامه به مختصر توضیحی از انواع قفل ساختمانی می پیدازیم.
- مغزی قفل بدون کلید: معمولاً برای درب اتاق کودکان و کلاس ها از این قفل استفاده می شود.
- مغزی قفل بدون دستگیره: از پرکاربردترین انواع این قفل است و معمولاً برای درب انباری ها و پشت بام ها، کاربرد دارد. این قفل ها به صورت یکطرفه هستند و با یک میله ساده باز و بسته می شوند.
- مغزی قفل با دستگیره: این قفل دستگیره دارد و با کلیدهای ساده باز و بسته می شود. همچنین در بیشتر موارد به صورت مخفی در قسمت داخلی قرار داده می شود.
- قفل کامپیوتری: یکی از محبوب ترین و پرکاربردترین قفل ها است. در بیشتر موارد در هتل ها مورد استفاده قرار می گیرند.
- قفل حمام و توالت: از این قفل ها در قسمت داخلی حمام یا سرویس بهداشتی، به جای دستگیره استفاده می شود. همچنین با استفاده از این محصول، درب را تنها می توان از داخل قفل نمود.
- قفل توپی: این قفل ها برای باز شدن به کلید نیاز ندارند و تنها با چرخاندن دستگیره و فشار دادن دکمه، قفل می شوند.
خرید قفل
انتخاب و خرید بهترین قفل به شما کمک می کند تا انتخاب مطلوبی داشته باشید. امیدواریم که مقاله انواع قفل برای شما مفید واقع شده باشد. در این مقاله به طور کامل به انواع قفل پرداخته شده است. جهت خرید انواع قفل و اطلاع از قیمت قفل می توانید با مراجعه به سایت راندنو لیست فروشندگان یراق آلات را مشاهده نمایید.
راندنو امکان مشاهده لیست قیمت قفل کتابی و قیمت انواع قفل درب آپارتمان و برقراری ارتباط بی واسطه با فروشندگان این محصول را برای شما فراهم نموده است. همچنین خوشحال می شویم که نظرات خود را در قسمت دیدگاه این مقاله برای ما به اشتراک بگذارید. تیم فنی راندنو آماده پاسخگویی و راهنمایی شما کاربران عزیز درخصوص هرگونه سؤالات رایج در زمینه ابزار و یراق است.