آشنایی با انواع کمپرسور باد و کاربردهای آن به شما کمک می کند تا بهترین انتخاب را داشته باشید. کمپرسور باد یا کمپرسور هوا از انواع ابزارآلات بادی به شمار می آید. استفاده از این ابزار مفید و کاربردی در صنایع مختلف بسیار رایج است.
کمپرسور هوا حجم باد را کم می کند و آن را به صورت متراکم و فشرده در می آورد. در نتیجه این هوای فشرده حرکت مکانیکی تولید می کند.
این دستگاه در انواع و ابعاد مختلفی تولید و به بازار عرضه می شود. اگر شما هم قصد خرید کمپرسور باد را دارید، تا انتهای مقاله انواع کمپرسور باد با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه می خوانیم:
- فروش کمپرسور
- کمپرسور هوا چیست؟
- تاریخچه کمپرسور
- مکانیزم عملکرد پمپ هوا
- انواع کمپرسور از نظر کارکرد
- انواع کمپرسور براساس حجم
- مزایای کمپرسور
- خطرات استفاده از کمپرسور
- کاربرد کمپرسور باد
- طریقه نصب کمپرسور باد
- نکات مهم در استفاده از کمپرسور باد
- راهنمای خرید کمپرسور باد
- بهترین مارک کمپرسور باد
- جمع بندی
فروش کمپرسور
اگر شما هم از فروشندگان انواع ابزارآلات بادی هستید، با ثبت نام در راندنو می توانید محصولات خود را بدون هیچگونه واسطه ای به خریداران ارائه نمایید. راندنو بستری را برای فروشندگان فراهم کرده است تا با قیمت گذاری محصولات، فروش خود را از افزایش دهند. همچنین می توانید قیمت انواع پمپ باد را به روز رسانی نمایید و به صورت مستقیم با فروشندگان در ارتباط باشید.
کمپرسور هوا چیست؟
کمپرسور هوا یا پمپ باد یک نوع دستگاه مکانیکی است که در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار با استفاده از موتور الکتریکی، موتور دیزلی، بنزینی و … گاز را دریافت کرده و آن را فشرده می کند. به عبارتی کمپرسور هوا، با ذخیره هوا در مخزن یا محفظه و وارد کردن فشار بر آن، کار را انجام می دهد. در نتیجه پس از انجام فرآیند فشرده سازی، گاز را وارد کندانسور می نماید.
استفاده از انواع کمپرسور باد از دامنه وسیعی برخوردر است و وجود آن در هر کارخانه یا کارگاهی، ضروری است. لازم به ذکر است که امروزه انواع این محصول، در حجم و ابعاد کوچک تری تولید و به بازار عرضه می شوند. از این رو جهت استفاده در موقعیت های گوناگون نیز مورد استفاده قرار می گیرند.
تاریخچه کمپرسور
همانطور که می دانید بسیاری از تکنولوژی های روز جهان، دستاوردهای تکامل یافته نخستین اختراعات بشر است. اولین موارد استفاده از هوای فشرده مربوط به زمانی است که انسان های اولیه، با دمیدن به کنده های نیم سوز که بر اثر حوادثی مانند صاعقه به وجود آمده بودند، آتش روشن می کردند. انسان های نخستین برای ایجاد هوای مورد نیاز، از شش های خود استفاده می کردند. لازم به ذکر است که شش های انسان عادی، قادر است فشاری معادل 100 لیتر در دقیقه و 6 مکتر مکعب در ساعت را تأمین نماید.
با پیشرفت تکنولوژی و کشف فلزات، برای ذوب فلزات مختلف همچون طلا، سرب و آهن نیاز به هوای فشرده بیشتری بود. این نیاز باعث پیدایش وسایلی به نام دمی (اولین کمپرسور مکانیکی) شد. در سال 1700 میلادی، با افزایش حجم کوره ها، این دستگاه ها دیگر قابلیت گرم کردن را نداشتند. همین موضوع در سال 1767 باعث پیدایش سیلندرهای هوایی توسط جان اسميتون شد. در سال 1860 مدل های به روزتری از كمپرسورها به بازار عرضه شدند. این مدل كه در حين مجهز بودن به قابلیت های زیادی از كمپرسورهای تناوبی، قابلیت متراكم کردن و جابه جا كردن حجم بیشتری از گاز را داشت، به لحاظ ماهيت رفتار و ظاهر به كمپرسورهای دورانی (Rotary) شهرت یافتند.
