ثبت فروشگاه

لامپ متال هالید

لامپ متال هالید (MH) یا لامپ خیاری نوعی لامپ گازی است که ساختمانی شبیه به لامپ های بخار جیوه دارد و در ساختار آن علاوه بر جیوه از نمک های هالوژنی متال هالید نیز استفاده شده است. این نمک ها از نوع سدیم، اسکاندیوم، ایندیوم، تالیوم و ... هستند که کیفیت و بهره نوری لامپ را بالا می برند. از لامپ گازی متال هالید برای اولین بار در سال 1960 استفاده شد. اما امروزه از این محصولات برای روشنایی سالن های ورزشی، کارخانه ها، معابر شهری، سوله ها، انبارها، محوطه های بزرگ و ... استفاده می شود. لامپ های گازی متال هالید با عبور یک جریان الکتریکی توسط مخلوطی از جیوه و گازهای هالید فلزی نور تولید می کنند. همچنین گفتنی است که این لامپ ها بر خلاف لامپ های ال اای دی، رشته های شکننده ای دارند.

این لامپ ها طول عمری معادل 15000 ساعت دارند و در بازه های توانی 20 تا 2000 وات تولید می شوند. از لامپ گازی متال هالید با بازه توانی کم در محیط های داخلی استفاده می شود و از انواع پر توان آن می توان در محیط های کارگاهی و کارخانه ها استفاده کرد. لامپ متال هالید 400 وات یکی از پرفروش ترین لامپ های متال هالید است. 

لامپ متال هالید

کاربرد لامپ گازی متال هالید

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم این لامپ ها به عنوان یک منبع نوری کاربردی، در محیط های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه به محیط های پرکاربردی که از این لامپ ها استفاده می کنند، اشاره خواهیم کرد:

  • روشنایی استادیوم ها و میدان های ورزشی
  • روشنایی جاده ها، خیابان ها و پارکینگ ها
  • نورپردازی و روشنایی ویترین ها، فروشگاه ها، مراکز خرید و ...

استفاده از لامپ های گازی در موزه ها چندان رایج نیست زیرا پرتوهای ساطع شده مادون قرمز و ماورابنفش از این لامپ ها، موجب تخریب و آسیب اشیا داخل موزه ها می شود.

کاربرد لامپ گازی متال هالید

انواع لامپ متال هالید

این لامپ ها از نظر ولتاژ و ساختار به چند دسته تقسیم می شوند. در ادامه به مختصری از انواع این لامپ ها می پردازیم:

لامپ های معمولی

این لامپ ها مانند لامپ های جیوه ای شامل یک لایه حباب داخلی با جنس کوارتز و یک لایه حباب خارجی به شکل استوانه ای یا بیضوی شامل یک الکترود فرعی و دو الکترود اصلی است. ولتاژ استارت این لامپ ها نسبت به لامپ های جیوه ای بیشتر است. مدت زمان استارت و رسیدن لامپ به نور مطلوب، در حدود 15 دقیقه است. زمان مورد نیاز برای روشن نمودن مجدد این لامپ ها در حدود 15 دقیقه است. همچنین طول عمر این لامپ ها حدوداً 7500 ساعت است.

لامپ های خطی

در ساختار این مدل از انواع لامپ های گازی متال هالید، از الکترود کمکی بهره گیری نشده است و شامل یک حباب هستند. در نتیجه این لامپ ها حباب خارجی ندارند و بخشی از اشعه ماورابنفش از آن خارج می شود. به همین علت نباید به صورت مستقیم به این لامپ ها نگاه کرد. برای روشن کردن این لامپ ها به ولتاژ بیش از 240 ولت نیاز است. لامپ های خطی متال هالید با توان های 750 وات، 1200، 1600 و 2000  تولید و به بازار عرضه می شوند. ضریب بهره نوری این لامپ ها بالا است و از طیف نوری خطی و پیوسته برخوردار هستند. از کاربردهای لامپ های خطی متال هالید می توان به کاربرد در عکاسی، ساخت نورافکن ها، استودیوها و ... اشاره کرد.

لامپ های CSI

در ساختار این نوع از لامپ های گازی از الکترودهایی با جنس تنگستن به کارگیری شده است. این لامپ ها با حجم کوچک و به شکل حباب های کروی شکل ساخته می شوند. فاصله بین الکترودهای این محصول 9 تا 14 میلی متر است. لامپ های CSI اغلب با توان های 400 و 1000 وات ساخته می شوند. طول عمر لامپ های CSI در حدود 100 الی 200 ساعت است. همچنین زمان مورد نیاز برای روشن نمودن مجدد این لامپ ها 2 تا 5 دقیقه است.

مزایای استفاده از لامپ گازی متال هالید

  • این لامپ ها نسبت به لامپ های رشته ای انرژی کمتری مصرف می کنند.
  • این لامپ ها از تنوع بالایی در دمای نور برخوردار هستند. به طوری که امکان انتشار نور سفید را در طیف وسیعی از رنگ ها و دماهای رنگی مختلف دارد.
  • دمای محیط اثری بر عملکرد لامپ های گازی به خصوص متال هالید ندارد. از این رو این لامپ ها در محیط های روباز و مسقف مورد استفاده قرار می گیرند.
  • طول عمر این لامپ ها تقریباً 10 برابر بیشتر از دیگر لامپ های رشته ای است. گفتنی است که طول عمر مفید این لامپ ها در حدود 15000 ساعت است.

مزایای استفاده از لامپ گازی متال هالید

معایب لامپ گازی متال هالید

در ادامه به معایب این محصول اشاره خواهیم کرد:

  • همانطور که قبلاً اشاره کردیم، زمان راه اندازی اولیه و راه اندازی مجدد لامپ های گازی از نوع متال هالید بسیار طولانی است. در نتیجه این مورد یکی از معایب این محصول به شمار می آید.
  • تنوع دمای رنگ نور و شکل ظاهری این لامپ ها محدود است.
  • طول عمر کوتاه تر این لامپ ها نسبت به لامپ های ال ای دی یک عیب دیگر است.
  • ساطع کردن پرتوهای مادون قرمز و ماورابنفش از دیگر عیب های این محصول است.
  • این محصول نیبت به محصولات مشابه راندمان پایین تری دارد.
  • لامپ های گازی از نوع متال هالید به تغییرات ولتاژ حساسیت دارند.

اجزای لامپ گازی متال هالید

اغلب این لامپ ها از دو حباب خارجی و داخلی تشکیل شده اند و به اصطلاح دوجداره ساخته شده اند تا از هدر رفت انرژی جلوگیری شود. به طور کلی بیشتر لامپ های گازی از نوع متال هالید از دو بخش کلی تشکیل شده اند. این دو بخش از لوله آرک درونی که بیضی شکل بوده و حباب بیرونی تشکیل می شود. در حباب داخلی فرایند بخار شدن نمک ها صورت می گیرد و حباب خارجی وظیفه تابش نور و جلوگیری از بازتاب اشعه های فرابنفش را برعهده دارد. حباب این محصولات از جنس کوارتز یا سرامیک است. لامپ متال هالید سرامیکی قیمت بیشتری دارد.

به طور کلی این لامپ ها از اجزای زیر تشکیل شده اند؛

  • حباب داخلی و خارجی
  • الکترود
  • جیوه و نمک های هالوژنی
  • مدار لامپ متال هالید (بالاست و ایگنایتور)

راه اندازی لامپ متال هالید

لامپ های گازی از نوع متال هالید، نیاز به استارت و ترانس دارند. در مدار این لامپ ها از چوک و خارن استفاده شده است. علاوه بر این ایگنایتور لامپ وظیفه فراهم کردن ولتاژ بالا برای راه اندازی لامپ را برعهده دارد. این لامپ ها به 5 الی 7 دقیقه جهت راه اندازی نیاز دارند. در واقع پس از گذشت 7 دقیقه شدت تابش نور این لامپ به حداکثر میزان خودش می رسد. نور این لامپ ها پس از گذشت مدت زمانی کاملاً سفید رنگ دیده می شود. پس از برقراری جریان الکتریکی در این لامپ، برق از دو الکترود عبور می کند و این امر سبب گرم شدن حباب داخلی می شود. پس از گذشت 5 الی 7 دقیقه، نمک های موجود در لامپ به بخار تبدیل می شوند و پس از آن به فلز تشکیل دهنده خودشان یعنی ید تجزیه می شوند. بخار حاصل از این فلزها نورهایی به رنگ سفید از خود تولید می کنند.

لامپ گازی متال هالید گلخانه

در ابتدا گفتنی است که پروژکتورهای متال هالیدی که برای رشد گیاهان کاربرد دارند، با دیگر لامپ های گازی متال هالید متفاوت هستند. امروزه از لامپ گازی از نوع متال هالید برای رشد گیاهان در بسیاری از گلخانه ها استفاده می شود. پروژکتورهای متال هالیدی که امروزه به بازار عرضه شده اند، شرایطی سازگار برای رشد گیاه فراهم می کنند. از این لامپ ها در آکواریوم ها نیز استفاده می شود. این محصولات را می توان در تمامی چرخه های رشد گیاه به کار گرفت زیرا نوری مطابق با طیف نوری خورشید تولید می کنند. لامپ متال هالید برای رشد گیاه بسیار مناسب است زیرا فرایند رشد را سریع تر و فتوسنتز را افزایش می دهد. 

لامپ گازی متال هالید گلخانه

بهترین برندهای لامپ گازی متال هالید

شرکت های بسیار زیادی درصدد تولید این لامپ ها برآمده اند. در ادامه به برخی از برترین شرکت های تولیدکننده آن ها اشاره خواهیم کرد. 

لامپ پارس شهاب

 شرکت پارس شهاب در سال 1348 و در شهر رشت تأسیس شد.این شرکت از محبوبیت بسیار زیادی برخوردار است و محصولات آن از کیفیت و تنوع بالایی برخوردار هستند. انواع لامپ های بخار سدیم و متال هالید بیضوی، استوانه ای و ... توسط این شرکت تولید و به بازار عرضه می شود. پارس شهاب قدمت طولانی در زمینه تولید انواع لامپ دارد.

لامپ نور

شرکت نور در سال 1363 فعالیت خود رار در زمینه تولید انواع لامپ ها و تجهیزات الکترونیکی آغاز کرده است. شرکت لامپ نور با تولید محصولات با کیفیت و با به کارگیری از استانداردهای تولیدی توانسته است جایگاه مطلوبی را در بازار به دست آورد. این شرکت در زمینه تولید انواع لامپ ها موفق به کسب پروانه ها، گواهینامه و استانداردهای متعددی شده است.

  • از دیگر برندهای خوب این محصول می توان به لامپ اسرام، نور صرام پویا و ... اشاره کرد.

قیمت لامپ متال هالید

عواملی هم چون توان، شدت نور، برند و شرکت سازنده بر روی قیمت این محصولات اثرگذار است. برای مشاهده قیمت لامپ متال هالید می توانید به سایت راندنو مراجعه کنید و با نمایندگان و فروشندگان آن به طور مستقیم در ارتباط باشید.   

خرید لامپ متال هالید

برای خرید لامپ متال هالید می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت لامپ متال هالید و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند


نوع سرپیچ


توان