ثبت فروشگاه

لامپ هالوژن

لامپ هالوژن (halogen-lamp)، نوعی لامپ کوچک از نوع تکامل یافته لامپ های رشته ای است. در ساختار لامپ های رشته ای از گازهای فشرده و خنثی و عناصر هالوژنی مانند ید و برم، به کارگیری شده است. در محفظه لامپ از نوع هالوژن و طراحی قدیمی، از رشته های تنگستن استفاده شده است. این لامپ ها امروزه با تکنولوژی های پیشرفته تر به بازار عرضه می شود. این محصولات نوری مفید و پربازده دارند و اغلب آن ها از سرپیچ های خاصی بهره برده اند. به همین دلیل به آن ها لامپ هالوژن سوزنی گفته می شود. از این لامپ ها اغلب برای نورپردازی تزئینی و به صورت توکار داخل سقف یا آرک استفاده می شود. همچنین جهت روشنایی دکوراسیون داخلی، سقف های کاذب و ... از این گونه لامپ ها استفاده می شود. در گذشته برای راه اندازی این لامپ ها از ترانس مخصوص استفاده می شد اما تعویض لامپ هالوژنی با تکنولوژی جدید و راه اندازی آن ها سخت نیست و نیاز به دانش خاصی ندارد.

لامپ هالوژن

تاریخچه لامپ Halogen

اولین این لامپ ها در سال 1959 توسط شرکت جنرال الکتریک به بازار ارائه شد. در ساختار این لامپ ها از ید به کارگیری می شد. پس از چندی از عنصر برم در ساختار این لامپ ها به کارگیری شد. در آن زمان این لامپ ها جهت روشنایی های خاص کاربرد داشتند. این محصولات جهت روشنایی های استودیوها، پروژکتورها، لامپ های خودرو و ... مورد استفاده قرار می گرفتند. امروزه با به کارگیری از تکنولوژی روز جهان در ساختار این لامپ ها، قیمت آنها کمتر و طول عمرشان بیشتر می شود.همچنین عملکرد آن ها تا حد بسیار زیادی بهبود یافته است.

عملکرد و مشخصات فنی لامپ هالوژن

لامپ های قدیمی هالوژنی یک رشته تنگستن داشتند که در محفظه ای پرشده از گاز بی اثر و مقداری هالوژن مانند برم یا ید قرار گرفته بود. نحوه عملکرد این لامپ ها به گونه ای است که با برقراری جریان الکتریکی، انرژی برق وارد لامپ شده و گاز هالوژن، رشته سیم تنگستن را داغ می کند و موجب بخارشدن تنگستن موجود می شود. سپس تنگستن بخار شده در اثر حرارت از روی رشته ها بلند شده و پس از چرخش درون لامپ دوباره روی آن ته نشین می شود. در نتیجه این فرآیند نور سفید رنگی از لامپ منتشر و تولید می شود.

به عبارتی ذرات سوخته رشته تنگستن توسط هالوژن، داخل کپسول کوارتز مجدد به رشته منتقل می شود و این عمل اجازه استفاده دوباره این ذرات را امکان پذیر می کند. لازم به ذکر است که این فرآیند موجب طول عمر بیشتر این لامپ ها می شده است. کپسول کوارتز همان محفظه پر از گاز و عنصر است. این محفظه از خالص ترین نوع شیشه ساخته شده است. گپسول کوارتز از مقاومت بالایی برخوردار است و برخلاف شیشه های سنتی از مواد رقیق کننده در آن به کارگیری نشده است. لازم به ذکر است که لمس محفظه کوارتز با انگشتان به دلیل روغن موجود در پوست افراد، به مرور موجب کوتاه شدن عمر محصول و خرابی آن می شود.

عملکرد و مشخصات فنی لامپ هالوژن

مزایای لامپ Halogen

  • لامپ های جدید هالوژنی نور سالمی تولید کرده و از کیفیت رنگ مطلوبی برخوردار هستند.
  • این لامپ ها سایز کوچکی داشته و جهت مصارف خاص گزینه مناسبی به شمار می آیند.
  • این محصولات از قیمت مقرون به صرفه ای برخوردار هستند و انرژی کمتری مصرف می کنند.
  • این لامپ ها از قابلیت تنظیم نور برخوردار هستند. به کمک این قابلیت می توان نور کنترل شده تری را به محیط ساطع کرد.
  • این لامپ ها اشعه مادون قرمز و فرابنفش تولید نمی کنند.

