ثبت فروشگاه
دسته‌بندی‌ها : پچ کورد UTP - پچ کورد SFTP -

پچ کورد

پچ کورد شبکه یا پچ کابل و پچ لید (Patch Cord) از اساسی ترین تجهیزات شبکه است. این تجهیزات دارای ساختاری همانند کابل های شبکه هستند. با این تفاوت که متراژ مشخص دارند و در هر دو سر این کابل ها سوکت RG45 وجود دارد. برای صرفه جویی در زمان، هزینه و نیروی انسانی جهت سوکت زدن کابل شبکه، از این محصولات به جای کابل شبکه استفاده می شود. به همین دلیل اغلب تکنسین های شبکه به خرید پچ کورد اقدام می کنند. سوکت های پچ کیبل درصد اشتباه اتصال را تا حد زیادی کاهش می دهند زیرا توسط نیروهای متخصص صورت گرفته است و پیش از ورود به بازار مورد تست و ارزیابی قرار گرفته است. قیمت پچ کورد نیز به نوع سوکت، شیلد و فویل کابل و دیگر موارد بستگی دارد.

پچ کوردها در رنگ های گوناگونی به بازار عرضه می شوند. دلیل تنوع رنگ در این محصولات این است که به راحتی قابل تشخیص باشند.

پچ کورد چیست

در پاسخ به این سوال باید گفت وظیفه اصلی patch cord، ایجاد اتصال میان اجزای شبکه مانند کامپیوترها، مودم ها، پچ پنل ها، سوئیچ ها و انتقال داده هایی همچون صدا و تصویر به تجهیزات پسیو دیگر است. به عنوان مثال، با استفاده از این تجهیزات می توان از کیستون شبکه ورودی گرفت و به کامپیوتر اتصال داد تا بتوان به وسیله آن به سایر تجهیزات دیگر نیز، شبکه کرد. معمولاً نوع هادی و مس بکار رفته شده در این تجهیزات افشان است. البته در این جا منظور از patch cord، زوج به هم تابیده و یا به اصطلاح TC است. در اکثر موارد، جهت اتصال بین پچ پنل ها و تجهیزات شبکه از این محصولات استفاده می شود.

به طور کلی می توان گفت این تجهیزات در دو نوع مسی و پچ کورد فیبر نوری به بازار عرضه می شوند.

پچ کورد

انواع پچ کورد بر اساس متراژ

Patch Cord در متراژهای متفاوتی ساخته می شود که نمونه های استاندارد آن عبارت اند از:

  • پچ کورد 30 سانتی 
  • پچ کورد نیم متری
  • 1 متری
  • 2 متری
  • 3 متری
  • 5 متری
  • 10 متری
  • 15 متری
  • 20 متری و بیشتر (سفارشی)

  لازم به ذکر است که اغلب، در مسافت های کم از Patch Cord به جای کابل شبکه استفاده می شود.

انواع پچ کورد بر اساس متراژ

انواع Patch Cord براساس دسته بندی Category

این محصولات همچون کابل شبکه براساس استانداردهای مختلفی دسته بندی می شوند.

تقریباً تمامی تجهیزات شبکه همچون کابل شبکه با استانداردهای مخصوصی به نام Cat دسته بندی می شوند. این دسته بندی به سرعت و پهنای باند این تجهیزات بستگی دارد. Patch Cord نیز همچون کابل شبکه از Cat1 تا Cat8 ساخته شده است که در حکال حاضر از Cat5 به بعد آن مورد استفاده قرار می گیرد. از پرکاربردترین این تجهیزات می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • پچ کورد Cat5: این محصول می تواند سرعت انتقال داده ای معادل 100 مگابیت در ثانیه داشته باشد و از پهنای باند 100 مگاهرتز پشتیبانی کند. Cat5e نسخه به روز و پیشرفته تر این کابل است که سرعت آن به 1000 مگابیت در ثانیه می رسد.
  • پچ کورد Cat6: این محصول دارای سرعت انتقال داده ای معادل 10000 مگابیت در ثانیه است و فرکانسی معادل 250 مگاهرتز دارد. Cat6a نسخه پیشرفته تر این محصول است که فرکانس و پهنای باند آن به 500 مگاهرتز می رسد.
  • پچ کورد Cat7: این محصول دارای سرعت انتقال داده ای معادل 10000 مگابیت برثانیه با فرکانس 600 مگاهرتز است و یکی از پیشرفته ترین Patch Cordهای موجود در بازار است.

لازم به ذکر است که استاندارد Cat8 نیز به بازار عرضه شده است که سرعتی معادل 40000 مگابیت در ثانیه و پهنای بانذی برابر با 2000 مکاهزتر دارد. این محصول در ایران رواج کمتری داشته و بیشتر از استاندارد Cat6 استفاده می شود.

انواع Patch Cord براساس دسته بندی Category

انواع Patch Cord براساس میزان نویزپذیری

این تجهیزات شبکه، به دلیل این که شباهت بسیاری به کابل های شبکه دارند، از لحاظ دسته بندی نیز همانند کابل های شبکه تقسیم بندی شده اند.

پچ کورد SFTP یا SF/UTP

این مدل از patch cord دارای کابل به همراه شیلد و فویل هستند. شیلد به کار رفته شده در کابل لن (LAN)، از دریافت هرگونه امواج الکترومغناطیسی جلوگیری می کند. دور چهار زوج این مدل هم از شیلد و هم از فویل استفاده شده است. نکته مهم در خصوص این کابل این است که دور تک تک زوج ها چیزی قرار نگرفته است. سوکت این مدل پچ کیبل ها نیز شیلد دارد.

پچ کوردهای S/FTP

در این کابل ها از شیلد Braid Screen دور زوج ها استفاده شده است. همچنین دور هر یک از زوج ها نیز به طور مجزا فویل قرار دارد. سوکت مدل S/FTP نیز شیلد دار است.

پچ کورد UTP یا U/UTP

این محصولات فاقد هرگونه شیلد و یا فویل هستند. به همین دلیل میزان نویزپذیری آن ها بیشتر است. سوکت این کابل ها نیز بدون شیلد  عرضه می شود.

پچ کورد FTP یا F/UTP

در این محصولات دور همه زوج ها یک لایه فویل قرار گرفت است، اما دور تک تک زوج ها شیلدی قرار ندارد. با این حال  سوکت های این محصولات شیلددار هستند.

پچ کورد STP یا S/UTP

در این کابل ها یک لایه شیلد Braid Screen یا بافته شده دور همه زوج های تابیده شده نصب شده است. دور تک تک زوج ها به صورت جداگانه شیلدی وجود ندارد. با این حال از سوکت های شیلددار برای این کابل ها استفاده می شود.

پچ کورد F/FTP یا FFTP

این کابل ها دور زوج های تابیده شده فویل دارد. همچنین دور تک تک زوج ها نیز فویل قرار گرفته است. سوکت این مدل از کابل ها شیلددار است.

پچ کورد شبکه U/FTP

دور زوج های تابیده شده این کابل ها فویل قرار گرفته است. اما شیلد یا فویل دیگری دور تک تک زوج ها وجود ندارد. سوکت های این مدل پچ کورد از نوع شیلددار است.

لازم به ذکر است که سوکت Patch Cord از نوع SFTP فلزی اما سوکت UTP پلاستیکی است.

انواع Patch Cord براساس میزان نویزپذیری

روکش Patch Cord

این تجهیزات می توانند روکش هایی از نوع PVC و یا LSZH داشته باشند. روکش های LSZH در هنگام آتش سوزی از خود دود سمی تولید نمی کنند زیرا در ساختار آن ها از هیچگونه هالوژنی استفاده نشده است. هم چنین این نوع روکش از Patch Cord در مقابل خوردگی و پوسیدگی نیز حفاظت می کند.دیگر محصولات نیز روکش PVC دارند که انعطاف آن ها بیشتر است اما در هنگام آتش سوزی از خود دود زیادی تولید می کنند. با این حال این نوع روکش می تواند از کابل در برابر صدمات فیزیکی محافظت کند.

روکش Patch Cord

استاندارد و تست Patch Cord

patch cord در استانداردهای متفاوتی سنجیده می شود. استاندارد ANSI-TIA-EAI-568 آمریکایی و ISO 11801 اروپایی برای بررسی عملکرد و تست ین تجهیزات استفاده می شود. همچنین تست فلوک، چنل و پرمننت نیز برای سنجیدن اتصال و سرعت انتقال در patch cord در نظر گرفته می شود. با انجام این تست ها گزارش کاملی براساس این دو استاندارد ANSI/TIA/EIA-568-A و ISO 11801 به کاربر داده می شود.

