ثبت فروشگاه

چراغ اضطراری

چراغ اضطراری یا چراغ Emergency یکی از پرکاربردترین چراغ های تولید شده در صنعت روشنایی است که در زمان قطع برق و خاموشی مورد استفاده قرار می گیرد. این چراغ ها به منظور بالا بردن ایمنی افراد در مکان هایی که برق به طور ناگهانی قطع می شود کاربرد دارند. امروزه استفاده از سیستم های روشنایی اضطراری در ساختمان های تجاری و مسکونی، امری ضروری محسوب می شود.

چراغ های اضطراری می توانند به صورت روکار و یا توکار مورد استفاده قرار گیرند و اغلب در رنگ نورهای زرد و یا سفید ساخته می شوند. این چراغ ها از لحاظ شکل ظاهری می توانند گرد و یا چهارگوش باشند. برخی از انواع چراغ اضطراری ها پیش از استفاده باید شارژ شوند که مدت زمان شارژ چراغ اضطراری به نوع چراغ آن بستگی دارد.

چراغ اضطراری دیواری از محصولاتی است که می تواند برق اضطراری منازل را فراهم کند. این محصول هوشمند نوعی چراغ اضطراری است که می تواند به محض خاموش شدن سایر چراغ ها، به صورت خودکار روشن شده و مکان تاریک را روشن کند. این تجهیزات اغلب در مکان های پر رفت و آمد و عمومی کاربرد دارد. جهت استعلام قیمت چراغ اضطراری با مراجعه به سایت راندنو، می توانید لیست فروشندگان محصول مورد نظر خود را مشاهده نمایید. همچنین اگر به دنبال مرکز فروش چراغ اضطراری هستید، می توانید به صورت مستقیم با فروشندگان این محصول در ارتباط باشید و به خرید انواع چراغ اضطراری اقدام نمایید.

چراغ اضطراری

انواع چراغ اضطراری براساس منبع تغذیه

چراغ های اضطراری براساس تکنولوژی و منبع تغذیه به دو دسته تقسیم می شوند.

چراغ اضطراری تأمین مرکزی

تأمین کننده تغذیه این چراغ ها در داخل آنها وجود ندارد و به وسیله سیم کشی های جداگانه به سیستم برق اضطراری بر روی دیوار یا سقف ساختمان نصب می شوند. در این گونه چراغ ها هیچگونه باتری وجود ندارد و می توان از سیستم های یو پی اس آنلاین و آفلاین نیز استفاده کرد. این گونه از چراغ ها قیمت مقرون به صرفه تری نسبت به چراغ های شارژی دارند اما هزینه سیم کشی چراغ های اضطراری مرکزی، از چراغ های شارژی اضطراری بیشتر است. 

چراغ اضطراری تأمین مرکزی

چراغ اضطراری شارژی

چراغ اضطراری شارژی یا مستقل در صنعت روشنایی اضطراری بسیار پرکاربرد است و از بخش هایی مانند شارژر، باتری، لامپ، پخش کننده نور و واحد کنترل تشکیل شده است. نصب این چراغ ها ساده است و نیازی به سیم کشی های جداگانه ندارند. این نوع از چراغ های اضطراری معمولاً برای مدت طولانی بین 8 تا 9 ساعت به طور مداوم از خود روشنایی ایجاد می کنند. در ساخت چراغ اضطراری شارژی از باتری های قابل شارژ استفاده شده است. این چراغ ها قدرت لامپ و روشنایی محدودی دارند و به دلیل ایجاد حرارت باتری، محدودیت عملکرد نیز وجود دارد.

لازم به ذکر است که باتری چراغ های اضطراری می تواند انرژی را در خود ذخیره کند. این باتری ها با استفاده از منبع برق شهری شارژ می شوند و برخی از آنها را نیز می توان با استفاده از منابعی مانند نور خورشید شارژ کرد. همچنین از این محصول می توان خارج از منزل استفاده کرد و روشنایی کاربردی در سفر محسوب می شوند. 

چراغ اضطراری شارژی

انواع چراغ اضطراری بر اساس نوع کاربرد

این چراغ ها باتوجه به کارایی های که دارند به چند دسته تقسیم می شوند. در ادامه به انواع این محصول براساس نوع کاربرد اشاره خواهیم کرد.

چراغ اضطراری فعال یا نگهدار

این گونه از چراغ های اضطراری را می توان در حالت عادی نیز مورد استفاده قرار داد. این چراغ ها به طور مداوم در داخل مدار برق قرار می گیرند که هم در زمان قطعی برق و هم در زمان وجود برق، روشن می مانند و در حالت عادی از آن استفاده روشنایی می شود. به عبارتی این نوع چراغ در شرایط عادی از برق شبکه ساختمان و در حالت اضطراری از باتری استفاده می کند. همچنین چراغ فعال اضطراری در شرایط عادی و غیر عادی روشن می ماند و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است. این نوع روشنایی اضطراری برای مکان های عمومی مانند سینما، مراکز خرید، تأتر و ... کاربرد داشته و مورد استفاده قرار می گیرد.

