گیره، کلمپ و پیچ دستی از انواع ابزارآلات کارگاهی پرکاربرد هستند. انواع گیره نجاری و کلمپ جهت افزایش سرعت عمل در انجام فعالیت ها و افزایش امنیت کار، مورد استفاده قرار می گیرند. از این رو در هر کارگاه و خانه ای وجود گیره پیچ دستی و انواع گیره نجاری، برای جابه جای قطعات، اتصال پانل ها و چفت کردن ابزارهای کاربردی به قطعه کار ضروری است. در ادامه شما را با انواع گیره نجاری، پیچ دستی و کلمپ آشنا خواهیم نمود.
انواع گیره نجاری از ابزارآلات مهم و کاربردی هستند که در صنایع چوب کاربردهای به سزایی دارد. همچنین علاوه بر استفاده در صنایع چوب، در دیگر صنایع نیز به عنوان نیروی کمکی، می توان از این ابزار دستی استفاده نمود. همانطور که در ابتدا به این موضوع اشاره نمودیم، انواع گیره جهت افزایش کیفیت فعالیت مورد نظر، نقش به سزایی ایجاد می کنند. همچنین از گیره ها به منظور ثابت نگه داشتن یک یا چند قطعه در کنار یکدیگر، استفاده می شود.
در نتیجه از بروز هرگونه خطا و ایجاد هرگونه ایراد در کار مورد نظر، جلوگیری می کنند. گیره نجاری رومیزی، گیره صحرایی و ... از انواع گیره های نجاری هستند که در صنایع مکنیکی، نجاری و صافکاری مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه به معرفی انواع گیره نجاری خواهیم پرداخت.
گیره های نجاری باتوجه به کاربردی که دارند، در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند. در این بخش به انواع گیره نجاری و کاربرد هر یک از آنها خواهیم پرداخت.
گیره دستی نجاری یکی از انواع گیره ها است که در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. کنترل مونتاژ کردن قطعات، نگه داشتن دو یا چند قطعه در کنار یکدیگر و پرس کردن چوب از کاربردهای اصلی گیره دستی نجاری محسوب می شود.
گیره هیدرولیک نیز از دیگر انواع این ابزار کارآمد است که مانند نوع قبلی، به منظور کنترل مونتاژ قطعات و همچنین پرس کردن انواع چوب کاربرد دارد. از اصلی ترین عاملی که این دو ابزار را از یکدیگر متمایز می کند، این است که از گیره هیدرولیکی به عنوان جک و بلند کردن قطعات با وزن بالا استفاده می شود. لازم به ذکر است که مکانیزم گیره هیدرولیک به گونه ای است که فشاری معادل 500 کیلوگرم را متحمل می شود.
گیره ماهی یکی از متداول ترین انواع گیره نجاری است که جهت ثابت نگه داشتن قطعه مورد نظر، مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین جهت جابه جایی، مونتاژ قطعات و موارد دیگر کاربرد دارد. گیره ماهی بزرگ از رایج ترین انواع گیره ماهی است که در سایزهای مختلفی باتوجه به ابعاد قطعه کار، مورد استفاده قرار می گیرد.
نوع دیری از انواع گیره نجاری وجود دارد که به طور معمول در کارگاه های چوبی، لوله کشی و کابینت سازی ها مورد استفاده قرار می گیرد. این گیره از قدرت بالایی برخوردار است که از یک میله بلند، بازویی و دو فک تشکیل شده است. همچنین با چرخاندن پیچ، فک آن به صورت کشویی بر روی بازو حرکت می کند و در نتیجه در فاصله مورد نظر قرار می گیرد.
گیره تفنگی نیز کاربردی شبیه به دیگر گیره های نام برده شده، به خصوص گیره هیدرولیکی دارد. با این تفاوت که از توانایی فشاری در حدود 400 کیلوگرم برخوردار است.
