ثبت فروشگاه

سیم برق

سیم برق یکی از مهمترین تجهیزات الکتریکی است که وظایف بسیار مهمی را در یک مجموعه برعهده دارد. وظیفه اصلی سیم برقی ساختمان انتقال جریان برق از مکانی به مکان دیگر است. سیم ها در صنعت ساختمان، تابلوسازی و ساخت لوستر و دیگر موارد کاربرد دارند. از تفاوت های سیم برق با کابل برق می توان به عملکرد آن ها اشاره کرد. کار اصلی سیم برق، انتقال جریان برق است اما کابل، چند رشته سیم را به هم متصل می کند.

از نظر جنس سیم ها، می توان به سیم مسی و سیم آلومینیومی اشاره کرد. در انتخاب و خرید سیم برق ساختمان باید به عایق بودن آن، جنس و تعداد هادی، سطح مقطع هادی و جنس غلاف توجه کنید و از استاندارد بودن سیم و کیفیت بالای آن نیز مطمئن شوید. لازم است از برندهای معتبر موجود در بازار خرید خود را انجام دهید. این موارد برروی قیمت سیم برق نیز اثرگذار هستند.

سیم برق

کاربرد سیم

سیم کشی در واقع اساسی ترین کاری است که در یک ساختمان انجام می شود و سیم الکتریکی و کابل را می توان پایه ساختمان سازی در نظر گرفت. این محصولات مسیری جهت عبور جریان الکتریکی فراهم می کنند. به همین دلیل نصب آن ها باید با دقت کامل انجام شود. سیم ها می توانند سبب ارتباط وسایل با یکدیگر شوند. همچنین وجود سیم در تجهیزات الکتریکی سبب می شود تا بتوان آن ها را به جریان برق متصل کرد. سیم اصلی ترین نقش را در سیستم های روشنایی ایفا می کند. سیم کشی یک ساختمان در همان ابتدا صورت می گیرد تا مسیرهای عبور سیم به درستی مشخص شوند و تمامی انشعابات به درستی کشیده شوند.

از دیگر کاربردهای سیم می توان به تابلو برق ها، شبکه های انتقال و توزیع برق، کارخانه های تولیدی و دیگر موارد اشاره کرد.

اجزای تشکیل دهنده سیم

سیم ساده ترین محصول جهت انتقال جریان برق است و از چند بخش مختلف تشکیل شده است.

  • هادی سیم: هادی فلز رسانایی است که در مرکز سیم قرار گرفته است و اصلی ترین بخش آن محسوب می شود. هادی وظیفه حمل جریان الکتریکی را برعهده دارد. این هادی می تواند از جنس آلومینیوم، مس یا مس قلع اندود باشد. سیم برق آلومینیومی قیمت کمتری نسبت به سیم برق مسی دارد.
  • عایق سیم: عایق بخش دیگری از این تجهیزات است که از آسیب رسیدن به هادی جلوگیری می کند و همچنین مانع نشت برق می شود. عایق و روکش سیم ایمنی و مقاومت فیزیکی کابل را بالا می برد.

https://randeno.com/storage/images/LIoS3Q8IL8mRUuxZcOJz8wJjsq8N8qQmIGnPkQjW.jpeg

انواع سیم برق

قیمت انواع سیم برق به کاربرد آن ها بستگی دراد. انواع سیم به دسته های زیر تقسیم می شود:

سیم برق افشان

سیم های افشان، ولتاژی بین 300 تا 500 ولت دارند. سیم افشان از رشته های نازکی که جنس آن از مس است و قابلیت انعطاف پذیری دارد، تشکیل می شود. به این سیم ها به دلیل انعطاف پذیری بالا سیم نرم نیز گفته می شود. سیم نرم اغلب در سیم کشی ساختمان و سیستم های روشنایی کاربرد دارد. سیم افشان از تعداد زیادی رشته نازک مسی تشکیل شده است. که طبق قاعده خاصی به هم تابیده شده اند.

سیم برق افشان

سیم برق مفتولی

این سیم نیز همچون سیم افشان ولتاژی بین 300 الی 500 ولت دارد. سیم مفتولی تنها دارای سیم تک رشته ای است که جنس هادی آن از مس یا آلومینیومی است. سیم افشان مسی انعطاف پذیری بیشتری نسبت به سیم مفتول مسی دارد. به این سیم ها سیم خشک نیز گفته می شود. این سیم ها شکننده تر هستند و در اغلب تابلوهای برق مورد استفاده قرار می گیرند.

