پریز برق ماژولار یا پریز برق (مخصوص شبکه) و ترانک یکی از تجهیزات مهم در شبکههای کامپیوتری است. پریز برق مخصوص شبکه همان طور که از نام آن پیدا است، قطعه کوچکی است که جریان برق در شبکه را به واسطه کابلها و دوشاخههای مخصوص فراهم میکند. این محصولات در مدلهای مختلفی به بازار عرضه میشوند و هرکدام از آنها ابعاد و اندازههای گوناگونی دارند. پریز شبکه و تلفن با کابلهای شبکه و پچ کورد به هم متصل میشوند. پریز برق در کنار پریز شبکه برروی ترانکینگ نصب میشود تا تمامی کاربران بتوانند به راحتی به آن دسترسی داشته باشند. به واسطه پریز برق دستگاههایی که برای شروع فعالیت خود به برق نیاز دارند، میتوانند به آن متصل شوند.
پریز برق مخصوص شبکه در نرخ ولتاژی، آمپر، شکل ظاهری و اندازه متفاوت هستند و استاندارد آن مطابق با استانداردهای کشور است. برخی از پریزهای برق شبکه دارای اتصال به زمین و برخی دیگر فاقد آن هستند. هنگامی که از ترانکینگ و داکت کشی در یک شبکه استفاده میشود، کاربران ترجیح میدهند تمامی کابل کشیها داخل داکت و ترانکینگ صورت بگیرد به همین دلیل از پریز برق ماژولار داخل ترانک استفاده میکنند تا دستگاههایی مانند سرور و کامپیوتر هم برق خود را از ترانک بگیرند و هم کابل لن آنها به ترانک متصل شود. این پریزها به گونهای طراحی شدهاند که داخل ترانکهای استاندارد با سایزهای 80، 105 و 150 نصب میشوند. رنگ پریز برق مخصوص ترانک به برند آن بستگی دارد. به عنوان مثال پریز برق ترانک اشنایدر در انواع سبز، قرمز و سفید عرضه میشود در صورتی که پریزهای لگراند اغلب سفید و قرمز هستند. به پریزهای برق ترانک قرمز، پریز برق UPS نیز گفته میشود. این پریزها در مواقعی به کار میروند که بخواهیم از UPS استفاده کنیم و برق این دستگاه را از ترانک بگیریم.
پریز برق ماژولار در دو نوع ارت دار و بدون ارت به بازار عرضه میشوند. جنس این محصولات اغلب از پلی کربنات ساخته شده است. از این پریزها میتوان داخل ترانک شبکه استفاده کرد. معمولاً در قسمتهایی از ترانک که کیستون شبکه نصب میشود، در کنار هر ست کیستون یک پریز برق ماژولار وجود دارد تا کاربرانی که از این کیستونها استفاده میکنند، بتوانند برق مورد نیاز شبکه را نیز تأمین کنند. علاوه براین پریزها میتوانند به دو صورت روکار و توکار مورد استفاده قرار بگیرند. در صورتی که قرار است پریز برق ماژولار به صورت توکار مورد استفاده قرار بگیرد، باید از فیس و چنگکی در نصب آنها استفاه شود. در صورتی که پریز برق ترانک قرار است به صورت روکار مورد استفاده قرار بگیرد، باید از قاب روکار، حلقه، کادر و چنگکی کمک بگیرید. در واقع پریزهای ماژولار مخصوص داخل ترانک ساخته شدهاند اما میتوان به کمک تجهیزاتی به صورت روکار از این پریزها استفاده کرد. پریزهای برق مخصوص شبکه اغلب از نوع دو ماژول هستند یعنی اندازه و ابعاد آنها برای کادر دو ماژول در نظر گرفته میشود. در واقع در صورتیکه بخواهید یک پریز برق را داخل ترانک بگذارید باید کابل تک خانه دو ماژول برای آن در نظر بگیرید.
قیمت این تجهیزات به موارد مختلفی همچون برند، جنس بدنه، تعداد پورت، ارت دار یا بدون ارت بودن آن و ابعاد بستگی دارد. برای مشاهده لیست قیمت پریز شبکه میتوانید به سایت راندنو مراجعه کنید.
برای خرید پریز برق مخصوص شبکه میتوانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاههای مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت پریز برق مخصوص شبکه و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم میسازد.