در سال 1890، كمپرسور تيغه لغزنده برای اولین بار در آمريكا تولید شد. این کمپرسور به صورت خشک یا DRY طراحی شد. این کمپرسور مشکلاتی از قبیل پاتیین بودن راندمان گرم كردن داشت. تا اينكه در سال 1947، با تزريق روغن كه نقش آب بند كننده و خنک كاری كمپرسور را برعهده داشت، راندمان، طول عمر و قابليت های اين كمپرسور به مقدار چشمگيری افزايش یافت.
مکانیزم عملکرد پمپ هوا
مکانیزم فشرده سازی هوای مکیده شده با افزایش دمای آن، صورت می گیرد. از این رو در ساختار برخی از کمپرسورها از خنک کننده استفاده شده است تا دمای گاز خروجی را کاهش دهد. عملکرد این ابزار به گونه ای است که هوای مورد نیاز از قسمت ورودی به کمپرسور وارد می شود. پس از عبور از فیلتر، داخل محفظه مخصوص خود حبس می شود.
با محبوس شدن هوا در این محفظه، موتور شروع به چرخش می کند. از این رو با حرکت دو قسمت نری و مادگی، فضای محفظه تنگ می شود که نتیجه آن، فشرده سازی هوا است. در نتیجه هوای فشرده از طریق خروجی دستگاه خارج می شود و می توانید از آن استفاده نمایید.
انواع کمپرسور از نظر کارکرد
انواع کمپرسور باد براساس ویژگی ها و کارکردهایی که دارند به چند دسته تقسیم می شوند. در ادامه این بخش از مقاله، به انواع این محصول از لحاظ کارکرد اشاره خواهیم کرد.
کمپرسور دینامیکی
کمپرسورهای دینامیکی در دو نوع شعاعی و محوری تولید و به بازار ارائه می شود. همانطور که می دانید فشرده سازی گاز و هوا و خروج آن با فشار بالا، از اصلی ترین وظیفه این دستگاه است. فشرده سازی گازها توسط کمپرسور، مکانیزم های گوناگونی دارد. نمونه دینامیکی این محصول با فشار متغیر کار می کند و عملکرد آن به شرایط بیرونی بستگی دارد. لازم به ذکر است تغییر در فشار ورودی آن، بر ظرفیت آن تأثیر می گذارد. کمپرسور های دینامیکی باتوجه به نهوع عملکرد به دو دسته کلی تقسیم می شوند. در ادامه شما را با کاربری هر یک از آنها آشنا می نماییم:
کمپرسور جریان شعاعی (گریز از مرکز)
کمپرسورهای گریز از مرکز نوع دیگری از پمپ های دینامیکی هستند. این محصول هوا یا گاز موجود در محفظه را توسط نیروی گریز از مرکز فشرده می کند. همچنین برای افزایش انرژی جنبشی خود توسط تیغه های نصب شده بر روی پروانه ها این فعالیت را انجام می دهد. در این نوع کمپرسور، هوا و گاز به صورت محوری وارد دستگاه می شوند و خروج آنها به صورت شعاعی است. از این رو کاربران و تولیدکنندگان، این ابزار را با نام جریان شعاعی می شناسند. کمپرسوهای شعاعی در دو نوع مختلف تولید و به بازار عرضه شده اند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:
- تک مرحله ای: مکانیزم این نوع کمپرسورها به گونه ای است که فشار وارده از سوی اپراتور به کندانسور را تنها در یک مرحله انجام می دهد.
- دو مرحله: عملکرد این نوع کمپرسور، برخلاف نمونه تک مرحله ای است. این محصول قشرده سازی هوا را در دو مرحله انجام می دهد. با استفاده از این دستگاه هوای فشرده شده بیشتری در اختیار کاربران قرار می گیرد.