چراغ اضطراری فعال یا نگهدار

چراغ اضطراری غیر فعال یا غیر نگهدار

 این دسته از چراغ های اضطراری، تنها در صورت قطع برق روشن شده و بر خلاف مدل های فعال، در حالت عادی به عنوان منبع نور مورد استفاده قرار نمی گیرند. چراغ های غیر فعال به مدار روشنایی داخل ساختمان متصل شده و فقط در صورت قطع برق، روشن می شوند. این نوع از چراغ های اضطراری معمولاً در محیط های کاری کاربرد دارند و مورد استفاده قرار می گیرند.

چراغ روشنایی اضطراری پایدار یا دو منظوره

این دسته از چراغ ها هم در نوع فعال و هم در نوع غیر فعال قرار می گیرند. لامپ های قرار گرفته شده در این چراغ، در زمان وصل بودن برق از خود نور ساطع می کنند و تنها برخی از آنها در صورت قطعی برق روشن می مانند. تفاوت این چراغ با حالت فعال، در مقدار ذخیره انرژی در باتری است. همچنین از آنجایی که چراغ های اضطراری پایدار از تعداد لامپ های کمتری برای روشنایی استفاده می کنند، مدت زمان بیشتری روشن می مانند.

انواع چراغ اضطراری براساس نوع لامپ

چراغ های اضطراری براساس نوع لامپ به صورت زیر دسته بندی می شوند:

چراغ اضطراری رشته ای

چراغ اضطراری رشته ای، قدیمی است و مصرف باتری آن بالا است. بزرگترین مشکل این چراغ اضطراری قدیمی عمر کوتاه لامپ رشته ای است.

چراغ اضطراری مهتابی

لامپ این نوع چراغ ها به رنگ آفتابی و مهتابی است. در طراحی این لامپ ها از منبع نور فلورسنت استفاده شده است بنابراین میزان مصرف باتری آنها بسیار کمتر از لامپ های رشته ای است.

چراغ اضطراری ال ای دی

در ساخت این نوع چراغ ها از لامپ ال ای دی کم مصرف استفاده شده است اما نور زیادی تولید می کنند.

چراغ اضطراری سی او بی (COB)

این نوع چراغ اضطراری پرنورترین چراغ موجود در بازار است و برق بیشتری نسبت به چراغ اضطراری اس ام دی دارد اما این میزان از مصرف برق چراغ اضطراری سی او بی نسبت به مهتابی کمتر است.

چراغ اضطراری اس ام دی (SMD)

این نوع چراغ نوردهی بهتری نسبت به چراغ اضطراری ال ای دی دارد. لامپ های اس ام دی از نظر اندازه کوچک هستند و بهترین نوع چراغ اضطراری در بازار محسوب می شوند.

کاربرد چراغ اضطراری

همانطور که قبلاً اشاره کردیم استفاده از این چراغ ها برای مکان های عمومی که جمعیت زیادی تردد می کنند، لازم و ضروری است. این وسیله در زمان وقوع حادثه افرادی که در شرایط تاریک قرار می گیرند، دچار استرس می شوند و مسیر خروج را پیدا نمی کنند. در نتیجه این وسیله گزینه کاربردی و مهمی در این محیط های گوناگون به شمار می آید. در ادامه به کاربردهای این وسیله اشاره ای خواهیم کرد.

  • ایجاد آتش سوزی در یک مجموعه
  • قطع برق دکل ها
  • اختلال در سیستم های روشنایی
  • ایجاد مشکل یا سرقت کابل های برق
  • بارندگی
  • آژیر خودروهای پلیس، آمبولانس ها و .... از عواملی هستند که موجب قطعی برق شده و این وسیله به هنگام رخداد حادثه ای، مسیر خروج را به افراد نشان می دهد.

این وسیله در محیط هایی مانند مدارس، بیمارستان ها، آزمایشگاه ها، ساختمان ها، آپارتمان ها، دانشگاه ها، حتی منازل و ... مورد استفاده قرار می گیرد. از کاربردهای دیگر مهم این وسیله می توان به وقوع آتش سوزی اشاره کرد. زیرا توسط این وسیله افراد داخل ساختمان می توانند راه خروج را پیدا کنند. همچنین این وسیله به نیروهای امداد کمک کرده تا بتوانند نیروهای سانحه را پیدا کنند.

کاربرد چراغ اضطراری

مزایای چراغ اضطراری

استفاده از این وسیله از ویژگی های قابل توجهی برخوردار است. در ادامه به مزایای استفاده از این وسیله می پردازیم.

