کابل مسی نوعی کابل برق است که امروزه در صنعت برق برای انتقال جریان الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد. در صنعت ساخت سیم و کابل، معمولاً از هادی های مختلفی از جمله مس و آلومینیوم استفاده می شود که در این میان مس ویژگی های بهتری نسبت به آلومینیوم از خود نشان می دهد. البته قیمت کابل مسی بیشتر از قیمت کابل آلومینیومی است. به عنوان مثال قیمت کابل مسی مفتولی در مقایسه با کابل آلومینومی با همین ویژگی ها بیشتر است. مس بهترین رسانای الکتریکی در میان دیگر فلزات است و انعطاف پذیری بالایی دارد. همچنین شکل پذیری آن نیز زیاد است یعنی به راحتی به افشان و مفتول تبدیل می شود. همین موضوع سبب شده است تا بسیاری از متخصصان برق به خرید کابل مسی اقدام کنند. این کابل ها در انواع مختلف، سطح مقطع های گوناگون و تعداد رشته های متعدد به بازار عرضه می شوند.
کابل های مسی در سطح مقطع های کوچک تر، روی کلاف و در سطح مقطع های بزرگ، بر روی قرقره ارائه می شوند. از آلیاژ مس در تولید کابل سبک، کابل قدرت، کابل شبکه، کابل مخابرات، کابل فرمان، کابل کواکسیال، کابل کنترل و دیگر موارد استفاده می شود. صرفه اقتصادی و ثبات قیمت آلومینیوم، باعث شده مصرف کابل های مسی کمی کمتر از گذشته باشد. با این حال، به علت هدایت الکتریکی بالا، همچنان کاربرد کابل های مسی ببیشتر است. این کابل های برای نصب به کابلشو و مفصل کابل مسی و دیگر اتصالات نیاز دارند.
همانطور که پیش تر گفته شد، کابل ها در انواع هادی های مختلف به بازار عرضه می شوند. یک نوع آن کابل با هادی مسی است. این محصولات در ولتاژ بالا یا فشار قوی به کار گرفته می شوند. این کابل ها می توانند به همراه شیلد یا آرمور و زره به بازار عرضه شوند. همچنین جنس عایق آن ها نیز به کاربردشان بستگی دارد. در ایران از استاندارد IEC برای بررسی استاندارد سیم و کابل ها استفاده می شود. مس بهترین و مناسب ترین فلز برای ساخت سیم وکابل است. به همین دلیل در صنعت برق از آن استفاده می شود. مس انعطاف پذیری و مقاومت بالایی دارد و یک انتقال دهنده امن است. به همین دلیل برای ساخت و تولید سیم و کابل از آن استفاده می شود.
کابل های مسی از نظر نوع ساخت، می توانند افشان (نرم)، مفتول (خشک) یا نیمه افشان باشند:
اصلی ترین وظیفه این کابل ها انتقال جریان الکتریکی از نقطه ای به نقطه دیگر است. این محصولات در سیستم های توزیع برق، پالایشگاه ها، کارخانه های صنعتی، سیستم های روشنایی و دیگر موارد کاربرد دارند. البته انتخاب کابل به محل استفاده و کارایی مورد انتظار از آن بستگی دارد.
کابل های مسی براساس نوع روکش به چند دسته تقسیم بندی می شوند. برخی از کابل ها روکش پی وی سی و برخی دیگر روکش XLPE دارند. کابل برق با روکش XLPE اغلب در فضاهای باز، درون آب، زیر خاک به صورت دفنی، کابل کشی داخل کانال های آب و دیگر موارد به کار گرفته می شود. کابل های پی وی سی در صنعت ساختمان سازی، ساخت تجهیزات الکترونیکی و دیگر موارد کاربرد دارد.
متاسفانه برخی از شرکت ها برای افزایش وزن کابل ها و بالابردن هزینه نهایی آن ها، از فولاد یا آلیاژهای آلومینیومی در ساختار کابل برق استفاده می کنند. یا ضخامت عایق و روکش را افزایش می دهند. کابل باید کاملاً استاندارد باشد زیرا در غیراین صورت از لحاظ ایمنی افت پیدا می کند. به همین دلیل پیش از خرید کابل برق مسی باید قیمت روز کابل مسی را بررسی کنید و به وزن کابل مسی توجه کنید. قیمت کابل مسی دست دوم از کابل نو بسیار ارزان تر است.
در گذشته، بیشتر کابل ها آلیاژ مسی داشتند اما با گذر زمان و افزایش قیمت مس، کابل های آلومینیومی بیشتر در معرض دید قرار گرفتند. از طرفی، وزن کابل های آلومینیومی در مقایسه با کابل های مشابه مسی بسیار کمتر است. چنانچه بخواهیم یک مقدار آمپر مشخص را از کابل مسی و آلومینیومی عبور دهیم، کابل آلومینیومی انتخابی می بایست سایز بالاتر و قطر بیشتری نسبت به نمونه مسی داشته باشد. چگالی آلومینیوم خالص در حدود 30 درصد مس و هدایت الکتریکی آلومینیوم در حدود 60 درصد مس است. طبق این محاسبات، جدول تبدیل کابل مسی به کابل آلومینیومی تعریف می شود. همچنین مقاومت کابل مسی با آلومینیومی بسیار متفاوت است.
فلز آلومینیوم در اثر برخورد یا دیگر فلزات فرسایش پیدا می کند. همچنین در اثر قرار گرفتن در برابر اکسیژن زودتر اکسید می شود. اما اجرا و نصب کابل آلومینیوم راحت تر است و هزینه راه اندازی آن کمتر است.
امروزه در اغلب صنایع از کابل های مسی استفاده می شود. به همین دلیل شرکت های بسیار زیادی به تولید و ساخت این محصولات پرداخته اند.
قیمت کابل مسی و آلومینیومی به عوامل مختلفی همچون شکل هادی، سطح مقطع، تعداد رشته، جنس عایق، جنس روکش، نوع شیلد یا آرمور، کاربرد کابل، استاندارد تولید و کیفیت ساخت، برند و شرکت سازنده بستگی دارد. به عنوان مثال قیمت کابل مسی 4*16 از کابل هایی با سطح مقطع بزرگ تر کمتر است. برای مشاهده قیمت کابل مسی 3*50+25 و دیگر سایزها می توانید به سایت راندنو مراجعه کنید.
تکنسین های برقی برای خرید کابل برق مسی، از جدول کابل مسی سه فاز یا همان جدول آمپر کابل مسی استفاده می کنند. در این جدول شما می توانید تعداد رشته، سطح مقطع، ولتاژ، قیمت و دیگر ویژگی های مربوط به کابل های برق مسی را بررسی کنید. این جدول به شما کمک می کند بتوانید بهترین کابل را برای مجموعه خود خریداری کنید. همچنین به کمک جدول مقایسه کابل مسی و آلومینیومی می توانید بررسی کنید که کدام کابل در مجموعه شما کارایی بهترین دارند و مقرون به صرفه تر هستند.
برای خرید کابل مسی می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات کابل برق را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با مرکز فروش کابل مسی مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت کابل مسی و برقراری ارتباطی بدون واسطه با نمایندگی کابل برق را برای شما فراهم می سازد.
دسته بندی
دستهبندی کالاها