ثبت فروشگاه

دوربین مداربسته IP

دوربین مداربسته IP یا تحت شبکه (Internet Protocol Camera - IP Camera) نوعی سیستم مداربسته دیجیتال به شمار می آید. این وسیله یکی از تجهیزات حفاظتی و نظارتی است که قابلیت اتصال به شبکه را دربرمی گیرد. از این رو با استفاده از گوشی موبایل یا کامپیوتر شخصی می توان تصاویر دوربین مداربسته را به صورت آنلاین و لحظه ای نظارت کرد.

این دورربین مداربسته با امکان نظارت شبانه روزی و آنلاین، مورد استفاده مجموعه های گوناگون قرار می گیرد. این وسیله امکان مدیریت از راه دور مجموعه را برای کاربر فراهم می کند. به طور کلی دوربین مداربسته تحت شبکه در انواع سامانه های حفاظتی و امنیتی، در جهت کنترل و نظارت تصویری مورد استفاده قرار می گیرد. این دوربین ها با کیفیت های 0.3 تا 29 مگاپیکسل تولید و به بازار عرضه می شوند.

دوربین های مداربسته تحت شبکه برخلاف دوربین های آنالوگ عمل می کنند. دوربین مداربسته آنالوگ، تصویر را به طور مستقیم به وسیله کابل به دستگاه ضبط DVR و نمایشگر ارسال می کند. اما دوربین مداربسته آی پی با توجه به سیستم عامل کوچکی که بر روی آن به کار گیری شده است، مانند یک شبکه کامپیوتری عمل می کند و به صورت خودکار به شبکه کامپیوتری متصل می شود. امروزه دوربین های تحت شبکه آی پی، جایگزینی برای دوربین های آنالوگ شده اند. همچنین به دلیل بهینه سازی پهنای باند شبکه و افزایش ظرفیت ذخیره سازی در ساختار دوربین های مداربسته تحت شبکه، اندازه تصاویر با حفظ کیفیت اصلی کاهش پیدا می کند. گفتنی است که تغذیه و اتصال دوربین های مدار بسته تحت شبکه، با همان کابل شبکه و بدون تجهیرات مجزا امکان پذیر هستند.

تاریخچه دوربین مداربسته IP

در سال 1996 نخستین بار شرکت Axis Communications اولین دوربین مداربسته را طراحی کرد. سپس این شرکت در اواخر سال 1999 از تکنولوژی IP در ساخت دوربین های مداربسته به کارگیری کرد. در نتیجه با آنالیز محتوای ویدیویی صفحه اول، در سال 2005 این دوربین ها با تکنولوژی IP به بازار عرضه شدند.

کاربرد دوربین مداربسته IP

دوربین های مداربسته تحت شبکه در مکان های نظارتی که از نظر امنیتی حساس هستند، کاربردی بوده و مورد استفاده قرار می گیرند. همانطور که قبلا اشاره کردیم این وسیل دارای استانداردهای محافظتی هستند و در محیط های داخلی و خارجی قابلیت اتصال دارند. همچنین دسترسی راحت و از راه دور به این سیستم، مورد استقبال کاربران زیادی قرار گرفته است.

دوربین های مداربسته IP در سازمان ها و مراکز های مختلفی کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرند. این دوربین ها در محیط هایی مانند انواع فروشگاه ها، مراکز تجاری، بانک ها، هتل ها، آسانسورها، سوله ها، خیابان ها و چهار راه ها، منطقه های نظامی و ... نصب و مورد استفاده قرار می گیرند.

مزایای دوربین مدار بسته IP

  • دوربین های مداربسته IP از کیفیت 720 P و 1080 P برخوردار هستند. به عبارتی نسبت به سایر دوربین های مداربسته و آنالوگ از کیفیت تصویر بسیار بالاتری برخوردار هستند.
  • ذخیره سازی دوربین های مداربسته تحت شبکه، از انواع دوربین های مدار بسته آنالوگ کارآمدتر است.
  • از طریق تلفن همراه و سایر سیستم ها می توان تصاویر دوربین های مداربسته آی پی را دریافت کرد.
  • این دوربین های مداربسته قابلیت دریافت انرژی از کابل شبکه را دارند.
  • این دوربین ها از نصب و راه اندازی بسیار آسانی برخوردار هستند.
  • این وسیله کابل کشی راحت و کم هزینه ای را به همراه دارد و این فرآیند موجب افزایش طول عمر دوربین مداربسته IP می شود.
  • امکان نظارت و کنترل محیط از راه دور و هرجایی برای کاربر وجود دارد.
  • همچنین این دوربین های مداربسته نسبت به کارایی و کیفت خود، از قیمت مناسبی برخوردار هستند.
  • این محصول در انواع رزولوشن 0.3 تا 29 مگاپیکسل تولید می شود. 