  • با استفاده از این وسیله پس از هربار قطعی برق، روشنایی در دسترس بوده و در تاریکی نمی مانید.
  • این محصول در مقایسه با محصولات مشابه مانند دستگاه برق اضطراری، از قیمت پایین ومقرون به صرفه ای برخوردار است.
  • این محصول نیاز به تعمیر و نگهداری خاصی نداشته و در صورت خرابی لامپ و باتری، اجزای آن در بازار موجود است و به راحتی تعویض می شوند.
  • همانطور که قبلاً اشاره کردیم در مدل های سقفی و دیواری، فرآیند شارژ شدن باتری به صورت خودکار انجام می گیرد. به عبارتی با قطع شدن برق شهری از باتری استفاده کرده و بلافاصله پس از وصل شدن برق، شروع به شارژ شدن می نماید.
  • برخی از مدل های این محصول از سلول های خورشید ی برخوردار هستند و در مکان هایی که امکان دسترسی به برق وجود ندارد، می توان آنها را با نور خورشید شارژ نمود.
  • بعضی از انواع این وسیله در بازار موجود هستند که از نوردهی قابل قبولی برخوردار هستند و هنگام استفاده از آن، روشنایی کاملی در اختیار کاربر قرار می گیرد.

مزایای چراغ اضطراری

نکات مهم در نصب و استفاده از چراغ های اضطراری

لازم است بدانید که مقررات 1996 علائم ایمنی، خروجی های نهایی و مکان های مسیر فرار افراد را مهم دانسته و عموم را به نصب تابلوی چراغ اضطراری مستلزم نموده است. در ادامه به نکات مهم و قابل توجه جهت نصب و اجرای روشنایی اضطراری می پردازیم.

  1. ابتدا یک پیاده رو یا فضای باز در نزدیکی محل ساختمان مشخص می شود.
  2. درنظر گرفتن افراد و ساکنینی که در صورت وقوع حادثه، در مسیر فرار قرار می گیرند و یا به عبارتی محیط هایی که ازدحام افراد زیاد می شود.
  3. تجهیزات ایمنی آتش سوزی، تجهیزات هشدار، علائم راهنمایی و ...  باید تست شوند.
  4. سپس با در نظر گرفتن منابع احتراق و درک ساکنین یا افراد، طبق مقررات نظام مهندسی ساختمان و آتش نشانی یک طرح اولیه نوشته می شود.
  5. یک برنامه دوره ای باید در سند نوشته شود تا زمان های آزمایش واحدهای روشنایی و نحوه انجام آن مشخص شود. همچنین سابقه هر یک از اطلاعات و پیشرفت های انجام شده در سیستم روشنایی اضطراری باید در یک مکان امن ذخیره شود.
  6. طراحی روشنایی اضطراری باید به صورت سالیانه و به طور منظم بررسی شود. همانطور که قبلاً گفته شد اگر هرگونه تغییری در محل و یا قانون ایجاد شد، باید در سند ثبت شوند.

نکات مهم در نصب و استفاده از چراغ های اضطراری

تست چراغ اضطراری روشنایی

تست واحدهای روشنایی اضطراری قابلیت اطمینان از سیم کشی ساختمان، باتری های پشتیبان و کلیدهای اتوماتیک این وسیله را افزایش می دهد. تست این چراغ ها به صورت ماهیانه و سالیانه طبق استانداردهای BS 5266-8: 2004 و BS EN 50172: 2004 انجام می شود. در ادامه به مختصری از آزمون های این محصول می پردازیم.

تست ماهیانه (آزمون کوتاه)

هنگام تست ماهیانه این چراغ ها منبع تغذیه برق اصلی ساختمان، در هر ماه خاموش شده و برای اطمینان از تست، از همه چراغ های اضطراری بازدید می شود. در صورت وجود هر گونه مشکل یا خرابی، نتایج بررسی شده و در صورت نیاز چراغ جدیدی جایگزین می شود. گفتنی است که زمان انجام این تست کوتاه بوده و چند دقیقه بیشتر زمان نمی برد.

تست سالیانه (تخلیه کامل)

هنگام انجام تست سالیانه کلید اصلی برق ساختمان به مدت 3 ساعت خاموش می شود. بنابراین در این زمان خاموشی همه چراغ های اضطراری باید روشنایی لازم را تأمین نمایند. در نتیجه اگر چراغی زودتر از زمان ذکر شده خاموش شود، باتری آن نیاز به تعویض و یا جایگزین دارد.

تست چراغ اضطراری روشنایی

نکات مهم در خرید چراغ اضطراری

هنگام خرید این وسیله به نکات زیر توجه داشته باشید.

