چه نوع کفش ایمنی بخریم؟ این موضوع سؤال افراد زیادی است که به دنبال راهنمای انتخاب کفش کار هستند. توجه به شرایط محیطی و نوع فعالیت، وزن و سایز کفش، زیره و رویه کفش، استانداردهای ایمنی کالا، بررسی مقاومت محصول و ویژگیهای آن از اصلیترین پارامترهایی هستند که در هنگام خرید باید مورد توجه قرار بگیرند.
کفشهای ایمنی قابلیت دارند در شرایط شغلی مختلف از پاها محافظت کنند. این کفشها غالباً در قسمت سرپنجه، به زره فولادی و کامپوزیت مجهز هستند و از انگشتان در برابر فشارها و ضربات مختلف محافظت میکنند. در این مقاله سعی داریم تا راهنمای خرید کفش ایمنی را به طور جامع و کلی توضیح دهیم. با مطالعه این مقاله میتوانید بهترین کفش را با توجه به نوع فعالیت و شرایط محیطی خریداری نمایید. پس تا انتهای این مطلب از مجله راندنو با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه میخوانیم:
- نوع شغل
- وزن کفش
- سایز کفش
- زیره کفش
- رویه کفش
- سرپنجه کفش
- جنس آستر داخلی
- ارتفاع ساق کفش
- خاصیت ضد آنتیباکتریال
- طراحی استاندارد و ارگونومی
- گارانتی و ضمانت نامه
- چگونه کفش ایمنی مناسب را انتخاب کنیم؟
- چه نوع کفشهایی برای محیط کاری من مناسب است؟
- جمع بندی
نوع شغل
اولین نکتهای که هنگام انتخاب کفش ایمنی باید به آن توجه داشته باشید، نوع شغل و محیط کاری شما است. همانطور که میدانید انواع کفشهای ایمنی با توجه به موقعیتهای شغلی گوناگون تولید و عرضه میشوند. کفش ایمنی ضد لغزش، کفش ایمنی ضد ضربه و موارد دیگر از انواع این تجهیزات به شمار میآیند که با در نظرگیری شرایط شغلی باید نیازهای ایمنی حرفه خود را شناسایی کرده و سپس به مناسبترین نوع آن را خریداری نمایید.
وزن کفش
وزن کفش یکی دیگر از موارد حائز اهمیت در انتخاب این ابزار ایمنی به شمار میآید. در ابتدا لازم است بدانید که کفشهای ایمنی نسبت به کفشهای معمولی، وزن بیشتری دارند. به این نکته توجه داشته باشید که وزن کفش ایمنی نباید بیش از حد باشد که در حرکات و کاربری شما اختلال ایجاد کند. یک کفش کار مناسب باید سبک و راحت باشد و همچنین باعث خستگی کاربر و ایجاد حس سنگینی نیز نشود.
سایز کفش
در این بخش از مطلب راهنمای خرید کفش ایمنی به اهمیت سایز کفش کار خواهیم پرداخت. در هنگام خرید این محصول به سایز کفش توجه داشته باشید. کفشی را انتخاب کنید که برای پای شما نه خیلی بزرگ و نه خیلی کوچک یا فشرده باشد. همچنین کاربری راحتی داشته باشد تا بتوانید به راحتی فعالیتهای روزمره خود را انجام دهید.
زیره کفش
زیره کفش ایمنی از دیگر نکاتی است که هنگام خرید کفش کار باید به آن توجه داشته باشید. همانطور که پیش از این گفته شد، بهترین زیرههای کفش از جنس پلیاورتان تهیه میشوند. همچنین زیره کفش PU در برابر سایش و لغزش نیز از مقاومت بالایی برخوردار است. لازم به ذکر است رابر ماده دیگری است که اصطکاک و گریپ بالایی دارد و مانع لغزش پا حین استفاده از کفش میشود.
بیشتر بخوانید: انواع زیره کفش ایمنی و ویژگی های آنها
رویه کفش
هنگام انتخاب کفش کار به جنس رویه آن توجه داشته باشید. معمولاً رویه این تجهیزات از جنسهای زمخت و سخت همچون چرم طبیعی، چرم مصنوعی، پلاستک فشرده شده و برزنت تولید میشود. در واقع رویه این محصول باید به گونهای باشد که علاوه بر ظاهر مناسب، از مقاومت بالایی در برابر روغن، بنزین، آب، حرارت و … نیز برخوردار باشد.
به طور کلی، رویه به کار رفته برای کفشهای کار علاوه بر تنفسپذیری بالا، باید از تعریق و بو گرفتن پا نیز جلوگیری کند. قسمت رویه کفشهای ایمنی معمولاً از جنس چرم تهیه میشوند. چرمهای طبیعی و مصنوعی از مقاومت بالاتری نسبت به مواد دیگر برخوردارند. توجه داشته باشید که نوع چرم استفاده شده در ساختار کفشهای ایمنی، موجب اختلاف قیمت در انواع کفشهای ایمنی میشود.
سرپنجه کفش
سرپنجه کفش ایمنی از دیگر پارامترهای مهم برای انتخاب این محصول است که از انگشتان پا محافظت میکند. معمولاً سرپنجه کفش های ایمنی را از جنس فولاد میسازند تا مقاومت خوبی در برابر فشار و ضربات احتمالی داشته باشد. لازم به ذکر است که کفش ایمنی با سرپنجه کامپوزیت از محبوبترین و متداولترین نوع سرپنجه برای کفشهای کار است.