این گیره همانطور که از نامش واضح است، بر روی سطوح ثابتی مانند میز و یا لبه آن قرار می گیرد. با چرخاندن دسته نیز فاصله دو فک آن کم و زیاد می شود. لازم به ذکر است که گیره رومیزی نجاری در انواع گوناگونی تولید و به بازار عرضه می شود که هر یک از آنها باتوجه به کاربردهایی که دارند، از قیمت های متغیری برخوردار هستند.
این نوع از گیره های نجاری ظاهری شبیه به انبر دارند. اندازه این گیره نجاری نیز کوچکتر از انواع قبلی است و همچنین نسبت به انواع قبلی، قدرت کمتری برای نگهداری قطعات در کنار یکدیگر دارد.
گیره نجاری بغلگیر ابزاری است که به منظور حمل و جابه جایی قطعات سنگین چوبی مورد استفاده قرا می گیرد. گاهی وزن و ابعاد برخی از ورق های MDF چوبی، بسیار بزرگ هستند که کاربران هنگام حمل آنها دچار مشکلاتی می شوند. از این رو این ابزار بسیار کارآمد به گونه ای طراحی شده است که حمل ورق های بزرگ و سنگین، به آسانی انجام بگیرد.
گیره گونیا یکی از انواع حرفه ای گیره های مورد استفاده در صنایع نجاری است. از این گیره علاوه بر گونیا کردن پروفیل های چوبی، می توان برای نگهداری قطعات فلزی نیز استفاده نمود. به عبارتی استفاده از این گیره نجاری در تمامی صنایع، کاربرد ویژه ای دارد. لازم به کر است که از این ابزار به منظور ایجاد فشتر همزمان به دو قطعه کار، استفاده می شود.
جابه جایی ورق های برش داده شده چوبی یکی از دغدغه های کابران در کارگاه های نجاری است. همچنین گاهی کارکنان مجبور به کشیدن ورقه ها بر روی زمین هستند تا آنها راجابه جا نمایند. نتیجه این کار نیز خراب شدن قطعات چوبی و آسیب به لبه آنها است. از این رو برای حمل و جابه جایی طولانی مدت ورق های چوبی، می توان با استفاده از این ابزار آنها را در موقعیت های گوناگون جابه جا نمود.
در این بخش برای شما توضیح خواهیم داد که کلمپ چیست و چه کاربردهایی دارد؟ کلمپ ابزاری بسیار کارآمد است که جهت افزایش سرعت در انجام کارها و امنیت کار می شود. از این ابزار نیز در کارگاه ها و صنایع مختلف می توان استفاده نمود. همچنین از انواع کلمپ برای جابه جایی، ایجاد اتصالات و مواردی از این قبیل می توان استفاده نمود. در ادامه شما را با انواع کلمپ و کاربرد هر یک از آنها، آشنا خواهیم نمود.
کلمپ ها باتوجه به کارکردی که دارند، در انواع مختلفی تولید و به بازار عرضه می شوند. در ادامه به معرفی انواع کلمپ و کارایی هر کدام می پردازیم.
گیره سی کلمپ با نام گیره سی شکل شناخته شده است. این گیره نیز از دو فک برخوردار است که هیچ یک از آنها متحرک نیستند. برای استفاده از این گیره پیچ را باتوجه به میزان مورد نیاز و همچنین میزان ضخامت قطعه بچرخانید. گیره سی کلمپ از قدرت و کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار است.
این نوع کلمپ به منظور جابه جایی و نگهداری قطعات، مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از ویژگی های حائز اهمیت کلمپ های کششی وزن پایین آنها و در عین حال، ظرفیت بالای نگهداری آن است. این نوع از کلمپ ها از توانایی تحمل وزنی در حدود 500 کیلوگرم و بیشتر برخوردار هستند. لازم به ذکر است که با استفاده از این ابزار، بدون صرف هیچگونه نیروی زیادی از طرف کاربر می توان عملیات جابه جایی را به آسانی انجام داد.