نوع چراغ

این چراغ ها از انواع مختلفی در بازار برخوردار هستند. انتخاب نوع چراغ این محصول بسته به سلیقه و محل استفاده شما از این محصول دارد. معمولاً برای محیط هایی که چراغ جا به جا نمی شود و مکان مشخص و ثابتی دارد، مدل های دیواری و سقفی گزینه مناسبی هستند. زیرا این چراغ ها مستقیم به برق وصل شده و نیازی به شارژ کردن ندارند. نمونه های پرتال این محصول نیز برای راهروها انتخاب مناسبی هستند. اگر قصد استفاده از این محصول را در جهت روشنایی های مسافرتی دارید، مدل آویز این چراغ ها نیز گزینه کاربردی محسوب می شوند.

نوع لامپ

در انتخاب نوع لامپ نیز محدودیت کارایی وجود ندارد و بستگی به سلیقه کاربر دارد. اولین نمونه لامپ به کار رفته در این وسیله، لامپ های رشته ای هستند. این لامپ ها نور زرد رنگ و مصرف بالایی دارند. نمونه بعدی این لامپ ها، مهتابی بوده و معمولاً در کنار ال ای دی ها از آن استفاده می شود. این لامپ ها از مصرف برق پایین و نوردهی بالایی برخوردار هستند. نمونه های SMD و COB آن نیز به بازار ارائه شده اند که مقداری نسبت به ال ای دی این چراغ پر مصرف تر بوده اما از نوردهی بیشتری برخوردار هستند.

اندازه چراغ

انتخاب  اندازه چراغ به اندازه اتاق و میزان نوری که نیاز دارید بستگی دارد. همانطور که می دانید چراغ های بزرگتر برای فضاهای بزرگ مناسب بوده و از نور بیشتری برخوردار هستند. انتخاب اندازه چراغ یک نکته مهم بوده و در انتخاب آن دقت داشته باشید.

نوع باتری

هرچه میزان ظرفیت باتری چراغ انتخابی شما بیشتر باشد، شارژ بیشتری را نگهداری می کند و دیرتر خاموش می شود. باتری به کار رفته در این محصول در دو نوع سرب و لیتیوم یون تولید و به بازار عرضه می شود. لازم به ذکر است که اسید سرب طول عمر کمتری دارد اما مدل لیتیوم یون آن، قابلیت شارژ شدن در دفعات زیاد را دارد.

برند محصول

هنگام خرید این محصول نیز از برندهای معتبر و شناخته شده بهره گیری کنید. اکثر برندهای معروف از گارانتی و خدمات پس از فروش برخوردار هستند.

بهترین برندهای چراغ اضطراری

برندهای محبوب و معتبر متعددی به تولید انواع این محصول پرداخته اند. در ادامه به بهترین تولیدکنندگان این محصول اشاره خواهیم کرد.

چراغ اضطراری مازی نور

صنایع روشنایی مازی نور با بیش از 40 سال سابقه کار در زمینه تولید انواع تجهیزات روشنایی، برندی محبوب و معتبر در میان خریداران شناخته شده است. این شرکت با تولید انواع چراغ های داخلی و خارجی و تجهیزات روشنایی توتنسته است سهم قابل توجهی از بازار را به خود اختصاص دهد. محصولات این شرکت طبق استانداردهای بین المللی تولید و به بازار ارائه می شوند. از محبوب ترین چراغ تولیدشده توسط این شرکت می توان به چراغ اضطراری 8*2 مازی نور مدل فانال IP65 ،8*1 وات مازی نورMF18  مدل IP65، چراغ اضطراری ال ای دی 10 وات IP40 مازی نور و ... اشاره کرد.

چراغ اضطراری یوتاب

این شرکت پس از سال ها تجربه در حوزه طراحی و تولید پروژه های روشنایی، به عنوان یک شرکت مهندسی توانسته است رضایت مشتریان زیادی را جلب نماید. محصولات تولیدی این برند از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند و از روش های کارآمد جهت طراحی و تولید کالاهای خوذ به کارگیری می کند. از محبوب ترین چراغ تولیدشده توسط این شرکت می توان از چراغ اضطراری ال ای دی 3 وات IP40 یوتاب مدل NRU-E1 و ... نام برد.

قیمت چراغ اضطراری

این چراغ ها براساس ویژگی هایی که دارند، از قیمت های متنوعی در بازار برخوردار هستند. اندازه چراغ، نوع چراغ، نوع لامپ و با توجه به کاربردهایی که دارند در قیمت چراغ اضطراری تأثیرگذار هستند. برند لامپ نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. چراغ اضطراری هوشمند پارس شهاب، ویداسی، کیانگ و ... از برندهای تولیدکننده معتبر این محصول به شمار می آیند.

خرید چراغ اضطراری

برای خرید چراغ اضطراری می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت چراغ اضطراری و قیمت چراغ اضطراری شارژی و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند


نوع لامپ


درجه حفاظت


توان