استاندارد و تست Patch Cord

تفاوت کابل شبکه و پچ کورد

زیرساخت این دو کاملاً شبیه هم است و تقریباً عملکرد و وظایف آن ها نیز یکی است. با این حال تفاوت هایی میان آن دو وجود دارد که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • Patch Cord دارای سوکت هایی در ابتدا و انتها است در نتیجه به واسطه این تجهیزات زمان تکنسین های شبکه برای سوکت زدن گرفته نمی شود. در نتیجه نیازی به نیروی انسانی و اتلاف هزینه نیست.
  • سیم های Patch Cord به درستی پانچ شده اند. زیرا این کار در کارخانه و زیر نظر افراد متخصص انحام شده است. پس از سوکت زدن قبل از ورود به بازار Patch Cord تست و ارزیابی می شود.
  • پچ کورد فیبر نوری و عادی از تنوع رنگی بالایی برخوردار هستند به همبن دلیل نظم بسیار زیادی در شبکه به وجود می آورند.
  • Patch Cord در متراژهای مشخص به بازار عرضه می شود. در صورتی که کابل شبکه به شکل کلاف است.

تفاوت کابل شبکه و پچ کورد

انواع Patch Cord براساس کاربرد

  • کابل مخصوص میکروفون
  • کابل هدفون
  • کانکتورهای XLR
  • کانکتورهای RCA
  • کانکتورهای TT
  • کانکتورهای تلفن TRS

برترین برندهای Patch Cord

در حال حاضر استفاده از این محصولات در شبکه بسیار رواج پیدا کرده است به همین دلیل شرکت های زیادی به تولید و ساخت انواع Patch Cord می پردازند.

لگراند

یکی از پرفروش ترین کابل های شبکه و Patch Cordهای بازار مربوط به شرکت لگراند است. این برند به تولید انواع تجهیزات شبکه با استاندارد Cat6 و Cat6a می پردازد. همچنین می توان هر یک از Patch Cordها را در دو مدل UTP و SFTP تهیه کرد. لگراند برای این که بتواند نیازهای تمامی مصرف کنندگان را پوشش دهد، کابل های خود را در دو نوع PVC و LSZH عرضه می کند. پچ کورد لگراند اغلب در متراژهای نم متری، 1، 2، 3، 5، 15 و 20 متری و در رنگ های آبی، قرمز، سبز و زرد تولید می شود.

نگزنس

برند فرانسوی نگزنس محصولات متنوع و باکیفیت در حوزه شبکه به بازار عرضه می کند. Patch Cordهای بدون شیلد و شیلددار این شرکت را می توانید از نمایندگان فروش خریداری کنید.  از نظر پهنای باند و سرعت، محصولات این برند اغلب در دو استاندارد Cat6 و Cat6a  و با دو روکش PVC و LSZH تولید می شوند. کابل Patch Cord این شرکت نارنجی رنگ است و در متراژهای 0.3، 0.5، 1، 2، 3، 5 و 10 متر عرضه می شوند.

  • از دیگر برندهای مشهور در این زمینه می توان به امپ، بلدن، اشنایدر، رپیتون و ... اشاره کرد.

قیمت پچ کورد

لازم به ذکر است که همانند کابل های شبکه، هرچه مدل patch cord بالاتر باشد، یعنی قطر مس داخل کابل نیز بیشتر بود و به مراتب قیمت آن نیز بیشتر می شود. برای مثال، نوع cat6 گرانتر از مدل cat5 است. همچنین نوع sftp همواره دارای هزینه بیشتری نسبت به نوع utp است. در قیمت گذاری patch cord، برند انتخابی نیز بسیار حائز اهمیت است. مدل LSZH دارای قیمت بیشتری نسبت به نوع PVC  است.

خرید پچ کورد

در خرید Patch Cord باید به نکات زیر توجه کرد:

  1. متراژ مورد نیاز
  2. نوع از لحاظ شیلد و فویل
  3. ظرفیت انتقال داده و پهنای باند
  4. نوع بر اساس سرعت انتقال داده
  5. تست ها و آنالیزهای گذرانده شده
  6. روکش به کار رفته شده، PVC و یا LSZH بودن آن ها

برای خرید پچ کورد می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت پچ کورد و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.

لیست مقایسه

برند


گروه


نوع کابل


طول