از دیگر انواع کلمپ ها می توان از کلمپ فشاری افقی نام برد. این نوع کلمپ ها به منطور نگه داشتن قطعات در فعالیت های سوراخکاری و برش کاری استفاده می شود. این ابزار دستی نیز مانند نوع کششی، از وزن مناسب و ظرفیت بالایی برخوردار است. لازم به ذکر است که با استفاده از کلمپ فشاری از بروز هرگونه خطا و اشتباهی حین انجام کار جلوگیری می شود. به طوریکه از ایجاد هرگونه خطا در زاویه دار شدن قطعات، با استفاده از این ابزار می توان جلوگیری نمود.
نوع دیگری از انواع کلمپ ها وجود دارند که با نام کلمپ دسته عمودی شناخته شده اند. از این ابزار دستی بر روی دستگاه هایی مانند فارسی بر، دورکن، شابلون سوراخکاری و موارد دیگر می توان استفاده نمود. کلمپ های دسته عمودی نیز بدون ایجاد هیچگونه خطایی، عملیات برش کاری و سوراخکاری را انجام می دهند. لازم به ذکر است که این نوع کلمپ مانند نمونه های قبلی، از ظرفیت بالای نگهداری و وزن پایینی برخوردار است.
این دستگاه نیز از قابلیت اتصال به دستگاه هایی همچون شابلون های سوراخکاری، فارسی بر و ... برخوردار هستند. تعداد اهرم های استفاده شده در این محصول، موجب شده است تا هنگام اعمال فشار قدرت بالایی داشته باشد. این دسته از کلمپ ها نیز از وزن پایینی برخوردار هستند.
استفاده از کلمپ ها پیرو نکات خاصی است که حتماً باید به آنها توجه داشته باشید تا از آسیب به خودتان و قطعه مورد نظر جلوگیری شود. در ادامه شما را با نکات مهمی که هنگام استفاده از این ابزار باید به آنها توجه داشته باشید، آشنا خواهیم نمود.
پیچ دستی یکی از قدیمی ترین انواع گیره نجاری است که جهت ثابت نگه داشتن قطعات، مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از گیره پیچ دستتی موجب افزایش سرعت و بهبود کیفیت کار می شود. پیچ های دستی در انواع مختلفی تولید می شوند که شما را با آنها آشنا خواهیم نمود.
در ادامه به انواع پیچ دستی نجاری و کارایی هر یک از آنها خواهیم پپرداخت.
این نوع گیره نجاری همانطور که از نامش پیداست، ظاهری شبیه به حرف C انگلیسی دارد و در سایزهای مختلفی تولید می شود. این گیره در بیشتر موارد کاربردهای صنعتی و خانگی دارد. همچنین پیچ دستی سی شکل، یک فک متحرک دارد که از قدرت بالایی برخوردار است. قسمت C شکل آن نیز از قابلیت ثابت شدن در زاویه های مختلف، برخوردار است.
این پیچ دستی نیز ابزاری بسیار کاربردی است که برای محکم نگه داشتن قطعات در کنار یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که این ابزار از دسته پلاستیکی برخوردار است که موجب افزایش راحتی در استفاده از این محصول می شود. همچنین شکل ظاهری این ابزار به صورت حرف انگلیسی F است که از یک فک ثابت L شکل برخوردار است. در نتیجه یک بازوی بلند و یک فک متحرک که توسط پیچ یا دنده قدرتی، حول میله می لغزند که به قطعه کار محکم می شوند. این ابزار نیز علاوه بر استفاده در صنایع مختلف، مصارف خانگی نیز دارد.
پیچ دستی نجاری از رایج ترین انواع این محصول است که علاوه بر ثابت نگه داشتن قطعات، جهت نگهداری وکیوم دستی مورد استفاده قرار می گیرد. به عبارتی به منظور فیکس کردن انواع ابزارآلات کارگاهی، می توان از این ابزار استفاده نمود.