انواع دوربین مداربسته IP براساس کاربرد

دوربین های مدار بسته آی پی یا تحت شبکه بر اساس محیط های قابل استفاده و کاربرد آنها به چند دسته تقسیم می شوند. در ادامه به توضیح هریک از این دوربین ها و کارایی آنها می پردازیم.

دوربین مدار بسته دام

واژه Dome از شکل ظاهری این دوربین که گنبدی شکل است، گرفته شده است. به دوربین های دام به دلیل قابلیت اتصال بر روی سقف، دوربین سقفی هم گفته می شود. این نوع دوربین ها در مجموعه های داخلی که پوشیده از سقف هستند، مورد استفاده قرار می گیرند. جنس این دوربین ها پلاستیکی و یا فلزی بوده و کیفیت تصویر آن در حد متوسط است. همچنین این دوربین ها به دلیل داشتن ابعاد کوچک و زاویه دید گسترده، بدون جلب توجه می تواند فضای مورد نظر را تحت نظارت قرار دهد.

باکس دوربین مداربسته

این نوع از دوربین های مداربسته تحت شبکه، برای محیط های داخلی و خارجی مناسب هستند. دوربین تحت شبکه باکس به دلیل شکل ظاهری که دارند، به دوربین جعبه ای هم معروف هستند. این دوربین ها از کیفیت تصویر نسبتا خوب و مطلوبی برخوردار هستند. دوربین مدار بسته آی پی از نوع باکس لنز ندارد و با توجه به کاربردی که دارد، می توان برای آن لنز تهیه کرد.

دوربین مداربسته بولت

از این دوربین IP مدار بسته در فضاهای خارجی استفاده می شود. البته در محیط های خارجی باید به هنگام استفاده از آن کاور فلزی نیز تهیه کرد. لنز این دوربین ها در دو نوع ثابت و متحرک تولید و به بازار عرضه می شود.

دوربین مدار بسته مینیاتوری

این دوربین دارای یک لنز است و برای نصب در محیط های کوچکتر بسیار مناسب هستند زیرا ابعاد بسیار کوچکی دارند.

اسپید دام (Speed Dome)

این دوربین های تحت شبکه به PTZ یا اسپید دام معروف هستند. از این دوربین برای کنترل از راه دور استفاده می شود. این نوع از دوربین های IP دارای قابلیت زوم تا 12 برابر حد معمول، و همینطور چرخش کامل هستند. همچنین جزو قوی ترین دوربین های مداربسته بوده و نسبت به دوربین های دیگر از قیمت بالایی برخوردار هستند. گفتنی است که یکی از ویژگی های این دوربین، قابلیت چرخش 360 درجه افقی و 180 درجه عمودی است. جنس بدنه این دوربین ها فلزی بوده و برای استفاده در محیط هایی مانند چهار راه ها و خیابان ها مناسب هستند.

چشم ماهی

دوربین مداربسته آی پی چشم ماهی یا Fisheye به دلیل شکل ظاهری که شبیه به ماهی است، به این اسم نامگذاری شده است. این دوربین ها مانند دوربین های اسپید دام از  قابلیت زاویه دید چرخش 360 درجه و 180 درجه برخوردار هستند. این دوربین دارای لنز ثابتی است و باید با ارتفاع 3 متر بر روی مرکز سقف نصب شود تا تصویر کلی از محیط را پوشش دهد.

انواع دوربین مدار بسته IP براساس کارکرد

دوربین های مدار بسته تحت شبکه از نظر کارکرد به سه دسته تقسیم می شوند. در ادامه به کارکرد هریک از انواع دوربین های تحت شبکه می پردازیم.

