نتایج بیشتر...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
خانه / نقد و بررسی / کاربرد اصلی کلاه ایمنی

کاربرد اصلی کلاه ایمنی

ما را در شبکه‌‌های اجتماعی دنبال کنید :

ما را در شبکه‌‌های اجتماعی دنبال کنید :

کلاه ایمنی چیست و چه کاربردی دارد؟

کاربرد کلاه ایمنی در مشاغل صنعتی و ساختمانی بسیار رایج است. این محصول ایمنی در برابر ضربات متعدد و برخورد اجسام سنگین به خوبی از سر کارکنان محافظت می‌کند. همچنین بهترین محافظ برای جلوگیری از آسیب به مغز و گردن افراد نیز به شمار می‌آید. در واقع اصلی‌ترین کاربرد کلاه کار به محافظت از سر در مقابل سقوط آوار و دیگر خطرات در کارگاه‌های ساختمانی و عمرانی مربوط می‌شود.

به همین دلیل، به عنوان یکی از اصلی‌ترین تجهیزات حفاظتی نیز به شمار می‌آید. در نتیجه، استفاده از کلاه ایمنی در محیط‌های کاری مختلف به منظور حفاظت از سر کارکنان در مقابل اصابت اجسام سنگین، کاملاً ضروری است. همچنین اداره ایمنی و بهداشت کار (OSHA) کارفرمایان را به تهیه این تجهیز ایمنی برای تمامی کارکنان، ملزم کرده است.

در بسیاری از مشاغل، افراد با خطرات احتمالی بسیار زیادی روبه‌رو می‌شوند که می‌تواند ایمنی آن‌ها را از بین ببرد. همچنین صدمات وارده به سر، می‌تواند اثرات کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشد. در ادامه این مطلب با ویژگی کلاه ایمنی و مزایای استفاده از این محصول ایمنی آشنا خواهید شد. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

آنچه در ادامه می‌خوانیم:

تاریخچه کلاه ایمنی

در ابتدای مطلب آشنایی با کاربرد کلاه ایمنی به بررسی تاریخچه حفاظت از سر و کلاه‌های کار می‌پردازیم. جالب است بدانید که ابتدایی‌ترین کلاه‌ها حدود ۹۰۰ سال پیش، مورد استفاده سربازان عاشوری طی جنگ‌های متعدد قرار می‌گرفته است. می‌توان گفت که کشتی‌سازی نیز جزو اولین صنایعی است که افراد از کلاه‌های ایمنی استفاده می‌کردند.

در این محیط کاری، کارگران اسکله در معرض خطراتی مانند اصابت برخورد اجسام سنگین با سر قرار داشتند. پس از آن، استفاده از کلاه‌هایی که مقاومت بالاتری داشتند، به صنایع ساخت و ساز راه پیدا کردند. امروزه استفاده از این تجهیزات فردی، یکی از مهم‌ترین الزامات مشاغل سخت به شمار می‌آید.

جنس این کلاه‌ها در بیشتر مواقع از برنز ساخته می‌شد تا از جنگنده‌ها در برابر پرتاب‌های تیر و ضربات شمشیر محافت کند. لازم به ذکر است که در دوره ملکه ویکتوریا کارگرانی که در معادن مشغول به کار بودند، تنها از یک کلاه برزنتی استفاده می‌کردند. کلاه‌هایی از جنس برزنت هیچ‌گونه محافظتی در برابر وارد شدن ضربات شدید نداشتند.

تاریخچه کلاه ایمنی
تاریخچه کلاه ایمنی

آشنایی با کلاه ایمنی

پیش از بررسی کاربرد کلاه ایمنی به مختصر توضیحی درباره این محصول ایمنی می‌پردازیم. کلاه‌های ایمنی از کارآمدترین تجهیزات حفاظت فردی هستند. طراحی این کالای ایمنی به گونه‌ای است که در مقابل خطرات موجود در محیط، از سر و گردن افراد و همچنین آسیب به مغز نیز جلوگیری می‌کند. در برخی شرایط، این کلاه‌ها جنبه حفاظتی ندارند و به عنوان نمادین یا مشخص کردن جایگاه شغلی افراد در مجموعه، استفاده می‌شوند.

لازم به ذکر است معنی helmet نیز همان کلاه کار است که در میان کاربران رایج شده است. خاصیت ضد ضربه نیز ویژگی مهم کلاه ایمنی محسوب می‌شود و از بروز آسیب‌های جدی برای افراد جلوگیری می‌کند. این ابزار ایمنی مطابق با آناتومی سر طراحی شده است و به طور کامل تمام نقاط سر را پوشش می‌دهد. استفاده از کلاه کار، ساده‌ترین روش برای حفاظت از کارکنان در برابر آسیب‌های احتمالی است.

شرکت‌ها و گروه‌های ساختمان‌سازی، باید درصدد تأمین امنیت مورد نیاز کارگران خود برآیند. در صورتی که این شرکت‌ها نتوانند امنیت کارکنان را تأمین کنند، با مشکلات متعددی روبه‌رو می‌شوند.


بیشتر بخوانید: معرفی انواع کلاه ایمنی


کلاه ایمنی چیست
کلاه ایمنی چیست

بیشتر بخوانید: بهترین مارک کلاه ایمنی مهندسی


کاربردهای کلاه ایمنی

این وسیله ایمنی جهت کاهش و به حداقل رساندن اثرات ناشی از ضربات وارده به سر، طراحی و ارائه می‌شود. کلاه کارها طول عمر بالایی دارند و از مقاومت زیادی برخوردار هستند. همچنین این محصول ایمنی نقش به‌سزایی در سلامت و حفظ امنیت کارکنان در حوزه‌های گوناگون نیز ایفا می‌کند.

امروزه کلاه کار کاربرد مهم و زیادی در میان کاربران دارد. این تجهیزات ایمنی مورد استفاده کارگران ساختمانی، آتش‌نشان‌ها، جوشکاران، لوله‌کش‌ها، مدیران پروژه و … قرار می‌گیرد. در ادامه به بررسی اصلی‌ترین کاربردهای کلاه کار پرداخته شده است:

  • جلوگیری از آسیب سر در هنگام برخورد و سقوط اشیاء مختلف به سر کاربران برای کارگران ساختمانی، مهندسین عمران، کارکنان کارخانه‌ها و معادن
  • جلوگیری از آسیب‌های ناشی از برخوردر اجسام تیز و پرخطر با سر
  • جهت استفاده کارکنان در کارخانه‌ها و کارگاه‌های تولید شیشه و فولاد
  • جلوگیری از آسیب سر در هنگام برخورد سر به لوله‌ها، تیرک‌ها و دیواره‌های ساختمان
  • جلوگیری از ایجاد شوک الکتریکی در شرایط خاص و ویژه برای مهندسین برق
  • جلوگیری از گیر کردن مو‌ها در هنگام برخورد با دستگاه های مخصوص و …

توجه نمایید انواع کلاه کار مهندسی با توجه به موقعیت شغلی افراد و کاربردی که دارند، در گستره وسیعی قرار می‌گیرند. در مقاله رنگ کلاه ایمنی | آشنایی با مفهوم رنگ کلاه های ایمنی می‌توانید اطلاعات و جزئیات بیشتری از رنگبندی آن‌ها کسب نمایید.

کاربرد کلاه ایمنی
کاربرد کلاه ایمنی

بیشتر بخوانید: حداکثر زمان استفاده از کلاه ایمنی و تاریخ انقضاء آن


جمع‌بندی

در این مقاله به بررسی کاربردهای کلاه ایمنی و مزایای استفاده از آن پرداخته شد. همچنین با ویژگی‌های مهم این محصول نیز آشنا شدید و می‌توانید بهترین انتخاب را داشته باشید. همچنین اگر در مشاغل صنعتی، کارگاهی و ساختمانی مشغول به کار هستید، باید از کلاه مناسب استفاده کنید. مواد اولیه به کار رفته در ساخت کلاه‌های کار نیز هر یک مقاومت خاصی دارند و برای کار در زمینه‌های متناسب، مورد استفاده قرار می‌گیرند. به طور کلی با توجه به محیط کاری و نوع فعالیت، می‌توان متناسب‌ترین کلاه کار ایمنی را تهیه کرد.

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و اطلاعات کافی در مورد کاربرد اصلی کلاه کار را کسب کرده باشید. همچنین خوشحال می‌شویم که نظرات خود را در قسمت دیدگاه این مقاله برای ما به اشتراک بگذارید. تیم فنی راندنو آماده پاسخگویی به شما کاربران عزیز در خصوص هرگونه سؤالات رایج در زمینه ابزار و تجهیزات ایمنی است.

اشتراک‌گذاری:

در linkedin به اشتراک بگذارید
در telegram به اشتراک بگذارید
در whatsapp به اشتراک بگذارید
0 0 رای
امتیاز مطلب
اشتراک
Notify of
guest
0 دیدگاه
جدیدترین
مشاهده‌ی همه‌ی دیدگاه‌ها