لبه گیر که یک نوع اور فرز به شمار می آید و وسیله ای بسیار کاربردی در صنعت چوب و نجاری است. به عبارتی به فرزهای مشتی کوچک، لبه گیر یا اور فرز لبه گیر نیز گفته می شود. این ابزار ابعاد و وزن کوچکتری نسبت به اور فرزهای دیگر دارد. این ابزار بدون بهره گیری از هیچ گونه دسته ای هدایت می شوند. استفاده از این دستگاه لازمه هر کارگاه نجاری به شمار می آید. از کاربرد این دستگاه می توان به لبه گیری، ایجاد شیار، پلیسه گیری و شکل دادن به گوشه و کناره های کارهای انواع چوب اشاره کرد. این ابزار جهت لبه میز و صفحات چوبی، کنده کاری چوب، ام دی اف و انواع پلیمر مورد استفاده قرار می گیرد.
همچنین لازم به ذکر است که سایز تیغه در این ابزار کوچک تر بوده و فرآیند ظزیف تری را بر روی میز به وجود می آورند.
لبه گیر در بازار با دو نوع لبه گیر دستی و لبه گیربرقی تولید و به بازار ارائه می شود. همچنین این ابزار در وزن و اندازه های گوناگونی نیز طراحی و تولید می شود. اگر شما تصمیم به استفاده ازنوع دستی را دارید، باید دقت داشته باشید که محصول انتخابی شما وزن کم تری نسبت به نوع رومیزی داشته باشد تا در انجام کارها تداخل ایجاد نکند. لازم به ذکر است که لبه گیرهای رومیزی و دستی نیز به دو صورت شارژی و برقی وجود دارند.
همانطور که در ابتدا گفته شد، این ابزار جهت شکل دهی و ابزار زنی انواع چوب کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. از کاربردهای این دستگاه می توان به موارد زیر اشاره کرد.
تیغ های لبه گیر به صورت نیم گرد تو رفته است که یک شیار نیم گرد بر لبه میز ایجاد می کند. تیغ های به کار رفته در این دستگاه همان تیغ های اور فرز عمل می کنند. برای جلوگیری از سایش زود هنگام این تیغه ها، انتخاب تیغه ای که از کیفیت باالایی برخوردار باشد، ضروری است. تیغه اور فرز در انواع تیغه کف تراش، تیغه دم چلچله، تیغه جا کلیدی، تیغه جای شیشه، تیغه شیارخزینه، تیغه پخ، تیغه پرداخت، تیغه شیار زن و پرداخت و تیغه فروشگاهی وجود دارد که هر کدام از این تیغه ها کاربرد مخصوص خود را دارند. تیغه های لبه گیر نیز در استفاده از اشیا نیز به انواع مختلف از جمله لبه گیر پله، لبه گیر دیوار، لبه گیر چرم، لبه گیر کاغذ دیواری، لبه گیر شیشه و... تقسیم می شوند.
از پر استفاده ترین انواع تیغ های این محصول می توان به تیغه هایی اشاره کرد که از بلبرینگ برخوردار هستند. زیرا با حرکت دادن بلبرینگ بر روی شابلون، می توان به راحتی لبه های میز را ابزار زد یا قطعات اندازه و همسان نمود.
لبه گیر ها در سرعت های مختلف در دسترس هستند که با توجه به نوع کار خود دستگاه مور نیاز را انتخاب نمایید. در ادامه به رعایت نکات مهم در خرید این ابزار می پردازیم.
این ابزار از قابلیت تنظیم سرعت برخوردار نبوده و با حداکثر توان و سرعت کار می کند. همانطور که می دانید میزان سرعت دستگاه، به توان موتور بستگی دارد. سرعت گردش آزاد از پارامترهای اصلی این ابزار به شمار می آید که بر روی برچسب مشخصات دستگاه حک شده است.
از نکات دیگری که حین خرید این ابزار باید به آن توجه داشته باشید، استارت آرام دستگاه است. استارت آرام به منظور کاهش ایجاد لرزش دستگاه هنگام شروع کار است. کارکرد این قطعه به گونه ای است که ابزار در لحظه استارت اولیه با سرعت کمتری، فرآیند عملیات را انجام داده و پس از گذشت چند ثانیه به ماکسیمم سرعت خود می رسد.
در این اور فرزها از کولت های سایز 6 و 8 استفاده می شود. همتانطور که قبلاً اشاره کردیم، این ابزار جهت انجام کارهای ظزیف تر که به کنترل بیشتری نیاز دارند، کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد. در نتیجه هنگام خرید این محصول به سایز کولت این اور فرز توجه داشته باشید. سایز کولت تیغه باید با دستگاه شما هماهنگ باشد.
به طراحی و ساختار بدنه این ابزر توجه داشته باشید. طراحی آرگونومیک و وزن پایین این محصول موجب می شود که انجام فرآیندهای ابزار زنی، به راحتی صورت بگیرد. بدنه کامپکت از محبوب ترین ویژگی های ساختاری این محصول به شمار می آید. این ویژگی زمانی که گوشه ها و لبه های کار غیر قابل دسترس هستند، کاربرد دارد. همچنین طراحی استاندارد و آرگونومیکی اعث می شود که این ابزار به خوبی در دست قرار بگیرد و کنترل بیشتری بر روی نحوه کار داشته باشید.
شرکت های محبوب و متعدد بسیاری به تولید این محصول کاربردی پرداخته اند. در ادامه به معتبرترین برندهای تولیدکننده این محصول می پردازیم.
برند رونیکس از شرکت های محبوب و شناخته شده در حوزه تولید انواع ابزارآلات در جهان محسوب می شود. این شرکت در سال 1379 توسط محمدرضا رامخو تأسیس شد. برند رونیکس از جمله تولیدکنندگانی است که پپیشرفت چشمگیری در زمینه ارائه ابزارآلات داشته است. تز محبوب ترین لبه گیرهای تولیدشده توسط این شرکت می توان به لبه گیر رونیکس مدل 7103، 7106 و ... اشاره کرد.
برند ماکیتا در سال 1915 در استان آیچی ژاپن توسط ماسابورو ماکیتا تأسیس شد. این شرکت در سال 1935 اولین موتور ساخت خود را به شوروی صادر نمود. سرانجام در دسامبر سال 1938 به طور رسمی تحت نام شرکت برق کاری ماکیتا به ثبت رسید. از محبوب ترین لبه گیر تولیدشده توسط این شرکت می توان از لبه گیر ماکیتا مدل 3709، 3901، MRT100 و ... نام برد.
قیمت لبه گیر به عوامل مختلفی بستگی دارد. یکی از مهم ترین عوامل موثر در قیمت این دستگاه، برند تولیدکننده آن است. به عبارتی هرچه قدرت و توان دستگاه بالاتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر است.
برای خرید لبه گیر می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت لبه گیر و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.