کاربرد لامپ Halogen

این لامپ ها به دلیل برخورداری از نور مناسب و مصرف کم، جهت انواع نورپردازی ها مناسب هستند و کاربرد دارد. ازبیشترین کاربرد این لامپ ها می توان به چراغ خودروها اشاره کرد. همچنین این لامپ ها جهت نورپردازی های فروشگاه ها، مراکز تجاری، منازل، طراحی دکوراسیون های داخلی، زیرکابینت ها، ساختمان های اداری، خرده فروشی ها، جواهر فروشی ها و ... مورد استفاده قرار می گیرند. از دیگر کاربردهای این لامپ ها می توان به استفاده در ماکروفر جهت گرم کردن غذا و استفاده در پروژکتورهای قابل حمل اشاره کرد.

کاربرد لامپ Halogen

انواع لامپ هالوژن سقفی

این لامپ ها از نظر کاربرد و ساختار به چند دسته تقسیم می شوند. نوع قدیمی آن ها در بازار محدود است. به دلیل این که در نمونه های جدید از تکنولوژی بهتری استفاده شده است، لامپ های جدید بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

لامپ هالوژن ال ای دی

این لامپ ها از دیودهایی تشکیل شده اند که نور را از خود ساطع می کنند. هرچه تعداد این دیودها بیشتر باشد، میزان نوری که بازتاب می دهد نیز بیشتر است. هالوژن های ال ای دی کم مصرف هستند و طول عمر بالایی دارند. این لامپ ها به هنگام روشن بودن، گرمای زیادی تولید نمی کنند. این محصول در صنعت ساختمان سازی کاربرد فراوانی دارد. همچنین جهت نورپردازی ساختمان ها، دکوراسیون ها، فروشگاه ها و ... مورد استفاده قرار می گیرند. لاز م به ذکر است که لامپ LED هالوژن اشعه های فرابنفش و مادون قرمز از خود ساطع نمی کنند. معمولاً سایز این محصولات فریم 8 است.

لامپ هالوژن ال ای دی

لامپ SMD هالوژن

در ساختار این لامپ ها از تکنولوژی SMD بهره گیری شده است. در این مدل از لامپ ها، چند چیپ که با یک سیم نازک به هم متصل شده اند، وجود دارد. این لامپ ها به دلیل برخورداری از قیمت مقرون به صرفه و زیبایی، جهت نورپردازی سقفی حرفه ای مناسب هستند و مورد استفاده قرار می گیرند. لامپ SMD هالوژن نور را به صورت یکنواخت پخش کرده و با تابش متمرکز، به چشم افراد آسیب نمی رساند. این محصول گرمای بسیار کمی تولید کرده و در هزینه های مربوط به برق نیز صرفه جویی می کند. لازم به ذکر است که تعداد دفعات خاموش و روشن این لامپ ها، هیچگونه تأثیری در کوتاهی عمر آنها ندارد. این لامپ ها در اندازه های کوچکی تولید و به بازار عرضه می شوند. در نتیجه علاوه بر ساختمان سازی ها و طراحی دکوراسیون های داخلی، می توان جهت نورپردازی باغچه ها، گلخانه ها، خودروها و ... استفاده کرد.

لامپ SMD هالوژن

لامپ COB هالوژن

این گونه لامپ ها مانند لامپ های LED، از بهره نوری بالایی برخوردار هستند و جهت طراحی دکوراسیون داخلی مورد استفاده قرار می گیرند. لامپ COB طول عمر بالایی دارد. این مدل از هالوژن ها چیپ های الکترونیکی دارند که برروی برد نصب می شوند. این محصولات از مصرف انرژی کمی برخوردار هستند و در هنگام روشن بودن، گرمای اضافی از خود تولید نمی کنند. این نوع از لامپ های halogen گزینه مناسبی جهت روشنایی های توکار و دکوراسیون داخلی محسوب می شوند.

لامپ COB هالوژن

انواع قاب

برای نصب این لامپ ها به صورت توکار به قاب هایی نیاز است که این قاب ها می توانند از جنس های مختلفی همچون موارد زیر باشند.

  • قاب کریستالی
  • قاب آلومینیوم
  • قاب ورقی
  • قاب دایکاست
  • قالب استیل
  • قاب ABS

تفاوت لامپ ال ای دی و هالوژن

  1. از لحاظ ساختار ال ای دی ها از یک دیود ساخته شده اند که جریان الکتریکی را از خود عبور می دهند. اما هالوژن های قدیمی نوعی لامپ حرارتی و رشته ای هستند که از شیشه ای از جنس کوارتز و رشته های تنگستن ساخته شده اند.
  2. بازده نوری براساس میزان تولید نور یک لامپ اندازه گیری شده و واحد آن لومن بر وات است. اثربخشی و بازده نوری لامپ های ال ای دی از لامپ های قدیمی هالوژنی بیشتر است. اما بازده نوزی لامپ LED هالوژنی بسیار بالا است.
  3. به توانایی لامپ در بازتاب نور، CRI یا شاخص نمود رنگ گفته می شود. این شاخص از صفر تا 100 متغیر است. برای لامپ های قدیمی هالوژنی این عدد در بالاترین حد ممکن قرار دارد و برای لامپ ال ای دی، CRI برابر با 80 است.

