پروژکتور و نورافکن یک نوع منبع نور قدرتمند است که از یک قاب و محفظه، لامپ، شیشه و منحنی منعکس کننده نور تشکیل شده است. این محصول روشنایی و نور بسیاری زیادی را از خود منتشر می کند. پروژکتورها اغلب از منبع برق شهری استفاده می کنند. از نورافکن های بزرگ، در محیط های وسیع مانند سالن های نمایش، ورزشگاه ها، سالن های کنسرت، استادیوم ها، کارخانه ها و کارگاه ها، بیلبوردها، محوطه های باز ساختمان، زمین های بازی و پارک ها، انبارها، معابر شهری و ... استفاده می شود.
جهت استعلام لیست قیمت پروژکتور و نورافکن با مراجعه به سایت راندنو، می توانید لیست فروشندگان محصول مورد نظر خود را مشاهده نمایید. همچنین اگر به دنبال مرکز فروش پروژکتور و نورافکن هستید، می توانید به صورت مستقیم با فروشندگان این محصول در ارتباط باشید و به خرید پروژکتو نورافکن اقدام نمایید.
پروژکتور و نورافکن جزء تجهیزات روشنایی محسوب می شوند که بازتاب نور خوبی دارند. بدنه پروژکتورها اغلب از جنس آلومینیوم دایکاست و یا فولاد است که استحکام بسیار خوبی را برای این محصولات فراهم کرده است. اغلب پروژکتورها درجه حفاظت و یا IPهای بالایی دارند که برای استفاده در فضاهای آزاد بسیار مناسب هستند. زیرا این تجهیزات به طور مستقیم در معرض بارش باران و برف، نفوذ حشرات و یا گرد و خاک قرار می گیرند. پروژکتورهایی که IPدار نیستند، برای مکان های داخلی مانند سالن های آمفی تئاتر و یا سالن های نمایش و داخل کارگاه ها مناسب خواهند بود.
پروژکتور خورشیدی نوعی پروژکتور است که از منابع و سلول های خورشیدی جهت ذخیره انرژی استفاده می کند و در شب روشن می شود. این پروژکتورها در مصرف برق صرفه جویی می کنند و گزینه ای مناسب در محیط هایی با تابش مستقیم آفتاب هستند.
پروژکتورها دارای انواع منبع نور از نوع لامپ های معمولی، گازی، اس ام دی، سی او بی و ال ای دی هستند.
پروژکتور با لامپ گازی بر اساس لامپ هایی با متال هالید، بخار جیوه و بخار سدیم ساخته می شوند. از پروژکتور گازی برای روشن کردن تونل ها، فضاهای صنعتی و … استفاده می شود. این نوع پروژکتور نسبت به سایر پروژکتورها مصرف انرژی بیشتری دارد.
این نوع از پروژکتورها بهره نوری بسیار بالایی دارند و مصرف انرژی آنها کم است. ال ای دی چندین برابر لامپ های رشته ای و سایر لامپ ها بازدهی نور دارد و اغلب انرژی خود را به نور تبدیل می کند، به همین دلیل اتلاف انرژی آن به شکل گرما نیز به مقدار بسیار ناچیز است. در این نوع پروژکتور از دیودهای تولید نور استفاده شده است و بهترین راه برای ایجاد روشنایی در فضای باز و بزرگ محسوب می شود. نورافکن ال ای دی دوستدار محیط زسیت زیرا عناصر سمی ندارد و فاقد سرب یا جیوه است. با مراجعه با سایت راندنو می توانید قیمت پروژکتور ال ای دی را مشاهده نمایید.
یکی دیگر از انواع پروژکتورها، نورافکن SMD یا Surface Mounted Device است که با وجود مصرف انرژی کمی که دارد نور مناسبی تولید می کند و طول عمر بالایی نیز دارد. این نوع پروژکتور آی سی های پایه کوتاهی دارد و چیپ های نصب شده بر روی آن با فاصله در کنار یکدیگر قرار نصب شده اند بنابراین نور به صورت غیرنقطه ای منتشر می شود و سایه روشن ایجاد نمی کند. ولتاژ کاری این نوع نورافکن بین 85 تا 265 ولت است.
این پروژکتورها از جنس کوارتز یا سرامیک عرضه می شوند. این محصولات بالاترین ضریب تشخیص رنگ را برخودار هستند و نور آن ها نزدیک به رنگ زرد است. این لامپ ها عمری کوتاه، پرمصرف، قابلیت کم در تنظیم میزان نور را برخوردار هستند به همین علت محبوبیت چندانی در بازار ندارند. این محصول را گاهی با نام های لامپ هلیم و خیاری در باازار می شناسند.
پروژکتور COB متشکل از چیپ هایی است که به صورت یک به یک در کنار یکدیگر قرار گرفته اند. این نوع پروژکتور نور را به صورت متمرکز تولید می کند که برای ایجاد نورپردازی استاندارد از رفلکتورهایی که بازتابنده نور هستند استفاده می شود. لازم به ذکر است که مصرف انرژی این نوع نورافکن کم است.
