نتایج بیشتر...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
خانه / آموزش / استاندارد دستکش ایمنی

استاندارد دستکش ایمنی

ما را در شبکه‌‌های اجتماعی دنبال کنید :

ما را در شبکه‌‌های اجتماعی دنبال کنید :

استاندارد دستکش ایمنی

استاندارد دستکش ایمنی براساس الزامات کلی و روش‌های آزمایشی خاص، انواع مختلفی دارد. استاندارد دستکش های ایمنی میزان مقاومت آن و نوع کاربری که دارد را مشخص می‌کند. از آن جایی که بیش از ۶۰ درصد حوادث ناشی در حین کار به دست‌ها مربوط می‌شود، یکی از مهمترین وسایل ایمنی که حین انجام کار باید از آن استفاده کرد. دستکش ایمنی یا دستکش کار است. دستکش کار برای امور فنی مختلف، انواع متفاوتی دارد.

دستکش ایمنی انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن ها استانداردهای مخصوصی دارند. در این مقاله به معرفی انواع استاندارد دستکش ایمنی می‌پردازیم:

آنچه در ادامه می‌خوانیم:


بیشتر بخوانید: معرفی کامل انواع دستکش ایمنی


استاندارد CE Categories

استانداردهای دستکش ایمنی به طور کلی در ۳ دسته‌بندی قرار می‌گیرد که در ادامه به بررسی آن‌ها پرداخته شده است:

Category 1

دستکش‌هایی که در دسته اول قرار دارند، به منظور محافظت از دست در برابر آسیب‌های سبک ناشی از فعالیت‌های عمومی تولید می‌شوند.

Category 2

دسته‌بندی دوم شامل دستکش‌هایی می‌شود که سطح حفاظتی متوسطی دارند. دستکش‌های کتگوری دوم باید از علامت‌گذاری استاندارد که نشان‌دهنده ویژگی‌های حفاتی است، برخوردار باشد. به بیان دیگر، ویژگی‌های حفاظتی آن‌ها به صورت علامت‌گذاری بر روی دستکش مشخص می‌شود.

Category 3

دستکش‌های دسته سوم از سطح حفاظتی بیشتری برخوردارند و در برابر آسیب‌های جدی، به خوبی از دست‌ها مراقبت می‌کند. در واقع استفاده از این نوع دستکش‌ها باعث می‌شود تا حد زیادی از بروز آسیب‌های جدی غیر فابل جبران، جلوگیری شود.

استاندارد دستکش ایمنی EN420

این استاندارد دربرگیرنده تمامی الزامات عمومی برای دستکش‌های ایمنی است و یک ساختار واحد برای تمامی آن‌ها به شمار می‌آید. استاندارد en420 به صورت یک دفترچه است و به طور کلی شامل موارد زیر می‌شود:

  • دستکش کار باید تا حد زیادی امنیت و ایمنی دست‌ها را فراهم کند و انگشتان را نیز پوشش دهد.
  • مواد تولیدکننده دستکش باید دارای PH بین ۳.۵ تا ۹.۵ باشند. (این مقدار به وسیله PH سنج، اندازه‌گیری می‌شود.)
  • اگر امکان دارد مواد تولیدی دستکش باعث ایجاد حساسیت و آلرژی شوند، باید حتماً بر روی آن درج شود.
  • سطح داخلی دستکش نباید باعث ایجاد ساییدگی شود.
  • ابعاد دستکش باید متناسب با سایزهای مدنظر استاندارد طراحی و تولید شود.
  • کارایی، ابعاد و دیگر نکات دستکش ایمنی نباید پس از شست و شو تغییری کند.
  • میزان مجاز هگزاولنت کروم یا کروم ۶ ظرفیتی در دستکش‌های چرمی که با کروم دباغی می‌شود، ۲.۶ میلی‌گرم در هر کیلوگرم یا کمتر است.
  • طول دستکش ایمنی از نوک انگشت میانی تا انتهای مچ در نظر گرفته می‌شود و این استاندارد برای سایزهای مختلف، اندازه‌ای معین را تعیین کرده است.
استاندارد دستکش ایمنی
استاندارد دستکش ایمنی

بیشتر بخوانید: دستکش ایمنی چیست و چه کاربردی دارد؟


استاندارد EN511 و EN407 دستکش کار مقاوم در برابر حرارت

این محصولات در دو نوع دستکش حرارت پایین و حرارت بالا در بازار موجود هستند. نوع اول برای کسانی مناسب است که در یخچال‌ها و دمای پایین کار می‌کنند و نوع دوم برای کارگران و تکنسین‌هایی به کار می‌رود که در محیط‌های کوره، ذوب آهن و … کار می‌کنند.

استاندارد EN659 دستکش کار آتش نشانی

دستکش‌های آتش نشانی طبق استاندارد EN659 تولید می‌شوند. دستکش ایمنی آتش نشانی مقاومت‌های مختلفی دارد. میزان مقاومت هر یک از این تجهیزات براساس شناسه‌هایی که بر روی آن‌ها به کار رفته است، مشخص می‌شود.

استاندارد دستکش کار آتش نشانی
استاندارد دستکش کار آتش نشانی

استاندارد EN37 دستکش کار مقاوم در برابر مواد شیمیایی

دستکش en374 اندازه‌های مختلفی دارد و در هنگام استفاده از این دستکش‌ها لازم است بدانید با چه موادی کار می‌کنید. استاندارد دستکش‌های ایمنی شیمیایی و اسیدی است.

استاندارد EN421 دستکش کار مقاوم در برابر مواد رادیواکتیو

برخورداری از نشان و اتیکت رادیواکتیو، مشخصه دستکش‌هایی است که تحت این استاندارد طراحی می‌شوند. این محصول وزن سنگین‌تری نسبت به دستکش‌های عادی دارد و طول آن نیز تا آرنج و یا بالاتر است. این دستکش‌ها از جنس سرب هستند و داخل آن‌ها از پنبه تهیه شده است.

استاندارد EN60903 دستکش کار مقاوم در برابر برق

EN60903 استاندارد دستکش ایمنی برق است و در کلاس‌های مختلف تولید می‌شوند. کلاس دستکش عایق متناسب با ولتاژهای مختلف تعریف می‌شود و دستکش مورد نظر باید متناسب با ولتاژ انتخاب شود.


بیشتر بخوانید: همه چیز درباره نکات ایمنی برق و پیشگیری از برق گرفتگی


استاندارد EN12477 دستکش ایمنی برای جوشکاری

محصولاتی که مطابق با این مشخصه تولید می‌شوند، انواع گوناگونی دارند و اغلب از جنس چرم ارائه می‌شوند. همچنین مانع از برخورد پلیسه‌ها و جرقه‌های ناشی از جوشکاری به دست نیز می‌شوند. بعضی از این دستکش‌ها تا قسمت مچ دست و بعضی دیگر تا آرنج کاربر را پوشش می‌دهند.

استاندارد EN388 مقاوم در برابر خطرات مکانیکی

یک سیستم ارزیابی بین‌المللی برای دستکش‌های صنعتی است. در واقع میزان مقاومت دستکش‌ها در برابر خطرات فیزیکی همچون سایش، برش و سوراخ شدن را مشخص می‌کند تا انتخاب بهتری داشته باشبد.

استاندارد دستکش ایمنی متناسب با مصارف پزشکی (EN455)

EN455 مشخصه دستکش‌های پزشکی و جراحی است. دستکش‌هایی که تحت این استاندارد تولید می‌شوند، در برابر بریدگی چاقوی جراحی و خطرات عفونی، از دست افراد محافظت می‌کنند.

استاندارد EN ISO 10819:2013

سنجش قابلیت انتقال ارتعاش از وسایل ارتعاشی از طریق دستکش به کف دست، استاندارد EN ISO 10819:2013 است. این آزمایش در باند فرکانسی 25Hz تا 1250Hz صورت گرفته است. کارکنان با استفاده از دستکش‌های ضد ارتعاش، از خطرات ناشی از ارتعاش و لرزش دستگاه‌ها در امان می‌مانند.

