نتایج بیشتر...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
خانه / راهنمای خرید / مشخصات کفش ایمنی استاندارد و بررسی ویژگی های آن

مشخصات کفش ایمنی استاندارد و بررسی ویژگی های آن

ما را در شبکه‌‌های اجتماعی دنبال کنید :

ما را در شبکه‌‌های اجتماعی دنبال کنید :

ویژگی کفش ایمنی استاندارد کدام است؟

مشخصات کفش ایمنی استاندارد شامل طراحی استاندارد و ارگونومی، وزن کفش، جنس زیره، رویه و سرپنجه آن، مقاومت کالا، آستری مناسب و تنفس‌پذیری آن است. مواد اولیه استفاده شده در ساختار این محصول، نشان‌دهنده استاندارد بودن آن است. در واقع هرچه کیفیت کفش بالاتر باشد یعنی با استفاده از مواد اولیه مرغوب تهیه شده و سطح حفاظتی بالاتری برای پاها ایجاد می‌کند.

کفش‌های کار یکی از مهم‌ترین تجهیزات ایمنی در هنگام انجام کار به شمار می‌آیند. کفش ایمنی از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به کفش‌های عادی دارد با این تفاوت که مقاومت و استحکام بیشتری دارد. همچنین از پاها و انگشتان در برابر خطرات و ضربات مختلف نیز محافظت می‌کند. از کفش ایمنی می‌توان در محیط‌های نفتی، روغنی، رقیق، اسیدی و یا مکان‌هایی که الکتریسیته و امکان برق‌گرفتگی از زمین وجود دارد، فعالیت‌های عمرانی و ساختمانی، مکان‌های صنعتی، کارخانه‌ها و بسیاری از مشاغل دیگر استفاده کرد.

در این مقاله به سؤال ویژگی کفش ایمنی استاندارد کدام است؟ پاسخ خواهیم داد. پس تا انتهای این مقاله از مجله راندنو با ما همراه باشید.

آنچه در ادامه می خوانیم:

انواع کفش ایمنی

کفش‌های کار انواع مختلفی دارند و هر یک از آن‌ها مشخصات و ویژگی‌های خاصی دارند. در ادامه از مدل‌های متنوع کفش‌های کار نام برده شده است:

  • سرپنجه فولادی
  • کفش ایمنی عایق برق
  • کفه فلزی
  • زیره رابر (Rubber)
  • پلاستیکی
  • بوتیل
  • کانداتیو
  • سرپنجه کامپوزیت
  • پلاستیک سخت
مشخصات کفش ایمنی استاندارد
مشخصات کفش ایمنی استاندارد

بیشتر بخوانید: اهمیت و ضرورت استفاده از کفش ایمنی چیست؟


ویژگی کفش ایمنی استاندارد و مناسب

در هر شغلی خطراتی وجود دارد و ممکن است کارکنان هر شغل، از وقوع آن‌ها بی‌خبر باشند. به همین منظور لازم است برای جلوگیری از وقوع حوادث ناگوار، الزامات ایمنی در کار رعایت شوند. یکی از این الزامات، پوشیدن کفش ایمنی است. استفاده از یک کفش استاندارد که مقاوم بالایی دارد، بسیار مهم است. در صورتی که از یک کفش نامناسب برای کار استفاده کنید، امکان دارد خسارات جبران‌ناپذیری به شما وارد شود. در ادامه به بررسی مشخصات کفش ایمنی استاندارد پرداخته شده است:

طراحی استاندارد و ارگونومیک

به علت استفاده زیاد و مکرر از کفش‌های ایمنی در طول کار، این محصول باید با رعایت اصول انسانی و ارگونومی و همچنین با تکیه بر استانداردها و تأییدیه‌های بین‌المللی تولید شود. این کفش باید به گونه‌ای طراحی و تولید شده باشد که علاوه بر رعایت استاندارد در زیره کفش، در طول استفاده طولانی مدت نیز موجب خستگی پاها نشود.


بیشتر بخوانید: ارگونومی ابزار چیست؟ | ویژگی ابزار ارگونومیک


وزن کفش ایمنی

وزن استاندارد کفش ایمنی از دیگر نکات مهم در انتخاب کفش ایمنی مناسب است و باید سبک و راحت باشد. به گونه‌ای که کاربر در حین استفاده به هیچ عنوان دچار خستگی نشود. وزن کفش کار تأثیر مستقیمی در خستگی فرد دارد. اگر کفش ایمنی سبک وزن باشد، از خستگی پاها جلوگیری کرده و در نتیجه موجب افزایش انرژی کارکنان می‌شود.

ایمنی و امنیت کفش

از نظر استانداردهای بین‌المللی، کفشی مقاوم و ایمن است که در برابر سقوط یک جسم خارجی از ارتفاع یک متری با حداکثر وزن ۲۰۰ ژول، از پاها محافظت کند.