این محصول از بخارسدیم و گاز نئون تشکیل شده است. پروژکتور بخار سدیم در دو دسته لامپ سدیم کم فشار و پر فشار تقسیم می شود. حداکثر زمان برای رسیدن به روشنایی در این پروژکتور ها 10 ای 20 دقیقه می باشد. لازم به ذکر است این محصول تخشیص رنگ مناسبی را برخوردار نیست.
در این پروژکتور ها از لامپ های مدادی استفاده می شود. این محصول تنها 10% انرژی را تبدیل به روشنایی می کند. این لامپ ها طول عمر بسیار پایینی دارند.
پروژکتورها بر اساس کاربرد به دسته های زیر تقسیم می شوند.
امروزه در گلخانه ها و برخی مکان ها استفاده از نور خورشید برای رشد گیاهان مقدور نیست. این موضوع باعث شده سازندگان لامپ های GrowLight و PlantLight تولید کرئه و ارائه بازار کنند. این لامپ ها دارای نور با فرکانس مناسب برای رشد و فتوسنتز گیاهان هستند.
این محصولات را در مصارف پزشکی برای درمان بیماری های پوستی مورد استفاه قرار می دهند. پروژکتور IR را در کنار دوربین های مدار بسته نصب می کنند زیرا نور تولید شده از محصول فقط توسط دوربین های مداربسته ثبت می شود.
پروژکتور دستی برای امداد نجات، گشت و گذار، جنگل، کوهنوردی و در کمپینگ و سفر ها نیز برای استفاده در شب مورد استفاده قرار می گیرند.
پروژکتور در دو دسته خورشیدی و برقی تقسیم می شوند در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:
این نور افکن مزایای بسیاری برای محیط زیست دارد. پنل های خورشیدی از طریق سلول های فوتوولتیک انرژی خورشید را به برق تبدیل می کنند. این پنل ها نور خورشید را در روز ذخیره کرده و در شب از آن استفاده می کنند.
نورافکن قوی برقی انرژی لازم خود را از طریق برق با ولتاژ های مناسب دریافت می کند.
پروژکتورهای اس ام دی از تعداد زیادی چیپ سرامیکی تشکیل شده اند که بدون سوراخ کاری بر روی بورد قرار گرفته اند. این پروژکتور نور غیرمتمرکز و پخش ارائه می کند. این نورافکن ها طول عمر بالایی دارند و نیازی به مدت زمان زیاد جهت راه اندازی آن ها نیست. هم چنین نور آنها بسیار باکیفیت و یکنواخت است و از خود اشعه های مضر مانند فرابنفش تولید نمی کنند. اما در پروژکتورهای سی او بی، نور، متمرکز، نقطه ای و تیزتر است و در مواقعی برای افزایش نور از رفلکتور در پروژکتورهای سی او بی استفاده می شود.
لامپ های مختلفی در طراحی نورافکن ها استفاده می شود که به شرح زیر هستند:
این لامپ به صورت یک رشته سیم تنگستن در یک لامپ حبابی است که در خلاء از طریق برق گرم می شود و نور داخل سیم ایجاد منتشر می کند. این نوع لامپ ها قیمت ارزان و طول عمر پایینی دارند.
هالوژن ها به صورت لامپ های تنگستن به همراه گاز هالوژن در خلاء طراحی می شوند. این نوع لامپ ها هزینه کمی دارند و برای روشنایی ماشین ها کاربرد دارد. لازم به ذکر است که طول عمر آنها بیشتر از 1000 ساعت است اما گرمای زیادی تولید می کنند.
لامپ های سدیمی معمولاً برای روشنایی خیابان ها کاربرد دارند. در درون این نوع لامپ ها گاز نئون یا آرگون و جیوه وجود دارد همچنین مدت زمان تقریبی گرم و روشن شدن آنها 5 دقیقه است.
چراغ HID یا چراغ تخلیه با شدت بالا یک قوس الکتریکی را بواسطه مخلوط گازی انجام می دهد. طول عمر این نوع چراغ ها بیش از 2000 ساعت است.
چراغ ال ای دی، هنگامی که الکترون ها به حفره های الکترون انتقال داده می شوند نور را منتشر می کند. این نوع لامپ طول عمر بسیار بالایی دارد.
نور افکن یا پروژکتور از اجزای زیر تشکیل می شود:
منعکس کننده نور بصورت ورق قوس دار آلومینیومی است که باعث جهت دهی تابش نور تولید شده می شود.
سرپیچ به لامپ درون چراغ پروژکتور متصل می شود که سبب می شود تا لامپ بر کیفیت نور در دماهای بالا تأثیری نداشته باشد.
منبع اصلی تولید نور لامپ است که براساس نوع نورافکن، نوع لامپ نیز متفاوت است.
بدنه درواقع بخش بیرونی پروزکتور محسوب می شود که کلیه بخش های سرپیچ، لامپ و رفلکتور بر روی آن نصب می گردند.
پایه از یک سمت به دوار و از سمت دیگر به نورافکن وصل می شود. این قسمت جهت نورافکن را بواسطه پیچ تعیین می کند.
