کلید ایزولاتور یا کلید جداکننده (Isolator, Disconnector, Maintenance Switch) نوعی وسیله مکانیکی برای قطع و وصل کردن جریان برق است. به صورتی که در حالت قطع بین کنتاکت ها فاصله ای به وجود می آورد. این کلیدها می توانند در شرایط نرمال جریان ها را از مدار عبور دهند و در زمانی مشخص جریان های غیرعادی را تحمل کنند. این کلیدها همه هادی های فعال را قطع می کنند و تجهیزات را از منبع تغذیه اصلی جدا می کنند. این کار سبب افزایش ایمنی در هنگام کارهایی همچون تعمیرات، تعویض، نوسازی و ... می شود.
کلیدهای ایزولاتور در حالت بی باری کامل یا عبور جریان های کم می توانند قطع و وصل شوند. از این محصولات نباید به عنوان قطع و وصل کننده مدار یا ماشین در حال کار استاده کرد.
این تجهیزات در ورودی اصلی برق و انشعاب های هر قسمت، در سیستم های تهویه همچون فن ها، ماشین های شستشو، انواع رستوران و سالن، در محیط هایی که چندین نفر به صورت همزمان روی یک مدار یا وسیله کار می کنند، در مکان هایی که تجهیزات خودکار به کار رفته، در بخش هایی که تعمیرکار ورودی اصلی برق را نمی بیند، کاربرد دارد.
کلید ایزولاتور برای کولر یکی از مهمترین تجهیزات است. از بزرگترین مشکلات نصابان کولر آبی و کولر گازی برق گرفتگی هنگام سرویس یا تعمیر کولر است. برخی از افراد قطع کردن برق اصلی کولر را فراموش می کردند و یا کلید قطع کننده برق کولر به اشتباه نول را قطع می کرد. این موضوع سبب برق گرفتگی تعداد زیادی از تعمیرکاران کولر شد. به همین دلیل استفاده از کلید ایزولاتور کولر گازی و کولر آبی ضرورت پیدا کرد.
برای نصب این تجهیزات بهتر است از قبل نقشه نصب کلید ایزولاتور تهیه کرد. این کلیدها اغلب به صورت 4 سیم برای کولرهای آبی ساخته شده است. زیرا بیشتر برق گرفتگی ها نیز به کولرهای آبی مربوط می شود. 4 سیم ورودی و 4 سیم خروجی به این کلید متصل می شود. سیم های ورودی عبارتند از سیم نول، سیم دور تند موتور، سیم دور کند موتور و سیم پمپ آب 4 سیم خروجی به ترتیب به 4 سیم ورودی متصل می شود. به این ترتیب در حالت وصل کلید، جریان برق برقرار می شود.
کلید ایزولاتور جداکننده کلید مینیاتوری و بار الکتریکی است. این موضوع سبب می شود تا ایمنی مدار حفظ شود. با استفاده از این جداکننده ها و با قطع و وصل به موقع جریان توسط این کلیدها، مشکلی برای مدار به وجود نمی آید و خطر برق گرفتگی تا حد زیادی کاهش پیدا می کند. عملکرد و ساختار این کلیدها باهم تفاوت دارد. همچنین نحوه نصب این دو کلید نیز متفاوت است. ایزولاتور از ابتدا در مدار نصب می شود. در صورتی که کلید مینیاتوری پس از سرهم بندی مدار مورد استفاده قرار می گیرد. کلیدهای ایزولاتور قابل قطع زیر بار نیستند در صورتیکه کلیدهای مینیاتوری از مدار زیر بار نیز محافظت می کنند. در نهایت با به این نکته هم اشاره کرد که شکل ظاهری و قیمت این کلیدها باهم تفاوت دارد.
در حال حاضر استفاده از کلیدهای ایزولاتور به یک ضرورت در مجموعه ها تبدیل شده است. شرکت های زیادی به ساخت و تولید این محصولات می پردازند. از بهترین این شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
پارس فانال یکی از برترین شرکت ها در زمینه تولید سیستم های صنعتی است. این شرکت در سال 1363 تاسیس شد و در سال 1373 با نظارت و مشارکت فنی شرکت فانال آلمان به فعالیت خود ادامه داد. این شرکت به تولید انواع کلید صنعتی، محصولات تابلو برق و ... می پردازد. پارس فانال از بهترین پرسنل و حرفه ای ترین تجهیزات در کارخانه خود استفاده کرده است. کلیدهای ایزولاتور این شرکت نیز در جریان های مختلف و مدل های گوناگون به بازار عرضه می شود.
گروه صنعتی الکتروکاوه از سال 1361 فعالیت خود را آغاز کرده است. این شرکت محصولاتی در زمینه برق صنعتی تولید می کند. تمامی تولیدات این شرکت مطابق با استانداردهای ملی ایران و استانداردهای بین المللی IEC عرضه می شود. این شرکت به تولید کلیدهای گردان، کلید دو طرفه، کلید اتوماتیک، کلیدهای محافظ مدار، ایزولاتور و ... می پردازند.
قیمت این کلیدها به عواملی همچون نوع کلید، رنج جریان، کاربرد کلید، برند و شرکت سازنده بستگی دارد. به عنوان مثال قیمت کلید ایزولاتور سه فاز با کلید ایزولاتور تک فاز تفاوت دارد.
برای خرید کلید ایزولاتور می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت کلید ایزولاتور و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.