کمپرسور جریان محوری
نوع محوری این محصول جریان هوا را به صورت پیوسته و مداوم فشرده می کند. هنگام ورود گاز به این کمپرسور، موازی با محور شروع به چرخش می کند تا فشار آن بیشتر شود. کارکرد این ابزار به گونه ای است که با ورود هوا به کمپرسور، در امتداد شفت کمپرسور حرکت می کند. سپس این حرکت از درون تیغه های ثابت و چرخشی به صورت ردیفیعبور می کنند. لازم به ذکر است با مرور زمان این فرآیند ادامه پیدا می کند و افزایش می یابد. درنتیجه توسط تیغه یا پره های ثابت کمپرسور، انرژی به وجود آمده را فشرده و آن را در مخزن ذخیره می کنند. استفاده از این کمپرسور در صنایع بزرگ از کاربردهای به سزایی برخوردار است.
کمپرسور جابه جایی مثبت
کمپرسورهای جابه جایی مثبت یا پیستونی حجم مشخصی از هوا را در خود ذخیره می کنند و با کاهش فضا، میزان فشار را افزایش می دهند. درصورت نیاز فرد به باد بیشتر، نیازی به افزایش فشار نیست. کافی است فقط مخزن و سرعت دستگاه را افزایش داد. کمپرسور پیستونی بدون روغن، دیافراگمی، مارپیچی، مارپیچی غیر روغنی، دندانه دار، فرفره ای، پره ای و … از انواع این کمپرسور باد به شمار می آیند.
کمپرسور دیافراگمی
این وسیله همانطور که از نامش مشخص است، در ساختار خود دیافراگم دارد. وجود دیافراگم ها در این محصول، توسط هوای فشرده و به صورت رفت و برگشتی عمل می کند و فشرده سازی هوا انجام می شود. به عبارتی دیافراگم در این کمپرسور، وظیفه جابه جایی و ذخیره سازی هوا را بر عهده دارد. این نوع از کمپرسورها در دو نوع هیدرولیکی و مکانیکی در بازار موجود است. یکی از اصلی ترین موارد قابل مشاهده در این وسیله، خود مکش بودن و ضد انفجار بودن آن است.
کمپرسور روتاری یا دوار
این محصول از دو محفظه برخوردار است که یکی از آنها عمل مکش گاز و هوا را انجام می دهد. در محفظه دوم این ابزار نیز پیستون و سیلندر هوای وارد شده را فشرده می کنند. از این نوع پمپ باد در تجهیزاتی مانند یخچال ها و فریزرها، تهویه مطبوع، سیستم های سرمایشی و موارد مشابه استفاده می شود. لازم به ذکر است که کمپرسور باد روغنی، بدون روغن و کمپرسورهای اسکرو در این دسته قرار می گیرند که در ادامه به بررسی مجزای کامل آن ها خواهیم پرداخت. در لیست زیر از دیگر انواع این پمپ باد نام برده شده است:
- کمپرسور لوب: کارکرد این ابزار به گونه ای است که با مکیده شدن هوا یا گاز به درون محفظه، روتورها در جهت مخالف یکدیگر می چرخاند و فرآیند فشرده سازی انجام می شود. لوب های به کار رفته در این محصول، با یکدیگر فاصله کمی دارند تا عمل فشرده سازی به بهترین شکل ممکن انجام بگیرد. زیرا فاصله زیاد لوب ها از یکدیگر، موجب نشت گاز و هوا می شود.
- کمپرسور اسکرال: کمپرسور اسکرول مانند نمونه های اسکرو به واسطه هوای مارپیچی، هوا را به داخل می کشد و فشرده سازی صورت می گیرد. تنها تفاوت این مدل با مدل های اسکرو در حرکت پیچ های این دو است. با استفاده از این سیستم می توان هوا و گاز بیشتری را فشرده سازی کرد. به طور کلی استفاده از این ابزار در کولرهای گازی بسیار رایج است.
- کمپرسور رینگ مایع: این محصول به صورت دو فاز کار می کند و می توان گاز را به همراه مایع استفاده کرد. توجه داشته باشید که نوع مایع مصرفی در این ابزار، به نوع گاز کمپرسور بستگی دارد.
کمپرسور باد اسکرو (پیچ دوار)
این دستگاه نوعی کمپرسور جابجایی مثبت و دورانی به شمار می آید. اگر میزان مصرف باد از 1000 لیتر بالاتر باشد، استفاده از این کمپرسور گزینه مناسبی خواهد بود. موتور مارپیچی استفاده شده در این کمپرسور، فشرده سازی هوا را انجام می دهد. کمپرسور اسکرو از نظر ایجاد فشار هوا، مانند کمپرسور پیستونی است و فشاری معادل 8 تا 10 بار تولید می کند.
