انواع چراغ سقفی از تجهیزاتی هستند که در نورپردازی تمامی محیط ها مورد استفاده قرار می گیرند. چراغ دیواری، آویز، سقفی و … به عنوان منابع نور مکمل در کنار نور طبیعی مورد استفاده قرار می گیرند.
چراغ سقفی یکی از مهم ترین منابع نور است که انواع مختلفی دارد و در سایزها و اشکال متفاوتی به بازار عرضه می شود. شناخت انواع چراغ سقفی به شما کمک می کند تا بهترین خرید خود را داشته باشید و بهترین چراغ را برای مجموعه خود انتخاب کنید.
در ادامه به بررسی بیشتر این محصولات خواهیم پرداخت و انواع چراغ سقفی و کاربرد آنها در نورپردازی را معرفی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه می خوانیم:
- چراغ سقفی چیست؟
- انواع چراغ های سقفی براساس نحوه نصب
- منبع نور چراغ های سقفی
- پنل ال ای دی
- چراغ سقفی سنسوردار
- مزایای استفاده از چراغ سقفی
- خرید چراغ سقفی
چراغ سقفی چیست؟
توجه به نورپردازی یک مجموعه از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است. ابزار نورپردازی تنوع زیادی دارند اما در این میان چراغ سقفی بسیار پرکاربرد است. نوعی از این محصولات به سقف مجموعه ها پیچ می شود و نوع دیگر آن به صورت آویز است که در ادامه به معرفی هریک از آنها خواهیم پرداخت.
بیشتر بخوانید: نورپردازی سقف کاذب
انواع چراغ های سقفی براساس نحوه نصب
- چراغ سقفی توکار: استفاده از این چراغ ها تنها برای مجموعه هایی با سقف کاذب امکان پذیر است. این چراغ ها کاملاً به سقف می چسبند و بهترین انتخاب برای محیط هایی با سقف کوتاه هستند.
- چراغ سقفی روکار: این چراغ ها همانند نوع روکارشان به سقف می چسبند. منتها به یک قاب یا براکت جداگانه نیز نیاز دارند. از این چراغ ها می توان در تمامی مجموعه ها با هر نوع سقفی استفاده کرد.
- چراغ آویز سقفی: چراغ آویز یک نوع چراغ روکار است که به کمک یک سیم و یا کابل برق و یک حلقه با فاصله از سقف نصب می شود و برای محیط هایی با سقف بلند مناسب است. این چراغ ها دارای اشکال و انواع مختلفی هستند. در نوع بدون لامپ آن می توانید از هر نوع لامپ دلخواه داخل آن ها استفاده کنید. لوسترهای تک شعله و چراغ کارگاهی نیز نوعی چراغ آویز به شمار می آیند.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید لوستر
چراغ های سقفی اغلب به دو شکل هندسی مربع و یا گرد به بازار عرضه می شوند. بدنه چراغ سقفی می تواند از جنس آلومینیوم و یا پلاستیک (دایکاست) باشد.
برخی از چراغ های سقفی دارای خاصیت ضد آب و ضد گرد و غبار هستند و می توان از آنها در محیط های بیرونی مانند بالکن ها و یا در استخرها و حمام ها استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید چراغ ضد آب
منبع نور چراغ های سقفی
چراغ سقفی می تواند به همراه لامپ ارائه شود که به آن اصطلاحاً لامپ سرخود گفته می شود. این لامپ ها اغلب از نوع لامپ های ال ای دی با فناوری LED ،SMD و COB هستند. نوع دیگری از این چراغ ها وجود دارد که دارای سرپیچ است و براساس سرپیچ، می توان از انواع لامپ کم مصرف، ال ای دی، رشته ای و یا اف پی ال داخل آن استفاده کرد.
رنگ نور این گونه تجهیزات اغلب آفتابی، مهتابی و یخی است. در نوع بدون لامپ این محصولات می توان از هر نوع لامپ با رنگ دلخواه استفاده کرد.
بیشتر بخوانید: تفاوت لامپ SMD و COB چیست؟
پنل ال ای دی
پنل ال ای دی نوعی چراغ سقفی است که می تواند نور بسیار خوبی را از خود بازتاب دهد. چراغ های پنلی نیز به صورت روکار و توکار عرضه می شوند. این پنل ها دارای طول عمر بالا و بازتاب نور بسیار سالمی هستند. امروزه از پنل ال ای دی سقفی در بسیاری از اداره ها، مراکز تجاری، فروشگاه ها، مراکز آموزشی و … استفاده می شود.
