ثبت فروشگاه

آنتن

آنتن یک قطعه مخابراتی است که به عنوان انتقال دهنده انرژی و امواج مغناطیسی استفاده می شود. هر آنتن ولتاژ مشخصی را تولید می کند. جنس آنتن ها از فلزات سبک و آلومینیوم است. برای انتخاب آنتن باید به فاصله دستگاه گیرنده با نزدیکترین ایستگاه فرستنده توجه کرد. هرچقدر که مسافت طولاتی تر باشد باید از آنتن های بزرگتر با قدرت بیشتر استفاده کرد زیرا دریافت امواج سخت تر می شود.

آنتن

انواع آنتن های تلویزیون

آنتن های تلویزیون انواع مختلفی دارند که در ادامه به آنها پرداخته می شود.

آنتن رومیزی

یکی از انواع آنتن ها، آنتن رومیزی است که به عنوان یک راه ارتباطی باعث می شود تا سیستم ها و تجهیزات الکتریکی به یکدیگر مرتبط شوند. از این آنتن در ساختمان های بلند و یا طبقات بالایی آپارتمان استفاده می شود و به دلیل اینکه این محصول در نزدیکی تلویزیون نصب می شود به راحتی می توان آن را تنظیم و جا به جا کرد. همچنین در مکان هایی که امکان نصب آنتن هوایی وجود ندارد و یا آنتن هوایی نمی تواند سیگنال های هوایی را به خوبی دریافت کند از این نوع آنتن ها استفاده می شود. قیمت این آنتن ها نسبت به سایر نوع ها کمتر است و نحوه نصب آن ها نیز بسیار آسان است. آنتن دیجیتال نوعی آنتن رومیزی است که تنها به برق و خروجی آنتن تلویزیون نصب می شود. این آنتن ها در انواع دیگر آنتن آهن ربایی، آنتن بی سیم و ... نیز تولید می شوند. 

ویژگی های گیرنده رومیزی خوب و با کیفیت به شرح زیر است:

  • مجهز بودن به فناوری LNA
  • استفاده از قطعات مرغوب
  • پشتیبانی از فرمت رزولوشن
  • نصب و راه اندازی آسان
  • قابلیت حذف نویز محیط

آنتن های رومیزی به دو دسته تقسیم می شوند که به شرح زیر است:

  1. گیرنده رومیزی بدون تقویت کننده: این مدل جزء بهترین آنتن ها به حساب می آیند که قیمت مناسبی دارند. سیگنال آنها قوی است، همچنین مقاومت آنها در برابر نویز بالا است.
  2. گیرنده رومیزی با تقویت کننده: نام دیگر این مدل گیرنده ها ایندور است که مدار الکتریکی بزرگتر و پیچیده تری دارد. قیمت این گیرنده نسبت به گیرنده بدون تقویت کننده بالاتر است.

آنتن هوایی

آنتن های هوایی به دو نوع آنتن هوایی ثابت و آنتن هوایی گردان تقسیم می شوند.

  1. گیرنده هوایی ثابت: گیرنده هوایی ثابت در جاهایی به کار می رود که سیگنال نسبتاً قوی است و نیاز به چرخش و گردش آنتن برای پیدا کردن کیفیت بهتر نیست. این آنتن ها بعد از نصب، نیاز به تنظیم جهت دارند و پس از تنظیم جهت، ثابت می شوند.
  2. گیرنده هوایی گردان: گیرنده هوایی گردان در جاهایی به کار می رود که سیگنال ضعیف است و آنتن برای پیدا کردن کیفیت بهتر، نیاز به گردش دارد. جهت این آنتن به صورت اتوماتیک و یا دستی تنظیم می شود.

آنتن سرخود (دو شاخه یا شاخکی)

این مدل آنتن در تلویزیون های قدیمی کاربرد دارد و دارای دو میله تاشو است. امروزه این آنتن ها کاربردی ندارند و مورد استفاده قرار نمی گیرند. 

آنتن میله ای

این نوع از انواع آنتن های هوایی محسوب می شود. این آنتن دارای یک میله و پایه برای نصب در پشت بام است. آنتن های میله ای تقویت کننده الکنرونیکی ندارند و برای افرادی که نزدیک به مرکز ارسال هستند، گزینه مناسبی است.

آنتن هوایی برقی

این آنتن ها یک قسمت الکترونیکی برای تقویت امواج دارند و یک موتور برای چرخش روی آنها نصب شده است.  برای تنظیم این آنتن نیاز به انجام کاری نیست زیرا به صورت خوکار تنظیم می شود.

انواع آنتن های تلویزیون

آنتن اکتیو چیست؟

این آنتن از قطعات فعال الکترونیکی مانند ترانزیستور تشکیل شده است و با استفاده از قطعات غیرفعال الکترونیکی مانند خازن ها و سلف ها ساخته می شوند که وظیفه اصلی آن محدود کردن دامنه فرکانس تقویت شده است و قسمت بعدی خود آنتن است که می تواند از انواع آنتن های امنی، یاگی و جهت دار محسوب شود.

آنتن پسیو چیست؟

آنتن های غیرفعال یا پسیو هیچ تقویتی ندارند که نیاز به یک LNA روی گیرنده دارند. این آنتن ها برای برنامه هایی که به مسافت کوتاهی بین گیرنده و آنتن نیاز است، گزینه مناسبی است.

آنتن پسیو چیست؟

روش های تقویت آنتن تلویزیون

با استفاده از روش هایی می توان آنتن تلویزیون را تقویت کرد که در ادامه به آنها پرداخته می شود.

تنظیمات تیونر گیرنده دیجیتال

تیونر دیجیتال، وظیفه تقویت آنتن تلویزیون و تبدیل آن به تصاویر  است.