حجم هوای تولیدی کمپرسور باد اسکرو نسبت به پیستونی بیشتر بوده و صدای تولیدشده آن در حین انجام کار کمتر است. کمپرسور دورانی دارای پره های فلزی است که هوا یا گاز محبوس شده داخل این پره ها متراکم می شوند.
کمپرسور باد فشار قوی
این کمپرسور فشار خروجی بسیار بالاتری نسبت به انواع قبلی دارد. همچنین فشار این کمپرسور به 30 تا 40 بار می رسد. این دستگاه ساختار سیلندر و پیستونی دارد و از آن در کارخانه های بسته بندی، بطری سازی و … که نیاز به فشار بالا وجود دارد، استفاده می شود.
کمپرسور هوا بدون روغن (Oil Free)
در انواع کمپرسور باد غیر روغنی، از روغن جهت حفظ دما، جلوگیری از خردگی، روانکاری قطعات داخلی و کاهش سایش استفاده می شود. این نوع وسیله به دلیل عدم وجود روغن، هوا را در دو یا چند مرحله فشرده می کند و نسبت به نوع روغنی، خیلی زودتر داغ می شود. از این کمپرسور در صنایع ابزار دقیق، تولید کاغذ، دندان سازی، بیمارستان، صنایع PET و حتی برای کپسول های اکسیژن در غواصی استفاده می شود.
لازم به ذکر است که وجود روغن در هوای فشرده شده برای صنایع خاص همچون دندانپزشکی، صنایع دارویی و صنایع غذایی قابل استفاده نیست. از این رو، در این صنایع از کمپرسور اویل فری استفاده می شود.
کمپرسور باد پیستونی یا رفت و برگشتی
این نوع کمپرسور از رایج ترین و متداول ترین کمپرسورهای مورد استفاده در کارگاه ها و صنایع است. این محصول با استفاده از قطعه ای به نام پیستون، هوا را فشرده و سپس آن را رها می کند. به همین دلیل این پمپ باد را با نام پیستونی می شناسند. لازم به ذکراست که حرکات این پیستون به صورت رفت و برگشتی است و به صورت متناوب این حرکات تکرار می شوند. کمپرسور باد کوچک از نوع پیستونی حجمی معادل 25 یا 50 لیتر دارد. همچنین از کم حجم ترین انواع این وسیله در صنعت خدماتی استفاده می شود.
لازم به ذکر است این پمپ هوا از قدرت تراکم بالایی برخوردار است. از این رو استفاده از آن برای موادی با حجم بالا، گزینه مناسبی به شمار می آید. جهت اطلاع از قیمت کمپرسور باد پیستونی با مراجعه به سایت راندنو می توانید لیست محصول مورد نظر را مشاهده نمایید.
کمپرسور هوا روغنی
در این دستگاه از روغن به عنوان خنک کننده هوای فشرده و کاهش سایش استفاده می شود. به طور کلی می توان گفت کمپرسور روغنی کاربرد بیشتری نسبت به کمپرسور بدون روغن دارد. این دستگاه به دلیل وجود روغن، طول عمر بالاتری نسبت به کمپرسور بدون روغن دارد و دیرتر داغ می شود. لازم به ذکر است که کمپرسور پیستونی، مارپیچی (اسکرو)، یخچالی، تیغه ای و روتاری برای کار کردن نیاز به روغن دارند.
بیشتر بخوانید: تفاوت کمپرسور هوای روغنی و بدون روغن | مزایا و معایب کمپرسور باد روغنی و اویل فری
کمپرسور باد دیزلی
نمونه های دیزلی از انواع کمپرسور باد صنعتی به شمار می آیند. تأمین انرژی این پمپ های باد، توسط گازوئیل انجام می شود و به علت مناسب نبودن شرایط آن با محیط زیست، این دستگاه امروزه کاربرد کمتری دارد. البته در کارخانه های بزرگ که مشکلات برقی دارند، از این ابزار بادی استفاده می شود. همچنین در بسیاری از صنایع از این پمپ باد صنعتی استفاده می شود. جهت اطلاع از قیمت کمپرسور باد دیزلی با مراجعه به سایت راندنو می توانید لیست فروشندگان این ابزار را مشاهده نمایید.