دوربین مداربسته تحت شبکه متمرکز

این نوع دوربین مدار بسته تحت شبکه برای ضبط تصاویر، به یک شبکه مرکزی نیاز دارد. این شبکه مرکزی به نام Network Video Recorde) NVR) شناخته شده است و مدیریت ضبط ویدیو ها را بر عهده دارد. این دوربین های مدار بسته تحت شبکه، تنها قابلیت برقراری ارتباط با سایر دستگاه های شبکه را دارند. همچنین اتصال دوربین های تحت شبکه متمرکز به NVR، توسط کابل شبکه Ethernet و به شکل بی سیم Wifi امکان پذیر است.

دوربین مداربسته تحت شبکه غیر متمرکز

این نوع از دوربین های مداربسته تحت شبکه، عملکردی مانند سیستم کامپیوتر دارند. زیرا پس از دریافت اطلاعات CCD و CMOS، آنها را به اطلاعات دیجیتالی تبدیل می کنند. این وسیله برای ضیط تصاویر نیازی به شبکه مرکزی NVR ندارد و یک دستگاه مستقل محسوب می شود. زیرا عملکرد این دوربین به گونه ای است که تصاویر را به صورت مستقیم بر روی دریافت کننده ها مانند کارت های SD، NAS، کامپیوتر و ... ذخیره سازی می کند.

دوربین مداربسته تحت شبکه بی سیم

یکی از محبوب ترین دوربین های مداربسته IP از نوع بی سیم آن است. این دوربین ها نصب ساده ای دارند و برای نصب و راه اندازی آن نیاز به تخصص خاصی نیست. این وسیله برای تغذیه نیاز به یک کابل دارد. انتقال تصاویر و اطلاعات در این دوربین ها به کمک یک کابل LAN یا به وسیله Wifi انجام می گیرد. گفتنی است که برخی از دوربین های بی سیم در صورت قطعی برق، به دلیل دارا بودن باتری داخلی، امکان استفاده از آن برای مدت چند ساعت میسر است.

اجزای دوربین مداربسته IP

اجزای تشکیل دهنده دوربین مداربسته تحت شبکه عبارتند از:

دستگاه ظبط تصویر یا NVR

تصاویر دوربین های مداربسته تحت شبکه توسط سرورهای مرکزی NVR ضبط و دریافت می شوند. وظیفه اصلی این دستگاه دریافت، ضبط و نمایش تصاویر و اطلاعات بر روی یک نمایشگر است.

دوربین IP

از اصلی ترین و مهم ترین اجزای تشکیل دهنده این دوربین های تحت شبکه، بهره گیری از فناوری IP در این وسیله است. این فناوری موجب دریافت و ضبط تصاویر با کیفیت بالایی در این دوربین ها شده است.

هارد دیسک

هارد دیسک از اصلی ترین لوازم جانبی دوربین های مداربسته تحت شبکه است. این وسیله داخل دستگاه NVR نصب شده است. وظیفه اصلی این قطعه ذخیره تصاویر ضبط شده است. گفتنی است که کیفیت تصاویر ضبط شده روی هارد دستگاه به کیفیت هارد دیسک بستگی دارد.

سوئیچ شبکه

از دیگر تجهیزات دوربین های مداربسته سوئیچ شبکه است. این وسیله وظیفه پیاده سازی شبکه ای از دو دوربین یا بیشتر را دربرمی گیرد.

منبع تغذیه

منبع تغذیه این دوربین ها مقدار ولتاژ برق شهری را به 12 ولت تغییر داده و با این کار تغذیه برق دوربین های مداربسته فراهم می شود.

کابل شبکه

همانطور که قبلا اشاره کردیم، کابل شبکه در دوربین های مداربسته آی پی انتقال تصاویر و اطلاعات به دستگاه NVR را امکان پذیر می کنند.

کابل برق

برای تغذیه دوربین های IP توسط آداپتورها، به کابل برق نیاز است. این عملیات به صورتی انجام می پذیرد که از محل نصب NVR تا دوربین IP، یک کابل برق کشیده می شود.