سیم برق مفتولی

  • نوع دیگری از سیم به بازار عرضه می شود که به آن اصطلاحاً سیم نیمه افشان گفته می شود. سیم نیمه فشان سیمی است که خاصیتی بین سیم های افشان و مفتولی دارد. تعداد رشته های این سیم از سیم افشان کمتر است و کاربرد آن به سیم مفتول شبیه تر است.
  • سیم ها براساس کاربرد نیز به چند دسته تقسیم بندی می شوند. سیم برق نامرئی و سیم برق فنری از آن دسته سیم ها هستند که کاربردهای خاص دارند.

تفاوت بین سیم مفتولی و سیم برق افشان

  • مقاومت سیم افشان نسبت به سیم مفتولی بیشتر است.
  • انعطاف پذیری سیم افشان نسبت به سیم مفتولی بیشتر است.
  • از لحاظ قیمت، سیم مفتولی هزینه کم تری نسبت به سیم افشان دارد.
  • سیم مفتولی در برابر خوردگی، مقاومت بیشتری نسبت به سیم افشان دارد.

برای خرید سیم افشان همین حالا اقدام نمایید.

انواع سیم براساس نوع عایق

عایق سیم و کابل ساختمان به چند دسته تقسیم می شود:

  • عایق PVC  (پی وی سی)
  • عایق TPR (تی پی آر)
  • عایق پلاستیک
  • عایق XLPET (پلی اتیلن)

شدت جریان سیم نسبت به سطح مقطع سیم سنجیده می شود. هرچه سطح مقطع سیم مسی بزرگ تر باشد، شدت جریان مجاز قابل تحمل آن نیز بیشتر می شود. سطح مقطع سیم برحسب میلی متر و در سایزهای 0.25، 0.5، 0.75، 1.5، 2، 2.5، 4، 6، 10، 16، 25، 50، 75، 90، 120 و ...  محاسبه می شود. سیم برق دوربین مداربسته اغلب از سیم برق 1.5 و سیم برق 2.5 هستند.

انواع سیم براساس نوع عایق

رنگ بندی سیم برق

رنگ هر سیم، نشان دهنده عملکرد آن در مدار است. لازم است قبل از شروع کار، از رنگ سیم ها اطلاعات کافی داشته باشید. سیم ها به چند رنگ مختلف تقسیم می شوند. هر رنگ فاز و کد مختص خود را دارد. رنگ سیم در ایران براساس فاز، به فازهای T و S و R  و به ترتیب به رنگ های قرمز، زرد و آبی تقسیم می شود.

  • سیم قرمز
  • سیم زرد و آبی: این رنگ در سیم کشی های معمولی مورد استفاده قرار نمی گیرد و بیشتر حامل جریان الکتریسیته است.
  • سیم سبز: این رنگ برای متصل شدن به پریز داخل زمین به کار می رود.
  • سیم سفید و خاکستری: این رنگ مربوط به سیم های خنثی است.
  • سیم سیاه

انواع سیم براساس نام اختصاری

در نامگذاری سیم ها از یک سری علائم اختصاری که متشکل از حروف و اعداد هستند استفاده می شود. در ادامه به برخی از نام های اختصاری سیم های پرکاربرد اشاره شده است:

  • سیم NYA: حرف N نشاندهنده مسی بودن سیم و Y نشان دهنده عایق آن است. این سیم ها نوعی سیم تک لایه هستند که روکش پلاستیکی دارند.
  • سیم NYAF: این سیم ها از رشته های نازک مسی از نوع افشان ساخته شده اند که با استاندارد خاصی به هم تابیده شده اند. این سیم ها روکش پلاستیکی دارند.به این محصولات سیم برق نازک گفته می شود.
  • سیم NYM: نوع دیگری از سیم ها هستند که در برابر رطوبت مقاوم هستند و عایق آن ها از کیفیت بالا برخوردار است.
  • سیم Y: این سیم ها با روکش پی وی سی عرضه می شوند و به صورت دو، سه یا چهار رشته به هم تابیده شده هستند و در نهایت تک رشته را تشکیل می دهند. از این محصولات داخل لوله پی وی سی،  برای زنگ اخبار یا دیگر موارد استفاده می شود.

انواع سیم براساس کاربرد

سیم ها هرکدام دارای ساختار ویژه ای هستند و کاربرد آن ها متفاوت است. از پرکاربردترین سیم ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

سیم ارت

این سیم ها از روکش هایی به رنگ سبز و زرد تشکیل شده است و هادی آن از جنس مس و از نوع افشان و مفتول است. انواع سیم ارت که به سیم اتصال به زمین نیز شهرت دارد، جریان نشتی که از دستگاه های مختلف خارج شده است را به زمین منتقل می کند. این کار سبب افزایش ایمنی افراد و حفاظت از تجهیزات الکتریکی در برابر آسیب دیدن می شود. استفاده از سیم ارت و تجهیزات مربوط به آن در تمامی مجموعه ها به امری ضروری تبدیل شده است.