کمپرسور باد فندکی (مینی کمپرسور)
مینی کمپرسور یا پمپ باد فندکی یکی دیگر از انواع کمپرسورها است که جهت استفاده انواع خودرو گزینه مناسبی به شمار می آید. در واقع مینی کمپرسور سایز کوچکی از کمپرسور معمولی است که قابلیت اتصال به باتری ماشین و درگاه فندکی را دارد. این دستگاه با برق 12 ولت کار می کند و جهت انجام کارهایی مانند بادکردن وسایل بادی مورد استفاده قرار می گیرد.
برای بادکردن وسایلی مانند لاستیک اتومبیل، قطعات بادی کوچک مانند توپ و تشک های بادی، چرخ های دوچرخه و لاستیک های وسایل نیمه سنگین، از این ابزار بادی استفاده می شود.
برخی از کمپرسورهای فندکی دوکاره هستند و قابلیت وصل شدن به سر باتری را دارند. این نوع دستگاه می تواند در مواقع گوناگون مورد استفاده قرار بگیرد. یکی از بزرگ ترین مشکلات استفاده از پمپ فندکی، فیش فندکی آن است که در صورت عیب داشتن، باعث آسیب رساندن به موتور و سیم کشی خودرو می شود.
بیشتر بخوانید: کمپرسور باد فندکی چیست و چه کاربردی دارد؟
کمپرسور هوا بی صدا (سایلنت)
کمپرسور هوا بی صدا به هنگام خروج فشار هوا، صدای کمتری نسبت به کمپرسور معمولی تولید می کند. این نوع دستگاه به دو نوع کمپرسور باد یخچالی و بدون روغن تقسیم می شود. این دستگاه نیاز به روغن کاری مداوم ندارد. همچنین به دلیل تولید صدای کم، جهت انجام کارهایی مانند نجاری، جواهرسازی، دندانپزشکی و کارهای خانگی مورد استفاده قرار می گیرد.
بیشتر بخوانید: کمپرسور هوا بی صدا چیست و انواع کمپرسور باد سایلنت کدام است؟
انواع کمپرسور براساس حجم
کمپرسورها براساس ظرفیت به انواع مختلفی تقسیم می شوند. ظرفیت های کوچک این محصول با نام کمپرسور باد خانگی شناخته می شوند. همچنین ظرفیت های بالاتر این ابزار با نام کمپرسور باد صنعتی شناخته می شود.
از متداول ترین کمپرسورها می توان به کمپرسور هوا 50 لیتری، 25 لیتری، 250 لیتری، 200 لیتری، 500 لیتری و 1000 لیتری اشاره کرد. کمپرسورهای 25 تا 100 لیتری جهت پاشش رنگ، تایر خودرو و ابزارآلات پنوماتیکی، کارگاه های کوچک و … استفاده می شوند. از پمپ بادهای 150 تا 500 لیتری نیز جهت انجام فعالیت های تست فشار، تعمیرگاه ها و کارگاه های کوچک، کارواش، پیستوله رنگ و … استفاده می شود.
کمپرسور بادهای 500 تا 1500 لیتری جهت مصارف تعمیرگاهی، پیستوله رنگ، کارواش، سند بلاست، بکس های بادی و کاربردهای متنوع دیگر استفاده می شوند.
بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع کمپرسور باد و کاربردهای آن
مزایای کمپرسور
همانطور که در ابتدای مقاله انواع کمپرسور باد به این موضوع اشاره نمودیم، این ابزار وظیفه فشرده سازی هوا را برعهده دارد. در ادامه به رایج ترین مزایای انواع این محصول کاربردی اشاره خواهیم کرد:
- هزینه تولید و نگهداری مقرون به صرفه
- تولید گرمای کم
- برخورداری از وزن پایین
- استفاده از این محصول خطر کمتری نسبت به محصولات برقی و گازی دارد.
خطرات استفاده از کمپرسور باد
در ابتدا لازم به ذکر است که هنگام انجام کار با این ابزار، رعایت نکات ایمنی از لزومات اولیه است. در ادامه این بخش از مقاله انواع کمپرسور باد به خطراتی که هنگام کار با این محصول ممکن است ایجاد شود، اشاره خواهیم کرد:
- صدای ایجادشده توسط انواع کمپرسور، در بلندمدت شنوایی را تحت تأثیر قرار می دهد.