بیشتر بخوانید: پنل ال ای دی چیست؟ انواع پنل روشنایی توکار و روکار کدام است؟
چراغ سقفی سنسوردار
این دسته از محصولات نوعی چراغ سقفی هستند و دارای حسگر تشخیص حالت می باشند. این چراغ ها اغلب در محیط هایی به کار می روند که می خواهیم مصرف انرژی در آنجا کنترل کنیم. به عنوان مثال، در پارکینگ مجموعه ها، راه پله ها، پاگردها و … از چراغ سقفی سنسوردار استفاده می شود.
میزان روشن بودن این چراغ ها قابل تنظیم و کنترل است. در این مدل تجهیزات، در مصرف انرژی تا حد زیادی صرفه جویی می شود. چراغ هایی که بدون سنسور به بازار عرضه می شوند، تنها با قطع و وصل کردن کلید روشن می شوند.
انواع چراغ سنسوردار سقفی
این چراغ ها به یک چشمی و یا سنسور مجهز شده اند. استفاده از این گونه چراغ ها در هزینه های برق نیز صرفه جویی می کند زیرا در صورتی که افراد خاموش کردن چراغ را فراموش کنند، این چراغ ها به صورت اتوماتیک خاموش می شوند. چراغ سنسوردار در دو نوع یک سنسوره و چند سنسوره به بازار عرضه می شود.
هنگامی که از چراغ سقفی سنسوردار در یک مجموعه استفاده می شود، هزینه های مربوط به نصب و خرید کلید ON و OFF نیز کاهش پیدا می کند. سنسور این چراغ ها به انتشار امواج فروسرخ حساسیت دارد و در صورت احساس تحرک افراد که منجر به انتشار فروسرخ و گرما می شود، چراغ روشن شده و تا زمانی که فرد در محدوده دید سنسور باشد، این چراغ روشن می ماند.
سنسورها می توانند زاویه دید 360 درجه ای و یا 180 درجه ای داشته باشند و در انواع دیواری و سقفی ارائه شوند.
بیشتر بخوانید: آموزش نحوه نصب و تنظیم چراغ سنسوردار
مزایای استفاده از چراغ سقفی
- به کمک این تجهیزات دیگر نیازی به خرید لوستر ندارید زیرا نوع آویز همین چراغ ها می تواند به عنوان آویزهای تک شعله نیز مورد استفاده قرار بگیرد و زیبایی مجموعه شما را چندین برابر کند.
- نور و اشعه ای که چراغ های سقفی از خود تولید می کنند، سالم است و ضرری برای سلامتی انسان ندارد.
- در ساخت این محصولات، اصول کیفی و استانداردهای تولید رعایت شده است. یه عنوان مثال، شیشه به کار رفته در این محصول، اشعه های مضر لامپ را دفع می کند.
- نصب این تجهیزات ساده است و نیاز به دانش و تجهیزات خاصی ندارد.
- این محصولات اگر در حالت بدون لامپ عرضه شوند، می توانید هر نوع لامپ دلخواهی را برای آنها در نظر بگیرید اما اگر با لامپ ارائه شوند نیز، لامپ هایی از تکنولوژی ال ای دی داخل آنها نصب شده است که ضرری ندارد و مصرف انرژی بسیار پایینی دارد.
امروزه از چراغ سقفی آشپزخانه و پذیرایی نیز در دکوراسیون منازل مسکونی استفاده می شود.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید لامپ مناسب برای منزل
خرید چراغ سقفی
برای اینکه بتوانید انواع چراغ سقفی را با یکدیگر مقایسه کنید و بهترین خرید را داشته باشید، می توانید با مراجعه به سایت راندنو با ده ها فروشنده و نمایندگی انواع چراغ در ارتباط باشید.
از بهترین برندهای تولیدکننده این گونه تجهیزات می توان به چراغ سقفی شعاع، شیله، اپتونیکا، مودی، افق، بالاستیران، هانی نور، ZFR، نمانور و … اشاره کرد.
برای خرید چراغ توکار و روکار سقفی باید به نکاتی مانند لامپ دار بودن آن، نوع لامپ، توان، نحوه نصب، برند، سنسوردار بودن و یا معمولی بودن چراغ، رنگ نور و … توجه کرد.
بیشتر بخوانید: معرفی کامل پارامترهای روشنایی و نورپردازی