رویه کفش

یکی دیگر از بخش‌های مهم یک کفش، رویه آن است. عموماً رویه کفش‌های ایمنی از جنس زمخت و سخت ساخته می‌شوند. این رویه‌ها از چرم، چرم مصنوعی، پلاستک فشرده و یا برزنت که استحکام بالایی دارند، تهیه می‌شوند. رویه کفش علاوه بر استحکام بالا و ظاهر مناسب و زیبا، باید مقاومت بالایی در برابر موادی مانند روغن، بنزین، آب، حرارت، نفت و … داشته باشد. جنس رویه باید از متریالی باشد که از تنفس‌پذیری بالایی برخوردار باشد و مانع از تعریق پا در حین کار شود.

زیره کفش

یکی دیگر از مهمترین و کلیدی‌ترین بخش‌های یک کفش، زیره آن است. یک زیره مناسب و استاندارد باید وزن کاربر را تحمل کند، ضمناً بسیار نرم و راحت باشد. زیره استاندارد و مناسب علاوه بر مقاومت و استحکام بسیار بالا، باید از اصطکاک و گریپ مناسبی برخوردار باشد تا مانع از لغزش پای کاربران حین انجام کار شود. از مهمترین زیره‌های موجود برای کفش‌های ایمنی می‌توان به زیره رابر، پی‌یو یا پلی‌اورتان، تی‌پی یو و … اشاره کرد.

استفاده از کفه استیل کفش برای افرادی که مشکلات مفصلی دارند، بهترین گزینه است. با استفاده از کفش کفی استیل می‌توان فعالیت‌هایی همچون دوچرخه‌سواری و رانندگی با ماشین‌های سنگین را انجام داد. ثابت نگه داشتن پا نیز از مزایای کفش‌های ایمنی با این زیره به شمار می‌آید. همچنین کفش ایمنی با کفی استیله یکی از راحت‌ترین انواع این محصول است.


بیشتر بخوانید: انواع زیره کفش ایمنی و ویژگی های آنها


سرپنجه کفش

 قسمت سرپنجه کفش از دیگر قسمت‌های حیاتی کفش است که از انگشتان پا و به ویژه قسمت پنجه پا محافظت می‌کند. در بسیاری از کفش‌های کار، این سرپنچه از جنس پلاستیک، استیل و فولاد (با توجه به نوع کاربرد) ساخته می‌شود و از پا و انگشتان در برابر فشارها و ضربات مختلف محافظت می‌کند. سرپنجه این کفش‌ها در دو نوع کلی فولادی و کامپیوزیتی ساخته می‌شود. اگر به دنبال کفش ایمنی مناسب هستید، می‌توانید کفش با سرپنجه فلزی را انتخاب نمایید. این کفش از پای شما در برابر عوامل خطرساز سقوط اشیاء و صدمات دیگر محافظت می‌شود.

استفاده از این کفش‌ها در محیط‌هایی که در معرض تماس با اشیاء تیز و برجسته قرار دارید، مناسب است. معمولاً این کفش‌ها مورد استفاده کارکنانی قرار می‌گیرند که در کارخانه‌های صنعتی کار می‌کنند. سرپنجه‌های کامپوزیتی از وزن سبک‌تری برخوردار هستند و عایق خوبی در برابر جریان برق هستند. در مقابل، سرپنجه‌های فولادی مقاومت بالاتری نسبت به نمونه‌های کامپوزیتی دارند و وزن آن‌ها نیز بیشتر است.


بیشتر بخوانید: انواع سرپنجه کفش ایمنی و ویژگی آنها


مقاوت در برابر حرارت و سوختگی

از آن جایی که امکان آتش‌سوزی در بسیاری از مشاغل وجود دارد، کفش کار استاندارد باید مقاومت بالایی در برابر حرارت، سوختگی، مواد مذاب، جرقه و مواردی از این دست داشته باشد.

آستر مناسب

آستر داخلی به کار رفته در کفش ایمنی باید به گونه‌ای باشد که تا حد امکان از نفوذ آب و مواردی نظیر آن به داخل کفش جلوگیری کند. این آستر باید به گونه‌ای باشد که مانع از تعریق پا در داخل کفش نیز بشود.

نوع دیگری از آسترها وجود دارد که ضد آب است و مانع از نفوذ آب به داخل کفش می‌شود. کفش‌هایی که این آستر را دارند، برای فصول زمستانی و یا در مناطقی که در آن‌ها بارندگی زیادی وجود دارد، مناسب هستند.

