ثبت فروشگاه

پمپ سانتریفیوژ چیست و چه کاربردی دارد؟ پمپ سانتریفیوژی یا پمپ گریز از مرکز یکی از متداول‌ترین و پرکاربردترین انواع پمپ آب به شمار می‌آید. پمپ سانتریفیوژ دستگاهی است که با افزایش فشار سیال، موجب انتقال آن از نقطه‌ای به نقطه دیگر می‌شود و نقش بسیار مهمی در زمینه انتقال آب و سیالات ایفا می‌کند. این پمپ در دسته پمپ‌های دینامیکی قرار می‌گیرد و براساس تئوری نیروی گریز از مرکز نیز عمل می‌کند.

عملکرد این پمپ به گونه‌ای است که با چرخش پروانه، انرژی آن به سیال منتقل می‌شود. سپس بخشی از این انرژی به صورت انرژی جنبشی و در قالب سرعت ظاهر می‌شود. بخش دیگری از آن نیز به عنوان انرژی پتانسیل نمود پیدا می‌کند. این پمپ با توجه به ویژگی‌هایی که دارد بهترین گزینه برای مناطقی است که با فشار پایین آب مواجه هستند. گردش آب داغ در مدارهای بسته، سیستم کنترل جامدات نفتی، جابه‌جایی مایعات و سیالات در صنایع کشاورزی، سیستم‌های انتقال آب آشامیدنی، افزایش فشار آب در خطوط انتقال، سیستم حفاظت آتش‌نشانی، پمپاژ آب از چاه‌های عمیق و آبرسانی ساختمان‌های مسکونی از اصلی‌ترین کاربرد پمپ سانتریفیوژ به شمار می‌آیند.

این پمپ ساختار ساده‌ای دارد که شامل یک محفظه پیچی و یک پروانه است. پروانه این دستگاه بر روی یک شفت سوار می‌شود. عملکرد این پمپ به این صورت است که مایع سیال در اثر کاهش فشار به مرکز پمپ و به داخل پره‌های پروانه وارد می‌شود. توجه نمایید عملکرد موفق یک پمپ تا حد زیادی به انتخاب و نصب صحیح آن بستگی دارد. موتور، شفت، پروانه، پوسته یا جداره پمپ، یاتاقان، شاسی پمپ، آب‌بند یا نشت‌بند، کوپلینگ، محفظه بین پوسته و موتور از اصلی‌ترین اجزای پمپ سانتریفیوژ به شمار می‌آیند.

لازم به ذکر است این پمپ براساس تعداد پروانه به دو دسته چند طبقه و یک طبقه تقسیم می‌شود. لازم به ذکر است پمپ سانتریفیوژ عمودی و افقی از دیگر انواع این دستگاه هستند که براساس نحوه قرار گرفتن شفت، از یکدیگر متمایز می‌‌شوند. همچنین از مهم‌ترین مزایای این پمپ می‌توان به برخورداری از قیمت مناسب، نصب و راه‌اندازی آسان، تولید فشار یکنواخت، هزینه تعمیر و نگهداری پایین، ایجاد صدای کم و عدم آسیب به پمپ در صورت قطع جریان اشاره کرد.

در این بخش به بررسی انواع سانتریفیوژ براساس جهت‌گیری پرداخته شده است:

  • پمپ سانتریفیوژ جریان شعاعی: در پمپ‌های شعاعی فشاری که به سیال وارد می‌شود تنها از طریق نیروی سانتریفیوژ به دست می‌آید. شفت پمپ شعاعی به دو صورت عمودی و افقی به منظور کاربردهای مختلف تولید شده است. این مدل پمپ برای ایجاد فشار بالا و دبی کم مناسب است.
  • پمپ سانتریفیوژ جریان محوری: پمپ محوری یا ملخی بیشترین مقدار نیرو را از راه پره‌ها وارد می‌کند و برای ارتفاع و دبی متوسط نیز استفاده می‌شود.
  • پمپ خطی یا جریان محوری: این پمپ از همان مسیر که وارد می شود، از همان مسیر نیز خارج می‌شود و تغییر جهت ندارد. این پمپ‌ها برای دبی‌های بالا و حدهای پایین کاربرد دارند.
  • پمپ سانتریفیوژ جریان مختلط: در این مدل پمپ نیروی سانتریفیوژ و نیروی تیغه‌ها، جریان فشار آب را ایجاد می‌کنند. تخلیه سیال نیز به صورت محوری و شعاعی انجام می‌گیرد.

در این بخش به انواع پمپ سانتریفیوژ براساس محفظه پرداخته می‌شود:

  • پمپ تک مرحله‌ای: محفظه‌ای که به یک پروانه مجهز شده است، تعمیر و نگهداری آسانی دارد. استفاده از این پمپ برای تأسیسات با فشار کم و دبی زیاد کاربرد دارد.
  • پمپ دو مرحله‌ای: این پمپ به دو پروانه مجهز شده است که با یکدیگر کار می‌کنند. پمپ‌های دو مرحله بهترین گزینه برای هد متوسط هستند.
  • پمپ سانتریفیوژ چند مرحله ای: در این نوع پمپ از 3 پروانه یا بیشتر برای رسیدن به حداکثر بازه استفاده شده است. این مدل بهترین گزینه برای هدهای بالا به شمار می‌آید.

قیمت پمپ سانتریفیوژ

قیمت پمپ های سانتریفیوژ براساس عواملی مانند نوع موتور و میزان قدرت، حداکثر ارتفاع پمپاژ آب، میزان دبی آب، جنس شفت و جنس بدنه، تعداد و جنس پروانه، درجه حفاظت، کلاس عایق‌بندی، برند تولیدکننده، قطر لوله ورودی و خروجی تعیین می‌شود.

خرید پمپ سانتریفیوژ

برای خرید پمپ سانتریفیوژ خانگی می‌توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات پمپ سانتریفیوژ را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه‌های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت پمپ سانتریفیوژ و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می‌سازد.

لیست مقایسه

برند


بازه توان