کنتاکتور یکی از پراهمیتترین تجهیزات در برق صنعتی به شمار میآید. این تجهیزات کلیدهای الکترومغناطیسی هستند که مهمترین قسمت مدارهای فرمان را تشکیل میدهند. Contactor در ماشینهای صنعتی کاربرد بسیاری دارد. این وسیله در راهاندازی و کنترل ماشین نقش بسیار زیادی دارد. در واقع این محصول، نوعی کلید است که میتواند با استفاده از منبع ولتاژ پایین، مدار با ولتاژ بالا را خاموش یا روشن کند. این تجهیزات از طریق ولتاژ AC یا DC و با تحریک بوبینی که داخل محصول قرار گرفته، میتواند مدارهای قدرت را از راه دور قطع و وصل کند. نحوه عملکرد این تجهیزات به این صورت است که جریان موجود در آن، بوبین کنتاکتور را برق دار کرده و سپس با استفاده از آن یک میدان مغناطیسی ایجاد میکند. به دلیل قوی بودن بویین نسبت به رله، این محصول میتواند جریانهای بسیار بالا تا 12500 آمپر را کنترل کند اما رله به دلیل کوچکتر بودن از نظر اندازه نسبت به این کلید، توانایی کنترل حداکثر 20 آمپر را دارد. به کمک این وسیله میتوان مدار را از راه دور و از هر نقطهای قطع یا وصل کرد.
برروی هر محصول یک یا دو کنتاکت باز و بسته فرمان قرار گرفته است که میتوان از آنها در مسیر فرمان استفاده کرد. انواع کناکتور برحسب آمپر در رنجهای 9 الی 800 آمپر به بازار عرضه میشود. ولتاژ بوبین کنتاکتور نیز میتواند در رنجهای 24، 48، 110، 220 و 380 ولت AC و DC عرضه شود. بوبینهایی که در این وسیله قرار گرفته است، در صورت خرابی میتواند تعویض شود. کنتاکتورهایی که جریانی تا 25 آمپر دارند، به یک کنتاکت کمکی به صورت باز یا بسته مجهز شدهاند. مدل های 32 آمپر به بالا نیز کنتاکت کمکی دو باز و دو بسته دارند. کاربرد کنتاکتور و به طور کلی دلایل استفاده از کنتاکتور حفاظت ایمنتر و اقتصادیتر نسبت به سایر کلیدها، تأمین کنترل مرکزی تأسیسات نورپردازی بزرگ و کاهش برق مصرفی، جلوگیری از خطرات هنگام وصل ناگهانی دوباره جریان در زمان قطع برق و کنترل موتورهای الکتریکی، بانکهای خازنی، نورپردازی و سیستمهای گرمایش است. این محصول قابلیت قطع و وصل به صورت مکرر را دارد. به کمک این وسیله میتوان از راه دور مدار را کنترل کرد. عمر مکانیکی این محصولات نسبت به کلیدها بیشتر است. سرعت قطع و وصل در مدار به کمک این وسیله افزایش پیدا میکند. استفاده از contactor سبب میشود ایمنی بیشتری برای مدار فراهم شود. این محصول مقرون به صرفه است و به راحتی به تجهیزاتی همچون پی ال سی متصل میشود.
این تجهیزات براساس AC و DC بودن تقسیمبندی میشوند. همچنین مدلهای AC نیز براساس تیپهایی که دارند تقسیمبندی میشوند. به عنوان مثال کنتاکتور AC1 تا کنتاکتور AC5 در در گرم کن برقی، راهاندازی موتورهای آسنکرون و قفس سنجابی، بالابرها، آسانسورها و جرثقیلها به کار گرفته میشود همچنین تیپهای AC5-b و سایر تیپها نیز در سیستمهای روشنایی، سوئیچینگ ترانسفورماتورها، لوازم خانگی و کمپرسورها کاربرد دارند. مدلهای DC نیز در تیپهای مختلفی به بازار عرضه میشود که متخصصان مطابق با نیاز خود آنها را انتخاب میکنند. تمامی این تیپها اغلب در جدولی تحت عنوان جدول انواع کنتاکتور ذکر شده است.
نوع سه فاز دارای 3 کنتاکت اصلی با قدرت بالا است که وظیفه برقراری ارتباط دستگاه های الکتریکی و سایر تجهیزات به شبکه را بر عهده دارد. برای کنتاکتورها، چند کنتاکت کمکی نیز استفاده می شود که در طراحی مدارهای فرمان مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از مهم ترین تفاوت کنتاکتور و کلید اتوماتیک این است که برخلاف کلید اتوماتیک و برخی از فیوزها، از contactor برای قطع جریان های اتصال کوتاه استفاده نمی شود.
قیمت کنتاکتور ال اس و دیگر برندها با توجه رنج جریان و ولتاژی که دارند، متفاوت است. همچنین قیمت مدل سه فاز معمولاً نسبت به مدل تک فاز بیشتر است. نوع نصب کنتاکتور نیز موضوع مهمی است که باید بررسی شود. لیست قیمت کنتاکتور اشنایدر و لیست قیمت ال اس و دیگر برندها و همچنین لیست قیمت کنتاکتور ایرانی را میتوانید در سایت مشاهده کنید.
در هنگام خرید این کلید، کاربران میبایست به سه فاز یا تک فاز بودن آن و همچنین به رنج جریان کنتاکتور توجه نمایند. از دیگر موارد مهم در خرید میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
جهت استفاده از این محصول در فضای مرطوب، بهتر است داخل پنل، باکس یا تابلو با درجه حفاظت فیزیکی بالا قرار بگیرد. زیرا کلیدهای معمولی درجه حفاظت فیزیکی معادل با 20 درجه دارند که باعث میشود رطوبت هوا به راحتی داخل محصول نفوذ کند و باعث زنگ زدگی و آسیب دیدگی ساختمان کنتاکتور شود.
جهت استفاده از این محصول در سیستم حمل و نقل، باید به مشخصات کنتاکتور ls و دیگر برندها از جمله مقدار مقاومت شوک (SSR) و مقاومت لرزش توجه کرد. مدلهای نیمه هادی به دلیل برخوردار بودن از مقاومت لرزش بیشتر، برای سیستم حمل و نقل مناسبتر هستند.
برای خرید کنتاکتور ال اس ls و دیگر برندها میتوانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاههای مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با مرکز فروش کنتاکتور مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت محصولات ال اس و دیگر برندها و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم میسازد.
برند
شدت جریان مجاز
تعداد فاز
نوع