کلیه تجهیزات چراغ درون این قسمت قرار می گیرد.
برای هدایت نور در پروژکتور از لنز یا رفرکتور استفاده می شود. در پروژکتور ال ای دی زاویه پخش نور به نوع لنز به کار رفته در آن بستگی دارد. اگر از لنز ها در پروژکتور استفاده نشود زاویه پخش نور در آن ها 120 درجه خواهد بود. با استفاده از لنز یا رفرکتور ها برای پروژکتورهای ال ای دی می توانید زاویه پخش نور را از 5 تا 170 به نسبت سوژه و ابعاد محل استفاده تنظیم کنید.
لنز ها با توجه به کاربردی که دارند به سه دسته تقسیم می شوند در ادامه به بررسی آن ها می پردازیم:
این لنز ها برای یک منبع نور مانند SMD و COB طراحی شده اند. از آن ها در چراغ های وال واشر یا چراغ های فروشگاهی استفاده می شود.
از لنز های خطی برای نورهای پیوسته استفاده می شود. این محصول را در سوپرمارکت ها، انبارها و راهروهای بین قفسه استفاده می کنند.
لنزهی چند آرایه ای در مدل دایره یا مربع هستند. برای دستیابی به سطوح بالاتر لومنی در مساحت های کمتر از این محصول استفاده می شود.
در این بخش به آموزش نصب پروژکتور روشنایی می پردازیم:
در پاسخ به سوال چرا پروژکتور سه سیم دارد؟ باید گفت یکی از آن ها فاز دیگری نول و سیم سوم ارت است. سیم فاز قهوه ایی رنگ و سیم نول آبی است. رنگ سیم ارت نیز مطابق با استاندارد سبز و سفید است.
پروژکتورها می توانند نوری با بازدهی بالا تولید کنند. این محصولات درجه حفاطت بالایی دارند و به راحتی در محیط های خارجی نصب می شوند به همین دلیل استفاده از آن ها بسیار رواج پیدا کرده است. شرکت های بسیار زیادی به ساخت و تولید این محصولات می پردازند. از مهمترین این شرکت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
شرکت پارس شهاب در سال 1348 با سرمایه مشترک در توشیبای ژاپن فعالیت خود را در زمینه تولید انواع لامپ آغاز نموده است. تائیدیه از سازمان ملی استاندارد ایراد به عنوان اولین تولید کننده لامپ در ایران را دریافت نموده است. دارای چندین گواهینامه بین الملی است. قیمت پروژکتور پارس شهاب در مدل opal و eco بسیار مرقون به صرفه است.
شرکت گلنور سال 1372 در شهر اصفهان فعالیت خود را آغاز نموده است. در سال 1387 شرکت گلنور منتخب جشنواره کار آفرین برتر برگزیده جشنواره تولیدکنندگان جوان کشور به عنوان صادر کننده برتر استان اصفهان شده است. از بهترین مدل پروژکتور می توان به مدل آریو اشاره کرد.
صبا ترانس یکی از شرکت های تولیدکننده تجهیزات روشنایی به خصوص پروژکتور و چراغ های فضای خارجی است. صبا ترانس با تولید انواع پروژکتورهای کم مصرف توانسته سهم بزرگی از بازار برق در حوزه روشنایی را به خود اختصاص دهد. پروژکتورهای این شرکت در مدل های iPAD، پنجزه ای، LANO، فلت، APL و لنزدار عرضه می شود.
صنایع الکترونیک افراتاب از سال 1377 فعالیت خود را آغاز کرده است و به تولید محصولات روشنایی اعم از لامپ، پنل، چراغ نورافکن و دیگر موارد می پردازد. پروژکتورهای این شرکت در توان های گوناگون به بازار عرضه می شوند و از تکنولوژی ال ای دی یا SMD در ساخت آن ها استفاده شده است. این محصولات درجه حفاظت بالایی دارند و دوام آن ها معادل 25 هزار ساعت است.
قیمت نورافکن و پروژکتور نور به عوامل مختلفی همچون جنس بدنه، درجه حفاظت، توان، تکنولوژی، شار نوری، رنگ نور، برند و سازنده پروژکتور بستگی دارد. به عنوان مثال قیمت پروژکتور ال ای دی 100 وات از پروژکتور 50 وات بیشتر است. همچنین هرچه شار نوری چراغ بیشتر باشد، بازده نوری آن بیشتر و قیمت آن نیز بالاتر است.
برای خرید پروژکتور و نورافکن می توانید از بخش بالای همین صفحه، کالای مورد نظر خود را انتخاب کنید و مشخصات فنی کالا را مشاهده نمایید. سپس قیمت کالا را در فروشگاه های مختلف با یکدیگر مقایسه کنید و بصورت مستقیم با فروشنده مورد نظر ارتباط برقرار نمایید. راندنو امکان مشاهده لیست قیمت پروژکتور و نورافکن و برقراری ارتباطی بدون واسطه با فروشندگان را برای شما فراهم می سازد.