ثبت فروشگاه

سروو موتور

سروو موتور یک نوع الکتروموتور هوشمند است که به وسیله آن می توان گشتاور، سرعت، دور و حرکت موتور را کنترل کرد و دقت الکتروموتور را بالا برد. این دقت شامل شتاب، زاویه و ... می شود. این تجهیزات می توانند در بازه های مختلف سرعت و بدون افت در حرکت گشتاور کار کنند و به دلیل این که از لختی یا اینرسی بسیار کمی برخوردار هستند، امکان تغییر سرعت برای آن ها در کمترین زمان نیز وجود دارد.

سروو موتورها معمولاً ابعاد متفاوتی دارند که با توجه به آن کاربردهای گوناگونی نیز دارند، اما با این حال می توانند گشتاور بالایی ارائه دهند. مهم ترین المان در یک سروو موتور، زاویه دوران محور و یا شفت آن است. محور و شفت خروجی می تواند با توجه به سیگنال های دریافتی، در موقعیت و زاویه های خاص قرار بگیرد.

از این تجهیزات اغلب در بازه قدرت پایین استفاده می شود. البته سروو موتور DC و سروو موتور AC دو نوع اصلی این محصولات هستند. البته نوع AC کاربرد بیشتری دارد و در دستگاه های تزریق پلاستیک، دستگاه های ریسندگی و موتورهای AC بزرگ استفاده می شود.

سرو موتور یک نوع عملگر چرخشی یا خطی محسوب می شود که می تواند زاویه، سرعت، شتاب و حرکت خطی را به طور دقیق اندازه گیری کند. اگر بخواهیم یک شی را در یک زاویه خاص بچرخانیم یا به صورت خطی در یک فاصله مشخص حرکت دهیم از سرو موتور استفاده می کنیم.

سروو موتور

انواع سروو موتور

سروو موتورها با توجه به نوع عملکرد، ساختار، اندازه و ابعادشان به چند شکل تقسیم بندی می شوند. این تجهیزات در انواع سروو موتور گیربکس دار و بدون گیربکس به بازار عرضه می شوند. به برخی از تفاوت های سروو موتورها در ادامه اشاره شده است: 

  1. اندازه این دستگاه ها می تواند متفاوت باشد. سرو موتور کوچک در صنایعی مانند رباتیک و یا مکاترونیک و سایزهای بزرگ تر آن نیز در ساخت دستگاه هایی مانند CNC کاربرد دارد.
  2. سروو موتورها می توانند از نوع AC و یا DC باشند. به طور معمول سرو موتور AC، عملکرد و راندمان بیشتری دارد و تعمیرات و نگهداری آن ها آسان است.
  3.  نوع دیگری از این تجهیزات وجود دارد که عملکرد خطی به جای عملکرد دورانی دارد. به این دستگاه اصطلاحاً سروو موتور خطی گفته می شود. این سروو موتورها به کمک گیربکس حرکت چرخشی را به حرکت خطی تبدیل می کنند. به عنوان مثال از این نوع سرووموتور در جک های درب پارکینگ و ... استفاده می شود.
  4. این تجهیزات در دو نوع سه سیم و یا پنج سیم تولید می شوند. در نوع سه سیم که کارایی بیشتری نیز دارد، یک سیم مخصوص کنترل و دو سیم  جهت تغذیه سروو موتور به کار می رود. در نوع 5 سیم آن نیز 4 سیم جهت تغذیه و یک سیم به جهت کنترل در نظر گرفته شده است.
  5. سروو موتور می تواند ترمزدار و یا فاقد ترمز باشد.

انواع سروو موتور

کاربرد سروو موتور

سرووموتور اغلب در تمامی مکان هایی که به موتور الکتریکی احتیاج است، کاربرد دارد. به عنوان مثال این تجهیزات دقت و سرعت عمل موتور را افزایش می دهند. به سرووموتورها، موتورهای فرمان پذیر نیز گفته می شود.

سروو موتور در ماشین آلات مربوط به صنایع چاپ، نساجی، CNC، تزریق پلاستیک، خطوط تولید، تجهیزات و دستگاه های پزشکی، سینماهای چند بعدی و ... استفاده می شود.

کاربرد سروو موتور

مشخصات سروو موتور صنعتی

Servo Motor همچون دیگر موتورها خصوصیات مشخصی دارند:

  • ولتاژ تغذیه و جریان: ولتاژ تغذیه و مقدار جریان براساس کاربرد هر دستگاه مشخص می شود.
  • سرعت عملکرد: سرعت این دستگاه براساس زمان مورد نیاز شفت جهت رسیدن به یک موقعیت معلوم مشخص می شود.
  • گشتاور: سرعت با گشتاور رابطه عکس دارد. هرچه سرعت افزایش پیدا کند، گشتاور کمتر می شود.
  • پالس کنترلی: از این پارامتر جهت تعیین موقعیت شفت استفاده می شود.
  • رزولوشن: دقت موقعیت شقت در هنگام دریافت سیگنال فرمان توسط رزولوشن مشخص می شود.
  • سایز و وزن: ابعاد این دستگاه موضوع مهمی به خصوص در پروژه های صنعتی است. سرووها اغلب بین 15 تا 200 کیلوگرم وزن دارند.

مشخصات سروو موتور صنعتی

تست Servomotor

در اغلب صنایع پیش از استفاده از سرو آن را مورد تست و ارزیابی قرار می دهند. زیرا عواملی همچون نصب نادرست، عوامل مکانیکی همچون نامحوری و عدم تعادل شفت، گیربکس سروو موتور، راه اندازی سروو موتور به شیوه نادرست و کیفیت کم سروو سبب خرابی این محصول می شود. لازم به ذکر است که روش تست سروو موتور متفاوت است و به چندین صورت انجام می شود.

تست Servomotor

بهترین برند Servomotor

از این تجهیزات در صنایع مختلف می توان استفاده کرد. شرکت های بسیار زیادی به تولید و ساخت سروو موتور می پردازند. از بهترین این شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

سرو موتور دلتا

تمامی درایوها در سری های مختلف دلتا پردازنده سیگنال قوی دارند و موتور آن ها عملکرد نرمی دارد. این سرووها می توانند داده ها را با دقت بالا کنترل کنند و برای طیف گسترده ای از اتوماسیون های صنعتی قابل استفاده هستند. این شرکت در سال 2009 میلادی تاسیس شد و محصولات ساده و ترمزدار به بازار عرضه می کند.

سرو موتور زیمنس

زیمنس شرکتی آلمانی و چندملیتی است که مقر اصلی آن در شهر مونیخ قرار گرفته است. زیمنس از برترین تولیدکنندگان تجهیزات اتوماسیون صنعتی است. این شرکت در سال 1847 تاسیس شده است و هم اکنون در بیش از 59 کشور جهان نمایندگی های فروش دارد.

  • سروو موتور استون، سرو موتور یاسکاوا، ال اس، Dorna و ... از دیگر شرکت های تولیدکننده سروو موتور هستند.

قیمت سروو موتور

قیمت این تجهیزات با توجه به پارامترهایی نظیر برند، گشتاور، دور یا سرعت، توان، قطر محور و ... متفاوت است. البته لازم به ذکر است که ولتاژ تغذیه این تجهیزات نیز با توجه به تکفاز بودن و یا سه فاز بودن برق متفاوت بوده و یک عامل مهم در تغییرات قیمت محسوب می شود. برای خرید سرووموتور و مقایسه انواع آن ها می توانید به سایت راندنو مراجعه کنید.

خرید سروو موتور

برای خرید سرو موتور می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت سرو موتور و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند


توان


ترمز


سرعت