ثبت فروشگاه

ترانسفورماتور کم تلفات روغنی

ترانسفورماتور کم تلفات روغنی یکی از مهم ترین تجهیزات برقی در یک شبکه تولید و توزیع برق قدرت به شمار می آید. استفاده از این تجهیزات، مانع اتلاف انرژی در بخش های توزیع الکتریکی شده و موجب افزایش راندمان نیز می شود. در بسیاری از اماکن برای جبران افت ولتاژ برق می بایست ترانسفورماتور ها کار گذاشته شوند. در گذشته ترانسفورماتورهای خشک یا نرمال بسیار پرکاربرد بود که به دلیل تلفات بالا استفاده از آن ها امروزه، کاهش پیدا کرده است. امروزه در این صنعت، شرکت ایران ترانسفو سهم زیادی در صادرات لوازم برقی به خارج از کشور دارد.

ساختمان ترانسفورماتور کم تلفات روغنی

ترانسفورماتور از دو گروه سیم پیچ اولیه و ثانویه تشکیل شده است که این سیم پیچ ها در یک میدان مغناطیسی قرار گفته اند و اطراف آن نیز ورقه هایی از جنس مخصوص تعبیه شده اند که به آن هسته ترانسفورماتور گفته می شود. ترانسفورماتورهای امروزی کم تلفات هستند اما تیپ قدیمی تر ترانسفورماتورها، نوع پرتلفات محسوب می شدند. ترانسفورماتورها با وسیله ای به نام رله بوخهلتس ترکیب شده و به ترانسفورماتور کم تلفات تبدیل شده اند. ترانسفورماتورها بسته به نوع، طراحی و کیفیتی که دارند، مورد استفاده قرار می گیرند.

کارکرد ترانسفورماتور

 یکی از ویژگی های ترانسفورماتور این است که هنگامی که به برق متصل می شود، انرژی بسیاری را تلف می کند و این انرژی تلف شده به صورت حرارت نمایان می شود. به همین دلیل، ترانسفورماتور کم تلفات نوع پرکاربرد ترانسفورماتور است که استفاده از آن در پروژه های احداثی و نیروگاه های برق، به میزان قابل توجهی در هزینه های مربوطه صرفه جویی می کند و در واقع با استفاده از آن می توان تلفات را تا بیش از 70 درصد نیز کاهش داد. 
شرکت های سازنده و تولیدکننده ترانسفورماتور، نوع سیستم خنک کاری (تهویه با فن، تهویه خود به خودی، بدون تهویه) را براساس کلاس های از پیش تعیین شده بر روی محصول درج می کنند. ترانسفورماتورها بر اساس استاندارد بین المللی DIN 42500 ساخته و تولید می شوند. وظیفه اصلی ترانسفورماتورها، انتقال انرژی و تأمین آن است. ترانسفورماتورها، انرژی الکتریکی را از یک سیستم با ولتاژ و جریان مشخص می گیرند و به یک سیستم دیگر با ولتاژ و جریان معین انتقال می دهند. به عنوان مثال، برای تأمین برق یک منطقه مسکونی، توسط پست برق و در زیر زمین نیز با استفاده از کابل، انرژی الکتریکی به سمت ترانسفورماتور رفته و پس از آن این انرژی الکتریکی برای ایجاد برق، با کابل به مناطق مسکونی می رسد. در مکان هایی که نوسانات برق بسیار زیادی وجود دارد، از ترانسفورماتور کم تلفات استفاده می شود تا این مقدار نوسانات برق به حداقل میزان خود برسد. ترانسفورماتورها بین دو تیر برق و یا روی تابلوهای برق نصب می شوند. نوع کوچکتر آن ها نیز بر روی یک تیر برق سوار می شوند. در بسیاری از اماکن، ترانسفورماتورهای قدرت را بین دو عدد تیر سیمانی برق نصب می کنند و از یک جعبه انشعاب نزدیک که از زمین برق گرفته، به آن ولتاژ می دهند.

انواع ترانسفورماتور کم تلفات روغنی

واحد اندازه گیری ترانسفورماتورها کیلو ولت آمپر (KVA) است و این تجهیزات به ترتیب در اندازه های 25، 50، 100، 200، 400، 630، 800، 1000، 1250، 1600، 2000 و 2500  کیلو ولت آمپری موجود می باشند.

مزایای ترانسفورماتور کم تلفات 

از مزایای ترانسفورماتور کم تلفات می توان به این نکات اشاره کرد: 

  •  استفاده از آن باعث کاهش اتلاف انرژی و افزایش راندمان می شود.
  • استفاده از ترانسفورماتور موجب کاهش تلفات در شبکه های بالادستی نیز می شود. 
  •  ترانسفورماتور کم تلفات دارای طول عمر بسیار بالایی است.  

تفاوت ترانسفورماتور روغنی کم تلفات و ترانسفورماتور نرمال کم تلفات

  1. جنس ورق هسته
  2. نوع بوشینگ
  3. محدوده دمای کارکرد
  4. قیمت ترانسفورماتور
  5. مواد اولیه و متعلقات
  6. شکل ظاهری
  7. وزن، ابعاد و اندازه
  8. بهره برداری و راندمان

صنعت ترانسفورماتور ایران بسیار قوی بوده و بخش بزرگی از آن به خارج از کشور نیز صادر می شود. بزرگ ترین شرکت هایی که در زمینه طراحی و ساخت ترانسفورماتور فعالیت می کنند، ایران ترانسفو، نیرو ترانسفو، آریا ترانسفو و ... هستند. راندنو مرجع مناسبی برای مشاهده و مقایسه انواع ترانسفورماتورها  با یکدیگر و استعلام قیمت ترانسفورماتور است. 

لیست مقایسه

برند