- همانطور که می دانید، فشار هوای کمپرسور بسیار بالا است. از این رو در صورت ورود به جریان خون، ریه و معده، آسیب های جبران ناپذیری را به دنبال دارد.
- فشار هوای پمپ باد موجب آسیب به چشم می شود.
کاربرد کمپرسور باد
همان طور که پیش از این گفته شد، کمپرسورها انواع مختلفی دارند و جهت انجام کارهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه این بخش از مقاله انواع کمپرسور باد به کاربردهای این محصول اشاره خواهیم کرد:
- این دستگاه به عنوان منبع تغذیه جهت استفاده در وسایل بادی همچون منگنه کوب، دریل بادی، فرز بادی و … به کار می رود.
- باد کردن لاستیک ها و چرخ ها
- استفاده در یخچال جهت گردش سرما
- تهویه هوای مورد نیاز برای غواصی
- باد کردن وسایل بادی کوچک همچون توپ، وسایل بازی بادی و …
- صنایع نفتی، پتروشیمی و نیروگاه های گاز
- سمپاشی مزرعه و مکان های دیگر
- نقاشی ساختمان و خودرو
- تمیز کردن وسایل مختلف صنعتی و خانگی
- ساخت برف در پیست های اسکی
- جهت تهویه اماکن مختلف با استفاده از سیستم های قدیمی و یا سیستم HVAC
- استفاده در پزشکی و دندانپزشکی
- تأمین فشار در صنعت هوا و فضا
- تأمین فشار در صنایع دریایی
- برای توربو شارژرها و سوپر شارژرها در صنایع ماشین سازی
- فشرده سازی گازهای آزمایشگاهی
- پردازش مواد غذایی و آشامیدنی
- تجهیزات برودتی و حرارتی
- نیروگاه تولید برق
- سیستم های بالابر مختلف
طریقه نصب کمپرسور باد
همانطور که می دانید نصب هر ابزار طبق اصول خاص و توسط افراد متخصص انجام می شود. در این بخش قصد داریم تعدادی از نکات حائز اهمیت که هنگام نصب پمپ باد باید به آنها توجه داشته باشید را بررسی کنیم.
- در ابتدا باید از تراز بودن محل نصب کمپرسور اطمینان حاصل نمایید.
- تهویه مناسب محیط از دیگر موارد مهمی است که پیش از هر پیز باید به آن توجه داشته باشید. اگر هوای مناسبی حین کار با این وسیله فراهم شود، دما کنترل می شود و از افزایش بیش از حد دما جلوگیری می شود.
- توجه داشته باشید که هرگز نباید کمپرسور را در محیط های باز قرار دهید. زیرا عوامل طبیعی مانند تابش نور خورشید، باران، گرد و غبار و دیگر موارد موجب آسیب به دستگاه می شوند.
- اگر دستگاه کمپرسور شما انرژی مورد نیاز خود را از طریق برق شهری تأمین می کند، باید به نوع اتصال آن توجه داشته باشید. اگر دسترسی به برق دو فاز دارید، آن را به صورت مستقیم به پریز برق متصل نمایید. اما اگر برق سه فاز در دسترس دارید، با اتصال کابل سه رشته به کلید اتومات کمپرسور می توانید آن را راه اندازی کنید.
- برای جلوگیری از افت فشار هوا، باید دستگاه را در فاصله ای نزدیک از محل مصرف هوای فشرده قرار دهید.
نکات مهم در استفاده از کمپرسور باد
استفاده از این ابزار مستلزم رعایت نکات حائز اهمیتی است که در ادامه مقاله انواع کمپرسور باد به آنها خواهیم پرداخت:
- قبل از استفاده از کمپرسور، حتماً دفترچه راهنمای آن را مطالعه نمایید و طرز استفاده از آن را یاد بگیرید.
- همانطور که پیش از این به این موضوع اشاره کردیم، برخی از انواع کمپرسور باد صدای زیادی از خود تولید می کنند. بنابراین هنگام کار با این ابزار از گوش گیر ایمنی استفاده کنید.
- همواره تمام نکات ایمنی را رعایت کنید و از سالم بودن دستگاه اطمینان حاصل نمایید.
- کمپرسورهایی که با روغن کار می کنند، در فواصل زمانی معین نیاز به سرویس و یا تعویض روغن دارند.