این نوع پیچ دستی از یک دستگیره کارآمد برخوردار است و با قرار دادن قطعه کار میان فک، به واسطه فشردن ماشه بسته می شود. توجه داشته باشید که هرچه دستگیره را فشار دهید، فشار بیشتری به جسم مورد نظر وارد می شود. همچنین این ابزار از یک ماشه آزادکننده برخوردار است که سرعت بالایی دارد. همچنین جهت اتصالات سریع و طولانی مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است که پیچ دستی اتوماتیک به دلیل برخورداری از عملکرد سریع، محبوبیت بالایی دارد.
از نوع دیگر این ابزار می توان به پیچ دستی چوبی یا گیره نجاری چوبی اشاره نمود. این پیچ دستی همانطور که از نامش مشخص است، از جنس چوب تولید می شود تا در قطعه مورد نظر آسیبی ایجاد نشود. همچنین از فک های محکمی برخوردار است و امکان بسته شدن در زوایای مختلف را در اختیار کاربران قرار می دهد. لازم به ذکر است که این ابزار در ابعاد و اندازه های متفاوتی تولید و به بازار عرضه می شود.
این پیچ دستی شباهت چندانی به پیچ دستی F شکل دارد. همچنین در ساختار این پیچ دستی ازدو گیره موازی استفاده شده است که برای نگه داری ابعاد بزرگتر قطعه کار گزینه مناسبی است. به طوریک با افزایش ظرفیت بار، به صورت موازی ثابت می ماند و از افتادن قطعه کار جلوگیری می نماید.
شرکت های بسیاری به تولید انواع گیره نجاری و کلمپ ها پرداخته اند. در ادامه به معرفی برترین و محبوب ترین برند های تولیدکننده این محصولات خواهیم پرداخت.
برند رونیکس یکی از برترین و معتبرترین شرکت های تولیدکننده انواع ابزارآلات در جهان است. این برند در سال 1379 توسط محمدرضا رامخو تأسیس شد. رونیکس علاو بر ابزارآلات برقی و صنعتی به تولید انواع ابزار دستی از جمله پیچ دستی قفلی و انواع گیره پیچ دستی پرداخته است. همچنین با بهره گیری از نیروی کار پرکار و متریال های باکیفیت در ساختار ابزارآلات خود، تاکنون توانسته است سهم ویژه ای از بازار ابزارآلات را به خود اختصاص دهد.
پیچ دستی رونیکس مدل RH-7211، گیره نجاری رونیکس مدل RH-7212، پیچ دستی رونیکس 7213، گیره نجاری رونیکس مدل 7213 و ... از بهترین گیره نجاری تولیدشده توسط برند رونیکس هستند.
برند استوار از دیگر برندهای معتبری است که به تولید انواع گیره نجاری و کلمپ ها پرداخته است. از برترین گیره نجاری تولیدشده توسط شرکت استوار می توان از پیچ دستی استوار مدل 400-150، پیچ دستی 120 استوار و ... نام برد.
پرشیا نیز از دیگر برندهای محبوبی است که به تولید انواع ابزار دستی نیز پرداخته است. انواع ابزار دستی تولیدشده تسط شرکت پرشیا از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند. این برند نیز به تولید انواع پیچ دستی در سایزهای مختلف پرداخته است که پیچ دستی پرشیا مدل 200-80 از پرمصرف ترین آنها به شمار می آید.
پیچ دستی البرز، مهدوی، صبا، پیچ دستی ابزار گستر و پیچ دستی نجاری دنا از دیگر تولیدکنندگان برتر این ابزار هستند.
قیمت گیره نجاری یا پیچ دستی و کلمپ باتوجه به عواملی مانند نوع آنها و کارایی که دارند، متغیر است. همچنین عواملی مانند شرکت سازنده پیچ دستی نجاری و کلمپ نیز در قیمت انواع این محصولات تأثیرگذار هستند. جهت اطلاع از قیمت گیره دستی و قیمت پیچ دستی 40 سانتی با مراجعه به سایت راندنو می توانید با فروشندگان این محصولات ارتباط مستقیم برقرار نمایید.
برای خرید گیره نجاری، خرید پیچ دستی و خرید کلمپ می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت انواع گیره نجاری و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.