سیم ارت

سیم نایلونی

سیم بند تخت یا نایلونی نوعی سیم است که در صنایع مختلف مخصوصاً صنعت ساختمان ساری مورد استفاده قرار می گیرد. در سیم کشی لوستر به دلیل این که باید ولتاژ پایین باشد، از این سیم ها استفاده می شود. سیم نایلون از دو لایه سیم نازک و به هم چسبیده تشکیل شده است که روکشی سفید رنگ آن ها را در برگرفته است. این روکش از جنس پلاستیک و یا PVC است. هادی سیم نایلون می تواند از جنس آلومینیوم یا مس باشد. اغلب سیم های نایلونی که در ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند، هادی های مسی دارند.

سیم نایلونی

مفتول مسی

مفتول مسی نوعی سیم بدون روکش است. این سیم ها تنها رشته های مفتولی شکل از جنس مس هستند که کاربرد آن ها با سیم برق روکشدار کاملاً متفاوت است. از این سیم ها اغلب در کارخانه ها و محیط های صنعتی استفاده می شود.

مفتول مسی

بهترین سیم برق ساختمان

بدون وجود سیم برق جریان الکتریکی برقرار نمی شود به همین دلیل وجود این تجهیزات الزامی است. در حال حاضر شرکت های بسیار زیادی به تولید سیم می پردازند. از مشهورترین این شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

سیم کمان

شرکت صنایع کابل کمان یکی از بهترین شرکت ها در زمینه تولید انواع سیم و کابل است. این شرکت در سال 1370 و در شهر زنجان تاسیس شده است. در حال حاضر صنایع سیم و کابل کمان به تولید انواع کابل افشان، مفتول، جوشکاری، سیم های ارت، سیم های نایلونی، کابل فشار قوی و ... می پردازد. این شرکت توانسته استانداردها و گواهینامه های ISO 9001:2008 و CE را دریافت کند. صنایع سیم و کابل کمان از ماشین آلات مجهز و پرسنل مجرب در خطوط تولید خود استفاده می کند. در حال حاضر این شرکت می تواند بیش از 15000 تن سیم و کابل به بازار عرضه کند. تمامی محصولات این شرکت پیش از ورود به بازار مورد تست و ارزیابی قرار می گیرند.

سیم برق البرز

البرز نامی آشنا در سیم و کابل است. این شرکت قادر به تولید انواع سیم و کابل با استاندارد و کیفیت بالا است. انواع سیم و کابل با هادی های مسی و آلومینیومی توسط این شرکت به بازار عرضه می شود. این محصولات در کارخانه ای مجهز به واسطه ماشین آلات پیشرفته و متخصصین ساخته و تولید می شوند. از محصولات شرکت البرز می توان به کابل افشان، مفتول، کابل آنتن، مخابرات، کابل کولر، سیم افشان، سیم نایلون و ... اشاره کرد.

سیم سیمیا

سیمیا از دیگر برندهای تولیدکننده انواع سیم و کابل در ایران است. این شرکت در سال 1360 تاسیس شده است و از همان سال های ابتدایی محصولات باکیفیتی به بازار عرضه می کرد. در حال حاضر سیمیا می تواند بیش از 18 هزار تن سیم و کابل به بازار عرضه کند. شرکت سیمیا موفق به دریافت استانداردهایی هم چون ISO-17025 ،ISO-45001 ،ISO-14001 وISO-9001 شده است. از پرکاربردترین محصولات سیمیا می نوان به کابل شبکه، کابل قدرت، کابل ساختمانی، کابل مخابرات، کابل کوامسیال، سیم نابلون، سیم ارت و انواع سیم برق خانگی اشاره کرد.

  • از دیگر برندهای برتر در زمینه تولید سیم و کابل برق می توان به سیم برق پرتوالکتریک، سیم برق خراسان افشارنژاد، سهند، پارس صنعت، دامغان، همدان، تک، زاگرس، سیمکو، زیتون، دماوند و ... اشاره کرد.

قیمت سیم برق

سیم استاندارد معمولاً با اضافه شدن سطح مقطع، قیمتش نیز افزوده می شود. در سایزهای پایین، قیمت کلاف سیم برق کمتر است و اغلب با متراژهایی معادل 100 متر ارائه می شود و در سایزهای بالا، انواع سیم بر روی قرقره های 1000 متری ارائه می شود. برند سیم نیز بر روی قیمت آن تأثیرگذار است.به عنوان مثال قیمت سیم برق دو رشته ای از تک رشته بیشتر است.

کاربران می توانند جهت اطلاع از نمودار قیمت سیم برق و یا خرید سیم دو رشته به سایت راندنو مراجعه کنند.

خرید سیم برق

برای خرید سیم برق می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت سیم برق و مشاهده ارزانترین سیم برق و همچنین برقراری ارتباطی بدون واسطه با مراکز فروش سیم برق را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند