نگهداری از لباس کار نکته مهمی است که دربرگیرنده چند مورد میشود. تعویض لباس پس از انجام کار، شست و شو منظم لباس کار و خشک کردن اصولی آن، توجه به دستورالعملهای تولیدکننده لباس، مراقبت از لباس کار در برابر آلودگیهای محیطی و مواد شیمیایی از اصلیترین مواردی هستند که رعایت آنها موجب افزایش طول عمر این محصول می شود.
لباسکار از لحاظ ظاهری شبیه به لباسهای معمولی است. با این تفاوت که لباسهای کار وظیفه مراقبت از بدن در برابر شرایط مختلف را برعهده دارند. همچنین در دو نوع یک تکه یا یکسره و دو تکه موجود است. همچنین پارچه لباس کار میتواند از جنس کتان، فیلامنت، ویسکوز، پلیاستر، پنبه، چرم و یا ترکیبی از این مواد باشد.
در ادامه به بررسی نکات نگهداری لباس کار و تمام مواردی که موجب افزایش طول عمر آن میشود، پرداخته شده است. پس تا انتهای این مطلب از مجله راندنو با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید لباس کار | بررسی نکات پیش از خرید
آنچه در ادامه میخوانیم:
- تعویض لباس پس از انجام کار
- شست و شو منظم لباس کار
- خشک کردن اصولی لباس پس از شست و شو
- مراقبت از لباس کار در برابر آلودگی های محیطی
- توجه به دستورالعمل های تولیدکننده لباس کار
- استراحت به لباس کار
- برطرف کردن مشکلات لباس کار
- جمع بندی
تعویض لباس پس از انجام کار
یکی از عواملی که در حفظ و نگهداری از لباس کار تأثیر دارد، تعویض آن پس از انجام کار است. پس از انجام کار یا به محض رسیدن به خانه، بهتر است لباس خود را تعویض کنید. با انجام این کار علاوه بر افزایش عمر لباس کار، از ورود آلودگیها به داخل خانه نیز جلوگیری خواهد شد.
همچنین پس از اتمام کار، از خشک بودن لباس کار اطمینان حاصل نمایید. چرا که در صورت خیس بودن لباس، امکان رشد باکتری و قارچ و همچنین پوسیدگی لباس وجود دارد.
شست و شو منظم لباس کار
منطقیترین راه نگهداری و استفاده از لباس کار، شستن آن است تا دوام خود را حفظ کند. اگر در طولانی مدت به شستن لباس مورد نظر اقدام کنید، پس از هر بار استفاده به مرور کثیفتر شده و امکان دارد تمیزی لباس غیرممکن باشد. زیرا به مرور زمان آلودگی و کثیفیهای موجود بر روی لباس سخت میشوند. به طور کلی پیش از این که لکههای موجود بر روی لباس غیر قابل تمیز شدن باشند، حتماً باید آن را بشویید.
سعی بر این داشته باشید در فواصل زمانی معین، لباس کار خود را بشویید و این کار را به طور مرتب انجام دهید. این موضوع بسته به نوع کار متفاوت است، اما باید حداقل هفتهای یکبار این کار را انجام دهید. در صورتی که فکر میکنید لباس تمیز نشده و یا همچنان آلوده است، آن را دوبار بشویید.
هنگام شستن لباس بهتر است از آب سرد استفاده کنید تا چروک نشود و یا تغییر رنگ ندهد. توجه کنید در صورت شستن لباس کارهای سفید و مشکی، باید آنها را جدا از یکدیگر بشویید. با این کار، لباسهای تیره به لباسهای روشن رنگ نمیدهند. همچنین برای افزایش عمر مفید لباس کار قبل از شست و شو آن را به خوبی چک کنید. در صورت وجود مشکلاتی همچون پارگی، شکاف و یا پوسیدگی، آن را رفع کنید و پس از آن لباس را بشویید.
