پمپ خانگی دستگاهی است که نیروی الکتریسیته را به نیروی مکانیکی تبدیل می کند و از پرکاربردترین پمپ ها برای افزایش فشار آب در خانه ها، ساختمان، آپارتمان و ویلاها به شمار می آید. امروزه به دلیل افزایش جمعیت و در پی آن افزایش ساختمان های مسکونی و غیر مسکونی، فشار آب کاهش پیدا کرده است که بهترین راه حل این مشکل استفاده از پمپ آب است.
اجزای زیر مهم ترین بخش های یک پمپ خانگی محسوب می شوند:
موتور پمپ، منبع تغذیه پمپ است که باعث می شود تا شفت به حرکت در آید.
شفت پمپ، پروانه را به موتور وصل می کند که سبب فراهم شدن نیروی پمپ می گردد.
پروانه پمپ شامل یک دیسک چرخان با تعدادی پره متصل به شفت است. با چرخش پروانه، انرژی به مایعات منتقل می شود تا مایعات، جریان را القا کنند. از پروانه در پمپ برای افزایش انرژی جنبشی جریان استفاده می شود.
امکان چرخش مداوم پروانه را فراهم می کند و باید دائماً روغن کاری شود.
شناخت انواع پمپ کمک می کند تا کاربر باتوجه به نوع مصرف خود پمپ آب درستی را انتخاب کند.
در این بخش به معرفی انواع پمپ پرداخته می شود:
پمپ های خانگی آب بر اساس کارایی و نوع عملکرد به چهار دسته نقسیم می شوند:
این نوع پمپ های آب خانگی در چرخه انتقال آب عملکرد خوبی دارند. پمپ های چرخشی می توانند حجم آب زیادی را جابجا کنند از این رو در سیستم های تهویه مطبوع و پکیج ها از این نوع پمپ ها استفاده می شود. بسته شدن مسیر لوله کشی و بازگشت جریان، سبب خرابی آن ها می شود.
ساز و کار این نوع پمپ ها به این صورت است که با ایجاد خلاء در لوله مکش آب، هوا را از پمپ خارج می کنند. با اختلاف فشار به وجود آمده در بخش مکش پمپ، آب درون لوله وارد پمپ می شود. در نتیجه موتور پمپ به گردش در می آید و بخاطر نیروی گریز از مرکز، آب را به سمت خروجی ها هدایت می کند.
پمپ آب جتی دبی کمتری نسبت به سایر پمپ های خانگی دارد اما آب را تا ارتفاع بیشتری جابجا می کند.
پمپ های آب بشقابی نسبت به پمپ های آب جتی، حجم آب بیشتری را جابجا می کنند. پمپ ها از یک پروانه متصل به الکتروموتور تشکیل شده اند. جریان سیال از محور خود وارد پمپ می شود و فشار آن بخاطر نیروی گریز از مرکز افزایش می یابد. با افزایش فشار آب، جریان سیال از لبه پروانه ها به سمت خروجی هدایت و از آن خارج می شود.
از این پمپ ها در باغ ها و منازل دارای چاه استفاده می شود. در این نوع پمپ ها نیازی به مخزن نیست به این دلیل که این نوع پمپ ها ، بر روی آب چاه یا استخر به صورت شناور قرار می گیرند و آب را به خارج از چاه یا استخر جابجا می کنند.
پمپ های خانگی آب بر اساس قدرت یا توان به صورت زیر تقسیم بندی می شوند:
این نوع پمپ ها با تولید توانی معادل نیم اسب بخار می توانند آب را به اندازه 40 متر جا به جا کنند. صدای تولید شده توسط این پمپ ها بسیار پائین است. به منظور افزایش طول عمر این نوع پمپ ها توصیه می شود از آن ها به صورت مداوم استفاده نشود.
این پمپ ها از پمپ های تک پروانه ای هستند که برای جابجایی آب در ارتفاع، مورد استفاده قرار می گیرند. این پمپ ها در سری های CM، PM و CAM تولید می شوند. هرچه توان و تعداد پره های این پمپ بیشتر باشد، ارتفاعی که توسط آن ها پشتیبانی می شود نیز بیشتر خواهد بود.
این نوع پمپ ها جزء پمپ های چرخشی محسوب می شوند و هواگیری مناسبی دارند. تولید صدای آن ها اندک است و در قسمت مکش پمپ، خلاء ایجاد می کنند تا بتوانند فشار آب موجود در سیستم را افزایش دهند.
این پمپ ها به علت قابلیت های بالایی که دارند در ساختمان و منازل مسکونی مورد استفاده قرار می گیرند. در این پمپ ها، دو پروانه در مقابل یکدیگر می چرخند و باعث افزایش فشار آب می شوند. پمپ های دو پروانه ای هد زیادی دارند و می توانند ساختمان های مرتفع را به راحتی آبرسانی کنند.
امروزه کارخانه های تولید کننده پمپ آب خانگی، پمپ های آب باکیفیتی را تولید می کنند که در اینجا به برترین آن ها اشاره می شود:
یکی از برترین برندهای تولید کننده پمپ، برند پنتاکس ایتالیا است که تحت نظر کارشناسان تولید می شود. در این پمپ ها از تکنولوژی پیشرفته استفاده شده است. شرکت صنعتی دیزل ساز، نماینده رسمی این شرکت در ایران است.
شرکت سایر یک برند معروف ایتالیایی است که با استفاده از تولید استاندارد و با کیفیت، باعث شده است تا این پمپ ها در لیست بهترین برندهای پمپ قرار گیرد. خدمات پس از فروش این پمپ ها توسط AMC ارائه می شود که همان شرکتی است که پمپ ها را در ایران وارد می کند.
از دیگر برندهای موجود در بازار می توان به لوارا، داب، ابارا، جسکو، گراندفوس، دراپ، اسپرونی و... اشاره کرد. خریداران به راحتی می توانند سفارش این محصولات را به نماینده اصلی داده و با آن ها به صورت مستقیم در ارتباط باشند.
پمپ های خانگی براساس عواملی چون برند و شرکت تولیدکننده، تعداد طبقات آپارتمان ، دبی، هد، متراژ واحد، جنس بدنه، جنس پروانه، توان، فشار، ولتاژ، نوع پمپ، قطر لوله ورودی و خروجی، طول سیم و کابل، وزن پمپ و ... قیمت گذاری می شوند.
همچنین کاربران می توانند جهت اطلاع از قیمت پمپ خانگی و یا آشنایی با نحوه خرید پمپ خانگی به سایت راندنو مراجعه کنند و کالاهای خود را به صورت مستقیم از فروشندگان خریداری نمایند.
برای خرید پمپ خانگی می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت پمپ خانگی و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.