- کمپرسورها را در دمای معین و ایده آل (دمای 25 درجه) نگهداری کنید. همچنین از قرار دادن آن ها در محیط های گرم خودداری نمایید.
- حتماً از سلامت شلنگ و لوله های کمپرسور اطمینان حاصل نمایید.
- به منظور طول عمر بیشتر این محصول، هواکش کمپرسور باد باید هر 3 یا 4 هفته یک بار تمیز شود.
- دکمه EMG به کار رفته در کمپرسور به معنای امرجنسی است و تنها باید در شرایط اضطراری مورد استفاده قرار بگیرد.
- از روشن کردن کمپرسور هوا در محیط های خیس و مرطوب خودداری نمایید.
- پیش از استارت کمپرسور، از باز بودن شیر خروجی اطمینان حاصل نمایید.
- فیلتر هوای کمپرسور باید هر 300 ساعت یک بار تعویض شود.
بیشتر بخوانید: کار با کمپرسور باد چگونه است؟ راهنمای جامع نصب و راه اندازی کمپرسور باد
راهنمای خرید کمپرسور باد
در ادامه این بخش از مقاله انواع کمپرسور باد به نکاتی که هنگام خرید این محصول باید مورد توجه قرار بگیرد، اشاره خواهیم کرد:
- ابتدا متناسب با کاری که می خواهید انجام دهید، کمپرسور مناسب را انتخاب نمایید. به عنوان مثال، جهت انجام کارهای سبک، کمپرسور خانگی و جهت انجام کارهای سنگین تر، کمپرسور باد صنعتی گزینه های مناسبی به شمار می آیند.
- بسیاری از کمپرسورها هنگام خارج کردن هوای فشرده از خود صدای زیادی را تولید می کنند. پس بهتر است از کمپرسورهایی که صدای کمتری تولید می کنند یا کمپرسور هوا سایلنت استفاده شود.
- قابلیت حمل کمپرسور از دیگر مسائلی است که باید به آن دقت داشته باشید. هرچه ظرفیت مخزن یک کمپرسور بالاتر باشد، قابلیت حمل سخت تری دارد. همچنین وزن بسیاری از کمپرسورهایی که کاربرد صنعتی دارند، بسیار بالا است و این دستگاه ها در برخی از موارد، توسط ماشین های سنگین جابه جا می شوند.
- کمپرسورها در اندازه های مختلفی تولید می شوند. یکی دیگر از مسائلی که کاربران برای خرید این دستگاه باید در نظر داشته باشند، مقدار فضایی است که برای دستگاه در نظر گرفته اند.
- باید توجه داشته باشید که اگر قصد دارید برای مدت زمان طولانی از این دستگاه استفاده کنید، از کمپرسور با مخزن و ظرفیت بالا استفاده نمایید.
- منبع تغذیه به کار رفته در کمپرسور از دیگر موارد مهمی است که هنگام خرید این محصول باید مورد توجه قرار بگیرد. کمپرسورها می توانند برقی و یا شارژی باشند و یا به وسیله برق خودرو کار کنند. از این رو با توجه به میزان و نوع کارکرد مورد نظر خود، نوع مناسب این محصول را انتخاب نمایید.
- برند تولیدکننده کمپرسور باد از دیگر نکات حائز اهمیتی است که هنگام خرید این محصول باید مورد توجه قرار بگیرد.
بهترین مارک کمپرسور باد
ر حال حاضر شرکت ها و برندهای داخلی و خارجی متعددی به تولید این محصول پرداخته اند. در این بخش به معرفی بهترین مارک کمپرسور هوا می پردازیم.
کمپرسور باد رونیکس
برند رونیکس یکی از تولیدکنندگان برتر و محبوب در زمینه تولید انواع ابزارآلات است که در طی سالیان مختلف توانسته با ارائه محصولات باکیفیت و قیمت مناسب، جایگاه خود را در بین تولیدکنندگان داخلی و خارجی ابزارآلات تثبیت کند. شرکت بازرگانی رونیکس اکنون بیش از 500 تولیدکننده در 11 کشور جهان دارد و نظارت و کنترل فنی دستگاه های خود را توسط متخصصین در داخل و خارج از کشور اعمال می کند. کمپرسور هوا رونیکس مدل rh-4260b یکی از پرطرفدارترین پمپ بادهایی است که توسط این برند به بازار ارائه شده است.
