لامپ رشد گیاه یک منبع مصنوعی نور مخصوص گیاهان است که برای تاًمین نور مورد نیاز و عمل فتوسنتز طراحی شده است. این لامپ با عنوان های Grow Light یا Plant Light یاد می شود. امروزه به دلیل ساخت آپارتمان های غیرنورگیر و عدم دسترسی به نور آفتاب، پرورش گیاه در ساختمان با مشکلاتی مواجه شده است. افرادی که قصد پرورش گیاهی را در منزل دارند ممکن است بعد از مدتی به دلیل عدم تامین نیاز نوری، گیاه آن ها زرد و بی طراوت شود. یکی از دلایل اصلی این موضوع عدم تأمین نیازهای نوری گیاه، به میزان کافی است. در نتیجه برای حل این قبیل از مشکلات می توان از منابع نور مصنوعی همچون لامپ رشد گیاه رومیزی یا دیگر انواع آن استفاده کرد.
چراغ های رشد گیاه در محیط هایی مورد استفاده قرار می گیرند که منبع نور موجود برای رشد گیاه کافی نیست یا نور طبیعی برای رشد گیاه وجود ندارد. کارکرد این لامپ ها به گونه ای است که طیف نوری شبیه به خورشید ایجاد می کنند. این لامپ ها در توان های مختلف و انواع گوناگونی تولید و به بازار عرضه می شوند. همچنین چراغ های رشد گیاه به منابع نوری مجهز است و در صورت خرابی آن می توان از لامپ های متناسب با سرپیچ چراغ استفاه کرد. این چراغ ها در انواع آویز، دیواری، پروژکتور، وال واشر رشد گیاه و ... در بازار موجود هستند. عمر مفید این لامپ ها عموماً در حدود 50000 ساعت است.
همانطور که می دانید گیاهان در فصل تابستان نور بیشتری در اختیار دارند و جذب می کنند. این میزان دریافت نور در فصل زمستان کاهش می یابد. برای پرورش گیاهان و عدم کند شدن فرآیند رشد آنها، باید نور کافی برای گیاهان تأمین شود. این فرآیند با استفاده از منابع نوری مصنوعی، امکان پذیر می شود.
این محصول ابتدا در سال 1868 توسط گیاه شناس روسی به نام آندری فمینستین، اختراع شد. در گذشته از لامپ های متال هالید، فلورسنت و لامپ های تحت فشار سدیم جهت تأمین نور موردنیاز گیاهان کاربرد داشتند. اما امروزه با اختراع ال ای دی ها که از پرکاربردترین لامپ ها هستند و از مصرف انرژی پایینی برخوردارند، جهت تولید لامپ های مناسب برای رشد گیاه استفاده می شود.
لامپ پرورش گیاه تنوع بسیار زیادی دارد و در انواع گوناگونی به بازار عرضه می شود. این لامپ ها براساس شکل ظاهری، تکنولوژی و کاربردشان به چند دسته تقسیم می شوند که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
لامپ ال ای دی رشد گیاه، بسیار کم مصرف بوده و حرارت بسیار ناچیزی تولید می کند. این لامپ مخصوص رشد گیاه، از قابلیت شبیه سازی 5700 کلوین دمای رنگ از نور خورشید برخوردار است. این محصول با تولید نور آبی و قرمز، به رشد و گل دهی گیاهان کمک به سزایی می کند. لازم به ذگر است که قیمت این نوع از لامپ های ال ای دی نسبت به انواع دیگر لامپ ها گران تر است. نحوه استفاده از لامپ رشد گیاه LED ساده است و نیازی نیست با فاصله زیاد از گیاه نصب شود.
نور این لامپ ها در ترکیب با نور طبیعی خورشید، برای چندین گیاه مؤثر است. لامپ های رشته ای برعکس لامپ های LED از خود حرارت زیادی تولید می کنند. به همین دلیل، برای جلوگیری از سوختن گل و گیاه، لازم است آن را در فاصله حداقل 60 سانتی متری از گیاهان قرار دهید. نور تولید شده توسط این لامپ ها، معمولاً قرمز بوده و بهتر است با لامپ هایی مانند فلورسنت که تمرکز بر تولید نور آبی دارند، استفاده شوند.
