دستگاه جوش چیست و چه کارایی دارد؟ دستگاه جوش ابزاری است که به منظور اتصال قطعات مختلف به یکدیگر، استفاده می شود. این ابزار از کاربردهای ویژه ای در صنایع جوشکاری برخوردار است. دستگاه جوشکاری وسیله ای برقی است که در انواع مختلفی تولید شده است. همچنین جوشکاری فرآیندی است که در صنایع مختلف، جهت اتصال دائم میان دو قطعه انجام می گیرد.
طرز کار دستگاه جوش به گونه ای است که با استفاده از جریان الکتریکی و قوس الکتریکی، موجب اتصال قطعات به یکدیگر می شوند. جهت اطلاع از قیمت دستگاه جوش اینورتر با مراجعه به سایت راندنو می توانید لیست فروشندگان این ابزار را مشاهده نمایید. در این مقاله قصد داریم به آشنایی با مشخصات دستگاه جوش اینورتر و کاربردی که دارند، بپردازیم.
پس تا انتهای مطلب دستگاه جوش چیست با ما همراه باشید.
آنچه در ادامه می خوانیم
- انواع دستگاه جوش
- کاربرد دستگاه جوشکاری
- مزایای دستگاه جوش
- اجزای اصلی دستگاه جوش
- طرز کار و نحوه راه اندازی دستگاه جوش
- نکات مهم استفاده از دستگاه جوشکاری
- نکات مهم خرید و انتخاب دستگاه جوش
- بهترین مارک های دستگاه جوش
- جمع بندی
انواع دستگاه جوش
دستگاه جوش ها باتوجه به کاربردی که دارند، در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند. در این بخش از مطلب دستگاه جوش چیست به معرفی رایج ترین انواع دستگاه های جوش می پردازیم.
اینورتر جوشکاری
احتمالاً این سؤال هم برای شما پیش آمده است که دستگاه جوش اینورتر چیست و چه کارایی دارد؟ اینورتر جوشکاری یکی از پرطرفدارترین انواع دستگاه جوشکاری است. این ابزار از جدیدترین نسل این محصول است که از وزن و ابعاد کوچکی برخوردار است. اینورترهای جوشکاری جریان برق متناوب یا AC را به برق مستقیم DC تبدیل می کنند.
این وسیله از منبع تغذیه ای برخوردار است که توسط یک نرم افزار کامپیوتری، جریان بالای خروجی را تنظیم و کنترل می کند. اگر به دنبال دستگاه جوش جدید هستید، انتخاب این ابزار جوشکاری بهترین گزینه است.
دستگاه جوش ترانسفورماتور
در این بخش از مطلب دستگاه جوش چیست به بررسی ترانسفورماتورهای جوشکاری می پردازیم. ترانسفورماتورها از قدیمی ترین و ساده ترین دستگاه های جوش هستند. این دستگاه فضای زیادی را اشغال می کند و وزن سنگینی دارد. لازم به ذکر است که این ابزار حین انجام فعالیت صدای کمی تولید می کند اما جرقه های زیادی به همراه دارند.
دستگاه جوش دیزل
برای برخی از کاربران سؤال دینام جوش چیست پیش آمده است. مولد جوشکاری یا دستگاه جوش دیزلی نوعی ژنراتور است که در صورت عدم دسترسی به شبکه های برق، مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که این ابزار به دلیل ایجاد سر و صدای زیاد، محبوبیت چندانی در میان کاربران ندارد.
دستگاه جوش رکتیفایر
در این بخش از مقاله دستگاه جوش چیست به معرفی دستگاه رکتی فایر می پردازیم. این ابزار نمونه توسعه یافته تر ترانسفورماتور ها است. این ابزار از توانایی کار با قوس الکتریکی به صورت مداوم برخوردار است و پایداری قوس بیشتری را فراهم می کند. این ابزار از سرعت و کیفیت جوش بالایی برخوردار است. همین موضوع موجب محبوب واقع شدن این دستگاه، جهت انجام پروژه های سنگین صنعتی شده است.
دستگاه جوش میگ
استفاده از دستگاه جوش مگ (MAG) یا میگ در صنایع جوش از کاربردهای به سزایی برخوردار است. این دستگاه جوش های عمیق و یکنواختی را بر روی قطعه کار ایجاد می کند. لازم به ذکر است که این ابزار به الکترود جوشکاری نیازی ندارد و اتصالات را با کیفیت بالایی انجام می دهد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع دستگاه جوش
کاربرد دستگاه جوشکاری
استفاده از این دستگاه در صنایع مختلف، از کاربردهای به سزایی برخوردار است. در این بخش از مطلب دستگاه جوش چیست به رایج ترین کاربردهای این ابزار جوش پرداخته شده است:
- استفاده به منظور انجام پروژه های عمرانی
- نصب درب و پنجره
- استفاده در کارگاه ها به منظور تولید قطعات صنعتی
- اتصال سازه های فلزی و مواردی از این قبیل
مزایای دستگاه جوش
به کارگیری از این ابزار جوشکاری از مزایای ویژه ای برخوردار است که در لیست زیر به انها اشاره شده است:
- عدم وجود محدودیت در ضخامت جوشکاری
- برخورداری از بازدهی بالا
- انعطاف پذیری در شکل دادن به سازه های فولادی
- برخورداری از هزینه اقتصادی و مقرون به صرفه
- ایجاد اتصالات محکم
- توانایی کنترل مشخصات دینامیکی در شرایط مختلف جوشکاری
- برخورداری از قوس پایدار
بیشتر بخوانید: چرخه عملکرد دستگاه جوش چیست؟
اجزای اصلی دستگاه جوش
دستگاه جوشکاری از قطعات مختلفی تشکیل شده است. در این بخش به صورت کلی به آشنایی با ساختار دستگاه جوش اینورتر پرداخته شده است:
- کلید پاور
- فن
- خازن
- دیود
- فیلتر
- ترانس
- سیم جوش
- برد قدرت و دیگر اجزای جانبی
طرز کار و نحوه راه اندازی دستگاه جوش
در این بخش از مقاله دستگاه جوش چیست به طرز کار دستگاه جوش اینورتر و نحوه استفاده از آن می پردازیم.
