اینورتر جوشکاری چیست و چه کاربردی دارد

اینورتر جوشکاری چیست و چه کاربردی دارد؟

اینورتر جوشکاری نسل جدید از ابزار جوشکاری است. اما سؤال اصلی این است که اینورتر جوشکاری چیست و چه کاربردی دارد؟ دستگاه جوش اینورتر نسل جدید دستگاه جوش است که سرعت و کیفیت جوش بالاتری دارد. برای پاسخ کامل به این سؤال تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

خرید انواع دستگاه جوش
خرید انواع دستگاه جوش

آنچه در ادامه می خوانیم:

دستگاه جوش اینورتر چیست

اینورتر جوشکاری یکی از تجهیزات مهمی است که در حوزه جوشکاری و کارهای صنعتی و نیمه صنعتی بسیار زیاد مورد استفاده قرار می گیرد. در اصل این دستگاه توانایی ایجاد جریان بالا را برای جوشکاری در اختیار شما قرار می دهد.

دستگاه جوش اینورتر پس از دریافت جریان برق AC، به کمک سوئیچ های مختلف این جریان را به یک جریان DC تبدیل می کند. در طول فرآیند جوشکاری شما می توانید براساس نیاز خود، میزان جریان برق را به کمک ولوم های کنترل کننده دستگاه مدیریت کنید.

برای تنظیم ولتاژ خروجی در اینورترها، از دیودهای یکسوساز استفاده می شود. همچنین تفاوت در نحوه فرکانس پذیری دستگاه نیز حائز اهمیت است. فرکانس خروجی دستگاه های اینورتر تا 90 کیلوهرتز قابل اندازه گیری و بهره برداری است.

دستگاه جوش اینورتر چیست
دستگاه جوش اینورتر چیست

بیشتر بخوانید: تفاوت اینورتر با دستگاه جوش


مزایای اینورتر جوشکاری

این دستگاه از مزایای زیادی برخوردار است. از مهم ترین مزیت های این دستگاه جوش نسبت به مدل های دیگر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

وزن و ابعاد

این مدل دستگاه جوش برای تبدیل جریان AC به DC از تکنولوژی جدید استفاده می کند. این دستگاه به دلیل وزن کمی که دارد، به شما این امکان را می دهد تا بتوانید از آن در کارهای مختلف استفاده کنید. کوچک بودن اینورتر باعث شده است تا بتوانید در هنگام جوشکاری به آسانی آن را جایگزین نمایید.

جریان خروجی

این محصولات از آنجایی که دارای یک جریان خروجی ثابت و منظم هستند، باعث می شوند تا کنترل کاملی بر روی توان خروجی آن ها داشته باشید. به همین دلیل در هنگام جوشکاری قطعات مختلف به آسانی می توانید از ایجاد نوسان یا مشکلات مختلف در جوشکاری جلوگیری کنید.


بیشتر بخوانید: نکاتی که هنگام خرید دستگاه جوش باید به آن توجه داشت


راندمان

با ساخت دستگاه جوش اینورتر، چرخه عملکرد آن به حدود 80-90% می رسد. دستگاه جوش های معمولی دارای راندمان پایین تر از 50 درصد هستند. انرژی دستگاه جوش های قدیمی بر اثر گرما تلف می شود.


بیشتر بخوانید: چرخه عملکرد دستگاه جوش چیست؟


افزایش سرعت و کیفیت جوشکاری

وجود تکنولوژی جدید در اینورترها باعث افزایش سرعت در کار می شود. دلیل این سرعت این است که اینورترها با سرعت بیشتری الکترود را به نقطه ذوب می‌رسانند و در مدت زمان کمتری اجازه آغاز فرآیند جوشکاری را می‌دهند. هم چنین کیفیت و نفوذ جوش در این دستگاه بیشتر است.

فاقد قطعی در جریان

در مدل های قدیمی دستگاه جوش به دلیل وجود نوسانات ولتاژ در حین کار، دستگاه به طور مکرر از کار می ایستد. در مقابل، در دستگاه های اینورتر به دلیل تکنولوژی پیشرفته و پیچیده این موضوع به صفر رسیده است.

مزایای اینورتر جوشکاری
مزایای اینورتر جوشکاری

معایب اینورتر جوشکاری

  • در کنار تمام مزایایی که یک دستگاه اینورتر در اختیار شما قرار می دهد، استفاده طولانی مدت از این دستگاه کار پرهزینه ای است. در مواقع خاص و زمانی که نیاز به استفاده طولانی مدت از دستگاه جوش ندارید، می توانید از انواع اینورتر استفاده کنید.
  • در اصل این محصولات به دلیل ساختار پیچیده، مجهز به کامپوننت هایی هستند. این کامپوننت ها می توانند گاه و بی گاه با مشکلات مختلفی روبرو شوند. به همین دلیل با گذر زمان نیاز به تعویض قطعات پیدا می کنند. به همین علت این دستگاه ها به هیچ عنوان پیشنهاد خوبی برای کارهای طولانی مدت نیستند.
  • برای انجام جوشکاری های سنگین تر، استفاده از این محصول بی فایده است. دستگاه های صنعتی قدیمی به دلیل استفاده مستقیم از برق سه فاز، برای انجام کارهای سنگین و صنعتی بسیار مناسب هستند.
  • تعمیر و نگهداری از اینورتر کار بسیار سخت تری است و باید مراقب آسیب های فیزیکی آن نیز باشید.
معایب اینورتر جوشکاری
معایب اینورتر جوشکاری

بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کابل جوش مناسب برای دستگاه جوش


کاربرد اینورتر جوشکاری

برای درک بهتر اینورتر جوشکاری چیست به بررسی کاربردهای این محصول می پردازیم. دستگاه جوش اینورتر دارای ظرفیت و طراحی خاصی در حوزه جوشکاری است. استفاده از این دستگاه به عنوان یک منبع جریان برق مناسب و منظم برای جوشکاری اهمیت زیادی دارد.

امروزه که در بسیاری از محیط های خانگی یا ساختمان های اداری، امکان استفاده از برق سه فاز وجود ندارد. این دستگاه ها می توانند برای جوشکاری های کوچک بسیار مؤثر باشند. کاربردهای اینورتر عبارتند از:

  • در صنعت هوا و فضا
  • ایجاد خطوط ریلی
  • کارخانه های صنعتی
  • کارگاه های نیمه صنعتی
  • ساخت خطوط و لوله های نفتی
  • صنایع کشتی سازی
  • ساختمان سازی و پروژه های ساختمانی مختلف
  • تولید خودرو و ابزارآلات
کاربرد اینورتر جوشکاری
کاربرد اینورتر جوشکاری

بیشتر بخوانید: تفاوت دستگاه جوش ماسفت MOSFET و IGBT چیست و کدام برای شما بهتر است؟


نکات مهم در خرید اینورتر جوشکاری

در این بخش از مقاله اینورتر جوشکاری چیست شما با نکات مهم در هنگام خرید این نوع تجهیزات آشنا خواهید شد. در ادامه موارد مهم به هنگام خرید این محصول را مورد بررسی قرار خواهیم دارد.

شدت جریان

در اصل شدت جریان به معنای قدرت دستگاه جوش است. این پارامتر نشان می دهد که یک اینورتر تا چه اندازه می تواند جریان خروجی از خود ایجاد کند. این موارد به صورت مستقیم بر روی قیمت، اندازه و همچنین ظاهر دستگاه تأثیر می گذارند. طبیعتاً برای انجام کارهای سنگین تر با ضخامت بالا، نیاز به شدت جریان بیشتری است. هرچه قدرت دستگاه بیشتر باشد، فلزات و مواد بیشتری را می توان به کمک آن متصل کرد.

محل مورد استفاده

زمینه و محیطی که در آن می خواهید از دستگاه استفاده کنید نیز اهمیت زیادی دارد. در بسیاری از محیط های نیمه صنعتی به دلیل حجم بالای کار، این احتمال وجود دارد که دستگاه به مرور فرسوده شود و به همین دلیل شما باید یک اینورتر متناسب با محیط کار خود را خریداری کنید. حجم کار و ابعاد پروژه ها به شما کمک می کند تا بتوانید در هنگام خرید، یک محصول مناسب را انتخاب نمایید.


بیشتر بخوانید: راهنمای خرید انواع دستگاه جوش و اینورتر جوشکاری


وزن و ابعاد

اگر در پروژه های کوچک و کارهای خاص و ساده از یک اینورتر استفاده می کنید، شما باید به سراغ اینورترهایی با جریان خروجی کم و سبک تر بروید. ابعاد و وزن به صورت مستقیم بر روی نوع و همچنین کاربرد محصول تاثیر می گذارد.

نمایشگر دیجیتال

دستگاه های نسل جدید دارای یکی نمایشگر دیجیتالی هستند. به کمک این نمایشگر می توان بسیار از امکانات دستگاه همچون شدت جریان و ولتاژ دستگاه را مشاهده کرد. وجود این قابلیت، کارکردن با این محصول را بسیار آسان می کند.

اتوماتیک یا غیر اتوماتیک بودن

با استفاده از دستگاه اتوماتیک می توان سرعت جوشکاری را بالاتر برد. در دستگاه های اتوماتیک، با تعیین میزان ضخامت قطعه، دستگاه به طور خودکار میزان آمپر و ولتاژ مورد نیاز را تنظیم می کند. علاوه بر این، در نوع اتوماتیک امکان ذخیره برنامه به منظور سهولت در کار نیز وجود دارد.

