ثبت فروشگاه

سنسور نوری

سنسور نوری یکی از انواع سنسورهای صنعتی است که اغلب در سیستم های اتوماسیون صنعتی از آن استفاده می شود. در این نوع سنسورها، تشخیص موارد مختلف و بررسی قطعات، توسط ارسال نور صورت می گیرد. در واقع اساس کار این تجهیزات ارسال و دریافت نور مدوله شده است.

این سنسورها به گرد و غبار، روغنی بودن محیط و دیگر شرایط کاری سخت حساس هستند. به گونه ای که وجود این عوامل کار سنسور را مختل می کنند. برروی اغلب سنسورها یک پتانسیومتر وجود دارد. این وسیله می تواند حساسیت سنسور را تنظیم کند.

در سنسورهای صنعتی نوری از فیبر نوری برای ارسال پیام استفاده می شود. به کمک این فیبرها می توان شعاع نوری را در مکان های مختلف هدایت کرد. سنسورها به دو بخش فرستنده و گیرنده مجهز شده اند. در فرستنده یک منبع نوری وجود دارد که نور قرمز یا مادون قرمز با طول موج 880 میلی متر تولید می کند. براساس قوانین اپتیک، این نور در یک خط راست منتشر می شود. در گیرنده شعاع نوری که دریافت شده است، فیلتر می شود و سپس توسط مدارهای الکترونیکی تحلیل می شود. دلیل استفاده از نور مادون قرمز این است که نور قرمز تداخل کمی با نور محیط دارد و این موضوع دقت سنسور را افزایش می دهد.

سنسور صنعتی نوری پرکاربردترین انواع سنسور است و از آن می توان در تمامی صنایع استفاده کرد.

سنسور نوری

ساختمان اپتیکال سنسور

این محصولات از دو بخش اصلی تشکیل شده اند:

  • فرستنده یا امیتر: این بخش وظیفه ارسال شعاع نوری را برعهده دارد. اشعه نوری به صورت مداوم تابیده می شود.
  • گیرنده یا رسیور: این بخش نور بازتاب شده از جسم، رفلکنتور و فرستنده را دریافت می کند.
  • از دیگر بخش های یک سنسور می نوان به منبع تولیدکننده نور، هدایت کننده نور، منعکس کننده نور و دیگر موارد اشاره کرد. ساختمان هر سنسور به نوع و عملکرد این دستگاه بستگی دارد.

فرستنده و گیرنده می تواند در یک واحد متمرکز یا در دو واحد جداگانه قرار گرفته باشد.

ساختمان اپتیکال سنسور

انواع سنسور نوری براساس عملکرد

سنسورهای نوری براساس عملکرد و ساختاری که دارند به چند دسته تقسیم می شوند:

سنسور نوری یک طرفه (Diffuse Sensor)

به این محصولات سنسور نوری خطی نیز گفته می شود. این محصولات از یک فرستنده و یک گیرنده تشکیل شده اند. فرستنده یک شعاع نوری را به صورت دائمی و بدون هیچ وقفه ای منتشر می کند. اگر شعاع نوری که از سنسور منعکس شده است، به مانعی برخورد کند، پیامی به داخل سنسور می رسد و اپراتور از این موضوع آگاه می شود. نوری که ارسال می شود به صورت مستقیم یا غیرمستقیم منعکس می شود. البته میزان این نور به رنگ جسم، نوع و زاویه جسم بستگی دارد. در صورتی که جسم بیش از اندازه شفاف باشد، سنسور دچار اشتباه می شود.

در این نوع از سنسورها گیرنده و فرستنده مجزا نیستند و تنها به یک واحد از آن ها نیاز است. در واقع هر دو بخش در یک بدنه قرار دارند. هرچه فاصله این نوع سنسور به شی نیزدیک تر باشد، دقت سنسور نیز افزایش پیدا می کند. هنگام نصب و سیم بندی سنسور نوری یک طرفه باید توجه داشته باشید که زمینه پشت سنسور نور را کاملاً جذب یا منحرف کند.

سنسور نوری رفلکتوری (Retro-Reflection Sensor)

به این نوع از سنسورها، سنسور گیرنده و فرستنده در یک بلوک نیز گفته می شود. در این نوع سنسورها گیرنده و فرستنده هر دو در یک بدنه قرار گرفته اند. هنگامی که شعاع نوری از فرستنده ساطع می شود، به یک صفحه منعکس کننده نور یا رفلکتور برخورد می کند. این صفحه مقابل فرستنده قرار گرفته است. نوری که از سطح رفلکتور بازتاب می کند، توسط گیرنده دریافت می شود. این نوع از سنسورها را می توان برای موقعیت ها و جهت های مختلف تنظیم کرد. این کار با تنظیم زاویه رفلکتور صورت می گیرد. از نظر حجمی سنسورهای رفلکتوری بسیار مناسب هستند. زیرا رفلکتور سنسور نوری ابعاد کوچکی دارد. همچنین این محصولات برای مسافت های طولانی بسیار مناسب هستند.