افزایش ارتفاع آنتن

آنتن باید در جایی نصب شود که هیچ مانعی در برابر آن وجود نداشته باشد. یکی از بهترین روش های تقویت آنتن تلویزیون، افزایش ارتفاع آنتن است. بهترین ارتفاع برای آنتن 10 تا 20 متر بالاتر از سطح زمین است و سقف خانه بهترین محل برای نصب آنتن تلویزیون است.

قرار دادن آنتن به سمت دکل تلویزیونی

حتماً باید آنتن به سمت دکل تلویزیونی تنظیم شود، تا آنتن درست کار کند. اگر آنتن، سیگنال را به صورت ضعیف دریافت کند باید زاویه آنتن را چند درجه تغییر دهید.

استفاده از تقویت کننده آنتن تلویزیون (آمپلی فایر)

اگر با افزایش ارتفاع آنتن و یا تغییر جهت آنتن، تغییری در دریافت سیگنال مشاهده نشود باید از تقویت کننده آنتن تلویزیون استفاده شود. اگر تقویت کننده آنتن تلویزیون به درستی نصب نشود می تواند منجر به تداخل سیگنال جدید، اضافه بار، تلفات بیش از اندازه و تداخل سیگنال تلفن همراه شود.

استفاده از آنتن کمکی

ممکن است آنتن به درستی کار کند، اما دریافت سیگنال از چندین دکل امکان پذیر نباشد، پس باید از آنتن تقویتی یا کمکی استفاده شود. توجه داشته باشید که بین آنتن ها باید 1 تا 2 متر فاصله وجود داشته باشد.

قرار دادن آنتن تلویزیون در محلی مناسب

به هنگام نصب آنتن باید آن را در محل مناسبی قرار دهید. هرگونه مانعی بین آنتن و مرکز ارسال سیگنال منجر به تضعیف قدرت دریافت آنتن می شود. بهتر است آنتن را روی پشت بام، بالکن و یا کنار پنجره نصب کنید.

طول کابل آنتن

توجه داشته باشید که هر چقدر طول کابل بیشتر باشد، کیفیت تصویر کاهش می یابد.

استفاده از فویل

با استفاده از فویل برای آنتن، می توان آنتن تلویزیون را تقویت کرد زیرا اثر رفلکسی ایجاد می شود و میزان سیگنال دریافتی افزایش می یابد اما ممکن است تداخل در دریافت سیگنال کانال های دیگر ایجاد کند. این روش در گذشته بسیار پر کاربرد بوده است اما امروزه با وجود دیجیتال بودن آنتن ها دیگر کاربردی ندارند.

انتخاب آنتن مناسب

اگر به هنگام خرید آنتن، آنتن را باتوجه به محل زندگی، ارتفاع ساختمان و ... انتخاب کنید نتیجه مطلوبی را دریافت خواهید کرد.

روش های تقویت آنتن تلویزیون

نکات مهم برای نصب آنتن

  1. باید آنتن های رومیزی و داخلی دائماً بررسی شوند تا نشتی برق یا اتصالی در آنها وجود نداشته باشد.
  2. آنتن های بیرونی به مراقبت بیشتری نیاز دارند زیرا این نوع آنتن ها در معرض شرایط جوی قرار می گیرند.
  3. برای نصب آنتن هوایی باید آن را در جای خود محکم کنید تا از آسیب در امان باشد. 
  4. برای نصب انواع آنتن تلویزیون نباید ساختمان یا درخت بلندی در اطراف آن وجود داشته باشد تا تداخلی با سیگنال های پخش تلویزیونی به وجود نیاید.
  5. آنتن را قبل از ثابت کردن باید در زاویه ای قرار دهید تا بهترین سیگنال را پیدا کند.

نکات مهم برای نصب آنتن

نکات مهم در هنگام خرید آنتن

  1. انتخاب نوع آنتن 
  2. جنس بدنه که در دو نوع پلاستیکی و فلزی است.
  3. تعداد خروجی
  4. قدرت گیرندگی امواج
  5. نوع دریافت امواج که به دو صورت امواج آنالوگ و امواج دیجیتال وجود دارد.
  6. برند و شرکت تولیدکننده
  7. گارانتی
  8. دارا بودن تقویت کننده

برترین برندهای آنتن

امروزه شرکت های زیادی به تولید آنتن می پردازند که در ادامه به برترین آنها پرداخته می شود.

آنتن تلویزیون رومیزی ورتکس مدل W40

شرکت ورتکس به تولید انواع آنتن می پردازد. یک از این آنتن ها، آنتن تلویزیون رومیزی ورتکس مدل W40 است که دارای پهنای باند فرکانس بالا است، در برابر الکتریسیته ساکن مقاوم است، دارای برد تقویت شده برای دریافت سیگنال های ضعیف است، مجهز به فیلتر ۴G برای حذف پارازیت است و مصرف انرژی آن بسیار پایین است.

آنتن تلویزیون دیجیتال رومیزی آترون مدل Perfect U plus new

این آنتن دارای منبع تغذیه و تقویت کننده قوی است، کابل این آنتن از 4 تا 10 متر است، نوع کابل آن کواکسیال است، نوع سیگنال دریافتی آن دیجیتال و آنالوگ است.

از دیگر برندهای معروف می توان به هانی، دنا، اسکای، سومو، مارشال، آی سن، مکسیدر، دنای، فروزش و... اشاره کرد.

قیمت آنتن تلویزیون

آنتن تلویزیون بر اساس عواملی مانند نوع آنتن، جنس بدنه، تعداد خروجی، قدرت گیرندگی امواج، نوع دریافت امواج، برند و شرکت تولیدکننده، گارانتی، دارا بودن تقویت کننده و ... قیمت گذاری می شود.

خرید آنتن

برای خرید آنتن می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت آنتن و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه