کیستون شبکه یا پریز شبکه (Keystone) یکی از پرکاربردترین تجهیزات شبکههای داخلی و پسیو شبکه به شمار میآید. نام Keystone از شکل ظاهری آن گرفته شده است. این وسیله که نقش مهمی را در شبکه ایفا میکند، قطعه کوچکی است که معمولاً در پچ پنلها و یا پلیتهای دیواری قرار میگیرد و همانند یک رابط عمل میکند. هر اتصال کابلی به یک سیستم نری و مادگی نیاز دارد. در شبکه کیستون نقش مادگی و سوکت نقش نری را برعهده دارد. به همین دلیل تکنسینهای شبکه به خرید کیستون شبکه اقدام میکنند. قیمت کیستون شبکه نیز به عواملی همچون نوع، جنس، گروه، استاندارد، کاربرد و دیگر موارد بستگی دارد.
کیستون از یک سمت به انواع کابل شبکه متصل میشود و از سمت دیگر، یک پورت مادگی در اختیار مصرفکننده قرار میدهد. بدین ترتیب، این وسیله میان کابل شبکه و دیگر تجهیزات شبکه از قبیل سوئیچ، روتر، پچ پنل شبکه و سرور یا کیس کامپیوتر ارتباط برقرار میکند. این وسیله از پرکاربردترین قطعات موجود در شبکه است که یک قطعه در تجهیزات پسیو شبکه محسوب میشود. اصلیترین وظیفه کیستون، برقراری ارتباط میان کابل شبکه یا پچ کورد با دیگر تجهیزات شبکه همچون روتر، سرور، سوئیچ، کیس کامپیوتر و در نهایت کاربران است. کیستون این کار را با ارائه دادن نوعی کانکتور مادگی انجام میدهد. یکی از بزرگترین مزایای استفاده از کیستون شبکه سهولت در برقراری ارتباط و کاهش نویز و اختلالات الکترومغناطیسی است. البته پیش از خرید این تجهیزات باید به توپولوژی و نوع شبکه دقت زیادی شود. کیستونها انواع مختلفی دارند و براساس فاکتورهای مختلفی تقسیمبندی میشوند. این فاکتورها میتوانند نوع استاندارد، جنس بدنه، مقاومت در برابر نویز و سایز باشند.
کیستونها میتوانند از نوع باریک و پهن باشند. هرکدام از این کیستونها در قسمتهای مختلفی استفاده میشوند. این محصولات در دو حالت 180 و 90 درجه تولید میشوند و برخی از آنها نیز قابلیت قفل شوندگی دارند. با استفاده از کیستون میتوانید کابلها را بدون ابزار پانچ کنید. کیستونها از لحاظ نوع جنس بدنه به دو گروه فلزی و یا تمام پی وی سی تقسیم میشوند. به نوع فلزی، کیستونهای شبکه SFTP و به نوع پی وی سی، کیستونهای شبکه UTP میگویند. هنگامی که کابلهای شبکه از کنار کابل برق عبور میکنند، نیاز است تا در سراسر سیستم، ارتینگ بصورت صحیح برقرار شود. در این حالت، حتماً باید از کیستونهای فلزی استفاده شود تا سیم ارت کابل شبکه به بدنه فلزی کیستون متصل شده و مسیر عبور جریان تا چاه ارت کامل شود. keystone از نظر کاربرد، یا در داخل ترانک و یا بر روی دیوار نصب میشود. کیستونها در داخل پچ پنلها نیز کاربرد دارند. البته keystone داخل پچ پنل از نظر ظاهری متفاوت است و قاب روی کیستونهای عادی را ندارد. کیستونها در حالت کلی به دو دسته تقسیمبندی میشوند:
keystone همانند کابلهای شبکه، به دستهبندیهای CAT7 ،CAT6a ،CAT6 ،CAT5e ،CAT5 و … تقسیم میشوند. انتخاب کیستون باید براساس تجهیزات مورد استفاده در شبکه باشد. کابل به کار رفته در سیستم شبکه میبایست با نوع کیستون همخوانی داشته باشد. به عنوان مثال، برای شبکههایی که دارای سرعت 1000 و بالاتر هستند، باید keystone نوع Cat6 مورد استفاده قرار بگیرد. یکی دیگر از فاکتورهای مهمی که کیستونها براساس آن دستهبندی میشوند، مقاومت در برابر اختلالات شبکه و نویزهای موجود است. این کیستونها همانند کابلهای شبکه و دیگر تجهیزات به دستهبندیهای زیر تقسیمبندی میشوند. این تقسیمبندی مربوط به نوع شیلد و فوبل آنها است. کیستونهای شیلددار قیمت بیشتری نسبت به کیستونهای بدون شیلد دارند.
قیمت کیستون شبکه با توجه به نوع آن متفاوت است. همچنین باریک و پهن بودن آنها نیز روی قیمت کیستون اثرگذار است. از دیگر موارد مهم میتوان به استاندارد پریز شبکه، ابعاد، جنس بدنه، مقاومت در برابر نویز، برند و شرکت سازنده اشاره کرد.
برای خرید کیستون شبکه لگراند میتوانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاههای مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت کیستون شبکه دانوب و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم میسازد.