لامپ های باغبانی طیف رنگی کاملی برای پرورش گیاه در مراحل مختلف دارند. برخی از باغبان ها از لامپ پرورش گیاه برای ترویج و تکثیرگیاهان پیوندی از این لامپ ها استفاده می کنند.
لامپ فلورسنت رشد گیاهان از مشهورترین نوع این لامپ ها به شمار می آید. نمونه سنتی این لامپ فقط برای رویش و پرورش گیاه مناسب است و به فرایند گل دهی کمکی نمی کند. اما نمونه جدیدتر این محصول، طیف نوری برای رشد گیاه در بخش های متنوع چرخه رشد را تولید می کند. لامپ های فلورسنت حرارت زیادی تولید نمی کنند به همین خاطر استفاده از آن ها برای گیاهان کاملاً بی خطر است. این لامپ ها به شکل میله ای و حبابی تولید می شوند که بهتر است در فاصله 30 سانتی متری از گیاه مورد اسفاده قرار گیرند. این لامپ ها از قیمت اقتصادی مقرون به صرفه ای برخوردار هستند.
لامپ های هالوژنی از طیف نوری و طول موج لازم جهت پپرورش گیاهان برخوردار هستند اما حرارت زیادی از خود تولید می کنند و باعث اتلاف انرژی می شوند.
از جمله این لامپ ها می توان به لامپ های متال هالید و بخارسدیم اشاره کرد. این نوع از لامپ ها برای رشد گیاه مناسب و کاربردی بوده و نسبت به لامپ های دیگر از قیمت بالاتری برخوردار هستند. لامپ های متال هالید با تخلیه انرژی زیاد و تولید نور آبی موجب افزایش رشد گیاهان می شوند. در مقابل لامپ های بخارسدیم با تولید نور قرمز و نارنجی به رویش گیاهان کمک می کنند. گیاهانی که منبع نوری آنها لامپ های بخارسدیم است، رشد چندانی ندارند. از این رو لازم است جهت رشد کامل گیاهان، قبل از به کارگیری از لامپ های بخار سدیم از لامپ های متال هالید استفاده شود.
در ادامه به تفاوت های این دو محصول اشاره خواهیم کرد.
لازم به ذکر است که در خصوص سوال کاربران که آیا لامپ رشد گیاه برای انسان ضرر دارد؟ می توان گفت که استفاده از این محصول در منزل امکان پذیر بوده و هیچ خطری برای سلامتی انسان ندارد.
شرکت های معتبر و محبوب زیادی به تولید این کالا پرداخته اند. در ادامه به معرفی هر یک از این برندها می پردازیم.
شرکت ناروا یک برند آلمانی بوده و تولیدکننده انواع لامپ های خودرو، رشد گیاه و ... است. این شرکت با بیش از 65 سال سابقه در زمینه تولید تجهیزات روشنایی توانسته است گواهینامه استاندارد بین المللی ISO TS را دریافت نماید. از محبوب ترین لامپ تولید شده توسط این شرکت می توان به لامپ بخارسدیم رشد گیاه 400 وات ناروا و ... اشاره کرد.
شرکت لامپ رشد گیاه اسرام در سال 1919 در شهر مونیخ کشور آلمان تأسیس شد. این برند تولیدکننده تجهیزات روشنایی آلمانی و چند ملیتی بوده و پس از شرکت فیلیپس دومین شرکت تولیدکننده تجهیزات روشنایی در جهان است. این برند نیز به تولید انواع لامپ ها از جمله رشد گیاه در توان های و سرپیچ های گوناگون می پردازد. از محبوب ترین لامپ تولید شده توسط این شرکت می توان از لامپ متال هالید رشد گیاه 400 وات اسرام نام برد.
این لامپ ها براساس ویژگی هایی که دارند از قیمت های گوناگونی در بازار برخوردار هستند. قیمت لامپ پرورش گیاه به عوامل مختلفی مانند برند، نوع، تکنولوژی و ... بستگی دارد. جهت اطلاع از قیمت لامپ رشد گیاه فول اسپکتروم با مراجعه به سایت راندنو می توانید با فروشنده این محصول در ارتباط باشید.
جهت خرید لامپ رشد گیاه ارزان با مراجعه به سایت راندنو، با فروشنده این محصول در ارتباط باشید. همچنین جهت خرید لامپ رشد گیاه می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت لامپ رشد گیاه و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.