چرخه عملکرد

چرخه عملکرد در خرید اینورتر جوشکاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. به عبارت ساده تر، چرخه عملکرد مدت زمانی است که یک دستگاه می تواند بدون هیچ وقفه ای کار کند.

تمام اینورترهای جوشکاری دارای یک چرخه عملکرد هستند که توسط کارخانه سازنده آن ها مشخص می شود. به عنوان مثال، اگر چرخه عملکرد دستگاهی 70 درصد است، به این معناست که این دستگاه قادر است در هر 10 دقیقه، 7 دقیقه را بدون وقفه و استراحت کار کند.

نوع مبدل

امروزه استفاده از انواع اینورتر رواج زیادی پیدا کرده است. اما انواعی از دستگاه های جوش در بازار وجود دارند که می توانند بسته به نوع مبدل، قیمت دستگاه را کم یا زیاد کنند. در سال های اخیر، انواع اینورتر به دلیل کیفیت فوق العاده ای که در اختیار شما قرار می دهند، می توانند در هر موقعیتی مورد استفاده قرار بگیرند.

نکات مهم در خرید اینورتر جوشکاری
نکات مهم در خرید اینورتر جوشکاری

طرز کار اینورتر جوشکاری

در داخل یک اینورتر از هسته های فریتی استفاده می شود. با وارد شدن جریان برق شهری که به صورت سه فاز و تک فاز وجود دارد، میزان برق مصرفی از HZ به کیلوهرتز تبدیل می شود. در ادامه، برق به واحد اینورتر دستگاه وارد می شود و با ایجاد یک جریان مربعی از نوع DC به سمت مدار خروجی می رود.

برق واردشده با عبور از هسته فریتی و عمل یکسوسازی، اعمال فیلتر می شود. در آخر نیز می توانید از طریق سیم های خروجی، از این برق برای جوشکاری استفاده کنید.

طرز کار اینورتر جوشکاری
طرز کار اینورتر جوشکاری

بیشتر بخوانید: آموزش نحوه کار با دستگاه جوش یا اینورتر جوشکاری


تکنولوژی IGBT چیست

در این بخش از مقاله اینورتر جوشکاری چیست به سراغ بررسی یکی از فناوری های جدید IGBT خواهیم رفت. زمانی که فناوری IGBT معرفی شد، بسیاری از شرکت ها و تولیدکننده های بزرگ در این حوزه به دلیل کاهش مصرف و ابعاد اینورترهای خود، به این فناوری روی آوردند.

در اصل به کمک این ویژگی شما می توانید با افزایش دادن فرکانس کاری دستگاه، میزان اتلاف انرژی را در حالت بی بار به 95 درصد کاهش دهید و در حالت زیر بار نیز بین 40 تا 50 درصد در مصرف برق صرفه جویی کنید. IGBT در وهله اول به عنوان یک سوییچ الکترونیکی استفاده می شود و در دستگاه های جدید، برای بازده بالا و سوئیچینگ سریع نیز کاربرد دارد.

تکنولوژی IGBT چیست
تکنولوژی IGBT چیست

بیشتر بخوانید: تکنولوژی IGBT چیست؟


تفاوت اینورتر با رکتیفایر

اینورتر در اصل نسل جدیدی از سیستم های جوشکاری است. اینورتر با ایجاد یک جریان ثابت و تولید موج های مربعی می تواند جریان خروجی را در فرکانس های بالا تولید کند.

اغلب این محصولات به صورت تک فاز هستند، اما رکتیفایر در اصل ترانسفورماتوری است که برای کارهای سنگین از آن استفاده می شود. این محصولات از دو قسمت اینورتر و همچنین ترانس تشکیل شده اند و میزان جریان دریافتی آنها گاهی اوقات به بالای 25 آمپر نیز می رسد که نشان از قدرت زیاد این تجهیزات است.

تفاوت اینورتر با رکتیفایر
تفاوت اینورتر با رکتیفایر

بهترین اینورتر جوشکاری

همان طور که گفته شد، دستگاه جوش اینورتر در صنایع و مشاغل مختلف استفاده می شود. به دلیل کاربرد زیاد این محصول، شرکت های زیادی به تولید این دستگاه در داخل و خارج می پردازند. از بهترین و محبوب ترین دستگاه های تولیدشده در این حوزه می توان به اینورتر جوشکاری آروا، ادون، ایران ترانس، توسن، هیوندای و … اشاره کرد.


بیشتر بخوانید: معرفی بهترین برند دستگاه جوش اینورتر موجود در بازار


کاربران می توانند سؤالات خود را در رابطه با موضوع اینورتر جوشکاری چیست در زیر این مقاله درج نمایند.