کمپرسور هواسازان
شرکت هواسازان تبریز در سال 1374 فعالیت خود را در زمینه صنعت هوای فشرده آغاز نمود. محصولات این برند از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند و خدمات پس از فروش در اختیار کاربران قرار می دهند. گستره تنوع کمپرسورهای این شرکت بسیار متنوع است. از انواع کمپرسورهای این برند در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی، کشاورزی، دارویی و مواردی از این قبیل استفاده می شود.
کمپرسور باد ماکیتا
ماکیتا از برترین تولیدکنندگان ابزارآلات مختلف در جهان است و جزو 5 برند برتر در این زمینه به شمار می رود. شرکت ماکیتا یک شرکت ژاپنی است که در سال 1915 تأسیس شد. ابزارآلات ماکیتا در کشور چین و ژاپن تولید می شود. این برند محصولاتی را تحت عنوان ssp برای کشورهای فقیر و افرادی که توانایی خرید محصولات ماکیتا را ندارند، به بازار عرضه کرده است.
کمپرسور باد مفید
مفید یکی دیگر از بهترین مارک های کمپرسور باد است. این شرکت فعالیت خود را از سال 1354 در زمینه هوا صنعت آغاز نمود. این شرکت با برخورداری از خط تولید پیشرفته توانسته است جایگاه ویژه ای در بازار تولیدات کمپرسور باد صنعتی به دست آورد. جهت مشاهده لیست قیمت کمپرسور باد مفیدی با مراجعه به راندنو می توانید به صورت مستقیم با فروشندگان این ابزار ارتباط برقرار نمایید.
کمپرسور باد هیوندای
بکی دیگر از تولیدکنندگان ابزار در جهان هیوندای است. این شرکت علاوه بر ابزار، به تولید محصولات خودرو، محصولات برقی و بسیاری از محصولات دیگر می پردازد. این شرکت انواع کمپسور فندکی، بی صدا، خانگی، صنعتی و دیگر مدل های این ابزار را نیز تولید کرده است. از محبوب ترین کمپرسورهای تولیدشده توسط این برند می توان به کمپرسور هوای هیوندای مدل AC-1010 ،AC-8025 و AC2425 اشاره کرد.
کمپرسور باد شیائومی
شیائومی از دیگر تولیدکنندگانی است که در زمینه طراحی و تولید محصولات الکترونیکی فعالیت می کند. این شرکت علاوه بر ارائه تجهیزات الکترونیکی، به تولید برخی از ابزارآلات نیز پرداخته است. کمپرسور باد شیائومی 70mai midrive tp03 و 04 از برترین پمپ هوایی هستند که توسط این برند به بازار عرضه شده است.
شرکت های دیگری نیز به تولید این محصول پرداخته اند. از دیگر شرکت های سازنده محبوب کمپرسور می توان از آیرون مکس، ادون، کرون، کنزاکس، اکتیو، شیلدر، متابو، توسن و کدخدایی نام برد.
جمع بندی
امیدواریم که مقاله آشنایی با انواع کمپرسور باد برای شما مفید واقع شده باشد. در این مقاله به آشنایی با انواع کمپرسور باد و بررسی کاربرد هر یک از آن ها پرداخته شد. همچنین با محبوب ترین تولیدکنندگان این ابزار بادی آشنا شدید. سپس دانستید که بهترین کمپرسورهای هر یک از برندهای نام برده چه ویژگی هایی دارند.
شما کاربران گرامی با مراجعه به سایت راندنو میتوانید به خرید کمپرسور هوا مورد نظر از فروشگاههای مربوطه اقدام نمایید. راندنو امکان خرید بدون واسط انواع ابزار بادی با بهترین کیفیت و مناسبترین قیمت را برای کاربران فراهم کرده است. همچنین راندنو با ایجاد یک فضای رقابتی میان فروشندگان، به خریدار کمک میکند تا محصول خود را با قیمت مناسب تهیه کند.
در نهایت، خوشحال می شویم که نظرات خود را در قسمت دیدگاه این مقاله برای ما به اشتراک بگذارید. تیم فنی راندنو آماده پاسخگویی و راهنمایی شما کاربران عزیز درخصوص هرگونه سؤالات رایج در زمینه ابزار و یراق است.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید پمپ باد فندکی یا کمپرسور باد خودرو