تفاوت لامپ ال ای دی و هالوژن

تفاوت لامپ رشته ای و هالوژن

  1. این لامپ ها نسبت به لامپ های رشته ای از طول عمر بالاتری برخوردار هستند.
  2. روشنایی و نورپردازی لامپ های Halogen حدود 2 برابر ببیشتر از لامپ های رشته ای است.
  3. این لامپ ها انرژی کمتری نسبت به لامپ های رشته ای مصرف می کنند.
  4.  لامپ های رشته ای افت شار نوری بیشتری نسبت به لامپ های Halogen دارند.
  5. جدار داخلی لامپ های رشته ای به دلیل عدم وجود گاز هالوژن، به مرور سیاه می شوند. به عبارتی گاز به کارگیری شده در ساختار لامپ ها، موجب به وجود آمدن یک چرخه شیمیایی شده و در نتیجه این فرآیند، جدار این لامپ ها تمیز می ماند.

بهترین مارک لامپ هالوژن سقفی

در سال های اخیر، استفاده از این لامپ ها رواج بسیار زیادی پیدا کرده است. به همین دلیل شرکت های بسیار زیادی درصدد تولید این لامپ ها برآمده اند. در ادامه به برخی از برترین شرکت های تولیدکننده لامپ Halogen اشاره خواهیم کرد.

لامپ بروکس

شرکت بروکس در سال 1393 با سرمایه گذاری بخش خصوصی تأسیس شد. شرکت بروکس با به کارگیری از نیروی کار فعال و بهره گیری از فناوری روز دنیا، در زمینه تولید و طراحی تجهیزات روشنایی فعالیت می کند. این شرکت با تولید محصولات باکیفیت توانسته است سهم چشمگیری از بازار تجهیزات روشنایی را به خود اختصاص دهد. برند بروکس به تولید انواع لامپ های Halogen در توان و پایه های گوناگون می پردازد. از محبوب ترین لامپ تولید شده توسط این شرکت می توان به لامپ SMD هالوژن بروکس 7 وات، لامپ 7 وات بروکس پایه GU10، لامپ هالوژن COB بروکس 6 وات و ... اشاره کرد.

لامپ پارس شهاب

شرکت پارس شهاب در سل 1348 در شهر رشت تأسیس شد. خط تولید این کارخانه در ابتدا تولید لامپ های فلورسنت و رشته ای بود. سپس برند پارس شهاب با به کارگیری نیروی فعال و فناوری روز دنیا، محصولات شرکت خود را توسعه بخشید و شرکت پارس شهاب توشه، جهت تولید انواع لامپ های گازی، هالوژنی، رشته ای و ... ارتقاء یافت. این شرکت با تلاش در تولید محصولات به روز و کارآمد توانسته است سهم عظیمی از بازار تجهیزات روشنایی را دربر بگیرد. لامپ های Halogen تولید شده پارس شهاب در دو نوع حبابی و شمعی به بازار عرضه می شوند. همچنین برند پارس شهاب به تولید انواع لامپ در توان و سرپیچ های متغیر می پردازد. از محبوب ترین لامپ تولید شده توسط این شرکت می توان به لامپ حبابی 70 وات هالوژنی پارس شهاب سرپیچ E27، لامپ شمعی اشکی 42 وات پارس شهاب هالوژنی و ... اشاره کرد.

  • لامپ هالوژنی شعاع، شیله، ZFR، نور، سیماران، ساروز، کاربیست و ... از دیگر برندهای مطرح در این زمینه هستند.

قیمت لامپ هالوژن

این لامپ ها براساس ویژگی هایی که دارند، از قیمت های متنوعی در بازار برخوردار هستند. توان لامپ، نوع سرپیچ، رنگ لامپ، نوع تکنولوژی، شار نوری، رنگ نور، بهره نوری و ... در قیمت لامپ هالوژنسقفی تأثیرگذار هستند. همچنین برند انتخابی لامپ نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. جهت اطلاع از قیمت لامپ 3 وات هالوژن، لامپ توکار هالوژن، لامپ 7 وات هالوژن و ... با مراجعه به سایت راندنو به طور مستقیم با فروشندگان این محصولات ارتباط برقرار نمایید.

خرید لامپ هالوژن

برای خرید لامپ هالوژن می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت لامپ هالوژن و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند


نوع سرپیچ


توان