- ابتدا باید کابل جوش را به دستگاه مورد نظرمتصل نمایید و آن را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید.
- سپس کلید پاور یا روشن دستگاه را فشار دهید.
- پس از این مرحله، دستگاه مورد نظر شما راه اندازی شده است. در این مرحله تنها نکته ای که اهمیت دارد، انتخاب الکترود مناسب است.
به این نکته توجه نمایید که باتوجه به نوع قطعه کار باید الکترود مورد نظر را انتخاب و جریان دستگاه را تنظیم نمایید. در جدول زیر، میزان متناسب آمپر دستگاه جوش اینورتر براساس قطر الکترود را برای شما آماده نموده ایم:
قطر الکترود | حداقل جریان پیشنهادی آمپر | حداکثر جریان پیشنهادی آمپر |
0.1 | 20 | 40 |
1.6 | 44 | 86 |
0.2 | 60 | 100 |
2.5 | 80 | 120 |
3.2 | 108 | 148 |
4.0 | 140 | 180 |
بیشتر بخوانید: تفاوت اینورتر با دستگاه جوش
نکات مهم استفاده از دستگاه جوشکاری
استفاده از این ابزار برقی باید باتوجه به رعایت نکات خاصی انجام شود. در این بخش از مقاله دستگاه جوش چیست به نکات مهم استفاده و نگهداری از دستگاه های جوش می پردازیم.
- پیش از شروع کار، میزان ولتاژ دستگاه و سیستم قطع کن حفاظتی را بررسی نمایید.
- از کابل جوشکاری مناسب شدت جریان دستگاه استفاده نمایید. به این نکته توجه نمایید که کابل جوش باید از ضخامت مناسبی برخوردار باشد. در صورت نازک بودن کابل جوش، استهلاک دستگاه افزایش می یابد.
- تمامی تجهیزات مورد نیاز را پیش از استفاده بررسی نمایید.
- اگر دستگاه را در مدت طولانی در انبار نگهداری می کنید، بهتر است از روکش ضدآب برای پوشاندن آن استفاده کنید.
- در صورت خروج دود از دستگاه، از راه اندازی مجدد این دستگاه خودداری نمایید. اینورتر جوشکاری را برای تعمیر به نمایندگی های مجاز بفرستید.
- در صورت جابه جایی و استفاده از این ابزار، تحت هیچ شرایطی به بدنه آن ضربه نزنید.
نکات مهم خرید و انتخاب دستگاه جوش
هنگام تهیه این ابزار باد یه نکات مهمی توجه داشته باشید. در این بخش از مطلب دستگاه جوش چیست شما را با راهنمای خرید دستگاه جوشکاری آشنا می نماییم.
- توجه به نوع و ضخامت قطعه کار
- نوع الکترود مصرفی
- توجه به نوع برقی که در دسترس دارید
- موقعیت و زاویه جوشکاری
- توجه به میزان شدن جریان و ولتاژ مورد نیاز
بیشتر بخوانید: نکاتی که هنگام خرید دستگاه جوش باید به آن توجه داشت
بهترین مارک های دستگاه جوش
بسیاری از کاربران به دنبال بهترین دستگاه جوش خانگی هستند. در این بخش، به معرفی برترین برندهای تولیدکننده این ابزار می پردازیم.
- دستگاه جوش رونیکس
- دستگاه جوش آروا
- دستگاه جوش صبا
- دستگاه جوش ایران ترانس
- موتور جوش آمپر جاب
- اینورتر جوشا و دیگر برندها
بیشتر بخوانید: معرفی بهترین برند دستگاه جوش اینورتر موجود در بازار
جمع بندی
امیدواریم که مقاله دستگاه جوش چیست برای شما مفید واقع شده باشد. در این مقاله از مجله راندنو به طور مفصل به آشنایی با انواع دستگاه جوش پرداخته شده است. راندنو امکان مشاهده قیمت دستگاه جوش ایرانی و برقراری ارتباط بی واسطه با فروشندگان این محصول را برای شما فراهم نموده است. لازم به ذکر است که قیمت دستگاه جوش کارکرده نسبت به نمونه های جدید این ابزار مقرون به صرفه تر هستند.
با مراجعه به سایت راندنو می توانید انواع دستگاه جوش پلی اتیلن با قیمت را مشاهده نمایید. همچنین خوشحال می شویم که نظرات خود را در قسمت دیدگاه این مقاله برای ما به اشتراک بگذارید. تیم فنی راندنو آماده پاسخگویی و راهنمایی شما کاربران عزیز درخصوص هرگونه سؤالات رایج در زمینه ابزار و یراق است.