تنفس‌پذیری

همانطور که می‌دانید انجام فعالیت‌های سنگین موجب افزایش دمای بدن شده و این افزایش دمای بدن، موجب تعریق پاها نیز می‌شود. در نتیجه تعریق پاها و ایجاد بوی بد پا، باکتری‌ها در این مکان رشد می‌کنند. لازم است بدانید که برخی از انواع این ابزار ایمنی از بهترین جنس رویه ساخته می‌شوند و مسیر عبور هوا به داخل پاهای کاربر را نیز فراهم می‌کنند.

معمولاً کفش‌هایی که از ورود و خروج جریان هوا برای کفش‌ها برخوردار هستند، از مواد اولیه چرم تولید می‌شوند.


بیشتر بخوانید: معرفی علائم تخصصی کفش ایمنی و معنای آن ها


ویژگی کفش ایمنی استاندارد و مناسب
ویژگی کفش ایمنی استاندارد و مناسب

استانداردهای کفش ایمنی

این کفش‌ها با بهره‌گیری از استانداردهای مختلف طراحی و تولید می‌شوند. هر یک از استانداردهای استفاده شده در ساختار کفش‌های ایمنی، نشان‌دهنده میزان مقاومت محصول در برابر عوامل خطرساز است. توجه به استانداردهای تولید کفش، از دیگر مشخصه‌هایی است که در انتخاب کفش ایمنی مناسب تأثیرگذار است. کفش‌های ایمنی باید مطابق با استاندارد EN ISO 20345 تولید شده باشند. در ادامه به ویژگی کفش‌هایی که از این استاندارد برخوردار هستند، پرداخته شده است:

  • نوع A: مشخصه کفش‌های ضد استاتیک
  • E: جذب انرژی پاشنه و کف پا
  • FO: برخورداری از کفی مقاوم در برابر  هیدروکربن
  • P: کفه مقاوم در برابر سوراخ شدن
  • WR: مشخصه کفش ضد آب
  • WRU: نشان‌دهنده مقاومت قسمت فوقانی کفش در برابر آب

در لیست زیر به بررسی مشخصه‌های کفش ایمنی مناسب پرداخته شده است:

  • SRA: مشخصه SRA یا SRB نشان می‌دهد که کفش کار مورد نظر از در برابر سرخوردن مقاوم است.
  • S1: این مشخصه برای افرادی مناسب است که در محیط‌های داخلی مشغول به کار هستند. به عنوان مثال در سایت‌های ساخت و ساز می‌توان از کفش‌هایی با این استاندارد استفاده کرد. همچنین اگر قصد تهیه کفش ایمنی مناسب جوشکاری را دارید، باید به وجود این مشخصه توجه داشته باشید.
  • S1P: کفش‌هایی که از مشخصه S1P برخوردار هستند، برای استفاده در محیط‌هایی مناسب هستند که خطر سوراخ شدن کف کفش وجود دارد. به عبارت دیگر این کفش‌ها در برابر سوراخ شدن مقاومت دارند.
  • S2: در برخی از مواقع، افراد در شرایطی قرار دارند که با مواد استفاده شده در ارتباط هستند. همچنین خطر اسپری شدن این مواد بر روی پاهای شما وجود دارد. از این رو می‌توانید از کفش ایمنی با مشخصه S2 استفاده کنید.
استاندارد کفش ایمنی برق
استاندارد کفش ایمنی برق

بیشتر بخوانید: نکات ایمنی برق و پیشگیری از برق گرفتگی


جمع بندی

امیدواریم که مقاله مشخصات فنی کفش ایمنی برای شما مفید واقع شده باشد. در این مقاله به بررسی ویژگی‌‌های کفش ایمنی استاندارد پرداخته شد. بررسی کفش ایمنی در مقاله فوق به کاربران کمک می‌کند تا بر حسب نیاز خود، کفش ایمنی مناسب را انتخاب کنند. با در نظر گرفتن ویژگی‌ها و استانداردهای کفش ایمنی، می‌توانید کفش مناسب و استاندارد را برای نیازهای خود انتخاب کرده و از محافظت مناسب در محیط کاری خود لذت ببرید.

همچنین خوشحال می‌شویم که نظرات خود را در قسمت دیدگاه این مقاله به اشتراک بگذارید. تیم فنی راندنو آماده پاسخگویی به شما عزیزان درخصوص هرگونه سؤالات رایج در زمینه ابزار و تجهیزات ایمنی است.


بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کفش ایمنی | چه نوع کفش ایمنی بخریم؟


اشتراک‌گذاری:

در linkedin به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
0 0 رای
امتیاز مطلب
اشتراک
Notify of
guest
2 دیدگاه
جدیدترین
مشاهده‌ی همه‌ی دیدگاه‌ها
نوید سلامت
نوید سلامت
2 سال پیش

عالی بود

کیمیا کریمیان
پاسخ به  نوید سلامت
2 سال پیش

سلام دوست عزیز
ممنون از حسن توجه شما