کنتاکت کمکی یا سوئیچ کمکی نوعی کنتاکت اضافی است که بخشی از مدار را تشکیل می دهد. این بخش می تواند مقدار الکتریسیته ای را که از مدار عبور می کند، افزایش دهد. این کنتاکت ها اغلب زمانی نصب می شوند که از قبل منبع اولیه وجود داشته باشد. برای اینکه بتوان از یک کنتاکت استفاده کرد، باید انرژی زیادی از مدار عبور کند. به طور کلی هنگامی که تنها از یک وسیله کمکی استفاده می کنید، جریانی بیشتر از کل مسیر در مدار حرکت می کند. در این صورت برخی مناطق در مدار برقی دریافت نمی کنند و برخی دیگر بیشتر از حد نیاز برق دریافت می کنند. به همین دلیل وجود دو یا چند کنتاکت الزامی است. به کمک کنتاکت کمکی می توان مقدار برقی را که از هر مسیر می گذرد محدودتر کرد.
به طور کلی برای قطع و وصل مدارهای الکتریکی که توان بالایی دارند از کنتاکتور استفاده می شود. کنتاکتور از سه کنتاکت اصلی بهره برده است. کنتاکت کمکی نیز نوعی تیغه است کع در طراحی مدارهای فرمان از آن استفاده می شود. کنتاکت کمکی اغلب به صورت مجزا روی کنتاکتور نصب می شود. برخی از کنتاکتورها تیغه های NO و NC ندارند و باید قطعه به صورت مجزا تهیه شود و روی آن قرار گیرد. هنگامی که کنتاکتور قطع و وصل می شود، تیغه های کمکی هم مانند کنتاکت های اصلی متحرک هستند و تغییر وضعیت می دهند.
در صورتی که هیچگونه کنتاکتی در مدار وجود نداشته باشد، ممکن است سیم رله یا فیوز پس از گذشت زمان در اثر اضافه بار قطع شود یا بسوزد. هنگامی که این اتفاق می افتد، دود در سیستم جمع می شود و این موضوع می تواند خطرناک باشد. به همین دلیل یک کنتاکت کمکی نیاز است. این کنتاکت به سوئیچ اجازه می دهد تا کلید دیگر یا کنتاکتور بزرگتر را کنترل کند. کنتاکتور کمکی یک سیم پیچ با کنتاکت های پرقدرت به همراه دو مجموعه کنتاکت جریان کم در دو طرف دارد.
کنتاکتورهای کمکی برخلاف کنتاکتورهای اصلی ویژگی های تاخیر زمانی دارند و از ایجاد قوس و آسیب در صورت باز شدن کنتاکتور زمانی که دستگاه همچنان فعال است جلوگیری می کنند.
ساختار هر دو نوع کنتاکت مشابه هم است اما هر یک از آن ها از لحاظ عملکرد با هم تفاوت دارند. کنتاکتورهای اصلی اغلب می توانند جریان هایی تا 600 آمپر یا بیشتر را تحمل کنند. به همین دلیل در مدارهای قدرت از آن استفاده می شود. کنتاکت های کمکی حداکثر تا 6 آمپر را می توانند تحمل کنند. به همین دلیل اغلب در مدارهای فرمان مورد استفاده قرار می گیرند. می توان گفت برای مدارهای الکتریکی در توان های بالا باید از کنتاکت های اصلی استفاده کرد.
کنتاکت های کمکی عملکرد کنترلی دارند و سیگنال خروجی برای مدار فراهم می کنند. همچنین اگر بخواهیم رله یا دیگر تجهیزات را به کنتاکتور متصل کینم و یا خود کنتاکتورها را به صورت سری و موازی ببندیم، باید از کنتاکت کمکی استفاده کنیم.
این محصولات از لحاظ نحوه نصب تیغه کنتاکت به سه دسته تقسیم بندی می شوند:
همچنین کنتاکت کمکی در حالت های کنتاکت دو باز، کنتاکت دو بسته، کنتاکت دو باز دو بسته، کنتاکت یک باز یک بسته، کنتاکت یک باز و سه بسته، کنتاکت سه باز و یک بسته و کنتاکت چهار باز به بازار عرضه می شوند.
امروزه از کنتاکتور و کنتاکت کمکی در بسیاری از مجموعه های صنعتی استفاده می شود. شرکت های زیادی به تولید این تجهیزات می پردازند. از بهترین این شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
از پرفروش ترین کنتاکتورهای موجود در بازار، کنتاکتور اشنایدر است. این تجهیزات با ظرفیت های مختلف در بازار موجود هستند. تمامی محصولات اشنایدر با استانداردهای بین المللی عرضه می شوند.
قیمت کنتاکت کمکی به برند و شرکت سازنده، نوع کنتاکت، ظرفیت، نحوه نصب و ... بستگی دارد. همچنین رنج جریان و ولتاژی که دارند نیز موضوع مهم و اثرگذار برروی قیمت است.
برای خرید کنتاکت کمکی می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت کنتاکت کمکی و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.