استاندارد EN 16350:2014

EN 16350:2014 استاندارد دیگری است که برای استفاده در محیط‌های قابل اشتعال یا انفجار قابل استفاده هستند. هنگام تولید این نوع دستکش کار، شرایط خاصی رعایت می‌شود. این تجهیزات به گونه‌ای طراحی می‌شوند که در محیط‌های خطرناک الکتریسیته ساکن در آن‌ها انباشته نشود. لازم به ذکر است دستکش حفاظتی اتلاف کننده الکترواستاتیک در صورتی مؤثر است که کاربر از طریق مقاومت کمتر از ۱۰۸Ω به زمین متصل شده باشد.

استاندارد ANSI / IESA 138-2019 دستکش مقاوم در برابر ضربه

دستکش‌هایی که در برابر ضربه مقاومت دارند، با بهره‌گیری از استاندارد ANSI / IESA 138-2019 طراحی و تولید می‌شوند. این استاندارد آمریکایی، الزاماتی را درخصوص دستکش‌ها تعیین کرده است که هدف آن، محافظت از انگشتان در برابر ضربه است. برای اطمینان از مقاومت دستکش در برابر ضربه، یک آزمایش با رها کردن یک وزنه در حال سقوط بر روی نواحی ضربه‌پذیر آن، انجام می‌شود.

مقاومت محصول در برابر ضربه نیز در سه سطح ۱، ۲ و ۳ طبقه‌بندی می‌شود. سطح ۱ کمترین میزان مقاومت و سطح ۳ بالاترین میزان مقاومت را دارد. توجه نمایید ضعیف‌ترین عملکرد ارائه شده مربوط به هر قسمت، برای کل دستکش در نظر گرفته می‌شود و سطح حفاظتی آن نیز علامت‌گذاری می‌شود.

استاندارد ASTM F2675/F2675M-19

برای رتبه‌بندی قوس الکتریکی دستکش‌های تحت این استاندارد، آزمایش‌های خاصی بر روی آن‌ها انجام می‌شود. در این روش تست سطح حفاظت دستکش در برابر قوس الکتریکی با اندازه‌گیری مقدار انرژی حرارتی منتقل شده از طریق دستکش، هنگام و پس از قرار گرفتن در معرض قوس الکتریکی مشخص می‌شود.

این دستکش‌ها در صورت قرار گرفتن در معرض قوس الکتریکی، آسیب را کاهش می‌دهند اما خطر آسیب را به طور کلی از بین نمی‌برند.

استاندارد دستکش های ایمنی برای جوشکاران
استاندارد دستکش های ایمنی برای جوشکاران

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید دستکش ضد برش


جمع بندی

امیدواریم که مقاله استاندارد دستکش ایمنی برای شما مفید واقع شده باشد. در این مقاله از مجله راندنو به معرفی استانداردهای دستکش کار و بررسی سطح حفاظتی آن‌ها پرداخته شد. همچنین دانستید که یک دستکش ایمنی مناسب چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد. تمامی دستکش‌های استاندارد بازار حفاظت خاصی از دست‌ها را برعهده دارند. استانداردهای ISO ،EN و ANSI معتبرترین استانداردهای جهانی هستند که برای طراحی و تولید تجهیزات ایمنی از آن‌ها استفاده می‌شود.

همچنین خوشحال می‌شویم که نظرات خود را در قسمت دیدگاه این مقاله برای ما به اشتراک بگذارید. تیم فنی راندنو آماده پاسخگویی به شما عزیزان درخصوص هرگونه سؤالات رایج در زمینه ابزار و تجهیزات ایمنی است.


بیشتر بخوانید: بهترین برند دستکش ایمنی


اشتراک‌گذاری:

در linkedin به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
0 0 رای
امتیاز مطلب
اشتراک
Notify of
guest
0 دیدگاه
جدیدترین
مشاهده‌ی همه‌ی دیدگاه‌ها