هر یک از مواد نام برده سطح حفاظتی خاصی دارند و از پا و انگشتان در برابر فشارها و ضربات مختلف نیز محافظت میکند.
بیشتر بخوانید: انواع سرپنجه کفش ایمنی و ویژگی آنها
جنس آستر داخلی
از نکات دیگری که هنگام خرید این محصول باید به آن توجه داشته باشید، آستر داخلی کفش است. جنس آستر کفش باید به گونهای باشد که علاوه بر جلوگیری از نفوذ آب و دیگر مایعات به داخل کفش، از تعریق بیش از حد پاها جلوگیری کند. کفش ایمنی با آستر ضد آب، محصولی مناسب و کارآمد برای استفاده در محیطهای مرطوب محسوب میشود.
ارتفاع ساق کفش
میزان بلندی ساق کفش ایمنی به موقعیت شغلی شما بستگی دارد. اگر به طور مداوم و در طولانی مدت با مواد شیمیایی و آب سروکار دارید، انتخاب کفش ایمنی ساق بلند گزینه مناسبی برای شما است. اگر هم در بخشهای اداری مشغول به کار هستید، کفش ایمنی ساق کوتاه برای استفاده مناسبتر است.
خاصیت ضد آنتیباکتریال
در این بخش از مطلب راهنمای خرید کفش ایمنی به اهمیت آنتیباکتریال بودن کفشها میپردازیم. اگر یک کفش ایمنی با خاصیت ضد آنتیباکتریال انتخاب کنید، پاهای شما در طولانی مدت بوی نامطبوع نمیگیرد و دچار بیماریهای مختلف نخواهید شد.
طراحی استاندارد و ارگونومی
به دلیل استفاده مکرر و طولانی از کفشهای کار در محیط شغلی، باید یک کفش ارگونومی که مطابق با استانداردهای بینالمللی تولید شده است را انتخاب نمایید. با استفاده از کفش ارگونومی و مناسب، از خستگی پاها جلوگیری شده و کاربران احساس راحتی بیشتری خواهند داشت.
گارانتی و ضمانت نامه
عموماً کفشهای راحت و مناسب دارای گارانتی و یا خدمات پس از فروش در شرایط خاص هستند. بهتر است کفشی که خریداری میکنید، لازم به ذکر است قیمت محصول از دیگر نکاتی است که هنگام خرید باید به آن توجه داشته باشید. قیمت این تجهیزات براساس عواملی همچون کیفیت ساخت و مرغوبیت مواد اولیه تولید میتواند متغیر باشد. استفاده از کفش برای کار، رابطه مستقیمی با سلامت پاهای شما دارد. البته که برای خرید کالای مورد نظر باید بودجه خود را در نظر بگیرید اما پیشنهاد ما به شما این است که هنگام هزینه کردن، موقعیت اقتصادی خود را در وهله آخر قرار دهید.
بیشتر بخوانید: معرفی علائم تخصصی کفش ایمنی و معنای آن ها
چگونه کفش ایمنی مناسب را انتخاب کنیم؟
همانطور که در ابتدای مقاله راهنمای خرید کفش ایمنی به این موضوع پرداخته شد، با وجود خطرات احتمالی در مشاغل گوناگون، باید از کفش ایمنی استفاده نمایید. کفشهای کار تنوع زیادی دارند و با توجه به موقعیت شغلی، باید مناسبترین نوع آن را انتخاب نمایید.
امروزه تولید ها و برندهای متعددی به تولید کفش های ایمنی پرداخته اند که میان هر یک از آنها تفاوت هایی وجود دارد. همچنین با آگاهی کامل از نوع فعالیت و محیط کار خود، میتوانید یک کفش مناسب تهیه کنید.
چه نوع کفشهایی برای محیط کاری من مناسب است؟
برای انتخاب یک کفش ایمنی مناسب باید به نوع فعالیت خود و موادی که با آنها سروکار دارید، توجه نمایید. همانطور که گفته شد، در صنایعی که احتمال آسیب به پاها زیاد باشد، باید از کفش مناسب استفاده کرد. با خواندن موارد زیر متوجه خواهید شد که کفش کار خوب براساس نیاز شما چه ویژگیهایی میتواند داشته باشد:
- میزان مقاومت در برابر حرارت
- میزان مقاومت در برابر فشار و ضربه
- میزان مقاومت در برابر مواد مختلف
- اصطکاک و گریپ بالا جهت جلوگیری از لیز خوردن
- وزن مناسب و سبک
- تنفس پذیری بالا جهت جلوگیری از تعریق پا
جمع بندی
در این مقاله گفته شد کفشهای کار یکی از تجهیزات حیاتی در محیطهای کاری به شمار میآیند و قابلیت دارند به خوبی از پاها محافظت کنند. این کفشها به سرپنجه فولادی یا کامپوزیت مجهز هستند و درد ناشی از فشارها و ضربات مختلف را به حداقل میرسانند. امیدواریم که این مقاله برای شما کاربران گرامی مفید بوده باشد. در صورت استفاده از کفشهای ایمنی مختلف، میتوانید نظرات، سؤالات و تجربیات خود را جهت اطلاع کاربران دیگر در قسمت دیدگاه این مقاله درج نمایند. همچنین تیم فنی راندنو آماده پاسخگویی به شما عزیزان درخصوص هرگونه سؤالات رایج در زمینه تجهیزات حفاظتی است.
بیشتر بخوانید: کفش ایمنی چیست و چه کاربردی دارد؟