سنسور نوری دو طرفه (Through Beam Sensor)

در این نوع از سنسورها گیرنده و فرستنده هر کدام در بلوک های جداگانه قرار گرفته اند و در یک بدنه نیستند. به همین دلیل پیش از شروع کار باید به طوری نصب شوند که شعاع نوری مستقیماً به سمت گیرنده برود. هنگامی که شعاع نوری از قسمت فرستنده منتشر شود، در صورتی که گیرنده این شعاع را دریافت نکند، آلارم به صدا در می آید. این نوع سنسور تا شعاع 10 متری می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین مقاومت فیزیکی بالایی دارد و در محیط های مرطوب و سرشار از گرد و غبار به فعالیت می کند.

  • نوع دیگری از سنسورها تحت عنوان سنسورهای خارنی، سنسور فورک و سنسورهای التراسونیک عرضه می شوند که بیشتر کاربردهای صنعتی دارند.

انواع سنسور نوری براساس عملکرد

انواع سنسور نوری براساس کاربرد

  • سنسور ایمنی (پرده نوری ایمنی): از این محصول برای حفاظت از اشیا گران قیمت استفاده می شود. این سنسور حضور و عدم حضور افراد را نشان می دهد. اغلب در موزه ها و نمایشگاه ها از این محصول استفاده می شود.
  • سنسور رنگ: این محصول نوعی دستگاه تشخصی رنگ است و اغلب در کارخانه های نساجی و ساخت کاغذ کاربرد دارد.
  • سنسور کنتراست: در خطوط تولید، بسته بندی و ... سنسورهای نوری در شمردن تعداد، شناسایی محصولات معیوب و ... کمک زیادی می کنند. سنسور کنتراست تفاوت بین دو رنگ را تشخیص می دهد. به عنوان مثال در کارخانه های ساخت قطعات خودرو از این محصول استفاده می شود.
  • سنسور نوری لیزری: سنسور لیزری نوعی سنسور نوری است که برای اندازه گیری مسافت، فاصله و موقعیت از آن استفاده می شود.
  • سنسور در: این محصولات در خانه های هوشمند مورد استفاده قرار می گیرند و اغلب کاربردهای امنیتی دارند.

انواع سنسور نوری براساس کاربرد

کاربرد سنسور نوری

  1. تشخیص اجزای درونی یک بسته
  2. اسکنرهای بارکد و شمارش محصولات
  3. استفاده در آسانسور برای تشخیص کابین
  4. تشخیص اشیا ریز در محیط های صنعتی
  5. استفاده در خطوط تولید محصولات کشاورزی
  6. استفاده در خطوط تولید و اتوماسیون های غذایی
  7. استفاده برای تشخیص قطعات جهت برش خوردن
  8. برای تشخیص حضور افراد در محیط های مختلف
  9. استفاده برای تشخیص مکان دقیق ماشین های مختلف
  10. استفاده در خطوط خطوط تولید محصولات کشاورزی
  11. استفاده برای تشخصی قطعات و اشیا در کارخانه های صنعتی
  12. استفاده برای جلوگیری از پیچش و از بین رفتن منسوجات در کارخانه
  13. استفاده در صنایع الکترونیک و نیمه هادی ها برای تشخیص لایه های شیشه ای
  14. استفاده در نوار نقاله و خطوط تولید برای هشدار دادن در صورت بروز مشکل

مزایای استفاده از اپتیکال سنسور

  • سرعت پاسخ دهی این سنسورها زیاد است.
  • این سنسورها تحت تاثیر جنس قرار نمی گیرند.
  • سنسورهای فتوالکتریک طول عمر بیشتری دارند.
  • برد مسافتی این سنسورها طولانی است و می توانند اجسام زیادی را تشخیص دهند.

مزایای استفاده از اپتیکال سنسور

بهترین برند سنسور فتوالکتریک

از این سنسورها در اغلب مجموعه ها استفاده می شود. شرکت های بسیار زیادی به تولید و ساخت این محصولات می پردازند. از بهترین این شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

سنسور اتونیکس

آتونیکس یک شرکت کره ای است که در سال 1977 تاسیس شده است. این شرکت یکی از بهترین تولیدکننده های انواع کنترلر، سنسور، ابزار اندازه گیری و ... است. آتونیکس از بهترین پرسنل و مجهزترین تجهیزات در کارخانه خود استفاده می کند. محصولات این شرکت مطابق با استانداردهای جهانی از جمله  ISO9001 ،UL ،CE  ،ROHS عرضه می شود.

  • از دیگر برندهای برتر در این زمینه می توان به سنسور تبریز پژوه، امرن، میکرودتکتور و ... اشاره کرد.

قیمت سنسور نوری

قیمت این محصولات به جنس، نوع سنسور، اندازه، شعاع قابل پشتیبانی، قابلیت خمش، زاویه قابل تنظیم، برند و شرکت سازنده بستگی دارد.

خرید سنسور نوری

برای خرید سنسور نوری می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت سنسور نوری و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند


نوع