بیشتر بخوانید: برای تولید لباس کار این نکات را در نظر بگیرید
خشک کردن اصولی لباس پس از شست و شو
مورد دیگری که برای نگهداری از لباس کار باید مورد توجه قرار بگیرد، خشک کردن صحیح لباس است. پس از شست و شو، خشک کردن لباس کار نیز اهمیت زیادی در حفظ کردن کیفیت آن دارد. به منظور حفظ شکل مناسب لباس، باید در دمای حداکثر ۱۰۰ درجه سانتیگراد خشک شود. همچنین اگر قصد دارید برای خشک کردن لباس از خشککن استفاده کنید، باید آن را بر روی کمترین حرارت قرار دهید. همچنین در صورت خشک کردن لباس در هوای آزاد، توجه کنید که در معرض تابش مستقیم قرار نداشته باشد.
مراقبت از لباس کار در برابر آلودگی های محیطی
سعی کنید حین انجام کار از لباس محافظت کنید. البته اگر در محیطهای صنعتی کار میکنید، احتمال جلوگیری از کثیفی پایین خواهد بود. توجه کنید که لک جوهر، چای و قهوه به سختی از روی لباس پاک میشود. بنابراین مراقب باید این مواد بر روی لباس شما نریزند. همچنین بهتر است هر مادهای که لباس را مستعد کثیفی میکند را دور نگه دارید.
لازم به ذکر است قبل از استفاده از لباس، بهتر است بدن شما نیز تمیز باشد.
توجه به دستورالعمل های تولیدکننده لباس کار
نکته دیگری که برای نگهداری از لباس کار حائز اهمیت است، مراقبت از آن طبق دستورالعملهای تولیدی است. همانطور که میدانید لباسهای کار با استفاده از پارچههای متفاوت تولید میشوند و نگهداری و شست و شو آنها نیز یکسان نیست. در بیشتر موارد دستورالعملهای استفاده از لباس مورد نظر بر روی برچسب کوچکی درج شده و پشت لباس قرار دارد.
بنابراین بهتر است مطابق با دستورالعملهایی که تولیدکننده مشخص کرده است، لباس را بشویید و از آن نگهداری کنید. دور نگه داشتن لباس کار از مواد شیمیایی از دیگر نکاتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد. لباس کارهایی که در محیطهای شیمیایی استفاده میشوند، در صورت آغشته شدن به این مواد، باید با استفاده از حلال آن ماده شیمیایی تمیز شوند.
استراحت به لباس کار
برای نگهداری از لباس کار در بهترین حالت ممکن، بهتر است دو یا سه دست لباس داشته باشید و به طور متوالی از آنها استفاده کنید. پس از استفاده از لباس کار نیز باید مدتی به آن استراحت دهید. توجه کنید که شست و شو مداوم لباس باعث میشود پارچه کیفیت اولیه خود را از دست بدهد.
لباس کار باید جدا از لباسهای دیگر نگهداری شود و در صورتی که در یک کمد یا کشو با لباسهای دیگر قرار دارد، باید آن را داخل کاور قرار دهید. از قرار دادن لباس کار در محیطهای بسیار مرطوب و یا محیطهایی با دمای بالا خودداری کنید. در صورتی که از دو دست لباس کار استفاده میکنید، به هیچ عنوان آنها در مجاورت یکدیگر قرار ندهید. بهترین روش نگهداری، تا کردن لباس است.
آویزان کردن لباس نیز میتواند گزینه خوبی باشد اما سنگینی برخی از لباسهای صنعتی امکان دارد باعث کشش آن شده و طول عمر آن کم شود.
برطرف کردن مشکلات لباس کار
مشکلات زیادی وجود دارد که وجود آنها باعث میشود به تعویض لباس نیاز داشته باشید. برخی مشکلات دیگر همچون ایجاد مشکل در زیپ لباس، سوراخ و پارگیهای موجود بر روی آن را نیز باید رفع کنید تا حین انجام کار، مشکلات ایمنی ایجاد نشود.
بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع لباس کار و کاربردهای آن
جمع بندی
در این مقاله به طور کامل به بررسی نکات مهم نگهداری از لباس کار و روشهای افزایش کیفیت آن پرداخته شد. همچنین دستورالعملهای شست و شو این تجهیزات را مورد بررسی قرار دادیم و امیدواریم که این مطلب برای شما تا حد کافی مفید بوده باشد.
خوشحال میشویم که در قسمت دیدگاه این مقاله نظرات خود را به اشتراک بگذارید. تیم فنی راندنو آماده پاسخگویی به شما عزیزان درخصوص هرگونه سؤالات رایج در زمینه ابزار و یراق است.