تفاوت دوربین مداربسته IP و دوربین مداربسته آنالوگ

در ابتدا اشاره کوچکی به تفاوت این دو دوربین مداربسته داشتیم. به طور کلی دوربین های مداربسته آنالوگ جزو دسته قدیمی دوربین های مداربسته محسوب می شوند. همانطور که قبلا اشاره کردیم، دوربین های مداربسته IP  قابلیت اتصال به شبکه را دارا هستند ولی دوربین های مدار بسته آنالوگ از این قابلیت پیروی نمی کنند. دوربین های مداربسته IP بر خلاف دوربین های آنالوگ که انتقال تصاویر را از طریق کابل کواکسیال یا Digital Video Recording (DVR) انجام می دهند، اتصال و انتقال تصاویر را توسط کابل شبکه میسر میسازند. در واقع دوربین های مداربسته تحت شبکه از فضای دیجیتالی برخوردار هستند.
دوربین مداربسته تحت شبکه از کیفیت تصویر بالاتر و  قابلیت های نرم افزاری بیشتری برخوردار است. با اتصال دوربین های مداربسته تحت شبکه، توسط یک مودم ADSL، TD-LTE و ... میتوان از هرجای جهان به دوربین متصل شد. همچنین با اتصال به Wifi میتوان به طور کامل نظاره گر امنیت محیط موردنظر شد

بهترین برندهای دوربین مداربسته IP

شرکت های معتبر زیادی به تولید دوربین مداربسته تحت شبکه می پردازند. در ادامه به محبوب ترین برندهای تولید کننده دوربین مداربسته IP اشاره می کنیم.

دوربین مداربسته تحت شبکه هایک ویژن

شرکت هایک ویژن در سال 2001 در هانگژو چین تأسیس شد. این شرکت با به کارگیری از نیروی فعال در بخش تولید و توسعه، از بزرگترین و محبوب ترین برندهای تولید کننده سیستم های امنیتی به شمار می آید. از محبوب ترین دوربین مداربسته تحت شبکه تولید شده توسط این شرکت می توان به دوربین مداربسته IP هایک ویژن مدل DS-2CD1043G0E-I، DS-2CD2Q10FD-IW، DS-2CD1143G0-I و ... اشاره کرد

دوربین مداربسته تحت شبکه هایلوک

شرکت هایلوک از جدید ترین و محبوب ترین برندهای تولیدی دوربین مداربسته محسوب می شود. این شرکت در سال 2018 توسط تیم هایلوک معرفی شد. دوربین های مداربسته هایلوک نسبت به قابلیت هایی که دارد، از قیمت مناسبی برخوردار است. از محبوب ترین دوربین مدار بسته IP تولید شده توسط این شرکت می توان به دوربین مداربسته هایلوک مدل IPC-B140H، THC-B240-M، THC-B220، THC-B120-M، IPC-B220-D و ... اشاره کرد.

دوربین مداربسته IP پاناسونیک

پاناسونیک از قدیمی ترین و محبوب ترین برندهای تولیدی لوازم صوتی و تصویری است. این برند در حوزه تولیدات وسایل صوتی نیز بخش عظیمی از بازار را به خود اختصاص داده است. برند پاناسونیک با عدم تولید دوربین های مداربسته آنالوگ، تمرکز خود را بر روی دوربینن های تحت شبکه قرار داده است. از بهترین دوربین های تولیدی توسط برند پاناسونیک می توان به دوربین مداربسته تحت شبکه پاناسونیک مدل WV-SW174W، WV-SFN311 و ... اشاره کرد.

  • شرکت های دیگری نیز درصدد تولید انواع دوربین مداربسته IP برآمده اند. برندهایی مانند سونی، یونی ویو، داهوا، بوش و ... جزو معتبر ترین و محبوب ترین برندهای تولیدی این محصول هستند.

قیمت دوربین مداربسته IP

دوربین های مداربسته تحت شبکه براساس ویژگی هایی که دارند، از قیمت های متنوعی در بازار برخوردار هستند. رزولوشن تصاویر دریافتی، لنز و عدسی این دوربین ها، نحوه انتقال تصویر و برند انتخابی دوربین مداربسته IP در قیمت دوربین مداربسته IP تأثیرگذار هستند.

خرید دوربین مداربسته IP

برای خرید دوربین مداریسته IP می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت دوربین مداربسته IP و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

دسته بندی


دسته‌بندی کالاها

برند